X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis wizytę na 18 :) tak bardzo chciałabym dostać dobre informacje i pozwolenie na wyjścia z domu :( bardzo, bardzo, bardzo ;)

Kasiarzynka, karolcia87, Misi@, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Witam z rana, aaaale słońce :)
    Odnośnie słońca to gin kazał mi wczoraj koniecznie kupić witaminę D3 i łykać dodatkowo, oprócz tej w witaminach. W witaminach mam już 1000% zalecanej dziennej dawki, gin o tym wiedział, bo akurat tuż przed wizytą czytałam skład tych tabletek. Głupie pytanie, pewnie z cyklu tych "czy całując się można zajść w ciążę?", ale nie wszystkie witaminy są jak witamina C, której nadmiar się wydala - czy witaminę D3 można przedawkować? :D :D :D
    Teoretycznie witaminę D można przedawkować, ale rzeczywistości w naszym klimacie niedobory są tak powszechne, że ciężko. Witamina D produkuje się sama tylko przez kilka najbardziej letnich miesięcy i to tylko przez kilka godzin w ciągu dnia. Ja mam zaleconą przez lekarza dawkę 4000j - bo miałam straszliwy niedobór. Możesz sobie dla potwierdzenia dawki zrobić badanie (D3 25OH), tyle, że niestety jest drogie jak cholera. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4000j czyli pewnie spokojnie Dzuls mozesz brać. Ja pewnie mam zatem te 1000 jednostek za malo bo ani z domu nie wychodzę ani ryb za dużo nie jem :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Słyszałam, że to przynosi pecha, czy że może stać się coś złego. Dlatego pytam Was o zdanie, ale podejrzewam że to po prostu głupi przesąd.

Przesąd, nie przesąd, ja bym nie poszła

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Staraczka, lubię jedynie fragment o imienniczkach, a nie o zębie :P

Czy ktoś jeszcze dzisiaj ma wizytę? Do 18:15 taaaak daleko...
    Hehe nie zwracam uwagi na polubienia :D

3mam kciukasy za wizyte :)

Dziewczyny ale czas leci, niedawno szał z prenatalnymi był a za chwilę polowkowe :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:40

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O 4000j czyli pewnie spokojnie Dzuls mozesz brać. Ja pewnie mam zatem te 1000 jednostek za malo bo ani z domu nie wychodzę ani ryb za dużo nie jem :/
    Teraz to i tak nie ma różnicy. Słońce jeszcze nie jest na wystarczającym poziomie żeby produkować witaminę D. Jeśli dobrze pamiętam to w Polsce tylko gdzieś koło czerwca-września, w godzinach 10-15.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz a za miesiac zrob sobie te badania o których napisala la_lenka. Ja bym tak zrobila i stres z głowy:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dzisiaj wizytę na 16.40 :) doczekać się nie mogę chce już sprawdzić czy wszystko ok bo dalej w ogóle nie czuje się jakbym w ciąży była i ogarnia mnie niepokój jak dłuższy czas nie mam wizyty i nie wiem co się dzieję.. eh mam nadzieję że dzisiaj się już uspokoję
    jutro dodatkowo mam prenatalne więc też czegoś więcej sie już dowiem, trzymajcie kciuki! :)

chabasse lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
    Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...:(
    Dzwoń do lekarza bo możesz się odwodnić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:34

4me, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja też mam dzisiaj wizytę na 16.40 :) doczekać się nie mogę chce już sprawdzić czy wszystko ok bo dalej w ogóle nie czuje się jakbym w ciąży była i ogarnia mnie niepokój jak dłuższy czas nie mam wizyty i nie wiem co się dzieję.. eh mam nadzieję że dzisiaj się już uspokoję
    jutro dodatkowo mam prenatalne więc też czegoś więcej sie już dowiem, trzymajcie kciuki! :)
    Mam tak samo, nawet mamie ostatnio mowilam i pisalam tutaj :D mogła bym biegać i ćwiczyć :D 3mam kciuki za wizyty
    kurde tez dzisiaj bym miala ale lekarza nie ma wiec dopiero za rowny tydzień ide.

Trzeba sniadanie zjeść, powiedzcie mozna poledwice z lososia jesc?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Trzeba sniadanie zjeść, powiedzcie mozna poledwice z lososia jesc?

Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można :P ;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie, od dwóch dni mam strasznie silne wymioty od rana do samej nocy wczoraj wymiotowałam chyba 8 razy po czym byłam tak słaba, że nie miałam siły iśc do łózka bez pomocy męża, czy któraś z was tak miała?
    Denerwuje się bo przy tym boli mnie żołądek i podbrzusze i boje się o maleństwo...:(

Justyna1220 ja bym nie czekała, tylko dzwoniła do lekarza, bo przy silnych wymiotach możesz się szybko odwodnić.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja właśnie pożarłam wielki krążek pysznego sera pleśniowego z Lidla, więc uznaję, że wszystko można :P ;)
    Hahaha :D ja mam ochotę na sałatkę z fetą chyba zrobię, mysle jak ty, jesc na co ma sie ochotę ale te niby nie wskazane to umiarem i nie często :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zjadlam bulkez metke lososiowa, a tam chyba tez jest surowe miesiwo. Nie pomyslalam, ale nie zamierzam juz tego rozwazac, stalo sie. ;)

Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam dopiero w poniedzialek i to u nowego lekarza, wiec mam stres.
    Dzis jednak przyjezdzaja moi kochani siostrzency, wiec mysli odkladam na bok, dzien bede miec wypelniony...pewnie nie obejdzie sie bez malowania pazorkow siostrzenicy i wspolnych zabawach z siostrzencem i pytan ciekawe czy bedzie kuzyn czy kuzynka..;) licytuja sie dwa male smerfy, to jest takie zabawne..ech uwielbiam ich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:42

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na śniadanie w pracy zjadłam kanapkę z wędzonym łososiem :-)
    Dzisiaj mam obiad z głowy :-) tato robi pieczone kotleciki z ciecierzycy więc po pracy zaliczam obowiązkowy spacer po parku :-) ale się cieszę
    Lenka dziękuję za info o tym siemieniu. Rano do koktajlu dodałam łyżeczkę mielonego złocistego. Wyjątkowo długo nie byłam po tym głodna ;-)
    Na jutro kupię całe ziarna i blender idzie w ruch :-). Dzisaj chcę też kupić sok warzywny i dodam trochę do takiego zaparzonego, może jakoś to przełknę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hahaha :D ja mam ochotę na sałatkę z fetą chyba zrobię, mysle jak ty, jesc na co ma sie ochotę ale te niby nie wskazane to umiarem i nie często :)
    Fete mozna jesli jest z mleka pasteryzowanego, wiec spokojna glowa ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:40

la_lenka, Misi@, 4me, Anitka201, Gusiak, adzia, kasig, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metka to jak tatar, kiedys sie jadlo co chcialo a teraz tfuu :/

Dzuls a mowilas ze mlody tez tam byl?:) zobaczysz jak bedzie chcial czuc kopniaki hehe

Dobra ja was opipuszczam, teleportuje sie z psiurem na spacer a potem trzeba ogarnac mieszkanie.
    Milego dnia zycze

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ