Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWeszlam na google, ponoć może dziecko może być chore alee.. I tu na pewno jest prawda, emocje związane z pochowaniem kogoś kogo sie znalo nie sa dobre w ciąży, jeżeli wiesz ze bedziesz w emocjach to lepiej zostań w domu.agniesja wrote:Słyszałam, że to przynosi pecha, czy że może stać się coś złego. Dlatego pytam Was o zdanie, ale podejrzewam że to po prostu głupi przesąd.
Cos jeszcxe pisza aby nie zapalac znicza i nie iść za trumną, sama zdecyduj czy iść bądź apytaj kogos w rodzinie, zalezy tobie aby isc? Bo jesli ta rodzina wie o ciąży to na pewno zrozumieją dlaczego nie idziesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:01
-
nick nieaktualny
-
Wyrostek to raczej nie jest, boli mnie tylko jak wymiotuje, dzisiaj dopiero raz i narazie spokój, ale cały czas mnie mdli i pewnie to nie koniec
w piatek mam wizyte u swojego gina więc jak mi nie przejdzie to mu o tym wspomne słyszałam o jakiś lekach antymymiotnych może to by było rozwiązaniem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydopiero teraz sie zaczely wymioty czy wcześniej tez mialas? Nie powiem ale mnie rano tez mdli trochę na szczescie wymioty minely, podobno ustepuja po 14tygodniujustyna1220 wrote:Wyrostek to raczej nie jest, boli mnie tylko jak wymiotuje, dzisiaj dopiero raz i narazie spokój, ale cały czas mnie mdli i pewnie to nie koniec
w piatek mam wizyte u swojego gina więc jak mi nie przejdzie to mu o tym wspomne słyszałam o jakiś lekach antymymiotnych może to by było rozwiązaniem -
nick nieaktualnyNo już nie fasolkajustyna1220 wrote:dziękuję dziewczyny za wsparcie
Zobacze co się będzie działo dzisiaj, mam nadzieję że samo przejdzie, jeśli nie to jutro zadzwonię do mojego lekarza nie darowałabym sobie gdyby coś się stało fasolce 
dzieciątko maleńkie to jest
-
Do koktajlu ze szpinaku to dawałam normalne siemie w ziarenkach, jeszcze zdrowiej. Tyle, że blender mężowi spadł i koktajle w zawieszeniu.Anitka201 wrote:A ile tego dodajesz do soku ( taki z kartonu? ) ja zaczęłam robić sobie na śniadanie koktajl ze świeżego szpinaku i ulubionych owoców i w sumie to siemię też mogę dodawać

A teraz mam takie gotowe mielone siemie, daje czubata łyżeczkę do kubka, zalewam z 2/3 wrzątkiem i odstawiam do napuchniecia na kilka minut. Dolewam soku jabłkowego do pełna (z kartonu, ale taki bardziej naturalny, bez cukru i nie z koncentratu).
Na moje problemy żołądkowe zrobiło cuda, a już próbowałam wszystkiego ze skutkiem żadnym. Tylko trzeba rzeczywiście regularnie pić, dwa razy dziennie minimum. Za pyszne to to nie jest, ale dzieki temu sokowi daje sie wypić.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ogladalm przed chwila filmik na youtube..reakcja dziecka na matke po urodzeniu...ale sie poplakalam..bardzo wzruszajace...jak te dzieciaczki nasz juz kochaja

https://m.youtube.com/watch?v=jHhQ1QwXpkoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:19
chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie wierzę w zabobony i ogólnie bardzo dobrze radzę sobie z emocjami, ale w ciąży jednak jest inaczej niż normalnie. Potrafię rozbeczeć się w takich sytuacjach, że aż sama się sobie dziwię. No nic, do piątku jeszcze trochę czasu jest, pomyślę co zrobić.
-
Aaaaaaaa blaaaaagam! Dziewczyny przestnacie z tymi zabobonami- jeszcze w necie sprawdzać ich znaczenie... Masakra...
Dzuls witaminę D3 mozna przedawkować
ja tez dostalam zalecenie, ze mam brać codziennie przez to leżenie w domu i brak słońca. Ja biorę juz dwa miesiące ale tylko jedna dawkę 1000 jednostek bo jeszcze nie dostalam dodatkowych witamin ciążowych.
Carolline lubi tę wiadomość

-
Dżuls wrote:Witam z rana, aaaale słońce

Odnośnie słońca to gin kazał mi wczoraj koniecznie kupić witaminę D3 i łykać dodatkowo, oprócz tej w witaminach. W witaminach mam już 1000% zalecanej dziennej dawki, gin o tym wiedział, bo akurat tuż przed wizytą czytałam skład tych tabletek. Głupie pytanie, pewnie z cyklu tych "czy całując się można zajść w ciążę?", ale nie wszystkie witaminy są jak witamina C, której nadmiar się wydala - czy witaminę D3 można przedawkować?

wszystkie witaminy można przedawkować.. ale chyba masz określony sposób i ilość przyjmowanych tabletek..
ja wczoraj dostałam magnez + potas na ból łydek 3x dziennie po 1
Może lepiej idź do lekarza.