X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Paulinek witaj :)

La_lenka widać różnicę i to wydaje mi się, że wcale nie taką małą :)
    Trochę też inaczej stoję na każdym zdjęciu, na tym wcześniejszym bardziej pochylona do przodu, więc to też zmienia odbiór. Obwód na razie bez zmian, w ciuchy się mieszczę. Ale widać, że rośnie :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No właśnie, na fotce to ja też widzę. :D A na żywo mi się cały czas wydaje że jest taki sam :P Właśnie dlatego stwierdziłam, że muszę sobie regularnie robić zdjęcia, bo tak samodzielnie to ciężko zauważyć.
    Ja myślę zacząć robić zdjęcia od 5msc co miesiac lepiej bedzie widac wzrost a tutaj wrzucam tak poglądowo :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja zawsze olejuje na włosy suche...olejek nakładam wieczorem, na głowe czepek albo zwykla foliowa reklamówka i ręcznik... =)

Trzymam tak min. 30 min i później normalnie myje głowę...zwykle trzeba to robić dwa albo trzy razy, bo olejki zwykle ciężko się zmywaja =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:12

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, no to jestem gdzieś pomiędzy - byłam więcej, niż 2-3 razy, mniej niż 16 :D
    To prawda, jest zatłoczone turystami i do czystości mu daleko, ale mimo wszystko... jest cudowne :)
    Dobrze mówisz o Włoszech z tym "dobrodziejstwem inwentarza" :D
    A jak to jest mieć męża Włocha? :) Nie wiem, może to stereotyp, ale zawsze Włosi w stosunku do mnie wydawali się być bardzo specyficzni :D może poza starszymi panami, którzy zawsze byli pogodni, sympatyczni i jako jedyni rozmawiali ze mną bez podtekstów :D
    I czy to prawda, że mężczyźni z Rzymu są jeszcze inni od całej reszty Włochów? :) tak mówią ;)

p.s. A widzisz, bo ja nie wiedziałam, jak ma na imię Wasz starszak :) Dobieracie też imię dla dziecka pod kątem imienia starszego brata? Jeśli mogę coś od siebie zasugerować, to wybierałabym tak imię, żeby miało polski odpowiednik, bo Staś jest bardzo polskim imieniem :)

Włoskie Gaetano podoba mi się znacznie bardziej, niż nasz polski Kajtek, ale różnic między Rzymem a południem nie przeskoczysz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:16

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    A to mój brzuszek ;) już się czuję 'duża' a to dopiero początek ;)

Jeśli chciałaś wrzucić zdjęcie to nic nie mamy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - hej! :) Witamy :)

Nie widzę fotki Twojego brzuszka :(

p.s. Jeszcze tak co do imion, które się przewijają w wątku :P
    Stanisław to mój teść, przez pół sekundy rozważaliśmy, ale mąż stwierdził, że jeśli już po rodzinie, to woli nazwać syna imieniem ukochanego dziadka - Antoni, a Stanisław jednak nie.
    Ktoś pisał o Filipie - mój mąż ma tak na imię :) Ale gdyby nie miał, na pewno rozważylibyśmy też to imię :) Jakub miał być po mężu, bo to jego drugie imię, no ale nie wyszło ;-)
    Z kolei na początku ja chciałam dać synowi Aleksander, bo jest w mojej rodzinie taka tradycja, że co 2-gie pokolenie chłopczyk nazywany jest Olek po swoim dziadku ;-) ale mąż wzgardził tradycją, powiedział, że sorry, ale to imię mu się nie podoba w męskiej wersji, i co najwyżej może być Ola dla córy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:22

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Trochę też inaczej stoję na każdym zdjęciu, na tym wcześniejszym bardziej pochylona do przodu, więc to też zmienia odbiór. Obwód na razie bez zmian, w ciuchy się mieszczę. Ale widać, że rośnie :)

Pewnie, że widać :) Właśnie u mnie obwód też od dłuższego czasu stoi w miejscu, ale muszę zacząć robić takie zdjęcia, bo może rzeczywiście i u mnie będzie widać zmiany :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam wkleić do wiadomości zdjęcia ;) Proszę w linku ;)

http://fotowrzut.pl/89L2BJAKZM

la_lenka, eM lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

nick nieaktualny, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu i przy pięknej pogodzie :)

Ależ dziś mieliśmy spacer z Maluchem, prawie 10km :)

Macie śliczne brzuszki, Dziewczynki! Mój też ciut odstaje, a większy robi się zwłaszcza wieczorkiem.Waga moja dziwna, bo na początku miałam +2 kg a teraz chudnę średnio 0,5 kg na każdej wizycie. Możliwe, że to dlatego, że ja dużo chodzę i wieczorami wykonuję te ćwiczenia z YT dla kobiet w ciąży.

Jeśli chodzi o imiona, to mamy wybrane już : dla synka Antoni a dla córci Aleksandra lub Magdalena. Chciałam od zawsze synka Jana ( po moim Tacie), ale Mąż kategorycznie się sprzeciwia, bo tak ma na imię mój ex. A Atek będzie po moich obydwu dziadkach, więc też pasi :)

Paulinka witaj!

A jak u Was z cerą??U mnie z włosami lepiej,ale cera to porażka jakaś...

nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku ciąży było super, teraz trochę mnie wysypało. Ale to raczej przez chorobę, smarowanie nosa dziwnymi maściami itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - mega mieszanka! :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cera w sumie bez jakiś większych zmian...ani nie jest jakoś lepiej niz było, ani sie raczej nie pogarsza...
    zauważyłam za to, ze dość mocno wysusza mi się skóra... co za tym idzie z włosami tez sa problemy, bo robią się suche i rozwijają końcówki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t34.0-12/11076139_1062317910450392_1936097230_n.jpg?oh=c29e2dbd1ad1f52d355518f4d29b0cfd&oe=550F562E&__gda__=1426985884_43f599a349ba9de3f30a1ebd742df858

i mój brzucho.. dość duży jak na mój gust :D

la_lenka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten link chyba lepszy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/163aa136d776273f.html

chabasse lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa ja co drugi dzien czuje wulkany :D Nigdy nie przechodzilam trądziku, wysypywalo przed okresem i nigdy na czole raczej poliki i najgorzej broda

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurczę, ja w sumie miałam problemy przed ciążą, ale teraz mam jakieś natężenie...

Staraczka, a może to córkę jednak?? :)Niby mi wyszło z USG, że wstępnie synek, ale mój apetyt na słodycze i właśnie ta cera mogą wprowadzać lekkie zamieszanie...:)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak widać już jak zaczyna Ci odstawać brzuszek =)

Poczytalam w necie o tych olejkach... rycynowego ponoć nie można, a przynajmniej nie powinno się używać,
    kokosowy z tego co wynalazlam będzie dobry ... ponoć można nim nawet brzuszek smarować, zamiast używać jakiś gotowych kremów i olejów... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:52

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa, u mnie też apetyt na słodycze i trądzik jak za nastoletnich lat ;-)
    To nie ma nic wspólnego z płcią, tylko z reakcją organizmu na hormony :P

nick nieaktualny, agniesja lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:29

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ