X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odrysowałam sobie kształt poduchy-rogala i spróbuję uszyć zapasowy pokrowiec :D Katar nadal cieknie, ale jakoś to słonko mnie ożywiło. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dziś piękna pogoda,więc ja wyleguje się na tarasie w wygodnym leżaczku i łapię słoneczko :) Pisałyście o vit D3 ja przyjmuję tylko w omegamed optima jest tam 800jedn., lekarz nic nie mówił o zwiększaniu dawki. Teraz jak Was poczytałam to się trochę zmartwiłam i może dopytam go przez telefon o jakieś dodatkowe dawki.
    Lady Savage też uważam, że ta maść za silna jest, polecam linomag na odparzenia, ale wiadomo najlepiej dopytać lekarza.

Wszystkim gratuluje dobrych wieści na wizytach i trzymam kciuki za kolejne :)

Ja byłam w poniedziałek na wizycie i wszystko z dzidzią super. Zdarza mi się sztywnienie brzucha, o którym pisałyście, dodatkowo łożysko nisko... Gin uważa, że mam ciągle odpoczywać i leżeć...ehhh... jak trzeba to trzeba.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można :P ;)

Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to rzeczywiscie moze byc mocz, i tak prawdopodobnie jest. Jakis czas temu zauwazylam to samo i sie przerazilam bo mialam wkladki cale mokre i jeszcze taki dyskomfort. Zglosila to lekarzowi i powiedzial, ze niektore kobiety maja tak w ciazy zwieracze puszczaja i mocz kropelkami wyplywa. Cwicz miesnie kegla, to pomaga, nawet po to by po porodzie nie bylo problemu z nietrzymaniem.moczu.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siemienia to ja juz sama nie wiem czeto sie je poleca, ale ja gdzies czytalam ze nie jest za dobre w ciazy bo wplywa na poziom estrogenow czy cos takiego i to nie jest wskazane, ale co stronka to inne informacje i juz czlowiek glupieje od tego co mozna a co nie :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:28

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento u mnie podobnie... wieczorami zdarza się, ze brzuch robi sie twardszy, nawet pobolewa do tego nisko łożysko do dalszej kontroli...
    Plus na domiar tego jeszcze ta kość i ledzwia =)

Staram sie jak najwiecej robić w dni kiedy się dobrze czuje i nic mi nie dolega, ale ogólnie tez jakoś bardzo się nie forsuje =)

Jeśli chodzi o wit. D biorę witaminy prenalen plus DHA i do tego 2000j. Witaminy D3 ... chcesz dawka może zależeć od moich problemów z tarczyca.

ps. Dzień dobry =)
    Za oknem dziś u mnie piękne słoneczko, coraz fajniejsze się robi pogoda =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa mi zostalo kawalek pokoju do umycia, tez mysle rozlozyc lezak tylko slonce z tej strony dopiero wieczorem, mam piekne zachody w wakacje :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wiecznie w ciąży mokro na dole ale są to białe upławy i nic nie piecze, nie swędzi. Zaraz jadę odebrać wymaz z pochwy. Ciekawe czy wyszedł ok, bo ja też niedoinformowana zrobiłam wymaz bezpośrednio po wizycie u ginekologa, a to może zafałszować wynik i może trzeba będzie powtórzyć jak coś wyjdzie. Oby wszystko było ok.
    Nie mam się w co ubierać:( Potrzebuję spodnie na gumce wielkiej żeby mi brzucha nie cisnęły, a do tego musze być wąskie w nogawkach, bo ja nie daję rady chodzić w takich, jak choć troszkę odstają w kostce. Czuję się już jak wielka, ciężarna baba:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.
    Po pleśniowych o dziwo nie, ale to jest niestety tak tłuste, że potem długo czuję to na żołądku :/ Ale to jest jeden z niewielu frykasów, na które mogę sobie pozwolić przy naszej diecie, więc czasem się skuszę.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nancy ja do sprzatania ubralam tunike bo w bluzce plecy gołe a do spania od jakiegos czasu podkradam tshirty męża bo pizamowe tez krótkie

• bento Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że czuję już ruchy dziecka :) szczególnie wieczorem :)
    Zaczęło się jakoś w pod koniec zeszłego tyg, ale wydawało mi się, że to za wcześnie i pewnie jelita pracują. Jednak teraz już nie mam wątpliwości :)

Dżuls, Sigma, kasig, adzia, skabarka, easymum, chabasse, Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, które legginsy ciążowe kupiłyście i polecacie? Pomału się przymierzam do kupna takowych na allegro, ale boję się, że będą za cienkie, albo ogólnie jakieś dziadowskiej jakości...

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/?utm_source=Facebook&utm_medium=LinkPost&utm_campaign=CRM

Na fb ktos udostępnił, ja sie zarejestrowałam Pewnie tez skorzystacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś legginsy, które modelują tyłek i nogi, ale nie uciskają za mocno brzuszka? Czy trzeba szukać typowo ciążowych?
    Idzie wiosna, też bym chętnie powoli wymieniła garderobę na legginsy i tuniki, spódniczki i sukienki :-) ale nogi mi urosły i dupka ostatnio, i to niekoniecznie w mięśnie :P i nie chcę eksponować tłuszczyku w takich zwykłych legginsach. Wiem, że były jakieś modelujące czy nawet push-up, nie zaszkodzi takie coś (chodzi o ucisk na brzuchu)? Nie mam doświadczenia z tym :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) ja też czuję już ruchy dzidziola, jeszcze są rzadkie ale już jestem pewna, że to on. Zaczęło się kilka dni temu, jak szłam do sklepu a obok przejeżdżała karetka na sygnale, chyba się dzidziol wystraszył bo wtedy poczułam pierwszy raz charakterystyczne puknięcie, potem jak wróciłam do domu sprawdziłam detektorem tętna gdzie jest dzidzia i faktycznie była w miejscu puknięcia. Od tamtej pory czasem się mu to zdarza :)

karolcia87, skabarka, easymum, kataryna, chabasse, Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasig i bento, ja też nie byłam pewna ruchów ale wczoraj leżąc na brzuchu poczułam i zobaczyłam, i wiem :)

kasig, bento, skabarka, easymum, Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ