X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was i tak waga malutko skoczyla do góry... u mnie od poczatku jest jakieś +6 ... trochę mnie to zaczęło przerażc, ze tak szybko poleciała w górę chociaż wcale nie jem jakoś znacznie wiecej czy tez jakoś bardziej ciężko niz przed ciążą...wręcz odwrotnie, straram się jeść zdrowiej, a kg ciągle leca w górę...

Raz, ze w pewnym sensie przyczyną moze być tarczyca... ale z drugiej strony az się boje co to będzie później =(
    W zyciu jeszcze waga nie polazywala mi 61 kg... az zaczęłam codziennie rana z przerażeniem na nią wchodzić =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a jaka dawke masz hormonów? Tez mam niedoczynność i od grudnia mam -6kg na grupie o niedoczynności bylo pytanie ile kobiety przytyly i bylo max 15kg

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mam znajomą, która bardzo szybko nabrała na początku, a później waga stała w miejscu. Każda koleżanka, która była w ciąży mówi, że tyje się do końca 8 miesiąca. W 9 miesiącu może nam się zatrzymywać więcej wody ale podobno wagowo jest tak jak w 8. Nie wiem ile w tym prawdy..zobaczymy :-)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga jeszcze nie dobiła do tej sprzed ciąży. Mam -0,5 kg i znowu trochę się martwię w drugą stronę, bo wcale się nie ograniczam z jedzeniem, brzuszek mam juz spory, a na wadze nic... :/

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U Was i tak waga malutko skoczyla do góry... u mnie od poczatku jest jakieś +6 ... trochę mnie to zaczęło przerażc, ze tak szybko poleciała w górę chociaż wcale nie jem jakoś znacznie wiecej czy tez jakoś bardziej ciężko niz przed ciążą...wręcz odwrotnie, straram się jeść zdrowiej, a kg ciągle leca w górę...

Raz, ze w pewnym sensie przyczyną moze być tarczyca... ale z drugiej strony az się boje co to będzie później =(
    W zyciu jeszcze waga nie polazywala mi 61 kg... az zaczęłam codziennie rana z przerażeniem na nią wchodzić =)

nie przejmuj sie ja mam zdrowa tarczyce a tez mam juz +5kg :) tak jak nigdy nie moglam przytyc nawet 1kg to teraz juz 5kg do przodu:) ale ja sie tam ciesze bo mam znajoma co byla zawsze bardzo chuda i malo przytyla w ciazy i dzidizius mial malo miejsca i teraz musza ja rehabilitowac bo jest jakos krzywa w jedna strone... takze ja z kg plakac nie bede wazne by dzidzia byla zdrowa a po porodzie szybko zrzuce:)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    U mnie waga jeszcze nie dobiła do tej sprzed ciąży. Mam -0,5 kg i znowu trochę się martwię w drugą stronę, bo wcale się nie ograniczam z jedzeniem, brzuszek mam juz spory, a na wadze nic... :/
    Ja od początku ciąży mam nadal 4 kg na minusie (schudłam 5,5 a teraz przytyłam około 1,5 kg) więc spokojnie :-) Są dziewczyny, które cała ciążę chudną (np na diecie cukrzycowej) i dziecko zdrowo się rozwija.

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś strony z ogłoszeniami o zamianie mieszkania ?
    Chciała bym zamienić na 3pokoje bo teraz mam 2 i niewiem nawet jak by to wyglądać miało a czas nagli

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, moze faktycznie nie potrzebnie się az tak przejmuje i skoro waga tyle leci to może tak musi być...

Najbardziej waga skoczyla mi w 3 miesiącu, kiedy TSH podskoczylo z 0.21 do 2.90 w okresie ok. miesiąca...endo zmienila mi wtedy dawkę euthyroxu z 75 na 100...dawkę biorę dopiero dwa tygodnie, wiec może jeszcze się wszystko unormuje...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:29

Wonderland lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja od początku ciąży mam nadal 4 kg na minusie (schudłam 5,5 a teraz przytyłam około 1,5 kg) więc spokojnie :-) Są dziewczyny, które cała ciążę chudną (np na diecie cukrzycowej) i dziecko zdrowo się rozwija.

Dzięki Anitka :) bo jak tak czytałam to zaczęłam się martwić, że może coś jest nie tak, ale w takim razie już nie będę się tym przejmować :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moze popatrz na gumtree... ja kiedyś jak wynajmowalam mieszkanie to zawsze tam szukałam =)

Teraz tez tak myślę, ze jak waga dalej będzie mi tak szybko leciała to może zapisze się do jakiegoś dietetyka...

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka moze popatrz na gumtree... ja kiedyś jak wynajmowalam mieszkanie to zawsze tam szukałam =)

Teraz tez tak myślę, ze jak waga dalej będzie mi tak szybko leciała to może zapisze się do jakiegoś dietetyka...
    oki popatrze tam , zamiast wczesniej myslec to na ostatnia chwile jak zwykle :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, na pewno cos znajdziesz =))

Ja dziś się właśnie zorientowałam, ze od poniedziałku zapomnialam dać mężowi zwolnienie, żeby zaniósł do pracy...
    wstalam i zaraz wpadłam w panikę... cale szczęście, ze w kadrach dziewczyny Mu powiedziały, ze moze je donieść w poniedzialek.. ale stresik miałam, bo niby powinnam je dostarczyć w ciągu tygodnia...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:35

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dietetyk to też dobry pomysł. Ja u mojej dietetyczki nie dostaję gotowych jadłospisów. Ona mnie kontroluje bardziej pod kątem mojej alergii pokarmowej ale przy tym dostaję wiele fajnych rad. W sumie prawdopodobnie dzięki niej zaszłam w ciążę więc mam do babki zaufanie :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nawet pod tym kątem pomyślałam, ze taki dietetyk moze mi doradzi jakich produktów powinnam jeść więcej, jakich mniej... co z czym łączyć =)

Chociaż ogólnie wydaje mi się, ze jem zdrowo... lubie płatki owsiane, otręby, jogurty, twaróg, drób... pieczywo raczej jem ciemne, bo takie mi zawsze bardziej smakowało... =)
    Owszem zdarza mi się pizza, fytki czy jakieś lakocie, ale nie jakoś znacznie czesto =)

Wam dietetycy polecili jakieś konkretne produkty, które najlepiej żebyście jadły? =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:29

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie problem był z nabiałem. Jadłam go dużo, i dziwiłam się, że przy takiej ilości ćwiczeń nie potrafię zejść poniżej pewnej wagi. Dietetyczka sama dziwiła się, że nawet powinnam mieć więcej tkanki mięśniowej a mniej tłuszczowej (przy bieganiu 4-5 razy w tygodniu +aerobik). Po odstawieniu nabiału już po miesiącu nabrałam więcej mięśni i tłuszczyk się skurczył :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka o widzisz... czyli ilość zadane nabiału wbrew pozorom może działać wręcz odwrotnie niż by się zdawało...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak myślicie... jeśli chodzi o olejowanie włosów, nie ma z tym jakiś problemów w ciąży?

mam na mysli olejek rycynowy czy np. Kokosowy? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Ja sie martwie, bo brzuszek mi nie rosnie. Mam 3 cm wiecej i to od miesiaca i stoje w miejscu ;/ a Wy macie piekne brzuchatki ;)
    Dlatego sie denerwuje. Mam nadzieje, ze jednak dzidzia rozwija sie i ma poprostu miejsce, dkatego nie rosnie mi brzuch!!

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ