X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:40

Wonderland, Misi@, 4me, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, fajny ten Twój młody :D Nawet jakby miał Ci do porodu nie dać spokoju, to te jego przemyślenia są tak słodkie, że chyba nie będzie Ci to przeszkadzało :P

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
    Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...:(

Nie martw się przejdzie pij a jak czujesz się słaba to na IP tam cie nawodnia ja taki 2 dni miałam i czasami do tej pory wymiotuje i to nie jest prawdą ze do 14 tyg ustępują. Wspomnij o tym lekarzowi to może przepisze Ci czopki są specjalne a i jest suplement diety prevomi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:14

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka ja tez się zaopatrze w to siemie lniane ale powiedz w jakiej formie to najlepiej kupic? Nigdy tego nie miałam, nie uzywalam- proszek, ziarna?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam od kilku dni inny problem, mokre majty, wkładki nie pomagają, podpaski też nie, najgorsze jest to że jak mam dzień aktywny, to na dole jestem cała obszczypana, moja mama mnie przeraziła dziś i powiedziała: dziewczyno czemu ty nic ginekologowi nie powiedziałaś, to może być mocz albo wody płodowe ci wyciekają ;/ i mnie przeraziła, no kurde jakby to były wody to pewnie ginekolog by coś zauważyła w poniedziałek nie? Najgorsze jest to obszczypywanie ;/ ja sobie sypię mąką ziemniaczaną, a mama mi kazała jakimś clotimazorem smarować czy cos takiego. Czy ja mam taki problem czy ktoś jeszcze?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka ja tez się zaopatrze w to siemie lniane ale powiedz w jakiej formie to najlepiej kupic? Nigdy tego nie miałam, nie uzywalam- proszek, ziarna?
    Ziarna do koktajli (blender sobie z nimi poradzi), a jeśli proszek to warto kupić siemię lniane złociste. Ja w kuchni używam jak najmniej mąki i jak muszę jakieś kotlety zagęścić to właśnie dosypuję siemię lniane mielone.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja bym clotrimazol skonsultowała z ginem bo to dosyć mocna maść (na różnego rodzaju infekcje intymne). Fakt, że sprzedawana jest bez recepty no ale jednak.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Clotrimazol to chyba maść przeciwgrzybiczna, (swędzi Cię, czy piecze?). Jeśli masz zwykłe odparzenia, to może spróbuj sudocremem czy linomagiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:26

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, przeciwwskazaniem do stosowania clotrimazolu jest pierwszy trymestr ciąży. Niby jesteś już w drugim, ale wolałabym to skonsultować z ginem. Może maść przeciwgrzybiczna nie jest Ci wcale potrzebna...

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Lady, Clotrimazol to chyba maść przeciwgrzybiczna, (swędzi Cię, czy piecze?). Jeśli masz zwykłe odparzenia, to może spróbuj sudocremem czy linomagiem...

to są odparzenia takie jak dzieci mają przy pampersach

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też tak mam z tym obzczypywaniem czasami nie jest to Codziennie ja stosuję na to tormentiol mama mi doradziła ale też muszę skonsultować to z ginekologiem bo nie wiem od czego to

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kup sobie sudocrem (albo poproś w aptece o próbkę, często dają taki mini słoiczki, które wystarczą naprawdę na długo), albo linomag. To są kremy, którymi smaruje siędzieci przy odparzeniach odpieluszkowych.
    Bierzesz luteinę? Bo jeśli tak, to może te upławy są od niej, ja miałam strasznie duże i też mnie odparzały. Ja bym zadzwoniła do gina i powidziała co się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:39

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:05

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    To kup sobie sudocrem (albo poproś w aptece o próbkę, często dają taki mini słoiczki, które wystarczą naprawdę na długo), albo linomag. To są kremy, którymi smaruje siędzieci przy odparzeniach odpieluszkowych.
    Bierzesz luteinę? Bo jeśli tak, to może te upławy są od niej, ja miałam strasznie duże i też mnie odparzały. Ja bym zadzwoniła do gina i powidziała co się dzieje.

No właśnie odstawiłam luteinę, bo mi ginekolog kazała, ale te odparzenia pojawiły się z jakieś 4 tyg temu jak już 2 miechy luteninę brałam więc to nie od niej, tak sądzę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dzięki za rady, ja nie mam telefonu do ginekolog, ale w przyszły pon się do niej wybiorę, i powiem niech zobaczy i zadecyduje.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazolum nie bierz to na infekcje. Tak jak dziewczyna radzą sudocrem albo cos w tym rodzaju.
    Ja czytałam, ze takie mokre uplawy w ciąży mogę sie zdarza- tylko nie pamiętam, w ktorym tygodniu. Pisali, ze to standard i ze kobiety czuja sie jakby ciągle popuszczaly :/ w
    Wiadomo jesli masz możliwość to podpytaj sie lekarza ale nie martw się na zapas.
    A tak w ogóle jak tez tak czasem ma od luteiny... Nie tylko luteina wyplywa ale tez plyn inny...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Najlepsze i najzdrowsze jest siemię w ziarnach, bo jak leży po zmieleniu to uciekają wszelkie składniki odżywcze. I trzeba sobie samodzielnie zmielić np. w młynku do kawy. W skorupkach nie warto, bo organizm sobie nie poradzi i tylko przeleci, musi być jakoś rozciapane.
    Ale ja obecnie nie mam ani młynka, ani blendera, więc mąż mi kupił dokładnie takie: http://keepcalmcarryon.pl/wp-content/uploads/2014/04/keepcalmcarryon-siemie-lniane-2.jpg

Po zalaniu wrzątkiem robi się taki kisiel z fusami. Smakowo to za pyszne nie jest, trzeba się nastawić. Ale z sokiem daje rade. ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info- siemie lniane

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś jestem w II trymestrze :)

Dżuls, Misi@, Kasiarzynka, eM, Gusiak, Carolline, Wonderland, skabarka, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus Twój mały jest kochany. To najlepiej mój 12 latek wczoraj miał lekcję przyrody i właśnie są na etapie rozmnażania się ciąża itp. Mały cwaniak bez mojej wiedzy wziął sobie, zdjęcia Usg i pokazywał w klasie i tym sposobem zarobił 5 z przyrody.☺

Misi@, Dżuls, Lady Savage, Wonderland, Sigma, skabarka, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ