X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa proszę Cię... juz mnie nie dobijaj, ze to tak łatwy kwiat w utrzymaniu, a mnie się jakoś nie udaje ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ej Dziewczyny, gdzie jest eM?
    Nie wiem :( tez sie zastanawiałam.
    Mam nadzieje, ze po prostu ma tyle ciekawych zajęć, ze Internet jej nie w glowie :)

eM lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja mam 5 storczykow. Kiedys nad nimi stalam chuchalam , odzywki, moczenie... nie ma takiej potrzeby. Wszystkie stoja teraz na parapetach, leje im wody tak 1/4 doniczki, a kiedy wypija dolewam znowu i tak na okraglo. Jak obkwitna scinam tak jakos 10 cm od dolu i czelam na nowy ped. Nie dopuszczam dzikich pedow czyli takich odgalezien od glownego. Sredni kwitna mi raz w roku. Ale jak zakwitnie to piekne duze kwiaty 5 miesiecy minimum :)

nie podlewaj :P tak często, moje storczyki kwitną 4-6 razy w roku, w sumie na okrągło, kwitną, obcinam stary pęd kwiatowy gdy usycha i już za chwilę pojawia się nowy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A ja do storczyków jakoś ręki nie mam. Jak kupiłam miały piękne kwiaty, a później same zielone liście... już od roku.

No to masz ten sam problem co moja mama :) poradziłam jej żeby przestała podlewać i zakwitł, na prawdę dziewczyny, chcecie mieć piękne storczyki, kwitnące cały rok, to ograniczcie im wodę :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam storczyki, które pięknie kwitną któryś rok z rzedu- chyba piaty!
    Kiedys przczytalam ze przez storczyki trzeba wode przelewać. Bierzesz pod kran podlewasz i czekasz az woda wyleci do zlewu. Robię tak raz na tydzień, czasem jak zapomną raz na dwa tygodnie i rosną jak marzenie :)
    Aha i jak widzę, ze juz nic nie będzie to podcinam pedy- tak za trzecim wzgorkiem ;) wtedy puszczają nowe galazki, które kwitną

no właśnie o tym mówie :) one nie potrzebują wody :), one potrzebują tylko kilku kropelek :)

Ja mówię swoje podlewam raz dwa razy na miesiąc, i to tak malutko, bardzo malutko, pół kieliszka od wódki, i rosną, kwitną na okrągło, nic im nie ucinam, oprócz zeschniętego kwiatostanu, po przekwitnięciu, i opadnięciu wszystkich kwiatów, storczyk nie potrzebuje wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 17:01

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Mi sie wydaje ze storczyki lubia wszystko. Ja jak pisalam, swoje caly czas trzymam w wodzie. Tak mi poradzila Pani z wielkiej kwiaciarni. Powiedziala mi ze storczyk to drzewo. Bedzie wode pobieralo wtedy kiedy bedzie potrzebowac. Wiec moze miec spokojnie pol doniczki wody, bo jej nie przedawkuje. Za to u ciotki storczyki wogole nie maja wody, tylko raz na dwa tyg i tez zyja. Czyli faktycznie drzewo. Dopoki robak nie zerzre ,albo ktos Wam go kwasem nie potraktuje bedzie zyc! :)
    Ja swoje mam caly czas w wodzie i sa przepiekne :)

I co najwazniejsze, maja piekne zywe zielone korzenie :)

I tu się z Tobą nie zgodzę bo pierwszego storczyka tak załatwiłam, ubzdurało mi się że jak pisze orchidea to taka orchidea z Ameryki, patrzę na zdjęcia tych kwiatów i wszystkie rosną w wodach amazonki, i kwitną i tak robiłam ze swoim, i zdechł. To był pierwszy kwiatek który mi padł, bo ja mam rękę do kwiatów, nawet mi palma i drzewko szczęścia zakwitło. Więc od kiedy nie podlewam storczyki to rosną i kwitną

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    434qj6bil9oh_t.jpg

Mój dzisiejszy brzuszek. Zaczął zmieniać kształt na piłkę:)

bento, la_lenka, Misi@, Lady Savage, agatka196, Wonderland, adzia, 4me, Dżuls, Gusiak, Czarna_88, skabarka, eM, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87, przesliczny <3

Ja w tym tygodniu nawet zdjęcia nie zrobię, mój nawet nie drgnął (może trochę od góry przybyło, ale tak nieznacznie, że nie widać). Poczekam tydzień do okrągłego 20 tygodnia :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy brzuszek piękny :) ja skończyłam sprzątać jakąś godzinkę temu. Niedawno zagrzmiało i śnieg padał, a teraz słońce świeci :) idę chyba loda zjeść sobie bo mam ochotę na loda :D hihi

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrzylam na pamietniki i Em ostatni wpis ma z 31 marca. Dzuls zerknij sobie. Mam nadzieje ze jest wszystko ok i tylko musi odpoczac od nas :-)

eM lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, kupiłam w końcu te spodnie. Teraz oby były dobre (choć w razie co można zwrócić, więc się nie martwię).
    Większości pewnie by się nie podobały, bo są z szeroką nogawką, ale ja w rurkach nie wyglądam dobrze, wolę takie trochę luźniejsze.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    434qj6bil9oh_t.jpg

Mój dzisiejszy brzuszek. Zaczął zmieniać kształt na piłkę:)

Ale Ci zazdroszczę, postanowienie mam, po ciąży się odchudzę tak że kolejna ciąża będzie u mnie widoczna już na takim etapie jak u Ciebie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka Ja uwielbiam spodnie w fasonie dzwonów i uwielbiam bojówki, niestety moda na oba te fasony się skończyła i w sklepach prawie same rurki, ewentualnie boyfriend... trzeba się przystosować :-)

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U eM chyba wszystko w porządku, tylko na nas się obraziła ;) Wczoraj patrzyłam do jej pamiętnika, robiła wpisy, wszsystko grało.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja już pisałam, że będziemy razem się odchudzać, a i w drugą ciążę razem zajdziemy hehe

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Ja uwielbiam spodnie w fasonie dzwonów i uwielbiam bojówki, niestety moda na oba te fasony się skończyła i w sklepach prawie same rurki, ewentualnie boyfriend... trzeba się przystosować :-)
    Te są właśnie takie zwykłe, dość obcisłe, z lekko rozszerzoną nogawką. Takie, albo z prostą lubię najbardziej. O dokładnie te: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/outlet/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/wszystkie-produkty/dzinsy-ciazowe-134272-1.html
    Teraz właśnie rurki królują - ale ja mam wrażenie, że jestem za gruba na rurki, moje nogi wyglądają w nich... dziwnie. Do tego mam bardzo duży biust i jak nogi takie obciśnięte to cała sylwetka wychodzi jakaś zaburzona. :P

Co do widoczności brzucha to też różnie bywa. Moja mama w pierwszej ciąży to miała do samego końca malutki brzuszek (a była szczupła), że nikt jej nie chciał w kolejce przepuścić (o to był rok 80, więc kolejki w pełnym rozkwicie).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:19

l22nhdge5b933eoh.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyo!!!!

codo niebieskich storczyków, to szkoda kasy. Są farbowane. Po przekwitnięciu następne kwiaty są białe:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Misi@, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ