Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tam nie wiem, bo ja mam cały miękki, "zalety" bycia XXL.
Ale na pewno wieczorem robi się większy. Choć ostatnio i tak lepiej, bo trochę ogarnęłam kwestię wzdec i zaparć - codziennie, minimum dwa albo trzy razy, robię sobie siemie mielone z sokiem i jest duuużo lepiej.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dla mnie najlepszy peeling to z perfecty cukrowy.Rewelacja i pieknie pachnie, akurat uzywam o zapachu pinacolada.Super na wrastajace wloski. A twardy brzuch to Nic dobrego, zwlaszcza na tym etapie ciazy.Ja w poprzednich ciazach jechalam na fenoterolu, masakra przez duze m. Boje sie ze i teraz mnie to czeka. Wczoraj bylam na wizycie, dzidzia ma 5 cm. Sliczne raczki i stopki.Lapala sie za glowke na badaniu.Dr.mowi ze wszystko ok.Wciaz mecza mnie mdlosci i wymioty i wszystko mi smierdzi.
Bruma, easymum lubią tę wiadomość
-
A ile tego dodajesz do soku ( taki z kartonu? ) ja zaczęłam robić sobie na śniadanie koktajl ze świeżego szpinaku i ulubionych owoców i w sumie to siemię też mogę dodawaćla_lenka wrote:Ja tam nie wiem, bo ja mam cały miękki, "zalety" bycia XXL.
Ale na pewno wieczorem robi się większy. Choć ostatnio i tak lepiej, bo trochę ogarnęłam kwestię wzdec i zaparć - codziennie, minimum dwa albo trzy razy, robię sobie siemie mielone z sokiem i jest duuużo lepiej.
-
la_lenka wrote:Ja tam nie wiem, bo ja mam cały miękki, "zalety" bycia XXL.
Z jakim sokiem to siemię lniane robisz. Witam z rana właśnie wstaje śniadanie i na praktykę -
Wonderland wrote:Lady, jeśli mogę zapytać, czy gin Ci powiedziała że jest to możliwe, żebyś urodziła SN czy masz bezwzględne wskazania do CC i nie ma innej opcji?
Powiedział że wszystko w rękach okulistki, w 36 albo 37 tygodniu mam iść do okulisty i jak napisze że CC to CC ;/ -
aldonaa wrote:A mi teraz sie smutno zrobilo. Patrze na swoje nogi i plakac mi sie chce. Jak ja latem bede wygladac?? Prawa noga najgorzej. Nie dosc ze taki gruby zylak obok piszczela mi wychodzi, to wokol, na prawie calej przedniej stronie lydki zylki zaczynaja mi pekac. Noga wyglada jak by mi ja ktos skatowal, bo te zylki wygladaja jak wielkie siniaki. Wszystkie wspomagacze na te problemy gowno daja. Jak tylko zauwazylam ze cos sie dzieje, poszlam do lekarza... ale babcia miala , mama miala - mam i ja

Nie wspomagacze, tylko zimne kąpiele na nogi i trzymać trzeba nogi w górze jakąś 1-2 godziny dziennie, też mi wyszły żylaki w 11 tyg ciąży, i moja mama mi dała taką radę, bo też u mnie to rodzinne. I na razie pomaga nie rozprzestrzeniają się i na razie mam 2 żylaczki 2 cm.
aldonaa lubi tę wiadomość
-
4me wrote:A ja codziennie mam tak, ze rano brzuch miękki a wieczorem napięty, twardy ale nic nie boli. Myslalam, ze to taki standard na wieczór i za bardzo sie tym nie przejmowałam. To nie jest norma?
chyba nie, bo ja mam ciągle miękki, -
nick nieaktualnyWitajcie kobietki
cofnelam strone i tak
Nancy ja mam drętwienie w tym miejscu co była operacj,, lekarz mowil ze to normalny stan po operacji bo te drętwienie bylo jak zaczelam funkcjonowac i chodzic normalnie a w ciazy nie wiem jak to u zdrowej kobiety, chyva ze mialas w miejscu drętwienia jakies cięcie.
Aldona no sama nie jestes z zylakami ja mam z prawa noga problem od 2lat kozaki w zime odpadaja lydka przez zylaka grubsza 1,5cm a doktorem oznajmil ze musi jeszcze 0,5cm spuchnac abym sie zakwalifikowała do zabiegu
wiem ze ludzie chwalą maść z kasztanowca ale nie mam pojecia czy mozna używać w ciazy.
Wczoraj na wieczór mialam kłucie w pochwie albo to macica, teraz tez poczulam ale jestem dobrej mysli
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Ja od 7:00 mylam okna, bo okna sa od slonecznej strony
Dis na obiadek chce zrobic racuszki, a Wy co serwujecie?
Milego dnia.
Ps gratuluje wszystkim wczorajszym mamusiom, wizyt
DIs ktos tez idzie do lekarza?
A jeszcze chcialam zapytac o te cwiczenia. Tez mam chec, czy cos wybralyscie?
kataryna lubi tę wiadomość
-
4me, ja też miewam taki twardy brzuch, chyba nawet codziennie, a wcale nie jest mały. Lekarz kazał mi łykać Nospę 3x1 i teraz już wiem dlaczego

Teraz z innej beczki. Otóż wczoraj dowiedziałam się, że zmarł ojciec mojego wujka. Znałam go, więc wypadałoby, żebym poszła na piątkowy pogrzeb, ale trochę się boję... Jak myślicie, czy to, że ciężarna nie powinna chodzić na pogrzeby, to wyssane z palca zabobony, czy rzeczywiście lepiej nie iść? Słyszałyście o czymś takim? -
agniesja wrote:4me, ja też miewam taki twardy brzuch, chyba nawet codziennie, a wcale nie jest mały. Lekarz kazał mi łykać Nospę 3x1 i teraz już wiem dlaczego

Teraz z innej beczki. Otóż wczoraj dowiedziałam się, że zmarł ojciec mojego wujka. Znałam go, więc wypadałoby, żebym poszła na piątkowy pogrzeb, ale trochę się boję... Jak myślicie, czy to, że ciężarna nie powinna chodzić na pogrzeby, to wyssane z palca zabobony, czy rzeczywiście lepiej nie iść? Słyszałyście o czymś takim?
Pierwszy raz słyszę że nie powinna ciężarna chodzić na pogrzeby. Czemu ma nie chodzić? -
Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...
-
nick nieaktualnyJa nawet bym nie pomyslala o zabobonach gdyz w swoim zyciu bylam 2x na pogrzebach nie lubie patrzeć na zmarłych którzy leżą w trumnie, zadnej traumy nie mam, wiem ze sa ludzie ktorzy leca na pogrzeb nawet jak znali z widzenia, ja sie bronie od tego.
Nowego zabobona slyszalam bo siostry chlopaka brat zmarl w czwartek, to ze nie moze przelezec przez niedziele bo kogos za soba pociagnie.
-
justyna1220 nie martw się, ja kiedys leżałam w szpitalu z dziewczyną która nic nie jadła, bo wszystko wymiotowała (3 m-c ciąży), nic nie pomagało, piła tylko wodę, nawet czopki które zawsze skutkują nic nie dawały, bardzo schudła, ale w połowie 4 mca jej przeszło, a dziś jest mamą 2 miesiącznej dziewczynki:)
-
Jakaś dziewczyna na tym wątku miała bardzo silne wymioty i ból brzucha, okazało się, że to zapalenie wyrostkajustyna1220 wrote:Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...
Może lepiej idź do lekarza.