Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U Was i tak waga malutko skoczyla do góry... u mnie od poczatku jest jakieś +6 ... trochę mnie to zaczęło przerażc, ze tak szybko poleciała w górę chociaż wcale nie jem jakoś znacznie wiecej czy tez jakoś bardziej ciężko niz przed ciążą...wręcz odwrotnie, straram się jeść zdrowiej, a kg ciągle leca w górę...
Raz, ze w pewnym sensie przyczyną moze być tarczyca... ale z drugiej strony az się boje co to będzie później
W zyciu jeszcze waga nie polazywala mi 61 kg... az zaczęłam codziennie rana z przerażeniem na nią wchodzić
-
nick nieaktualny
-
Gusiak mam znajomą, która bardzo szybko nabrała na początku, a później waga stała w miejscu. Każda koleżanka, która była w ciąży mówi, że tyje się do końca 8 miesiąca. W 9 miesiącu może nam się zatrzymywać więcej wody ale podobno wagowo jest tak jak w 8. Nie wiem ile w tym prawdy..zobaczymy
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:U Was i tak waga malutko skoczyla do góry... u mnie od poczatku jest jakieś +6 ... trochę mnie to zaczęło przerażc, ze tak szybko poleciała w górę chociaż wcale nie jem jakoś znacznie wiecej czy tez jakoś bardziej ciężko niz przed ciążą...wręcz odwrotnie, straram się jeść zdrowiej, a kg ciągle leca w górę...
Raz, ze w pewnym sensie przyczyną moze być tarczyca... ale z drugiej strony az się boje co to będzie później
W zyciu jeszcze waga nie polazywala mi 61 kg... az zaczęłam codziennie rana z przerażeniem na nią wchodzić
nie przejmuj sie ja mam zdrowa tarczyce a tez mam juz +5kg
tak jak nigdy nie moglam przytyc nawet 1kg to teraz juz 5kg do przodu:) ale ja sie tam ciesze bo mam znajoma co byla zawsze bardzo chuda i malo przytyla w ciazy i dzidizius mial malo miejsca i teraz musza ja rehabilitowac bo jest jakos krzywa w jedna strone... takze ja z kg plakac nie bede wazne by dzidzia byla zdrowa a po porodzie szybko zrzuce:)
-
Ja od początku ciąży mam nadal 4 kg na minusie (schudłam 5,5 a teraz przytyłam około 1,5 kg) więc spokojnieWonderland wrote:U mnie waga jeszcze nie dobiła do tej sprzed ciąży. Mam -0,5 kg i znowu trochę się martwię w drugą stronę, bo wcale się nie ograniczam z jedzeniem, brzuszek mam juz spory, a na wadze nic...

Są dziewczyny, które cała ciążę chudną (np na diecie cukrzycowej) i dziecko zdrowo się rozwija.
Wonderland lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, moze faktycznie nie potrzebnie się az tak przejmuje i skoro waga tyle leci to może tak musi być...
Najbardziej waga skoczyla mi w 3 miesiącu, kiedy TSH podskoczylo z 0.21 do 2.90 w okresie ok. miesiąca...endo zmienila mi wtedy dawkę euthyroxu z 75 na 100...dawkę biorę dopiero dwa tygodnie, wiec może jeszcze się wszystko unormuje... -
Anitka201 wrote:Ja od początku ciąży mam nadal 4 kg na minusie (schudłam 5,5 a teraz przytyłam około 1,5 kg) więc spokojnie
Są dziewczyny, które cała ciążę chudną (np na diecie cukrzycowej) i dziecko zdrowo się rozwija.
Dzięki Anitka
bo jak tak czytałam to zaczęłam się martwić, że może coś jest nie tak, ale w takim razie już nie będę się tym przejmować
-
Staraczka moze popatrz na gumtree... ja kiedyś jak wynajmowalam mieszkanie to zawsze tam szukałam

Teraz tez tak myślę, ze jak waga dalej będzie mi tak szybko leciała to może zapisze się do jakiegoś dietetyka...
Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoki popatrze tam , zamiast wczesniej myslec to na ostatnia chwile jak zwykleGusiak wrote:Staraczka moze popatrz na gumtree... ja kiedyś jak wynajmowalam mieszkanie to zawsze tam szukałam

Teraz tez tak myślę, ze jak waga dalej będzie mi tak szybko leciała to może zapisze się do jakiegoś dietetyka...
-
Spokojnie, na pewno cos znajdziesz
)
Ja dziś się właśnie zorientowałam, ze od poniedziałku zapomnialam dać mężowi zwolnienie, żeby zaniósł do pracy...
wstalam i zaraz wpadłam w panikę... cale szczęście, ze w kadrach dziewczyny Mu powiedziały, ze moze je donieść w poniedzialek.. ale stresik miałam, bo niby powinnam je dostarczyć w ciągu tygodnia... -
nick nieaktualny
-
Gusiak dietetyk to też dobry pomysł. Ja u mojej dietetyczki nie dostaję gotowych jadłospisów. Ona mnie kontroluje bardziej pod kątem mojej alergii pokarmowej ale przy tym dostaję wiele fajnych rad. W sumie prawdopodobnie dzięki niej zaszłam w ciążę więc mam do babki zaufanie
-
Właśnie nawet pod tym kątem pomyślałam, ze taki dietetyk moze mi doradzi jakich produktów powinnam jeść więcej, jakich mniej... co z czym łączyć

Chociaż ogólnie wydaje mi się, ze jem zdrowo... lubie płatki owsiane, otręby, jogurty, twaróg, drób... pieczywo raczej jem ciemne, bo takie mi zawsze bardziej smakowało...
Owszem zdarza mi się pizza, fytki czy jakieś lakocie, ale nie jakoś znacznie czesto
Wam dietetycy polecili jakieś konkretne produkty, które najlepiej żebyście jadły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 12:29
-
Właśnie u mnie problem był z nabiałem. Jadłam go dużo, i dziwiłam się, że przy takiej ilości ćwiczeń nie potrafię zejść poniżej pewnej wagi. Dietetyczka sama dziwiła się, że nawet powinnam mieć więcej tkanki mięśniowej a mniej tłuszczowej (przy bieganiu 4-5 razy w tygodniu +aerobik). Po odstawieniu nabiału już po miesiącu nabrałam więcej mięśni i tłuszczyk się skurczył
-
nick nieaktualnyJa sie martwie, bo brzuszek mi nie rosnie. Mam 3 cm wiecej i to od miesiaca i stoje w miejscu ;/ a Wy macie piekne brzuchatkiWonderland wrote:U mnie waga jeszcze nie dobiła do tej sprzed ciąży. Mam -0,5 kg i znowu trochę się martwię w drugą stronę, bo wcale się nie ograniczam z jedzeniem, brzuszek mam juz spory, a na wadze nic...

Dlatego sie denerwuje. Mam nadzieje, ze jednak dzidzia rozwija sie i ma poprostu miejsce, dkatego nie rosnie mi brzuch!!