Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...
Nie martw się przejdzie pij a jak czujesz się słaba to na IP tam cie nawodnia ja taki 2 dni miałam i czasami do tej pory wymiotuje i to nie jest prawdą ze do 14 tyg ustępują. Wspomnij o tym lekarzowi to może przepisze Ci czopki są specjalne a i jest suplement diety prevomi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:14
-
A ja mam od kilku dni inny problem, mokre majty, wkładki nie pomagają, podpaski też nie, najgorsze jest to że jak mam dzień aktywny, to na dole jestem cała obszczypana, moja mama mnie przeraziła dziś i powiedziała: dziewczyno czemu ty nic ginekologowi nie powiedziałaś, to może być mocz albo wody płodowe ci wyciekają ;/ i mnie przeraziła, no kurde jakby to były wody to pewnie ginekolog by coś zauważyła w poniedziałek nie? Najgorsze jest to obszczypywanie ;/ ja sobie sypię mąką ziemniaczaną, a mama mi kazała jakimś clotimazorem smarować czy cos takiego. Czy ja mam taki problem czy ktoś jeszcze?
-
Ziarna do koktajli (blender sobie z nimi poradzi), a jeśli proszek to warto kupić siemię lniane złociste. Ja w kuchni używam jak najmniej mąki i jak muszę jakieś kotlety zagęścić to właśnie dosypuję siemię lniane mielone.4me wrote:La_lenka ja tez się zaopatrze w to siemie lniane ale powiedz w jakiej formie to najlepiej kupic? Nigdy tego nie miałam, nie uzywalam- proszek, ziarna?
4me lubi tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Lady, Clotrimazol to chyba maść przeciwgrzybiczna, (swędzi Cię, czy piecze?). Jeśli masz zwykłe odparzenia, to może spróbuj sudocremem czy linomagiem...
to są odparzenia takie jak dzieci mają przy pampersach -
To kup sobie sudocrem (albo poproś w aptece o próbkę, często dają taki mini słoiczki, które wystarczą naprawdę na długo), albo linomag. To są kremy, którymi smaruje siędzieci przy odparzeniach odpieluszkowych.
Bierzesz luteinę? Bo jeśli tak, to może te upławy są od niej, ja miałam strasznie duże i też mnie odparzały. Ja bym zadzwoniła do gina i powidziała co się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:39
-
Dżuls wrote:To kup sobie sudocrem (albo poproś w aptece o próbkę, często dają taki mini słoiczki, które wystarczą naprawdę na długo), albo linomag. To są kremy, którymi smaruje siędzieci przy odparzeniach odpieluszkowych.
Bierzesz luteinę? Bo jeśli tak, to może te upławy są od niej, ja miałam strasznie duże i też mnie odparzały. Ja bym zadzwoniła do gina i powidziała co się dzieje.
No właśnie odstawiłam luteinę, bo mi ginekolog kazała, ale te odparzenia pojawiły się z jakieś 4 tyg temu jak już 2 miechy luteninę brałam więc to nie od niej, tak sądzę -
Clotrimazolum nie bierz to na infekcje. Tak jak dziewczyna radzą sudocrem albo cos w tym rodzaju.
Ja czytałam, ze takie mokre uplawy w ciąży mogę sie zdarza- tylko nie pamiętam, w ktorym tygodniu. Pisali, ze to standard i ze kobiety czuja sie jakby ciągle popuszczaly
w
Wiadomo jesli masz możliwość to podpytaj sie lekarza ale nie martw się na zapas.
A tak w ogóle jak tez tak czasem ma od luteiny... Nie tylko luteina wyplywa ale tez plyn inny...

-
Najlepsze i najzdrowsze jest siemię w ziarnach, bo jak leży po zmieleniu to uciekają wszelkie składniki odżywcze. I trzeba sobie samodzielnie zmielić np. w młynku do kawy. W skorupkach nie warto, bo organizm sobie nie poradzi i tylko przeleci, musi być jakoś rozciapane.4me wrote:La_lenka ja tez się zaopatrze w to siemie lniane ale powiedz w jakiej formie to najlepiej kupic? Nigdy tego nie miałam, nie uzywalam- proszek, ziarna?
Ale ja obecnie nie mam ani młynka, ani blendera, więc mąż mi kupił dokładnie takie: http://keepcalmcarryon.pl/wp-content/uploads/2014/04/keepcalmcarryon-siemie-lniane-2.jpg
Po zalaniu wrzątkiem robi się taki kisiel z fusami. Smakowo to za pyszne nie jest, trzeba się nastawić. Ale z sokiem daje rade.
4me lubi tę wiadomość
-
Dżulus Twój mały jest kochany. To najlepiej mój 12 latek wczoraj miał lekcję przyrody i właśnie są na etapie rozmnażania się ciąża itp. Mały cwaniak bez mojej wiedzy wziął sobie, zdjęcia Usg i pokazywał w klasie i tym sposobem zarobił 5 z przyrody.☺
Misi@, Dżuls, Lady Savage, Wonderland, Sigma, skabarka, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

Nawet jakby miał Ci do porodu nie dać spokoju, to te jego przemyślenia są tak słodkie, że chyba nie będzie Ci to przeszkadzało

Wiktor