Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:Ja sie martwie, bo brzuszek mi nie rosnie. Mam 3 cm wiecej i to od miesiaca i stoje w miejscu ;/ a Wy macie piekne brzuchatki

Dlatego sie denerwuje. Mam nadzieje, ze jednak dzidzia rozwija sie i ma poprostu miejsce, dkatego nie rosnie mi brzuch!!
mi tez nie rosnie ani brzuch ani waga (-3kg) nie martw sie ;p -
nick nieaktualnyDżuls - te włoskie imiona
mega!!!
Szczególnie Cosima, uwielbiam
Wiem, że synek Shakiry to Milan, też czasem czytuję pudla
ale nie sugerowałam się akurat nim. Wcześniej podobał mi się "Milan", ale w sumie nie wiedziałam, że w Polsce też funkcjonuje to imię - aż do wczoraj, kiedy otworzyliśmy listę imion nadawanych w poszczególnych województwach, szukając zamienników dla Kuby 
Rozmawiałam na temat imienia z rodziną i z przyjaciółką i w sumie na razie afront ze wszystkich stron, oprócz mojej mamy. Mamie się podoba, a reszta jak zwykle atakuje
No ale co poradzę, niech się przyzwyczajają
i tak za bardzo nic do powiedzenia nie mają 
Co do pochodzenia, faktycznie imię jest słowiańskie, ale nie dziwię się, że spotykane też na południu - w końcu Milano to Mediolan
W angielskiej wiki znalazłam co nie co:
"The name in Latin and Italian is unisex and is named after the city of Milan . As the Italian male population indicates it as a name of the north . There is an explanation and that this name originally derived from the Latin name capt that was used in ancient Rome . Milan may be a nickname name Emiliano. Also, according to one interpretation of non-European name of Milan is derived from the Sanskrit and means "eager", "worthy" or "competitor". This is the name of the Hindu languages and means "together, the community, the union". The name comes from the Slavic milo for a pleasant, sweet, lovely, lovable, endearing and means something like "of the Pleasant", "The Love," "The lovely". The name is an abbreviation of the name Miloslav (milu = "love",-Slav (a) = "fame")."
Zazdroszczę Twojemu mężowi takiego pięknego miasta pochodzenia
Kocham Rzym, myślę, że to najpiękniejsze miasto, w jakim byłam - a może i świata, kto wie? 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Misi@ nie martw się, dziewczyny mają rację
jak widać każda z nas ma trochę inne objawy ciąży, jedne szybciej przybierają na wadze, drugie wolniej, jedne mają większe brzuszki prawie od razu, drugie mają mniejsze, ale jak chodzimy na wizyty to wszystko jest dobrze i wszystkie dzidzie dobrze się rozwijają 
Jak widać kobietom w ciąży nie da się dogodzić, zawsze jest coś nie tak
Anitka201, Sigma, Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim
koleżanka dopiero niedawno mi wspomniała o tym kalendarzy, chciałam się z wszystkimi przywitać 
U mnie już 13 tydz. i 5 dni - wczoraj wizyta u lekarza, badania w normie, zwolnienie z powodu krwawienia w 8 tyg, ale wszystko już jest w porządku
Badań prenatalnych nie zrobiliśmy dziwie się, że słyszę, że gdzieś można je robić za 250 zł - nam zaproponowano 470..., przeziorność 1,5, po konsultacji z innymi lekarzami i braku obciążeń genetycznych w rodzinie zdecydowaliśmy się ich nie robić. Myślicie, że to źle?
Płci nie znamy, lekarz mówił, że dopiero gdzieś w 18-20 tc możemy spróbować.
Ale Maleństwo zdrowo rośnie, dziś wybieramy się na basen
))
Jeszcze raz Cześć wszystkim
Anitka201, Kasiarzynka, Dżuls, Gusiak, Wonderland, Sigma, easymum, kasig, adzia, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusiak ja co jakiś czas nakładam olej i u mnie ostatnio fajnie spisuje się olej z kiełków pszenicyGusiak wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak myślicie... jeśli chodzi o olejowanie włosów, nie ma z tym jakiś problemów w ciąży?
mam na mysli olejek rycynowy czy np. Kokosowy?
włosy są po nim gładkie (mam skłonność do puszenia) i lśniące. No i zregenerowały je po ombre
-
Porównanie mojego brzucha między 15 a 17 tygodniem (no prawie, bo technicznie dopiero jutro zacznę 17)
Sama na żywo nie widzę zupełnie żeby był większy, bo rośnie tak systematycznie, dopiero po fotce widać, że coś jednak ruszyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:42
Anitka201, agatka196, Staraczka23, Gusiak, przyszła mama, Wonderland, Dżuls, Kasiarzynka, 4me, eM, easymum, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość
-
Paulinek witaj

La_lenka no coś Ty... od razu widać, ze brzuszek urósł i nabiera kształtów
To właśnie tak jest, ze jak widzimy się codziennie w lustrach to wydaje Nam się, ze nic się nie zmienia... a jak widzi nas ktoś z boku to moze od razu zauważyć różnice
oleju z kiełków pszenicy nie posiadam
mam za to zapas rycynowego, kokosowego, khadi, arganowy i lopianowy ... przed ciążą mialam dość spore problemy z wypadaniem włosów stąd taki zbiór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:55
-
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:oleju z kiełków pszenicy nie posiadam

mam za to zapas rycynowego, kokosowego, khadi, arganowy i lopianowy ... przed ciążą mialam dość spore problemy z wypadaniem włosów stąd taki zbiór
jak olejujesz włosy jak można spytać bo jest tyle szkół, że nie nadążam, na suche włosy czy już umyte?
-
nick nieaktualny