X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak i nawet ten sam etap mamy ;D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś też to zauważyłam i nawet rano o tym pisałam, ze równo idziemy =)

także niestety jeśli chodzi o bóle to moj gin powiedział, ze nie wszystkie kobiety to dopada, ale jeśli dopadnie to będzie z Nami do końca ciąży... a razie kryzysu paracetamol, żadnych maści ani żeli...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

także niestety jeśli chodzi o bóle to moj gin powiedział, ze nie wszystkie kobiety to dopada, ale jeśli dopadnie to będzie z Nami do końca ciąży... a razie kryzysu paracetamol, żadnych maści ani żeli...
    A duzo chodzisz? Mnie to po dzisiejszym wzielo a tak to rzadko i chwilowo czulam, cos mama mówiła ze jak brzuch rośnie to tak może boleć, ja nie wytrzymiem tyle miesiecy

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczynki nadrabiam posty po dwóch dniach nieobecności ...teskniłam hehe :*

skabarka lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Tos mnie pocieszyla. Ja juz ze 2 tygodnie mam problem z koscia ogonowa i ledzwiami/krzyzem. W nocy musze podlozyc poduszke pod nogi, inaczej tak boli, ze nie idzie wytrzymac.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi... mnie też lekarz ta wiadomością nie pocieszyl =)
    Niestety uprzedził, ze wszystko się rozluźnia i jesteśmy w niewielkim gronie kobiet które maja takie bóle juz od początku...
    Będą dni kiedy będzie dobrze, a i takie które musimy znieść =)

zauważyłam właśnie, ze ból nasila sie szczególnie wieczorami kiedy w dzień więcej chodzę, czy też wezmę sie za sprzątanie, gotowanie i ogólnie dużo robię =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze przystopowac bo wiecie moze śmiesznie zabrzmi ale zgonilam na kurtkę ten ból :D
    wrzuciłam płaszczyk do kosza a założyłam kurtkę i tak do mamy mowilam chy a w krótkiej kurtce za bardzo się prostuje i stąd ból :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... kurtka uratowana, nie jest niczemu winna =))
    To nasze maluchy w brzuchu uznały, ze chcą więcej miejsca i się tam rozpychaja... a miednica potulnie naszym kosztem robi im miejsce =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 19:51

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Toa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zniose dla tego Maluszka kazdy bol :) byle tylko nie wymiotowac :)

Gusiak lubi tę wiadomość

c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toa wrote:
    Zniose dla tego Maluszka kazdy bol :) byle tylko nie wymiotowac :)

Otóż to... też jestem tego samego zdania, jeśli musi boleć to wytrzymam... byle maleństwu było wygodnie =)
    Skoro juz zaczynasz mieć pierwsze zachciewajki to moze wymioty juz za Tobą =)

Toa lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Toa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mnie dorwalo. Powiedzcie mi czy to normalne, ze jak sie przejde np. do toalety, to wtedy zaczyna sie? Poki siedzie dzisiaj albo leze jest ok. Tylko jak sie poruszam.

kassiassw lubi tę wiadomość

c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Rossmanie i dostałam ten olejek przeciw rozstępom za 1 grosz. Właśnie się wysmarowałam i stwierdzam, że jest paskudny. Pachnie czymś spalonym, w ogóle się nie wchłania. Chyba muszę zakupić jakiś zwykły balsam czy coś w tym stylu.
    Zawsze miałam tłustą skórę, rzadko się smarowałam czymkolwiek, ale teraz w ciąży wszędzie przesuszenie. Moja siostra poleca coś z Ziaji dla mam, testowałyście?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejkiem smaruje sie wilgotna skore po kapieli inaczej bardzo ciezko sie wchlania, co to za promocja, ze raja go za grosz?

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toa normalne ja tak mam , miałam.:) spróbuj napić się coli :) lub wody z octem jabłkowym troche tego 1 łyzeczka na szklankę :)

Toa lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z wieczora :)

Melduję, że dziś miałam wizytę u mojej gin i miałam normalnie robione USG,mimo piątkowej wizyty na badaniach prenatalnych. Maluch dziś ruchliwy, pokazał łapkę na przywitanie i stópkę do ekranu :) Dr mówiła, że teraz wizyty będą raz w miesiącu i następne USG już przez brzuszek. Jeśli natomiast chodzi o bakterie w moczu, to gin zapisała mi tylko Trivagin żel w razie potrzeby oraz kazała brać żurawinkę.

Cieszę się, że wszystko gra i trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty.

Miłego wieczorku !

easymum, agatka196, la_lenka, Gusiak, 4me, skabarka, Anitka201, Lady Savage, chabasse lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Olejkiem smaruje sie wilgotna skore po kapieli inaczej bardzo ciezko sie wchlania, co to za promocja, ze raja go za grosz?
    Tak smarowalam, ale to jakieś paskudztwo. Wcześniej miałam tez olejek rossmannowy, tylko ten dla dzieci i było spoko. A tu ciągle czuję, że się lepie, slizgam - fuj.
    A promocja to za założenie (i rejestrację) karty Rossnę, po pierwszej aktywacji w sklepie wysyłają takiego maila.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info, ja go uzywam i bardzo go lubie :)) zawwze po olejku pozostaj tska skora, mozesz sprobowac z balsamem z tej linii, calkiem inne wchlanianie ;)

relgio4pxlxziakh.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje sie Balsamem z Nivea pod prycznic. Nic sie nie klei, szybko sie wchlania. A skora jest super nawilzona. Dziala nawet na moje wysuszone plamy (mam najprawdopodobniej lojotokowe zapalenie skory).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 21:31

c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Toa normalne ja tak mam , miałam.:) spróbuj napić się coli :) lub wody z octem jabłkowym troche tego 1 łyzeczka na szklankę :)

Na co ta woda z octem jabłkowym? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co mogę wziąć tak mnie boli głowa , że umrę chyba , w sumie już brałam apap o 19 i zastanawiam się czy mogę jeszcze jedna wziąć lub etopiryne?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ