X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    22+2 czyli 23 tydzien ciazy tak ???
    tak

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze tamar USG powraca jak bumerang. Zgodnie z przepisami na NFZ przysługują nam jedynie 3 usg w zdrowej ciąży. Jesli lekarz robi na kazdej to tylko jego dobra wola albo lamanie przepisów (?) nie ma zatem co na nich gadać tak juz jest z naszym NFZ. Wlasnie dlatego biegam co miesiac prywatnie. Zycie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta za granica wcale nie jest lepiej. Jesli leczysz sie darmowo masz mniej możliwości niż u nas- zwłaszcza na poczatku ciazy- Andglia, Skandynawia. W Anglii jak ktos ma kase to tez chodzi prywatnie- lek na wszystko dla nich to paracetamol...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to połówkowe nie ma już takich ścisłych widełków jak to pierwsze - daty mogą się rozbiegać. Na przykład spotkałam się z teorią, że jeśli ktoś jest grubszy albo lekarz ma gorszy sprzęt to warto robić ciut później, bo będzie lepiej widać. Myślę, że lekarz najlepiej zadecyduje kiedy iść. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja pani gin powiedziala ze im pozniej polwkowe tym lepiej bo wszystko lepiej widac, ok 18 tyg to nie za bardzo, za to 22 tydz jest najlepszy

720fbe94f2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę do gina i na nfz i prywatnie. w sumie dlatego żeby dostać zdjęcie maluszka od prywatnego bo ten z nfz niestety i gorszy sprzęt i tez nie bardzo może dać z tego co ostatnio mówił. W każdym razie ja jestem zadowolona i częściej mogę podejrzeć maleństwo :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was pamięta jak się nazywa ten test na określenie poziomu przeciwciał czynnika- RH ? test przy tym konflikcie grupy krwi, po wiem ze trzeba go wykonac w poszczególnych trymestrach (oczywiście jak jest konflikt)czy mój organizm nie wytworzył przeciwciał

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczyn Coombsa. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Odczyn Coombsa. :)
    i co la-lenka robiłaś go ??

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście tak tylko ja potrafie :D
    Wróciłam id mamy myślę wezmę grupe krwi bo położna prosiła aby miec na kolejną wizyte, szukam karty ciąży bo chciałam zapakować do torebki i co? Karta ciąży jak widmo, gdzies jest ale nie wiadomo gdzie, do jutra to chyba mieszkanie przetrzepie do gory nogami :D

A co jesli nie znajdę? :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    i co la-lenka robiłaś go ??
    Nie, bo ja mam krew z plusikiem, więc nie ma zagrożenia konfliktem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka spokojnoe znajdziesz. Ja w tamtym tygodniu robila morfologie i mocz i skierowanie mi przepadlo. Juz dumalam nad wymowkami itp. Wkoncu wywalilam wszystkie dokumenty i kartka po kartce przefladalam. za trzecim razem sie udalo. Zauwazylam ze ostatnio czesto mi sie to zdarza ehh uroki ciazy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Staraczka spokojnoe znajdziesz. Ja w tamtym tygodniu robila morfologie i mocz i skierowanie mi przepadlo. Juz dumalam nad wymowkami itp. Wkoncu wywalilam wszystkie dokumenty i kartka po kartce przefladalam. za trzecim razem sie udalo. Zauwazylam ze ostatnio czesto mi sie to zdarza ehh uroki ciazy

Ty kartki szukalas a ja karty hah która odlozylam zaraz po wejsciu do takiego koszyka w ktorym mam papiery bieżące czyli oplaty i wcielo karte , rozstopila sie w ciagu 5tygodni :D
    Zapytam męża jak wróci może ma związek z tą kartą, dobrze ze dzisiaj chciałam to schowac bo rano niewiem jak by emocje poszły w górę strach myśleć

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam 2 razy robić badanie na grupe krwi, bo stary wynik wsiąknął gdzieś, pewnie go znajde jak odbiore nowy wynik ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:55

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka na pewno nie zniknęła sama:D Chociaż niektóre rzeczy to ja nie wiem jakim cudem zgubiłam:D
    A Wy dziewczyny nie nosicie karty ciąży ze sobą? Ja zawsze mam w torebce w razie czego, szczególnie jak jadę na uczelnię do innej miejscowości. Teraz bez karty to jak bez ręki się czuję:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie nosilam i mnie wlasnie uswiadomiono, ze popelniam blad :p
    Od jutra obiecuje poprawe ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tym gubieniem rzeczy i zapominaniem =)
    ld kiedy jestem w ciąży to ciągle gdzieś cos położę, a poznien chodzę i szukam ... przynajmniej jest na co zwalić ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pewnego czasu mam kartę cały czas przy sobie w torebce... tak z przezornosci ma wszelki wypadek =)
    Czuje się po prostu bezpieczniej, ze w razie co to jest informacja o ciąży, przy okazji kest wpisane również uczulenie na penicyliny, a to w moim przypadku to bardzo ważne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:02

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boze!! No racja ze trzeba miec przy sobie karte ciazy :/ Ja wyjelam bo i tak pusta nic nie uzupełnione, tez musze sie poprawic o ile ją znajdę a swoja drogą jak do wrzesnia bede ją nosic to mogę juz sobie wyobrazic jak bedzie wygladala, jak wyjęta psu z gardła :D
    trzeba w folie schowac, oby sie znalazla

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytuł rozmów w toku dzisiaj to ' żałuję że mnie urodziłaś ' przykre :/

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ