X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja cera to teraz katastrofa. przed ciążą raczej nie mialam większego problemu raz na kilka miesięcy się coś pojawiało a teraz na policzkach na brodzie przy nosie normalnie wysyp.. chyba córeczka daje znać o sobie ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    No kurczę, ja w sumie miałam problemy przed ciążą, ale teraz mam jakieś natężenie...

Staraczka, a może to córkę jednak?? :)Niby mi wyszło z USG, że wstępnie synek, ale mój apetyt na słodycze i właśnie ta cera mogą wprowadzać lekkie zamieszanie...:)
    Widzisz u ciebie słodycze górą, a u mnie sie kkłóci z zabobonami :D wulkanizacja jest za ro od slodyczy stronie co wcześniej sie nie zdarzało bo musialam cos miec teraz nawet calej czekolady nie zjem :D siostra całą ciąże na slodyczach była i ma syna :D
    Mam nadzieje ze w środę coś sie dowiem bo lekarz do ktorego ide robi prenatalne wiec sprzęt lepszy, mam dylemat czy zjesc cos slodkiego aby fikalo czy lepiej sie powstrzymac :D

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, no to faktycznie to nie ma wpływu :) Ty masz Synusia na bank i widzisz to samo co ja. Z tymi słodyczami to jednak chyba przeginam...:) Non stop bym coś jadła. Na szczęście póki co nie ma to wpływu na wagę :D

Oby nam się te twarzyczki szybko ustabilizowały, bo lato idzie :) A może i słonko nas przyrumieni to będzie inaczej.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7.04. mam kolejne USG, więc wtedy może się już bardziej okaże co to za słodki Pamperek tam siedzi :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:08

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze jak będziemy wychodzić coraz częściej na słoneczko to i buzie się poprawia =)

Same juz widzimy, ze każda ciąża rządzi się swoimi prawami i nie ma kompletnie reguły co j kiedy której z nas dolega... musimy dzielnie wszystko przetrwać, a we wrześniu dostaniemy za to nagrodę =)

Misi@, Staraczka23 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mowisz, ale najgorsze i tak sa wymioty w ciąży i bóle brzucha :D teraz tylko czekać na mega kopniaki :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat wymioty i jakieś większe bóle brzucha poki co ominęły... w sumie można powiedzieć, ze poza bólami pleców i 'ogonka' na prawdę nie mam żadnych powodów do narzekania =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wymioty sporadycznie byly, częściej odruchy wymiotne, tez mam ból ale widzę ze to występuje od dłuższego spaceru czy jak ostatnio po sprzątaniu, bóle brzucha mnie ominely buc moze dlatego ze przed czy w czasie okresu rzadko takowe mialam

• bento Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    w temacie cery u mnie bez zmian, czyli wszystko ok. Na samym początku mnie wysypało trochę, ale na krótko.
    Mam straszny problem z zębem, już kilka razy mnie pobolewał w ciągu ostatnich dwóch dni... Zawsze dbam o zęby, aktualnie nie miałam żadnych ubytków, jak coś dentysta zauważył na przeglądzie od razu leczył, a tu taka "niespodzianka".
    Właściwie nie pamiętam, żeby kiedyś bolał mnie ząb, dlatego teraz tak się obawiam, niby nic na nim nie widać, ale jednak gdzieś ta próchnica musi siedzieć.
    Czy któraś z Was była w ciąży już u dentysty na leczeniu zęba ze znieczuleniem?
    Czy najpierw trzeba mieć zgodę od gina?

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 1 trymestrze ale bylo za wcześnie. Zęby się leczy w ciazy pod znieczuleniem bez adrenaliny. U mnie i dentysta i gin powiedzieli, ze najlepiej w II trymestrze. Trzeci to z kolei ryzyko przedwczesnego porodu.
    Sama nie wiem co robic bo niby mam dziurę w zebie ale nigdy, przenigdy mnie nie bolał... Tylko nie wiem czy rysykowanie i czekanie do po ciąży nie skończy sie pozniej kanalowka... Albo mega bolami w trzecim trymestrze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 16:25

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja bym poczekala na Twoim miejscu z dwa tygodnie i poszla do dentysty, żeby tak w pełni w ten II trymestr wejść... A co do zaświadczenia mój dentysta nie chcial ale lepiej zadzwon i sie dowiedz bo mysle, ze z tym moze byc różnie

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczekam do kolejnej wizyty u gina(13.04), pod warunkiem że stan się nie pogorszy... ehhh... Nawet nie myślałam, że ząb może tak boleć, niby poczułam go kilka razy, ale wrażenie nieciekawe :-(

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to jesli Cie mocno boli ja bym nie czekala. Mnie bolała wyzynajaca sie 8 - nie mozna nic z tym zrobić w ciąży ale i tak byłam dwa razy u dentysty i prosiłam o jakies zaradcze srodki bo to bylo nie do wytrzymania.
    Żaden panadol nie pomoże na bol zęba a stres byl wielki- czy bol sie skończy, kiedy i czy zaraz znów nie wróci... Brrrr... Wole wszystkie, nudności, wymioty i zaparcia razem wzięte ;

Notabene dziewczyny miałyście racje- przestalam brać juz to żelazo na T ( nie pamiętam nazwy) i wszatkie zaparcie jak rekea odjal. Teraz musze tylko wcinać buraki i jesc czerwone mięso bo obiecałam mojemu lekarzowi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na początku płucz usta szałwia? Ja czułam jak by ząb a to jednak dziąsła mi napuchly z tyłu i po dwóch dniach od płukania 3x na dzień minęło :)

• bento Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, wlałyście we mnie trochę odwagi. Zapiszę się do dentysty narazie nakontrolę, zobaczymy co powie,a jego decyzję skonsultuje z ginem.
    Najgorsze jest to, że nawet jeżeli to malutki ubytek to ja i tak panicznie boję się leczenia zęba bez znieczulenia. Nawet jeżeli dentysta zapewnia, że prawie nie poczuję.

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento idź śmiało do dentysty... przynajmniej będziesz wiedziala co i jak, jeśli ból jest az tak silny to nie ma co czekać prawie miesiąca do wizyty u gina... będzie dobrze =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ