X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis wizytę na 18 :) tak bardzo chciałabym dostać dobre informacje i pozwolenie na wyjścia z domu :( bardzo, bardzo, bardzo ;)

Kasiarzynka, karolcia87, nick nieaktualny, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Witam z rana, aaaale słońce :)
    Odnośnie słońca to gin kazał mi wczoraj koniecznie kupić witaminę D3 i łykać dodatkowo, oprócz tej w witaminach. W witaminach mam już 1000% zalecanej dziennej dawki, gin o tym wiedział, bo akurat tuż przed wizytą czytałam skład tych tabletek. Głupie pytanie, pewnie z cyklu tych "czy całując się można zajść w ciążę?", ale nie wszystkie witaminy są jak witamina C, której nadmiar się wydala - czy witaminę D3 można przedawkować? :D :D :D
    Teoretycznie witaminę D można przedawkować, ale rzeczywistości w naszym klimacie niedobory są tak powszechne, że ciężko. Witamina D produkuje się sama tylko przez kilka najbardziej letnich miesięcy i to tylko przez kilka godzin w ciągu dnia. Ja mam zaleconą przez lekarza dawkę 4000j - bo miałam straszliwy niedobór. Możesz sobie dla potwierdzenia dawki zrobić badanie (D3 25OH), tyle, że niestety jest drogie jak cholera. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4000j czyli pewnie spokojnie Dzuls mozesz brać. Ja pewnie mam zatem te 1000 jednostek za malo bo ani z domu nie wychodzę ani ryb za dużo nie jem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Słyszałam, że to przynosi pecha, czy że może stać się coś złego. Dlatego pytam Was o zdanie, ale podejrzewam że to po prostu głupi przesąd.

Przesąd, nie przesąd, ja bym nie poszła

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Staraczka, lubię jedynie fragment o imienniczkach, a nie o zębie :P

Czy ktoś jeszcze dzisiaj ma wizytę? Do 18:15 taaaak daleko...
    Hehe nie zwracam uwagi na polubienia :D

3mam kciukasy za wizyte :)

Dziewczyny ale czas leci, niedawno szał z prenatalnymi był a za chwilę polowkowe :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:40

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O 4000j czyli pewnie spokojnie Dzuls mozesz brać. Ja pewnie mam zatem te 1000 jednostek za malo bo ani z domu nie wychodzę ani ryb za dużo nie jem :/
    Teraz to i tak nie ma różnicy. Słońce jeszcze nie jest na wystarczającym poziomie żeby produkować witaminę D. Jeśli dobrze pamiętam to w Polsce tylko gdzieś koło czerwca-września, w godzinach 10-15.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz a za miesiac zrob sobie te badania o których napisala la_lenka. Ja bym tak zrobila i stres z głowy:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dzisiaj wizytę na 16.40 :) doczekać się nie mogę chce już sprawdzić czy wszystko ok bo dalej w ogóle nie czuje się jakbym w ciąży była i ogarnia mnie niepokój jak dłuższy czas nie mam wizyty i nie wiem co się dzieję.. eh mam nadzieję że dzisiaj się już uspokoję
    jutro dodatkowo mam prenatalne więc też czegoś więcej sie już dowiem, trzymajcie kciuki! :)

chabasse lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
    Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...:(
    Dzwoń do lekarza bo możesz się odwodnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:34

4me, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja też mam dzisiaj wizytę na 16.40 :) doczekać się nie mogę chce już sprawdzić czy wszystko ok bo dalej w ogóle nie czuje się jakbym w ciąży była i ogarnia mnie niepokój jak dłuższy czas nie mam wizyty i nie wiem co się dzieję.. eh mam nadzieję że dzisiaj się już uspokoję
    jutro dodatkowo mam prenatalne więc też czegoś więcej sie już dowiem, trzymajcie kciuki! :)
    Mam tak samo, nawet mamie ostatnio mowilam i pisalam tutaj :D mogła bym biegać i ćwiczyć :D 3mam kciuki za wizyty
    kurde tez dzisiaj bym miala ale lekarza nie ma wiec dopiero za rowny tydzień ide.

Trzeba sniadanie zjeść, powiedzcie mozna poledwice z lososia jesc?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Trzeba sniadanie zjeść, powiedzcie mozna poledwice z lososia jesc?

Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można :P ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
    Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...:(

Justyna1220 ja bym nie czekała, tylko dzwoniła do lekarza, bo przy silnych wymiotach możesz się szybko odwodnić.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można :P ;)
    Hahaha :D ja mam ochotę na sałatkę z fetą chyba zrobię, mysle jak ty, jesc na co ma sie ochotę ale te niby nie wskazane to umiarem i nie często :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadlam bulkez metke lososiowa, a tam chyba tez jest surowe miesiwo. Nie pomyslalam, ale nie zamierzam juz tego rozwazac, stalo sie. ;)

Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam dopiero w poniedzialek i to u nowego lekarza, wiec mam stres.
    Dzis jednak przyjezdzaja moi kochani siostrzency, wiec mysli odkladam na bok, dzien bede miec wypelniony...pewnie nie obejdzie sie bez malowania pazorkow siostrzenicy i wspolnych zabawach z siostrzencem i pytan ciekawe czy bedzie kuzyn czy kuzynka..;) licytuja sie dwa male smerfy, to jest takie zabawne..ech uwielbiam ich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:42

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie w pracy zjadłam kanapkę z wędzonym łososiem :-)
    Dzisiaj mam obiad z głowy :-) tato robi pieczone kotleciki z ciecierzycy więc po pracy zaliczam obowiązkowy spacer po parku :-) ale się cieszę
    Lenka dziękuję za info o tym siemieniu. Rano do koktajlu dodałam łyżeczkę mielonego złocistego. Wyjątkowo długo nie byłam po tym głodna ;-)
    Na jutro kupię całe ziarna i blender idzie w ruch :-). Dzisaj chcę też kupić sok warzywny i dodam trochę do takiego zaparzonego, może jakoś to przełknę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahaha :D ja mam ochotę na sałatkę z fetą chyba zrobię, mysle jak ty, jesc na co ma sie ochotę ale te niby nie wskazane to umiarem i nie często :)
    Fete mozna jesli jest z mleka pasteryzowanego, wiec spokojna glowa ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:40

la_lenka, nick nieaktualny, 4me, Anitka201, Gusiak, adzia, kasig, nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka to jak tatar, kiedys sie jadlo co chcialo a teraz tfuu :/

Dzuls a mowilas ze mlody tez tam byl?:) zobaczysz jak bedzie chcial czuc kopniaki hehe

Dobra ja was opipuszczam, teleportuje sie z psiurem na spacer a potem trzeba ogarnac mieszkanie.
    Milego dnia zycze

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ