Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam

Dziś piękna pogoda,więc ja wyleguje się na tarasie w wygodnym leżaczku i łapię słoneczko
Pisałyście o vit D3 ja przyjmuję tylko w omegamed optima jest tam 800jedn., lekarz nic nie mówił o zwiększaniu dawki. Teraz jak Was poczytałam to się trochę zmartwiłam i może dopytam go przez telefon o jakieś dodatkowe dawki.
Lady Savage też uważam, że ta maść za silna jest, polecam linomag na odparzenia, ale wiadomo najlepiej dopytać lekarza.
Wszystkim gratuluje dobrych wieści na wizytach i trzymam kciuki za kolejne
Ja byłam w poniedziałek na wizycie i wszystko z dzidzią super. Zdarza mi się sztywnienie brzucha, o którym pisałyście, dodatkowo łożysko nisko... Gin uważa, że mam ciągle odpoczywać i leżeć...ehhh... jak trzeba to trzeba. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można

Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.
-
nick nieaktualnyLady to rzeczywiscie moze byc mocz, i tak prawdopodobnie jest. Jakis czas temu zauwazylam to samo i sie przerazilam bo mialam wkladki cale mokre i jeszcze taki dyskomfort. Zglosila to lekarzowi i powiedzial, ze niektore kobiety maja tak w ciazy zwieracze puszczaja i mocz kropelkami wyplywa. Cwicz miesnie kegla, to pomaga, nawet po to by po porodzie nie bylo problemu z nietrzymaniem.moczu.
-
Co do siemienia to ja juz sama nie wiem czeto sie je poleca, ale ja gdzies czytalam ze nie jest za dobre w ciazy bo wplywa na poziom estrogenow czy cos takiego i to nie jest wskazane, ale co stronka to inne informacje i juz czlowiek glupieje od tego co mozna a co nie
-
Bento u mnie podobnie... wieczorami zdarza się, ze brzuch robi sie twardszy, nawet pobolewa do tego nisko łożysko do dalszej kontroli...
Plus na domiar tego jeszcze ta kość i ledzwia
Staram sie jak najwiecej robić w dni kiedy się dobrze czuje i nic mi nie dolega, ale ogólnie tez jakoś bardzo się nie forsuje
Jeśli chodzi o wit. D biorę witaminy prenalen plus DHA i do tego 2000j. Witaminy D3 ... chcesz dawka może zależeć od moich problemów z tarczyca.
ps. Dzień dobry
Za oknem dziś u mnie piękne słoneczko, coraz fajniejsze się robi pogoda
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wiecznie w ciąży mokro na dole ale są to białe upławy i nic nie piecze, nie swędzi. Zaraz jadę odebrać wymaz z pochwy. Ciekawe czy wyszedł ok, bo ja też niedoinformowana zrobiłam wymaz bezpośrednio po wizycie u ginekologa, a to może zafałszować wynik i może trzeba będzie powtórzyć jak coś wyjdzie. Oby wszystko było ok.
Nie mam się w co ubierać
Potrzebuję spodnie na gumce wielkiej żeby mi brzucha nie cisnęły, a do tego musze być wąskie w nogawkach, bo ja nie daję rady chodzić w takich, jak choć troszkę odstają w kostce. Czuję się już jak wielka, ciężarna baba:p
-
Po pleśniowych o dziwo nie, ale to jest niestety tak tłuste, że potem długo czuję to na żołądkuanima wrote:Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.
Ale to jest jeden z niewielu frykasów, na które mogę sobie pozwolić przy naszej diecie, więc czasem się skuszę.
-
nick nieaktualny
-
Zapomniałam dodać, że czuję już ruchy dziecka
szczególnie wieczorem 
Zaczęło się jakoś w pod koniec zeszłego tyg, ale wydawało mi się, że to za wcześnie i pewnie jelita pracują. Jednak teraz już nie mam wątpliwości
Dżuls, Sigma, kasig, adzia, skabarka, easymum, chabasse, Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA znacie jakieś legginsy, które modelują tyłek i nogi, ale nie uciskają za mocno brzuszka? Czy trzeba szukać typowo ciążowych?
Idzie wiosna, też bym chętnie powoli wymieniła garderobę na legginsy i tuniki, spódniczki i sukienki
ale nogi mi urosły i dupka ostatnio, i to niekoniecznie w mięśnie
i nie chcę eksponować tłuszczyku w takich zwykłych legginsach. Wiem, że były jakieś modelujące czy nawet push-up, nie zaszkodzi takie coś (chodzi o ucisk na brzuchu)? Nie mam doświadczenia z tym
-
cześć dziewczyny
ja też czuję już ruchy dzidziola, jeszcze są rzadkie ale już jestem pewna, że to on. Zaczęło się kilka dni temu, jak szłam do sklepu a obok przejeżdżała karetka na sygnale, chyba się dzidziol wystraszył bo wtedy poczułam pierwszy raz charakterystyczne puknięcie, potem jak wróciłam do domu sprawdziłam detektorem tętna gdzie jest dzidzia i faktycznie była w miejscu puknięcia. Od tamtej pory czasem się mu to zdarza
karolcia87, skabarka, easymum, kataryna, chabasse, Misi@, Luna1 lubią tę wiadomość

Katar nadal cieknie, ale jakoś to słonko mnie ożywiło.