Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam

Dziś piękna pogoda,więc ja wyleguje się na tarasie w wygodnym leżaczku i łapię słoneczko
Pisałyście o vit D3 ja przyjmuję tylko w omegamed optima jest tam 800jedn., lekarz nic nie mówił o zwiększaniu dawki. Teraz jak Was poczytałam to się trochę zmartwiłam i może dopytam go przez telefon o jakieś dodatkowe dawki.
Lady Savage też uważam, że ta maść za silna jest, polecam linomag na odparzenia, ale wiadomo najlepiej dopytać lekarza.
Wszystkim gratuluje dobrych wieści na wizytach i trzymam kciuki za kolejne
Ja byłam w poniedziałek na wizycie i wszystko z dzidzią super. Zdarza mi się sztywnienie brzucha, o którym pisałyście, dodatkowo łożysko nisko... Gin uważa, że mam ciągle odpoczywać i leżeć...ehhh... jak trzeba to trzeba. -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można

Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.
-
nick nieaktualnyLady to rzeczywiscie moze byc mocz, i tak prawdopodobnie jest. Jakis czas temu zauwazylam to samo i sie przerazilam bo mialam wkladki cale mokre i jeszcze taki dyskomfort. Zglosila to lekarzowi i powiedzial, ze niektore kobiety maja tak w ciazy zwieracze puszczaja i mocz kropelkami wyplywa. Cwicz miesnie kegla, to pomaga, nawet po to by po porodzie nie bylo problemu z nietrzymaniem.moczu.
-
Co do siemienia to ja juz sama nie wiem czeto sie je poleca, ale ja gdzies czytalam ze nie jest za dobre w ciazy bo wplywa na poziom estrogenow czy cos takiego i to nie jest wskazane, ale co stronka to inne informacje i juz czlowiek glupieje od tego co mozna a co nie
-
Bento u mnie podobnie... wieczorami zdarza się, ze brzuch robi sie twardszy, nawet pobolewa do tego nisko łożysko do dalszej kontroli...
Plus na domiar tego jeszcze ta kość i ledzwia
Staram sie jak najwiecej robić w dni kiedy się dobrze czuje i nic mi nie dolega, ale ogólnie tez jakoś bardzo się nie forsuje
Jeśli chodzi o wit. D biorę witaminy prenalen plus DHA i do tego 2000j. Witaminy D3 ... chcesz dawka może zależeć od moich problemów z tarczyca.
ps. Dzień dobry
Za oknem dziś u mnie piękne słoneczko, coraz fajniejsze się robi pogoda
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wiecznie w ciąży mokro na dole ale są to białe upławy i nic nie piecze, nie swędzi. Zaraz jadę odebrać wymaz z pochwy. Ciekawe czy wyszedł ok, bo ja też niedoinformowana zrobiłam wymaz bezpośrednio po wizycie u ginekologa, a to może zafałszować wynik i może trzeba będzie powtórzyć jak coś wyjdzie. Oby wszystko było ok.
Nie mam się w co ubierać
Potrzebuję spodnie na gumce wielkiej żeby mi brzucha nie cisnęły, a do tego musze być wąskie w nogawkach, bo ja nie daję rady chodzić w takich, jak choć troszkę odstają w kostce. Czuję się już jak wielka, ciężarna baba:p
-
Po pleśniowych o dziwo nie, ale to jest niestety tak tłuste, że potem długo czuję to na żołądkuanima wrote:Nie skacze Ci za bardzo cukier po tym serze?? Po ogolnie to przeczy naszej diecie, a sama zauwazylam ze sa potrawy ktore o dziwo mi powinny podniesc a nie podnosza. Wczoraj zrobilam chili con carne, i cukier mialam po 1 h 94. Jej ja nawet na czczo nie dochodze do takiej wartosci. Az powatrzalam i wynik byl taki sam. A po chlebie razowym z oskroby, ktory byl zawsze ok to teraz mi skacze okropnie.
Ale to jest jeden z niewielu frykasów, na które mogę sobie pozwolić przy naszej diecie, więc czasem się skuszę.
-
nick nieaktualny
-
Zapomniałam dodać, że czuję już ruchy dziecka
szczególnie wieczorem 
Zaczęło się jakoś w pod koniec zeszłego tyg, ale wydawało mi się, że to za wcześnie i pewnie jelita pracują. Jednak teraz już nie mam wątpliwości
Dżuls, nick nieaktualny, kasig, adzia, nick nieaktualny, easymum, chabasse, nick nieaktualny, Luna1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA znacie jakieś legginsy, które modelują tyłek i nogi, ale nie uciskają za mocno brzuszka? Czy trzeba szukać typowo ciążowych?
Idzie wiosna, też bym chętnie powoli wymieniła garderobę na legginsy i tuniki, spódniczki i sukienki
ale nogi mi urosły i dupka ostatnio, i to niekoniecznie w mięśnie
i nie chcę eksponować tłuszczyku w takich zwykłych legginsach. Wiem, że były jakieś modelujące czy nawet push-up, nie zaszkodzi takie coś (chodzi o ucisk na brzuchu)? Nie mam doświadczenia z tym
-
cześć dziewczyny
ja też czuję już ruchy dzidziola, jeszcze są rzadkie ale już jestem pewna, że to on. Zaczęło się kilka dni temu, jak szłam do sklepu a obok przejeżdżała karetka na sygnale, chyba się dzidziol wystraszył bo wtedy poczułam pierwszy raz charakterystyczne puknięcie, potem jak wróciłam do domu sprawdziłam detektorem tętna gdzie jest dzidzia i faktycznie była w miejscu puknięcia. Od tamtej pory czasem się mu to zdarza
karolcia87, nick nieaktualny, easymum, kataryna, chabasse, nick nieaktualny, Luna1 lubią tę wiadomość

Katar nadal cieknie, ale jakoś to słonko mnie ożywiło.