Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tak popatrzyłam, że te podpaski to wykrywają ph... wody płodowe mają powyżej 6,5. A jakby tak kupić papierki lakmusowe? :P

la lenka o tym samym pomyślałam :) sprawdziłam w aptece podpaski wykrywające wody płodowe ale 39,90 za 1 sztukę to gruba przesada, pomyślałam potem o papierkach lakmusowych, na allegro są za 5,80 za 80 sztuk wiec różnica kolosalna, a w sumie i jedno i drugie reaguje na ph zmianą koloru, więc może to i nie głupie rozwiązanie. Mi tam na razie na szczęście nic nie wycieka i oby tak zostało. Za to nie umiem spać, kręcę się, nie umiem sobie miejsca znaleźć i tak już kilka dni, wolałam wstać i odpalić laptopa niż leżeć bezproduktywnie i się wkurzać, mam nadzieję że zaraz się zmęczę i w końcu przyjdzie sen

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obudziłam się przez gardło tak boli że przełykac śliny nie mogę ahh..i spać mi się nie chce wczoraj już płukania były mleko z miodem i czosnkiem dziś od rana to samo nic więcej nie pozostaje a jak nie to ten prelaner czy jakoś tak pójdę kupić :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:35

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 godziny mam prenatalne...ale stresik mam.Przy Was dziewczyny to czuje sie jakbym była pare krokó z tyłu przez to ze termin mam na 30.09 hehe :P MIŁEJ SOBOTY :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Anula będzie wsio ok :), wiem że to łatwo mówić nie denerwuj się, ale ja sama mam zawsze stresik przed każdą wizytą, stresik połączony z ekscytacją. :)
    W Poznaniu od kilku dni wiosna, słonce świeci, ptoki ćwierkają i krzaczki się zielenią.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Polozylam się o 3 ale juz o oczy szeroko otwarte i spac nie mogę :(

Skabarka prenalen jest lżejszy od tantum Verde wiec nie wiem czy Ci pomoże.
    Ja mam tantum Verde tabletki- nie wiem czy to robi różnicę w dzialaniu czy spray czy tabletki ? Lekarz spokojnie powiedzial, ze tabletki tez ok.
    A w ogóle to widziałam ostnio w czasopiśmie tabletki na bol gardla dla wszystkich i byli wyróżnione , ze kobiety w ciąży moga je spokojnie brać. Niestety nie pamiętam nazwy :/ cos na F.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 witaj ;)
    Anula trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze ;)

Ja leże w łóżku czytam wiedźmina a mężowi zachcialo sie jajecznicy z boczkiem, wiec poszedł do sklepu...ja sie pytam kto tu jest w ciazy bo jak naeazie to on ma zachcianki i dziwne kombinacje smakowe :p

Miłego dnia ;)

easymum lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam :)
    Anula będzie wsio ok :), wiem że to łatwo mówić nie denerwuj się, ale ja sama mam zawsze stresik przed każdą wizytą, stresik połączony z ekscytacją. :)
    W Poznaniu od kilku dni wiosna, słonce świeci, ptoki ćwierkają i krzaczki się zielenią.

Dzieki za słowa otuchy...wierze ze bedzie dobrze :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w Bydgoszczy też ładna pogoda ptaszki ćwierkają :D

rrgu83a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:35

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś obudził straszny kaszel, aż mi ciężko oddychać. :(
    Jak się nie poprawi to chyba pójdę dziś na świąteczną pomoc lekarską.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ale się działo w nocy ojojoj, mąż mnie budził, myślał ze nie śpię az sie kapnal ze jednak śpię, obudzilam sie a ten ze czemu ja płacze, oczy mokre, mowil ze jak bym w histerię wpadła jak by cos sie stało a jaaa... ja nie wiem co takiego mi sie snilo ale było źle nawet teraz sie zastanawiam.

DZisiaj pierwszy dzien wiosny a pogoda do kitu, mam wlaczone dzien dobry tvn i to sa idioci juz oglądalnośc chcą mie,, niedawno atak na tunis byl a juz maja tych ludzi w studio :/

• bento Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

agatka196 Ja też miewam takie kłucia, czasami również w pachwinach.

Lady Savage współczuję przeżyć, u mnie też ogromne ilości wodnistej wydzieliny. Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam podobnie.

anula1990 Powodzenia,wszystko będzie dobrze.

skabarka U mnie Prenalen zdziałał cuda(syrop i tabletki) w połączeniu z syropem z cebuli.

sRUqp2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula wszystko będzie dobrze, po wizycie daj nam znać ☺Ja też nie mogłam zasnąć o 2.30 jeszcze chodziłam. Chyba to jest spowodowane poniedzialkowa wizytą mam jakiegoś stresa. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

agatka196 Ja też miewam takie kłucia, czasami również w pachwinach.

Lady Savage współczuję przeżyć, u mnie też ogromne ilości wodnistej wydzieliny. Pamiętam, że w pierwszej ciąży miałam podobnie.

anula1990 Powodzenia,wszystko będzie dobrze.

skabarka U mnie Prenalen zdziałał cuda(syrop i tabletki) w połączeniu z syropem z cebuli.

Wodnistej mówisz i miałaś tak całą ciążę? No bo u mnie to też nie są typowe upławy tylko tak jakby woda ze mnie leciała

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 18 tygodniu:)
    Ja już siedzę na uczelni, niestety dzisiaj do 19:( Zanim wrócę do domu, to będzie 21.
    Na uczelni wszyscy podziwiają mój brzuszek:D

Lady Savage, agatka196, nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja w środę zapytam swojego o to bo tez bieliznę mam mokrą i zero śluzu jedynie po nocy taki zauważam ale to pewnie cos się sni :D Widzisz tez sluzu nie mialas jak pytalam wcześniej o suchość a teraz woda jak bysmy popuszczaly :D

Kobietki zdarzylo wam sie powstrzymać mocz chwilę no coś robilyscie lub bylyscie poza domem? Ja wczoraj z psem wyszlam siku mi sie chciało nie wiem jak do domu dotarlam ale czułam jak nigdy taki ból podbrzusza bardziej na wzgorku i jak bym tam deske miała, szłam biegiem do domu aż biodra zaczęły boleć :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady ja w środę zapytam swojego o to bo tez bieliznę mam mokrą i zero śluzu jedynie po nocy taki zauważam ale to pewnie cos się sni :D Widzisz tez sluzu nie mialas jak pytalam wcześniej o suchość a teraz woda jak bysmy popuszczaly :D

Kobietki zdarzylo wam sie powstrzymać mocz chwilę no coś robilyscie lub bylyscie poza domem? Ja wczoraj z psem wyszlam siku mi sie chciało nie wiem jak do domu dotarlam ale czułam jak nigdy taki ból podbrzusza bardziej na wzgorku i jak bym tam deske miała, szłam biegiem do domu aż biodra zaczęły boleć :D

No dokładnie, ja tez wcześniej sucho, jak pieprz a teraz od poniedziałku leje się ze mnie, jakbym popusczała, a nie czuję tego w ogóle tzn, jak okres się ze mnie lał to czułam, a tutaj nic, a potem cała jestem obszczypana, odparzona, i to nie pachnie jak siuśki, jest przezroczyste, i bezwonne.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No dokładnie, ja tez wcześniej sucho, jak pieprz a teraz od poniedziałku leje się ze mnie, jakbym popusczała, a nie czuję tego w ogóle tzn, jak okres się ze mnie lał to czułam, a tutaj nic, a potem cała jestem obszczypana, odparzona, i to nie pachnie jak siuśki, jest przezroczyste, i bezwonne.
    Ech czytalam o twoich odparzeniach, ja ich nie mam jeszcze ale pewnie jak cieplej sie zrobi to beda, nawet w wakacje majac @ potrafily sie robic od podpaski

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ja głupia :D
    pamiętacie jak na początku pisalysmy o tych niby domowych testach na płeć z sodą? Teraz mi sie przypomniało i hahaha zrobiłam głupia :D
    lyzeczke sody wsypalam do pojemniczka i siurnelam na nia na chlopca sie pieni na dziewczyne nic se nie dzieje i tak hmm nic sie nie dzieje :D Zrobi któraś z was , najlepiej dziewczyny które widziały synka, ciekawe czy sie sprawdzi :D
    wiem głupota nie zna granic ale coz :D

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ