X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:45

• Carolline Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 17 kwietnia skończę 33, maz w lipcu 40. A płeć maleństwa poznamy zapewne na usg 29.04. A w ogóle to mamy piękna pogodę dziś, ze już sie obudziłam i mnie na dwór ciągnie z psem :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dzisiaj za sprzątanie muszę sie wziąć męża zagonic musze do mycia okien bo na fb widze jak dziewczyny narzekaja na bóle podbrzusza po myciu okien wiec ja nie ryzykuje.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:33

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wy dziewczyny wszystkie mlode jesteście :P a podobno w tych czasach zwleka sie z ciaza po 30 stce- wszędzie tak trabia ;) to forum nie jest na to przykładem ;)
    Ja ze swoimi 34 wiosna i jako pierworodka czuje sie zdecydowanie staro przez Was :P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś czuję kiepsko, mam jakiś dyskomfort w okolicach brzucha (niby nawet nie ból, ale jakoś nieprzyjemnie). Więc chyba ze sprzątania nici, raczej szykuje się leniwy dzień na sofie.
    Ogólnie mam jakiś dzień narzekania. Chciałam sobie spodnie ciążowe kupić, okazało się, że akurat nie ma dla mnie rozmiaru (a są wszystkie pozostałe, mniejsze i większe), sprzedawca nie odpowiada. Choroba przechodzi mi stanowczo za wolno, a w środę muszę do Warszawy. Ech, wszystko jakoś dziś w ciemnych barwach, może to ta pogoda :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez sie witam u mnie też brzydko i pada , wczoraj któras z dziewczyn pytała czy mamy imiona dla naszych klonów , i mi się podoba julia i weronika
    ale mój mąż to mówi ze jak bliżniaki to musimy dać np aneta anita , cos w tym stylu , chyba nie dojdziemy do kompromisu

km5se6ydozmkg5fc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już 30tkę, więc ciut zawyżam statystyki wiekowe, ale czuję się młodo:)

aldonaa lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam o imiona :) aneta i anita sa prawie takie same, wiesz najlepiej jak byscie spisali na kartce osobno i wybrali, ja mialam 3 wybrane podzielilam sie nimi z mężem wybral Dagmara, wszystkie 3 mi sie podobaja dlatego mial wybór :)

Wczoraj napisalam kolezance ze dziewczynka bedzie ależ mnie wkur*** napisala MA BYC LILIANA KONIEC KROPKA oczywiście nie omieszkalam odpisac aby sobie zrobila i tak nazwa, a co ona na to ze jej facet nie jest gotowy na dziecko i z nim nie bedzie planowala, ale mieszkac na jego koszt to juz jej fajnie. Porażka

Pisalysmy o makreli, dzisiaj porada dnia ze makrela ma duzo rtęci i lepiej rzadko jeść tak na belly wyskoczylo :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja się dziś czuję kiepsko, mam jakiś dyskomfort w okolicach brzucha (niby nawet nie ból, ale jakoś nieprzyjemnie). Więc chyba ze sprzątania nici, raczej szykuje się leniwy dzień na sofie.
    Ogólnie mam jakiś dzień narzekania. Chciałam sobie spodnie ciążowe kupić, okazało się, że akurat nie ma dla mnie rozmiaru (a są wszystkie pozostałe, mniejsze i większe), sprzedawca nie odpowiada. Choroba przechodzi mi stanowczo za wolno, a w środę muszę do Warszawy. Ech, wszystko jakoś dziś w ciemnych barwach, może to ta pogoda :(

La lenka też tak mam od jakiś 3 dni, i nie wiem czy to normalne, i czekałam aż któraś coś na ten temat napisze, do tego pisze, mi na belly że nie powinnam się szybko podnosić, bo mogę poczuć silny ból, a ja się szybko podnoszę, za mocno skręcam, jakoś tak normalnie jak przed ciążą i żadnych bóli nie odczuwam, i też się zastanawiam czy to normalne.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Pytałam, bo ja 18.04 kończę 30 - będzie bezalkoholowe święto ;)

no to ja świętuje dzień po Tobie, tyle że kończę 33 :P

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i ja sie witam z synkiem w nowym tygodniu. <3
    Musze isc dzis na uczelnie, a od wieczora mdlosci nie ustapily...hehe jutro mam egzamin, a ja srednio moge sie skupic, nadal mam migrene ;)
    Milego dnia ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarza ból jak właśnie szybko się podniosę, albo np. nagle kichnę czy zakaszle. Ale na razie raczej rzadko, pewnie jak brzuch urośnie będzie gorzej.
    Ale dziś to mam wrażenie, że mnie chyba od jelit tak muli, może jakieś wzdęcia mnie łapią. Na razie wzięłam moje leki, wypiję jeszcze siemię, tabletkę z magnezem i probiotyki. A potem trochę rozciągnę się na sofie i liczę, że się unormuje. Pewnie antybiotyki trochę mi mieszają w trawieniu, przez to znowu gorzej się czuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczyny :-) u nas pochmurno ale na razie nie pada chociaż i oby tak dalej bo mąż wczoraj okna mył :-D
    Ja w listopadzie skończę 27lat a mój mąż w lutym skończył 38 lat :-) Już ma córę z pierwszego małżeństwa która ma 14 lat :-)
    Ja mam mdłości dalej wieczorami a tak raz w tygodniu wymioty... ale już się przyzwyczaiłam do tego :-)
    Brzuszek też mnie trochę boli ale dla tego że mam wzdęty brzuch cały czas :-( łykam espumisan i trochę przechodzi i jest lepiej.
    Coś tam czasami mi pływa w brzuszku jak przyłożę rękę ale nie jestem pewna czy no mój mały Tuptuś :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo już żadna z nas nie będzie miała wątpliwości czy to dzidziuś. Ja cieszę się, że czuję już każdego dnia mocniejsze ruchy. Jakaś jestem spokojniejsza, że wszystko jest ok.

Misi@, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:51

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)
    I u mnie dziś pogoda jakąś kiepska... szaro i ponuro.. cały tydzoen słoneczny to na weekend zawsze się musi skiepscic =)

Aldona mnie też byłoby szkoda ściąć takie wlosy =) ... ale widzisz ja nie mam wcale zbyt gęstych i długich ale za to są proste jak druty i tez wszelkie ich próby zakręcenia kończą się klapą... tzn. Na godzinę, dwie mam ładne zakręcone a później się same prostuja =)
    plus tego jest taki, ze prostownica jest mi obca... no chyba, ze czasem chce je ładnie wygladzic =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przy okazji pytanie....

wydaje mi się, ze temat był poruszany, ale nie pamiętam =)
    Od wczoraj poczułam jakby męczyła mnie zgaga... (w życiu nie mialam zgagi, więc tak mi się wydaje ze to to ;p)
    I teraz prośba.... co mogę brać, żeby ja złagodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:57

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno mleko zimne pomaga na zgagę :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:15

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ