X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyss gratulacje. Ja moze juz jutro sie dowiem ;-)

justysss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gratuluję :)
    widzę sporo chłopaków będzie :D

justysss, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ciesze...nie dość ze Mężowi dam prezent na 30 urodziny to jeszcze będzie to syn. Wspaniale!!!

dziekuje za gratulacje:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss gratuluje ;)

Edit: ciekawe czy za dwa tyg tez sie dowiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 17:51

justysss lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie same jesienne chłopaczki się szykują :) ciekawe kiedy będzie wysyp dziewuszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    prawie same jesienne chłopaczki się szykują :) ciekawe kiedy będzie wysyp dziewuszek :)
    To pewnie efekt naszych pomiarow, wiedzialysmy kiedy jest owulka i wowczas byly wieksze starania :) a jak wiadomo chlopcy sa szybsi, za to dziewczynki bardziej wytrwale ;D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zaraz się zabieram za szukanie przepisów na buraki- ostatnio widzialam tyle modnych salatek z tych warzywem ;)
    Na barszcz ukraiński to teścia musze namowic- robi najlepszy ;)
    Ostatnio jadłam pyszną sałatkę z buraków. Gotujemy kilka buraczkow kroimy je w talarki do tego uprazone orzechy wloskie trochę pietruszki oliwa i sok z cytryny plus sol i pieprz i jak ktoś lubi to trochę cebuli. To było na prawdę dobre.
    Na anemie polecam również zielona pietruszke, kaszanke (blee nie lubię), salceson :-( właśnie buraki.

aldonaa lubi tę wiadomość

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka współczuje przeżyć...ale tak jak dziewczyny pisały wcześniej, teraz będzie już tylko lepiej i tego Ci życzę.

Justysss gratulacje!!!

Za to u mnie na wczorajszej wizycie mój gin potwierdził, że mojemu maleństwu coś stoi między nóżkami :D

Anitka201, kasig, Kasiarzynka, nick nieaktualny, chabasse, Gusiak, nick nieaktualny, easymum, justysss, Wonderland, nick nieaktualny, eM, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio jadłam pyszną sałatkę z buraków. Gotujemy kilka buraczkow kroimy je w talarki do tego uprazone orzechy wloskie trochę pietruszki oliwa i sok z cytryny plus sol i pieprz i jak ktoś lubi to trochę cebuli. To było na prawdę dobre.
    Na anemie polecam również zielona pietruszke, kaszanke (blee nie lubię), salceson :-( właśnie buraki.

O dzieki napewno zrobie :) musze tylko mojego po kilo buraków wyslac ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:03

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady haha cos w tym jest ja albo dzien przed albo w tym dniu poki co czekam :D

Jakie kuchareczki tu mamy :)
    Mam pytanie jak sie robi masło czosnkowe? Chcialam zjeść bagietke czosnkowa one po 3zl a smak czosnku tyle co nic, pomyslalam sama zrobie i bez chemii ale niewiem jak :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-z-czosnkiem

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia robilas z tego przepisu? Szukam sprawdzonych i latwych bo w pieczeniu jesyem lewus :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak robiłam, w ogóle to najlepszy blok kulinarny, jak się robi jak jest napisane to zawsze wychodzi !!! pyszne są, chyba też upiekę :))

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    tak robiłam, w ogóle to najlepszy blok kulinarny, jak się robi jak jest napisane to zawsze wychodzi !!! pyszne są, chyba też upiekę :))
    Wiesz co haha mi nawet ciasteczka nie wychodzą :D

Hmm męża wykorzystam do tego albo chociaz do nadzoru haha

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to koniecznie najpierw przeczytaj
    http://www.mojewypieki.com/post/jak-upiec----perfekcyjne-ciasto-drozdzowe

pieczenie z Panią Dorotą to czysta przyjemność :P

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musisz piec od zera? Ja bym kupiła bagietke, nadciela i posmarowala masłem wymieszanym z wycisnietym czosnkiem, może jakimiś przyprawami i potem na chwilę do piekarnika. Pewnie całkiem domowe lepsze, ale i dużo więcej roboty. ;)

Carolline lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To pewnie efekt naszych pomiarow, wiedzialysmy kiedy jest owulka i wowczas byly wieksze starania :) a jak wiadomo chlopcy sa szybsi, za to dziewczynki bardziej wytrwale ;D
    A u nas <3 5 dni przed owulacja i 2 dni po owulacji a poki co bardziej na Synusia jest :D powinno byc na dziewczynke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:16

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Toa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do witamin to na poczatku ciazy bralam kwas foliowy (Folik), magnez, D3 (bo mam mega niedobor, 8,00 a minimalna norma to 50), i siemie lniane.
    Ginekolog kazal zostawic tamto a przyjmowac PregnePLUS (ma juz D3). Dodatkowo sama biore magnez bo lapia mnie skurcze a on nie zaszkodzi.
    A od prawie tygodnie dodatkowo kazal mi brac Euthyrox. Chcial dac dawke 37,5 ale ja wycofali i mam 50.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:36

karolcia87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ