X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie sie lekarz pytał czy czuje już ruchy dzieciaków , bo wg niego juz powinny wystepowac , mówił mi że to takie jakby bulgotanie i moge juz czuc delikatne kopnięcia , bo maja juz coraz mniej miejsca a sa bardzo blisko siebie i sie rozpychają , i fatycznie czuje , i czasem taki delikatny ból i spokój i znowu to samo

Czarna_88, Misi@ lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelaa a masz jakies zdjecia z usg bliźniaków ale Ci zazdroszczę:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarka pytała czy czuję dzidzię jak byłam ostatnio na wizycie (16 tyg) ale gdy zobaczyła że to 16 tydzień stwierdziła że za wczesnie bym coś czuła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień dziewczyny mdłości cały czas i do tego strasznie mam brzuch wzdęty :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale mam leniwy dzień. Miałam wiele rzeczy zrobić, a tak naprawdę przeleżałam/przespałam. Powiem Wam, że od tych ruchów, których nie byłam pewna na 100% do aktualnych, gdzie bez żadnych wątpliwości to dzidziuś (nawet to jest troszkę inny rodzaj, wcześniej taki motylki, a teraz kopnięcia) minęło gdzieś 2 tygodnie. Także myślę, że już niedługo się przekonacie, czy to to.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jak mi się dziś chce spać. Chyba sobie święto zrobię i małą kawę wypiję, bo trzymam się tylko siłą woli.
    A chciałabym uprać dziś dziecięce ciuszki. Mam świadomość, że to dużo za wcześnie, ale chyba trzeba je będzie wyprać co najmniej ze dwa razy - teraz w ostrzejszym proszku i potem już normalnie przed noszeniem. Bardzo długo leżały i są okropnie zakurzone, jakieś plamy powyłaziły... zrobię chrzest bojowy jak zniosą suszarkę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:33

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16

Nancy87 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to chyba drugi etap tej sennosci bo ja trzeci dzien zamulona jestem a zasypiam bardzo szybko przed 22 , kiedys czytalam ze w późniejszych tygodniach beta spada

Juz nie moge sie doczekać tych ruchów, dzisiaj mężowi powiedzialam ze kazdy bolesny kopniak = muka w jego ramie :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jejku ale mam leniwy dzień. Miałam wiele rzeczy zrobić, a tak naprawdę przeleżałam/przespałam. Powiem Wam, że od tych ruchów, których nie byłam pewna na 100% do aktualnych, gdzie bez żadnych wątpliwości to dzidziuś (nawet to jest troszkę inny rodzaj, wcześniej taki motylki, a teraz kopnięcia) minęło gdzieś 2 tygodnie. Także myślę, że już niedługo się przekonacie, czy to to.

chciałabym, ja ciągle nie jestem pewna, mówie że dzidzia, ale czy to to. Chodziaż mój facet wczoraj podskoczył z radości na łóżku, bo dostał kopniaka w dłoń :( a ja jestem zazdrosna bo nic nie czułam i mnie tak nie kopnęło jeszcze w dłoń :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    chciałabym, ja ciągle nie jestem pewna, mówie że dzidzia, ale czy to to. Chodziaż mój facet wczoraj podskoczył z radości na łóżku, bo dostał kopniaka w dłoń :( a ja jestem zazdrosna bo nic nie czułam i mnie tak nie kopnęło jeszcze w dłoń :(

Lady pewnie kwestia dni. Mój mąż wczoraj dostał pożądnego kopniaka w dłoń, aż mi brzuch podskoczył, a ten spał! Myślałam, że czeka na ruch, a on nawet nie wiedział, że trzyma rękę na brzuchu. Teraz musi czekać aż bobo będzie kopać wieczorem, bo w sumie widzimy się tylko przed snem:( (pracuje od 9-21). Te ruchy to strasznie indywidualna sprawa, tak samo już inaczej będą rosły i zwiększały wagę nasze dzieci.

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ale ostatnio strasznie mnie brzuch boli, to tego taki kopniak pewniak to było by jak gwarancja że wszystko jest ok. Kurde schizy ostatnio mam, nie wiem może spadek cukru czy co, bo od 2 tyg nie jem słodyczy rano, doszłam do wniosku że jak nie ma bólu głowy popołudniu to nie będę jeść coś na co nie mam ochoty, i może stąd te lekkie deprechy, albo to pogoda, sama nie wiem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    angelaa a masz jakies zdjecia z usg bliźniaków ale Ci zazdroszczę:)

mam zdjęcia ale niestety nie dało rady uchwycić na jednym zdjęciu dwóch naraz ,
    ja na poczatku to byłam przerazona jak się dowiedziałam , prawie sie załamałam , bo wiem ze ciezko mi bedzie z dwójką i finansowo też , ale teraz bardzo sie ciesze tym bardziej ze to dwie dziewuchy i do tego klony :)
    ale z drugiej strony , wszyscy lekarze mnie straszą ze ciąża esktramalnego ryzyka , ze dużo powikłań bo jedno łozysko jest ,. ja boje sie nawet cokolwiek kupować dzidzią chociaż tak bardzo bym chciała juz cos pokupować , a tym bardziej ze ostatnio jeszcze takie takie krwawienie miałam mocne jak krwotok kurwa ale sie wystraszyłam myslałam że umre , sama w domu mąż w pracy , masakra prawie na zawał zeszłam

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja wiem, ale ostatnio strasznie mnie brzuch boli, to tego taki kopniak pewniak to było by jak gwarancja że wszystko jest ok. Kurde schizy ostatnio mam, nie wiem może spadek cukru czy co, bo od 2 tyg nie jem słodyczy rano, doszłam do wniosku że jak nie ma bólu głowy popołudniu to nie będę jeść coś na co nie mam ochoty, i może stąd te lekkie deprechy, albo to pogoda, sama nie wiem.
    Dałaś mi radę na ból głowy wiec sie zapytam, głowa boli cię w domu czy na dworzu? Bo ja znalazłam już winowajce :D
    mąż odkrecal kaloryfer i jak jest cieplej w domu to odrazu mam bóle głowy, nawet dzisiaj, gral w nocy i zapomnial zakrecic bo mu zimno było, obudzilam sie rano, zdazylam do wc i jak wrocilam to głowa mi pękala spojrzalam a kaloryfer odkrecony, wietrzenie pokoju było natychmiastowe do tego kawka i po bólu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    mi we wtorek gin robił usg i jeździł też sporo nad pępkiem żeby małą podejrzeć, także niekoniecznie tak zupełnie na dole dzieciaczki są :) moja się przemieszcza, raz ją czuję z lewej, raz z prawej, a czasem na pępkiem :) każda macica rozciąga się w swoim tempie :)
    Ale zwróć uwagę na tydzień ciąży :P
    ile u ciebie juz mała miala cm na usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

• AniaM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella tak to jest własnie przy bliźniakach wiecej strachu podczas ciaży i uważanie na siebie jeszcze wieksze niz my, ale i tak ci zazdroszczę ja tez liczyłam na dwojaczki bo w rodzinie są i to nie jedne

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dałaś mi radę na ból głowy wiec sie zapytam, głowa boli cię w domu czy na dworzu? Bo ja znalazłam już winowajce :D
    mąż odkrecal kaloryfer i jak jest cieplej w domu to odrazu mam bóle głowy, nawet dzisiaj, gral w nocy i zapomnial zakrecic bo mu zimno było, obudzilam sie rano, zdazylam do wc i jak wrocilam to głowa mi pękala spojrzalam a kaloryfer odkrecony, wietrzenie pokoju było natychmiastowe do tego kawka i po bólu :)

nie ważne gdzie byłam, na dworze, na uczelni, w domu, ale jeśli chodzi o ciepło to tak samo reaguję, mój facet dziś ogrzewanie włączył w samochodzie, i zaraz bańka zaczęła mi pękać, otworzyłam okno i już lepiej, ale tamten ból to było coś innego

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ