X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa proszę Cię... juz mnie nie dobijaj, ze to tak łatwy kwiat w utrzymaniu, a mnie się jakoś nie udaje ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ej Dziewczyny, gdzie jest eM?
    Nie wiem :( tez sie zastanawiałam.
    Mam nadzieje, ze po prostu ma tyle ciekawych zajęć, ze Internet jej nie w glowie :)

eM lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja mam 5 storczykow. Kiedys nad nimi stalam chuchalam , odzywki, moczenie... nie ma takiej potrzeby. Wszystkie stoja teraz na parapetach, leje im wody tak 1/4 doniczki, a kiedy wypija dolewam znowu i tak na okraglo. Jak obkwitna scinam tak jakos 10 cm od dolu i czelam na nowy ped. Nie dopuszczam dzikich pedow czyli takich odgalezien od glownego. Sredni kwitna mi raz w roku. Ale jak zakwitnie to piekne duze kwiaty 5 miesiecy minimum :)

nie podlewaj :P tak często, moje storczyki kwitną 4-6 razy w roku, w sumie na okrągło, kwitną, obcinam stary pęd kwiatowy gdy usycha i już za chwilę pojawia się nowy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A ja do storczyków jakoś ręki nie mam. Jak kupiłam miały piękne kwiaty, a później same zielone liście... już od roku.

No to masz ten sam problem co moja mama :) poradziłam jej żeby przestała podlewać i zakwitł, na prawdę dziewczyny, chcecie mieć piękne storczyki, kwitnące cały rok, to ograniczcie im wodę :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam storczyki, które pięknie kwitną któryś rok z rzedu- chyba piaty!
    Kiedys przczytalam ze przez storczyki trzeba wode przelewać. Bierzesz pod kran podlewasz i czekasz az woda wyleci do zlewu. Robię tak raz na tydzień, czasem jak zapomną raz na dwa tygodnie i rosną jak marzenie :)
    Aha i jak widzę, ze juz nic nie będzie to podcinam pedy- tak za trzecim wzgorkiem ;) wtedy puszczają nowe galazki, które kwitną

no właśnie o tym mówie :) one nie potrzebują wody :), one potrzebują tylko kilku kropelek :)

Ja mówię swoje podlewam raz dwa razy na miesiąc, i to tak malutko, bardzo malutko, pół kieliszka od wódki, i rosną, kwitną na okrągło, nic im nie ucinam, oprócz zeschniętego kwiatostanu, po przekwitnięciu, i opadnięciu wszystkich kwiatów, storczyk nie potrzebuje wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 17:01

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Mi sie wydaje ze storczyki lubia wszystko. Ja jak pisalam, swoje caly czas trzymam w wodzie. Tak mi poradzila Pani z wielkiej kwiaciarni. Powiedziala mi ze storczyk to drzewo. Bedzie wode pobieralo wtedy kiedy bedzie potrzebowac. Wiec moze miec spokojnie pol doniczki wody, bo jej nie przedawkuje. Za to u ciotki storczyki wogole nie maja wody, tylko raz na dwa tyg i tez zyja. Czyli faktycznie drzewo. Dopoki robak nie zerzre ,albo ktos Wam go kwasem nie potraktuje bedzie zyc! :)
    Ja swoje mam caly czas w wodzie i sa przepiekne :)

I co najwazniejsze, maja piekne zywe zielone korzenie :)

I tu się z Tobą nie zgodzę bo pierwszego storczyka tak załatwiłam, ubzdurało mi się że jak pisze orchidea to taka orchidea z Ameryki, patrzę na zdjęcia tych kwiatów i wszystkie rosną w wodach amazonki, i kwitną i tak robiłam ze swoim, i zdechł. To był pierwszy kwiatek który mi padł, bo ja mam rękę do kwiatów, nawet mi palma i drzewko szczęścia zakwitło. Więc od kiedy nie podlewam storczyki to rosną i kwitną

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    434qj6bil9oh_t.jpg

Mój dzisiejszy brzuszek. Zaczął zmieniać kształt na piłkę:)

bento, la_lenka, Misi@, Lady Savage, agatka196, Wonderland, adzia, 4me, Dżuls, Gusiak, Czarna_88, skabarka, eM, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87, przesliczny <3

Ja w tym tygodniu nawet zdjęcia nie zrobię, mój nawet nie drgnął (może trochę od góry przybyło, ale tak nieznacznie, że nie widać). Poczekam tydzień do okrągłego 20 tygodnia :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy brzuszek piękny :) ja skończyłam sprzątać jakąś godzinkę temu. Niedawno zagrzmiało i śnieg padał, a teraz słońce świeci :) idę chyba loda zjeść sobie bo mam ochotę na loda :D hihi

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrzylam na pamietniki i Em ostatni wpis ma z 31 marca. Dzuls zerknij sobie. Mam nadzieje ze jest wszystko ok i tylko musi odpoczac od nas :-)

eM lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, kupiłam w końcu te spodnie. Teraz oby były dobre (choć w razie co można zwrócić, więc się nie martwię).
    Większości pewnie by się nie podobały, bo są z szeroką nogawką, ale ja w rurkach nie wyglądam dobrze, wolę takie trochę luźniejsze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    434qj6bil9oh_t.jpg

Mój dzisiejszy brzuszek. Zaczął zmieniać kształt na piłkę:)

Ale Ci zazdroszczę, postanowienie mam, po ciąży się odchudzę tak że kolejna ciąża będzie u mnie widoczna już na takim etapie jak u Ciebie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka Ja uwielbiam spodnie w fasonie dzwonów i uwielbiam bojówki, niestety moda na oba te fasony się skończyła i w sklepach prawie same rurki, ewentualnie boyfriend... trzeba się przystosować :-)

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U eM chyba wszystko w porządku, tylko na nas się obraziła ;) Wczoraj patrzyłam do jej pamiętnika, robiła wpisy, wszsystko grało.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja już pisałam, że będziemy razem się odchudzać, a i w drugą ciążę razem zajdziemy hehe

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Ja uwielbiam spodnie w fasonie dzwonów i uwielbiam bojówki, niestety moda na oba te fasony się skończyła i w sklepach prawie same rurki, ewentualnie boyfriend... trzeba się przystosować :-)
    Te są właśnie takie zwykłe, dość obcisłe, z lekko rozszerzoną nogawką. Takie, albo z prostą lubię najbardziej. O dokładnie te: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/outlet/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/wszystkie-produkty/dzinsy-ciazowe-134272-1.html
    Teraz właśnie rurki królują - ale ja mam wrażenie, że jestem za gruba na rurki, moje nogi wyglądają w nich... dziwnie. Do tego mam bardzo duży biust i jak nogi takie obciśnięte to cała sylwetka wychodzi jakaś zaburzona. :P

Co do widoczności brzucha to też różnie bywa. Moja mama w pierwszej ciąży to miała do samego końca malutki brzuszek (a była szczupła), że nikt jej nie chciał w kolejce przepuścić (o to był rok 80, więc kolejki w pełnym rozkwicie).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:19

l22nhdge5b933eoh.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo!!!!

codo niebieskich storczyków, to szkoda kasy. Są farbowane. Po przekwitnięciu następne kwiaty są białe:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Misi@, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ