X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja sie martwie, bo brzuszek mi nie rosnie. Mam 3 cm wiecej i to od miesiaca i stoje w miejscu ;/ a Wy macie piekne brzuchatki ;)
    Dlatego sie denerwuje. Mam nadzieje, ze jednak dzidzia rozwija sie i ma poprostu miejsce, dkatego nie rosnie mi brzuch!!

mi tez nie rosnie ani brzuch ani waga (-3kg) nie martw sie ;p

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - te włoskie imiona <3 mega!!!
    Szczególnie Cosima, uwielbiam :) Wiem, że synek Shakiry to Milan, też czasem czytuję pudla :D ale nie sugerowałam się akurat nim. Wcześniej podobał mi się "Milan", ale w sumie nie wiedziałam, że w Polsce też funkcjonuje to imię - aż do wczoraj, kiedy otworzyliśmy listę imion nadawanych w poszczególnych województwach, szukając zamienników dla Kuby :P

Rozmawiałam na temat imienia z rodziną i z przyjaciółką i w sumie na razie afront ze wszystkich stron, oprócz mojej mamy. Mamie się podoba, a reszta jak zwykle atakuje :P No ale co poradzę, niech się przyzwyczajają :P i tak za bardzo nic do powiedzenia nie mają :D

Co do pochodzenia, faktycznie imię jest słowiańskie, ale nie dziwię się, że spotykane też na południu - w końcu Milano to Mediolan :D
    W angielskiej wiki znalazłam co nie co:
    "The name in Latin and Italian is unisex and is named after the city of Milan . As the Italian male population indicates it as a name of the north . There is an explanation and that this name originally derived from the Latin name capt that was used in ancient Rome . Milan may be a nickname name Emiliano. Also, according to one interpretation of non-European name of Milan is derived from the Sanskrit and means "eager", "worthy" or "competitor". This is the name of the Hindu languages and means "together, the community, the union". The name comes from the Slavic milo for a pleasant, sweet, lovely, lovable, endearing and means something like "of the Pleasant", "The Love," "The lovely". The name is an abbreviation of the name Miloslav (milu = "love",-Slav (a) = "fame")."

Zazdroszczę Twojemu mężowi takiego pięknego miasta pochodzenia :) Kocham Rzym, myślę, że to najpiękniejsze miasto, w jakim byłam - a może i świata, kto wie? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ !!! Ty się nie denerwuj, ja też ruchów nie czuję, a patrz na filmiku jak mały ładnie się ruszał :) ruchy można poczuć nawet do 20 tygodnia!

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze kiedys myslalam o imieniu milagros :D taki sentyment do telenoweli :D

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ nie martw się, dziewczyny mają rację :) jak widać każda z nas ma trochę inne objawy ciąży, jedne szybciej przybierają na wadze, drugie wolniej, jedne mają większe brzuszki prawie od razu, drugie mają mniejsze, ale jak chodzimy na wizyty to wszystko jest dobrze i wszystkie dzidzie dobrze się rozwijają :)

Jak widać kobietom w ciąży nie da się dogodzić, zawsze jest coś nie tak :P

Anitka201, Sigma, Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;) koleżanka dopiero niedawno mi wspomniała o tym kalendarzy, chciałam się z wszystkimi przywitać ;)

U mnie już 13 tydz. i 5 dni - wczoraj wizyta u lekarza, badania w normie, zwolnienie z powodu krwawienia w 8 tyg, ale wszystko już jest w porządku ;)

Badań prenatalnych nie zrobiliśmy dziwie się, że słyszę, że gdzieś można je robić za 250 zł - nam zaproponowano 470..., przeziorność 1,5, po konsultacji z innymi lekarzami i braku obciążeń genetycznych w rodzinie zdecydowaliśmy się ich nie robić. Myślicie, że to źle?

Płci nie znamy, lekarz mówił, że dopiero gdzieś w 18-20 tc możemy spróbować.

Ale Maleństwo zdrowo rośnie, dziś wybieramy się na basen ;)))

Jeszcze raz Cześć wszystkim ;)

Anitka201, Kasiarzynka, Dżuls, Gusiak, Wonderland, Sigma, easymum, kasig, adzia, chabasse lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanko, w jaki sposób edytować zdjęcie lub wstawić suwaczek ?;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak myślicie... jeśli chodzi o olejowanie włosów, nie ma z tym jakiś problemów w ciąży?

mam na mysli olejek rycynowy czy np. Kokosowy? =)
    Gusiak ja co jakiś czas nakładam olej i u mnie ostatnio fajnie spisuje się olej z kiełków pszenicy :-) włosy są po nim gładkie (mam skłonność do puszenia) i lśniące. No i zregenerowały je po ombre :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek witaj.
    USG prenatalne- niemożliwe żeby kosztowalo 470. Tyle kosztuje USG + testy Pappa. Samo usg prenatalne ok 200-240 pln.
    No i teraz juz nie myśl czy zle czy dobrze bo i tak za późno. Dużo dziewczyn nie robi i sa zadowolone ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jak chcesz zrobić koniecznie prenatalne to jeszcze masz ze dwa dni szansy. Po weekendzie moze byc juz zdecydowanie za późno...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porównanie mojego brzucha między 15 a 17 tygodniem (no prawie, bo technicznie dopiero jutro zacznę 17)

Sama na żywo nie widzę zupełnie żeby był większy, bo rośnie tak systematycznie, dopiero po fotce widać, że coś jednak ruszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:42

Anitka201, agatka196, Staraczka23, Gusiak, przyszła mama, Wonderland, Dżuls, Kasiarzynka, 4me, eM, easymum, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka widać różnicę :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek witaj =)

La_lenka no coś Ty... od razu widać, ze brzuszek urósł i nabiera kształtów =)
    To właśnie tak jest, ze jak widzimy się codziennie w lustrach to wydaje Nam się, ze nic się nie zmienia... a jak widzi nas ktoś z boku to moze od razu zauważyć różnice =)

oleju z kiełków pszenicy nie posiadam =)
    mam za to zapas rycynowego, kokosowego, khadi, arganowy i lopianowy ... przed ciążą mialam dość spore problemy z wypadaniem włosów stąd taki zbiór =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:55

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać widać :)
    Mam identyko sama nie zauwazam ogromnej roznicy a znajomi zwracaja juz na brzucha uwage :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, na fotce to ja też widzę. :D A na żywo mi się cały czas wydaje że jest taki sam :P Właśnie dlatego stwierdziłam, że muszę sobie regularnie robić zdjęcia, bo tak samodzielnie to ciężko zauważyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:08

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek witaj :)

La_lenka widać różnicę i to wydaje mi się, że wcale nie taką małą :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    oleju z kiełków pszenicy nie posiadam =)
    mam za to zapas rycynowego, kokosowego, khadi, arganowy i lopianowy ... przed ciążą mialam dość spore problemy z wypadaniem włosów stąd taki zbiór =)

jak olejujesz włosy jak można spytać bo jest tyle szkół, że nie nadążam, na suche włosy czy już umyte?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek ;) już się czuję 'duża' a to dopiero początek ;)

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ