Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiarzynka, straszne przeżycia! Dobrze, że rozpoznali zapalenie, bo przy takich objawach gdybyś trafiła na gorszego lekarza, mogłoby być różnie...
Dobrze, że dziecko dało sobie radę mimo wszystkich trudności, widać silne po mamie
Odpoczywaj kochana i spokojnie się "zrastaj"
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Bento niedobór żelaza... Zdarza sie w ciazy. Wazne jest aby go uzupełnić!
Ja mam ten problem lekarz powiedzial, ze musze brać żelazo by w razie komplikacji podczas porodu nie bylo potrzebne przetaczanie krwi.
Najgorsze, ze żelazo jest bardzo slabo przyswajalne z tabletek tez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 13:50
bento lubi tę wiadomość
-
dziewczyny z problemami z cukrem !
wiadomo, że za wysoki odpowiadają węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym warto się zapoznać z indeksem glikemicznym i jeść to co ma najmniejszy
http://dietamm.com/indeks-glikemiczny
dodatkowo tłuszcz w diecie opóźnia wchłanianie się węglowodanów więc spróbujcie tym sposobem, np zjeść kanapkę z jajkiem i masłem i może nawet majonezem)
mam nadzieję, że to coś Wam pomoże -
nick nieaktualny4me wrote:Bento niedobór żelaza... Zdarza sie w ciazy. Wazne jest aby go uzupełnić!
Ja mam ten problem lekarz powiedzial, ze musze brać żelazo by w razie komplikacji podczas porodu nie bylo potrzebne przetaczanie krwi.
Najgorsze, ze żelazo jest bardzo slabo przyswajalne z tabletek tez.
co do żelaza to polecam chlorelle, jak ja bralam przez 2 lub 3 miesiace nie pamietam juz to po niej mialam praktycznie maksymalna ilosc zelaza w badaniu
ale nie wiem jak z ciazą no bo wtedy nie bylam ale w sumie to tylko algi to nie powinny zaszkodzic, tylko ze ta chlorella ma mnostwo witamin w sobie wiec jak sie bierze jeszcze jakies to mozna pewnie przedawkowacbento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyla_lenka tez mam MamaDHA kupiłam przez internet bo w aptekach tego nawet nie mieli:) bylam w 3 i w ogole sie dziwily co to i nigdy nie slyszaly o tym ;/ spytalam w trzeciej aptece czy mozna zamowic ona ze tak ale jedno opakowanie na miesiac cos kolo 80zł to ja jej mowie ze nie dziekuje na internecie jedno kosztuje max 40zł
i zamowilam dwa opakowania przez neta i biore od tygodnia i jest okej:) tylko sa dosc duze a ja od dziecka miama problem z polykaniem tabletek nawet tych malutkich no ale jakos daje rade dla dzidzi wszystko:)
-
Wiaraczynicuda ja dostalam na receptę od lekarza żelazo wiec narazie nie będę kombinować. Za tydzień robię morfologię zobaczymy czy po miesiącu będą lepsze wyniki.
Co do żelaza to biorę wlasnie ten nieszczęsny tardyferon-fol. Mam mega zatwardzenia- tez podejrzewalam o to te lekarstwa, nawet przez 5 dni nie brałam by sprawdzić czy cos sie zmieni ale wielkiej różnicy nie zauwazylam...
Przeczytałam gdzies na necie ze żelazo przeciwdziala zaparciom wiec myslalam, ze to po prostu ciaza...
No nic wytrzmam jeszcze ten tydzien- czuje, ze nusze je brać bo moja cera zrobila sie ziemisto blada... Naprawde jak trup:/
Dzuls, wonderland tylko przez te nieszczęsne zaparcia nie polecacie?
-
4me wrote:Wiaraczynicuda ja dostalam na receptę od lekarza żelazo wiec narazie nie będę kombinować. Za tydzień robię morfologię zobaczymy czy po miesiącu będą lepsze wyniki.
Co do żelaza to biorę wlasnie ten nieszczęsny tardyferon-fol. Mam mega zatwardzenia- tez podejrzewalam o to te lekarstwa, nawet przez 5 dni nie brałam by sprawdzić czy cos sie zmieni ale wielkiej różnicy nie zauwazylam...
Przeczytałam gdzies na necie ze żelazo przeciwdziala zaparciom wiec myslalam, ze to po prostu ciaza...
No nic wytrzmam jeszcze ten tydzien- czuje, ze nusze je brać bo moja cera zrobila sie ziemisto blada... Naprawde jak trup:/
Dzuls, wonderland tylko przez te nieszczęsne zaparcia nie polecacie?
Przede wszystkim przez zaparcia. Poza tym mnie po miesiącu ani hemoglobina ani hematokryt się nie poprawiły, a nawet jeszcze trochę spadły. Teraz lekarz polecił mi Biofer, ponoć lepiej się wchłania. Zobaczymy, czy będzie poprawa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 14:40
-
Wonderland wrote:Przede wszystkim przez zaparcia. Poza tym mnie po miesiącu ani hemoglobina ani hematokryt się nie poprawiły, a nawet jeszcze trochę spadły. Teraz lekarz polecił mi Biofer, ponoć lepiej się wchłania. Zobaczymy, czy będzie poprawa...
Dzieki- w pn ide na badania jak sie nie poprawi to poproszę o zmianę leku...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przed zgaga bronie sie popijając po jedzeniu mleko ktorego nie lubie od malego nalewam na lyczka i starcza do gaszenia pożaru
Ale sie źle czuje taka otepiala chodzę cos bym zjadla nie wiem co
Mam ochotę na mizerie wiec chyba ogorki kupie i smietane jakas taka warzywna sie zrobilam -
nick nieaktualny