X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    22+2 czyli 23 tydzien ciazy tak ???
    tak

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze tamar USG powraca jak bumerang. Zgodnie z przepisami na NFZ przysługują nam jedynie 3 usg w zdrowej ciąży. Jesli lekarz robi na kazdej to tylko jego dobra wola albo lamanie przepisów (?) nie ma zatem co na nich gadać tak juz jest z naszym NFZ. Wlasnie dlatego biegam co miesiac prywatnie. Zycie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta za granica wcale nie jest lepiej. Jesli leczysz sie darmowo masz mniej możliwości niż u nas- zwłaszcza na poczatku ciazy- Andglia, Skandynawia. W Anglii jak ktos ma kase to tez chodzi prywatnie- lek na wszystko dla nich to paracetamol...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to połówkowe nie ma już takich ścisłych widełków jak to pierwsze - daty mogą się rozbiegać. Na przykład spotkałam się z teorią, że jeśli ktoś jest grubszy albo lekarz ma gorszy sprzęt to warto robić ciut później, bo będzie lepiej widać. Myślę, że lekarz najlepiej zadecyduje kiedy iść. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie moja pani gin powiedziala ze im pozniej polwkowe tym lepiej bo wszystko lepiej widac, ok 18 tyg to nie za bardzo, za to 22 tydz jest najlepszy

720fbe94f2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę do gina i na nfz i prywatnie. w sumie dlatego żeby dostać zdjęcie maluszka od prywatnego bo ten z nfz niestety i gorszy sprzęt i tez nie bardzo może dać z tego co ostatnio mówił. W każdym razie ja jestem zadowolona i częściej mogę podejrzeć maleństwo :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was pamięta jak się nazywa ten test na określenie poziomu przeciwciał czynnika- RH ? test przy tym konflikcie grupy krwi, po wiem ze trzeba go wykonac w poszczególnych trymestrach (oczywiście jak jest konflikt)czy mój organizm nie wytworzył przeciwciał

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odczyn Coombsa. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Odczyn Coombsa. :)
    i co la-lenka robiłaś go ??

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście tak tylko ja potrafie :D
    Wróciłam id mamy myślę wezmę grupe krwi bo położna prosiła aby miec na kolejną wizyte, szukam karty ciąży bo chciałam zapakować do torebki i co? Karta ciąży jak widmo, gdzies jest ale nie wiadomo gdzie, do jutra to chyba mieszkanie przetrzepie do gory nogami :D

A co jesli nie znajdę? :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    i co la-lenka robiłaś go ??
    Nie, bo ja mam krew z plusikiem, więc nie ma zagrożenia konfliktem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka spokojnoe znajdziesz. Ja w tamtym tygodniu robila morfologie i mocz i skierowanie mi przepadlo. Juz dumalam nad wymowkami itp. Wkoncu wywalilam wszystkie dokumenty i kartka po kartce przefladalam. za trzecim razem sie udalo. Zauwazylam ze ostatnio czesto mi sie to zdarza ehh uroki ciazy

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Staraczka spokojnoe znajdziesz. Ja w tamtym tygodniu robila morfologie i mocz i skierowanie mi przepadlo. Juz dumalam nad wymowkami itp. Wkoncu wywalilam wszystkie dokumenty i kartka po kartce przefladalam. za trzecim razem sie udalo. Zauwazylam ze ostatnio czesto mi sie to zdarza ehh uroki ciazy

Ty kartki szukalas a ja karty hah która odlozylam zaraz po wejsciu do takiego koszyka w ktorym mam papiery bieżące czyli oplaty i wcielo karte , rozstopila sie w ciagu 5tygodni :D
    Zapytam męża jak wróci może ma związek z tą kartą, dobrze ze dzisiaj chciałam to schowac bo rano niewiem jak by emocje poszły w górę strach myśleć

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam 2 razy robić badanie na grupe krwi, bo stary wynik wsiąknął gdzieś, pewnie go znajde jak odbiore nowy wynik ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 15:55

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka na pewno nie zniknęła sama:D Chociaż niektóre rzeczy to ja nie wiem jakim cudem zgubiłam:D
    A Wy dziewczyny nie nosicie karty ciąży ze sobą? Ja zawsze mam w torebce w razie czego, szczególnie jak jadę na uczelnię do innej miejscowości. Teraz bez karty to jak bez ręki się czuję:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie nosilam i mnie wlasnie uswiadomiono, ze popelniam blad :p
    Od jutra obiecuje poprawe ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tym gubieniem rzeczy i zapominaniem =)
    ld kiedy jestem w ciąży to ciągle gdzieś cos położę, a poznien chodzę i szukam ... przynajmniej jest na co zwalić ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pewnego czasu mam kartę cały czas przy sobie w torebce... tak z przezornosci ma wszelki wypadek =)
    Czuje się po prostu bezpieczniej, ze w razie co to jest informacja o ciąży, przy okazji kest wpisane również uczulenie na penicyliny, a to w moim przypadku to bardzo ważne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:02

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boze!! No racja ze trzeba miec przy sobie karte ciazy :/ Ja wyjelam bo i tak pusta nic nie uzupełnione, tez musze sie poprawic o ile ją znajdę a swoja drogą jak do wrzesnia bede ją nosic to mogę juz sobie wyobrazic jak bedzie wygladala, jak wyjęta psu z gardła :D
    trzeba w folie schowac, oby sie znalazla

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytuł rozmów w toku dzisiaj to ' żałuję że mnie urodziłaś ' przykre :/

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ