X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Paulinek witaj :)

La_lenka widać różnicę i to wydaje mi się, że wcale nie taką małą :)
    Trochę też inaczej stoję na każdym zdjęciu, na tym wcześniejszym bardziej pochylona do przodu, więc to też zmienia odbiór. Obwód na razie bez zmian, w ciuchy się mieszczę. Ale widać, że rośnie :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No właśnie, na fotce to ja też widzę. :D A na żywo mi się cały czas wydaje że jest taki sam :P Właśnie dlatego stwierdziłam, że muszę sobie regularnie robić zdjęcia, bo tak samodzielnie to ciężko zauważyć.
    Ja myślę zacząć robić zdjęcia od 5msc co miesiac lepiej bedzie widac wzrost a tutaj wrzucam tak poglądowo :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja zawsze olejuje na włosy suche...olejek nakładam wieczorem, na głowe czepek albo zwykla foliowa reklamówka i ręcznik... =)

Trzymam tak min. 30 min i później normalnie myje głowę...zwykle trzeba to robić dwa albo trzy razy, bo olejki zwykle ciężko się zmywaja =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:12

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, no to jestem gdzieś pomiędzy - byłam więcej, niż 2-3 razy, mniej niż 16 :D
    To prawda, jest zatłoczone turystami i do czystości mu daleko, ale mimo wszystko... jest cudowne :)
    Dobrze mówisz o Włoszech z tym "dobrodziejstwem inwentarza" :D
    A jak to jest mieć męża Włocha? :) Nie wiem, może to stereotyp, ale zawsze Włosi w stosunku do mnie wydawali się być bardzo specyficzni :D może poza starszymi panami, którzy zawsze byli pogodni, sympatyczni i jako jedyni rozmawiali ze mną bez podtekstów :D
    I czy to prawda, że mężczyźni z Rzymu są jeszcze inni od całej reszty Włochów? :) tak mówią ;)

p.s. A widzisz, bo ja nie wiedziałam, jak ma na imię Wasz starszak :) Dobieracie też imię dla dziecka pod kątem imienia starszego brata? Jeśli mogę coś od siebie zasugerować, to wybierałabym tak imię, żeby miało polski odpowiednik, bo Staś jest bardzo polskim imieniem :)

Włoskie Gaetano podoba mi się znacznie bardziej, niż nasz polski Kajtek, ale różnic między Rzymem a południem nie przeskoczysz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:16

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    A to mój brzuszek ;) już się czuję 'duża' a to dopiero początek ;)

Jeśli chciałaś wrzucić zdjęcie to nic nie mamy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - hej! :) Witamy :)

Nie widzę fotki Twojego brzuszka :(

p.s. Jeszcze tak co do imion, które się przewijają w wątku :P
    Stanisław to mój teść, przez pół sekundy rozważaliśmy, ale mąż stwierdził, że jeśli już po rodzinie, to woli nazwać syna imieniem ukochanego dziadka - Antoni, a Stanisław jednak nie.
    Ktoś pisał o Filipie - mój mąż ma tak na imię :) Ale gdyby nie miał, na pewno rozważylibyśmy też to imię :) Jakub miał być po mężu, bo to jego drugie imię, no ale nie wyszło ;-)
    Z kolei na początku ja chciałam dać synowi Aleksander, bo jest w mojej rodzinie taka tradycja, że co 2-gie pokolenie chłopczyk nazywany jest Olek po swoim dziadku ;-) ale mąż wzgardził tradycją, powiedział, że sorry, ale to imię mu się nie podoba w męskiej wersji, i co najwyżej może być Ola dla córy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:22

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Trochę też inaczej stoję na każdym zdjęciu, na tym wcześniejszym bardziej pochylona do przodu, więc to też zmienia odbiór. Obwód na razie bez zmian, w ciuchy się mieszczę. Ale widać, że rośnie :)

Pewnie, że widać :) Właśnie u mnie obwód też od dłuższego czasu stoi w miejscu, ale muszę zacząć robić takie zdjęcia, bo może rzeczywiście i u mnie będzie widać zmiany :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam wkleić do wiadomości zdjęcia ;) Proszę w linku ;)

http://fotowrzut.pl/89L2BJAKZM

la_lenka, eM lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

Sigma, karolcia87 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu i przy pięknej pogodzie :)

Ależ dziś mieliśmy spacer z Maluchem, prawie 10km :)

Macie śliczne brzuszki, Dziewczynki! Mój też ciut odstaje, a większy robi się zwłaszcza wieczorkiem.Waga moja dziwna, bo na początku miałam +2 kg a teraz chudnę średnio 0,5 kg na każdej wizycie. Możliwe, że to dlatego, że ja dużo chodzę i wieczorami wykonuję te ćwiczenia z YT dla kobiet w ciąży.

Jeśli chodzi o imiona, to mamy wybrane już : dla synka Antoni a dla córci Aleksandra lub Magdalena. Chciałam od zawsze synka Jana ( po moim Tacie), ale Mąż kategorycznie się sprzeciwia, bo tak ma na imię mój ex. A Atek będzie po moich obydwu dziadkach, więc też pasi :)

Paulinka witaj!

A jak u Was z cerą??U mnie z włosami lepiej,ale cera to porażka jakaś...

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku ciąży było super, teraz trochę mnie wysypało. Ale to raczej przez chorobę, smarowanie nosa dziwnymi maściami itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - mega mieszanka! :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cera w sumie bez jakiś większych zmian...ani nie jest jakoś lepiej niz było, ani sie raczej nie pogarsza...
    zauważyłam za to, ze dość mocno wysusza mi się skóra... co za tym idzie z włosami tez sa problemy, bo robią się suche i rozwijają końcówki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xft1/v/t34.0-12/11076139_1062317910450392_1936097230_n.jpg?oh=c29e2dbd1ad1f52d355518f4d29b0cfd&oe=550F562E&__gda__=1426985884_43f599a349ba9de3f30a1ebd742df858

i mój brzucho.. dość duży jak na mój gust :D

la_lenka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten link chyba lepszy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/163aa136d776273f.html

chabasse lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa ja co drugi dzien czuje wulkany :D Nigdy nie przechodzilam trądziku, wysypywalo przed okresem i nigdy na czole raczej poliki i najgorzej broda

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurczę, ja w sumie miałam problemy przed ciążą, ale teraz mam jakieś natężenie...

Staraczka, a może to córkę jednak?? :)Niby mi wyszło z USG, że wstępnie synek, ale mój apetyt na słodycze i właśnie ta cera mogą wprowadzać lekkie zamieszanie...:)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak widać już jak zaczyna Ci odstawać brzuszek =)

Poczytalam w necie o tych olejkach... rycynowego ponoć nie można, a przynajmniej nie powinno się używać,
    kokosowy z tego co wynalazlam będzie dobry ... ponoć można nim nawet brzuszek smarować, zamiast używać jakiś gotowych kremów i olejów... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 14:52

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa, u mnie też apetyt na słodycze i trądzik jak za nastoletnich lat ;-)
    To nie ma nic wspólnego z płcią, tylko z reakcją organizmu na hormony :P

Staraczka23, agniesja lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:29

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ