X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o wózku TAKO captivia old mobile?
    mam możliwość zakupu tego wózka za cenę 500zl... wydaje mi się, ze tanio i chyba warto, ale to moje będzie moje pierwsze dziecko i w zasadzie malo sie znam =)

licze ja Wasze porady =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echm tez mialam propozycję kupna wozka wlasnie od sąsiadki :D

Ale jak wspomniala ze wózek stoi na balkonie i przy mnie go wciagnela do domu to mysl byla 'rezygnuje' mieszka nade mna więc wiem jak deszcz zacina w tą stronę, mogla by chociaz folie nalozyc jak juz musi na balkonie trzymac, a po chwili wsadzila swojego synka tak ze caly wozek skrzypial :D
    Muszę głęboko sie zastanowić czy brać używany bo jeśli każdy tak robi to wolę nowy :)

Co u was na obiad? Ja schabiwe w mleku robie w sumie mocza sie juz od wieczorka :) do tego zastanawiam sie sos pieczarkowy czy mizerie :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną pierwsza noc z rogalem motherhood. Będę się musiała przyzwyczaić, bo jest ogromny i prawie na moją długość ciała, ale poza tym spało się dość wygodnie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wózek juz widzialam i ogólnie wygląda nieźle... jest zadbany, wszystko sprawnie dziala...
    Tyle, ze nie mam doświadczenia na co zwracać uwagę przy wózku, co jest bardziej istotne, a co mniej... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ten wózek juz widzialam i ogólnie wygląda nieźle... jest zadbany, wszystko sprawnie dziala...
    Tyle, ze nie mam doświadczenia na co zwracać uwagę przy wózku, co jest bardziej istotne, a co mniej... =)
    Tego tez niewiem ale jak byl temat wózków to dziewczyny podczytywalam pisaly ze patrzy sie na gondole najlepiej zeby duza byla, nie wcinam sie bo jeszcze nie robie rozeznania :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka pobierała mi piguła. Normalnie mają fotel ginekologiczny. Zapomniałam jej powiedzieć, że jestem w ciąży, bo jakoś ubzdurałam sobie, że to oczywiste hehe No i wsadziła wziernik i grzebała tam z 2 minutki. Nie było to najprzyjemniejsze. Dzisiaj jednak nie odebrałam wyniku, jutro odbiorę.
    A co do nasłuchiwania boba, to dawno nie nasłuchiwałam, także nie wiem:) Teraz pewnie by było trudniej go znaleźć, bo czułam po ruchach, że mi się przesunął i ostatnio ginekolog też już w innym miejscu robiła usg.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wszystko zależy od tego co dla ciebie jest ważne w wózku. Ja np. wcale nie zwracam uwagi na wagę, musi mieć duże koła(dobrze jeżeli będą pompowane), wygodną obszerną spacerówkę, przekładaną rączkę(aby spacerówka mogła być przodem lub tyłem do Ciebie. Koszyk zakupowy nie może być za nisko, żeby zakupy nie tarły po ziemi jak dużo nawkładasz i budka do osłaniania dziecka przed słońcem i wiatrem musi być naciągana i duża.
    Pierwszy wózek jaki mieliśmy dla syna to była porażka, małe koła, sztywny, a spacerówka niewygodna. Warto zakup przemyśleć i wypróbować jak się prowadzi, aby służył nam jak najdłużej, szczególnie że ceny wózków nie są małe.

Gusiak, karolcia87 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:15

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wozek calkiem ladny ale to Ty musisz go wybrobowac na sucho jak sie prowadzi, no i wazne czy gondola jest duza bo nasze dzieci beda cala zime jezdzic w glebokich. Z drugiej strony zazwyczaj spacerowki co tych wozkow sa takoe sobie, duze, ciezkie. Dlatego ja odkupuje wozek uzywany a tanio a potem kupie jakas fajna i lekka spacerowke kupie.

Gusiak lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima dlatego tez po części chyba jednak jestem za wozkiem używanym... w razie czego spacerowke później sobie dokupie inna =)

Gondola wydaje mi się dość spora i raczej przez zimę dzieciatko przejezdzi... do tego wg.mnie jest dość lekka.
    Ogólnie mieszkamy na 4 piętrze - bez windy, wiec wózek raczej będzie zostawał na dole przypiety, bo nie widzę siedzę codziennie wciągającej go na górę i znoszącej na dol =)
    Tym tokiem myślenia też nawet jesli miałby gdzieś zginąć czy też co by się z nim miało stać takiego używanego byłoby mi mniej żal niz np. Roko nano, który bardzo mi się podoba, ale też swoje kosztuje =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 16:01

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień... najpierw od rana zadzwoniła do mnie lekarka, że jednak powinnam się zgłosić do szpitala zakaźnego w sprawie tego ch*****ego półpaśca. Chociaż wczoraj powiedziała, że nie można się zarazić... Spędziłam pół dnia na słuchawce z laboratorium (na kiedy zrobią mi badania), z mamą i ostatecznie z lekarzem dyżurnym ze szpitala zakaźnego. Powiedział, że mogłabym się tylko zarazić, gdybym rozdrapała czyjegoś strupa i miała z tym kontakt, a drogą kropelkową się nie da. I tak jutro od rana idę na przeciwciała ospy...

A potem przyszła do mnie na korepetycje córka kuzynki. Z gilem aż do pasa!! A kaszel miała taki, że aż jej się odrywało i myślałam, że się udusi... Wywietrzyłam potem mieszkanie, wzięłam prysznic i mam nadzieję, że się nie zarażę jakąś grypą... Wrrr...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa pisałyście o leginsach. Ja jakoś się nie mogę przekonać, bo mam grubsze nogi. Chyba,, że znacie takie, które wyciągają fajnie nogi?
    Lilla ale bym miała nerwa na kuzynkę, że mi takie chore dziecko przyprowadza...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam mój dzisiejszy brzuszek przodem i bokiem.

zflxd7aglw5p_t.jpg

y05m2m5srps5_t.jpg

kasig, agatka196, Gusiak, aldonaa, Staraczka23, la_lenka, Lady Savage, Anitka201, Sigma, eM, karolcia87, 4me, Wonderland, skabarka, easymum, Kasiarzynka, chabasse, Misi@, monaaa85, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:28

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bardzo ładny brzusio =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:)
    W takim razie poszukam leginsów, może akurat mi coś podpasuje. W domu śmigam w getrach ale chyba by mi było głupio wyjść na ulicę. U innych mi się podoba, a ja sama czuję się, jak głupek:)
    Bobo mi właśnie cuduje w brzuszku:)
    A w ogóle codziennie jem lody, nie potrafię się oprzeć:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nancy jaki śliczny brzusio :-) kurcze u Ciebie już nie da się ukryć ciąży :-)
    U nas w firmie w sobotę było szkolenie naszych elektryków i jeden z kierowników jak się ze mną wital tak dziwnie obserwował mój brzuch :-) no i dzisiaj wyskoczylam do ojca czy cos mu już mówił. No i faktycznie :-) zrobił skruszona minę i powiedział że nie wytrzymał i musiał się pochwalić :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka fajnie ze się podzieliłas info o siemiu/ siemieniu ;-) lnianym. Kurcze 3 razy dzis dodałam do picia i juz zaliczylam wizytę w toalecie. Do tej pory strasznie mnie to męczyło

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:07

Anitka201, agatka196, la_lenka, kasig, 4me, karolcia87, Sigma, Wonderland, easymum, SweetCherryPie, chabasse, Lady Savage, Misi@, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie... kolejna z takim fajnym brzuszkiem :-) ja na swój chyba jeszcze chwile poczekam ale nie martwi mnie to bo wiem ze jeszcze będziemy na nie narzekać :-) chociaż malzon mówi ze juz u mnie coś się zadziało :-)

aldonaa, ela lubią tę wiadomość

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ