X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq dzięki kochanej mamusi i Jej zamrażarce... miala jeszcze dwie porcje zamrożone i mi na gotowała caluski garnek =)

Ja też uwielbiam botwinke, buraczki i barszcz czerwony... jedne z moich ulubionych zup =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa i ja dziś bylam... az sama jestem ciekawa wyników co z ta moja tarczyca, czy zwiekszenej dawce udało sie zbić to przeklete TSH...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! mnie się nawet dzis nie chciało wstawać z łóżka .. brr.. śnieg, miałąm jechać do centrum handlowego busem , bo mąż wziął auto do pracy, ale nie wiem, czy mam ochotę wychodzić z domu.. beznadzieja a nie pogoda!

720fbe94f2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak szczęściaro :) no trudno poczekam jeszcze troszkę, mam nadzieję, że lada chwila się botwineczka pojawi,i zaspokoję swoją wielką zachciankę, uwielbiam botwinkę :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojzaka gratuluję córeczki, może tak kopnęła bo się wstydziła i nie lubi być podglądana :)?
    Lady zgadzam sie z dziewczynami - storczyk piękny, ale zima już nie :) przy okazji, to są okolice os. Lecha?

Byłam rano u fryzjera, kolorek odświeżony, od razu lepiej się czuję.
    My na Święta wyjeżdżamy, nie robię kompletnie nic, jedziemy na gotowe, jak co roku :) Martwi mnie tylko ta pogoda, zimno, mokro, buro, nastrój spada od razu 2 poziomy niżej ... Żadnych spacerków, świeżego powietrza, bo się nie będzie chciało, tylko to siedzsnie przy stole ... no trudno

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdołowana tą pogodą za oknem :( A muszę wyjechać do neurologa, aż za miasto...nie chce brac auta bo boje się jest piorunsko ślisko, a już raz straciłam zimą panowanie nad autem...

Czarna trzymam kciuki, może poznasz w końcu płeć :)

Dzidziuś kręci mi się w brzuszku...uwielbiam <3

Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej! mnie się nawet dzis nie chciało wstawać z łóżka .. brr.. śnieg, miałąm jechać do centrum handlowego busem , bo mąż wziął auto do pracy, ale nie wiem, czy mam ochotę wychodzić z domu.. beznadzieja a nie pogoda!

Ja jakbym nie musiala to bym nie wychodzila =)
    U mnie jest tak zimno, ze na badania szlam w czapce a i tak nosek mi przemarzl...

Kasiq oj tak... ale gdyby nie mama to musiałabym sie obejść smakiem... jednak mama to mama =)
    Chociaż już widzialam na targu młoda kapustę, wiec pewnie i botwinka się niedługo pojawi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już pogoda nie straszna ;))

tak mi brakuje 'mojej' Chodakowskiej i ruchu, że sobie trening zafundowałam i od raaaazu lepszy nastrój ;)

polecam dla tych narzekających na uda:
    https://www.youtube.com/watch?v=2yZFFGs8dLg

oraz takie leciutkie ćwiczenia dla każdego:
    https://www.youtube.com/watch?v=pH6IrhTjdR0

chyba muszę sobie to co najmniej 5 razy w tyg wprowadzić ;)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wiem o czym mówisz... ja tez za tym tęsknię =)
    Trochę też zaczęłam ćwiczec i musze powiedzieć, ze juz odczulam te 3 miesiące folgowania... tak mnie nogi bolały, ze masakra =)

Wlaczylam sobie cwiczenia Agelika Pióro dla kobiet w ciąży... pierwszy trening i juz moje mięśnie przez dwa dni dawały mi popalić, az mi się ciężko siadało na kibelku ;p

Ale 5 razy w tygodniu juz wiem, ze raczej rady nie dam... np. Wczoraj tak mnie glowa bolala, ze wymieklam... dziś badania krwi i tez padam...

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z zakupów w kaflandzie ludzi od cholery :-/ pojechaliśmy do reala bo w kaflandzie nie chciało nam się stać za mięsem a jeszcze tak tam dziwnie było ze mi słabo było a w realu o wiele lepiej mniej tłumu :-) i nie było mi słabo

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Bardzo ładny... moje storczyki coś ostatnio zaczęły sie buntować i nie mają w ogóle kwiatów... nie wiem co się z nimi dzieje...

Właśnie wcinam sobie druga miseczkę botwinki od mamy... pyszota =)

a jak często je podlewasz ? i gdzie stoją? w słonecznym miejscu?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Mojzaka gratuluję córeczki, może tak kopnęła bo się wstydziła i nie lubi być podglądana :)?
    Lady zgadzam sie z dziewczynami - storczyk piękny, ale zima już nie :) przy okazji, to są okolice os. Lecha?

Byłam rano u fryzjera, kolorek odświeżony, od razu lepiej się czuję.
    My na Święta wyjeżdżamy, nie robię kompletnie nic, jedziemy na gotowe, jak co roku :) Martwi mnie tylko ta pogoda, zimno, mokro, buro, nastrój spada od razu 2 poziomy niżej ... Żadnych spacerków, świeżego powietrza, bo się nie będzie chciało, tylko to siedzsnie przy stole ... no trudno

Tak :P doładnie to jest Rusa ulica, na przeciwko browaru Lecha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wstałam późno i tak się snuję. Trochę ogarniam kuchnię, myślę nad praniem. Zrobiłam sobie makaron z jajkiem, może po jedzeniu mnie ożywi.
    No i zastanawiam się czy kupić spodnie w C&A, w outlecie znalazłam za 90zł... i nadal to mi się, kurna, wydaje dużo. Kilka miesięcy chodzenia, a stówa pęknie. A przecież to tylko zachcianka, mam w czym chodzić. Przyznam, że nie jestem typową kobietą i strasznie skąpię na ciuchy, wszystko mi się dużo wydaje. Najchętniej to bym tylko w ciucholandach buszowała :P Mimo, że to w sumie głupie - wczoraj byłam w kawiarni, w Blikle i Macu - jakby podliczyć, to na pewno wydałam więcej niż te spodnie i nie mam problemu, a na ciuch mi szkoda :P Głupota straszna, ale nie umiem się przestawić :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidziul też dzisiaj aktywny, puka mnie już dobrą godzinę w jedno i to samo miejsce :3 mam nadzieje ze to, jest to :)

Kasiarzynka, Terazsięuda:-), Misi@ lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nudzi i zaraz włączę muzykę i poukładam w szafie :) hihi włączę muzykę i może posprzątam :) już na święta jedynie będę musiała wtedy odkurzyć w sobotę :) no i to jest dobry pomysł :) idę ogarnąć mieszkanko :) i szafkę :) odezwę się jak skończę :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zaczynam czuć ruchy... Na razie bardzo subtelne i takie niekonkretne, ale z każdym dniem zaczynam mocniej myśleć, że to chyba to. Wczoraj po położeniu do łóżka na prawdę ostro się zastanawiałam czy to nie moja córa buszuje.
    Jeszcze ze 2-3 tygodnie i pewnie nie będę miała wątpliwości. :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czytaczka Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Podczytuje Was od czasu do czasu ale się nie udzielam za bardzo, mam nadzieję, że mi wybaczycie... :)
    Co do ciuchów ciążowych, to mi też szkoda wydawać kasę. Wczoraj trafiła mi się mega super okazja - byłam w ciucholandzie (rzadko chodzę, ale zacznę być częstszym gościem!) i wyhaczyłam super spódnicę jeansową C&A. Kilka tygodni wcześniej widziałam podobne w sklepie za ~100 zł a ja kupiłam za - taram taram 8,5 zł (była za 10, ale że jeszcze -15%... :D Stan super! Także polecam wizyty ;-)

Dziewczyny, myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej?

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, z ciucholandami jest ten problem, że jak się akurat czegoś szuka to złośliwie akurat tego nie ma. Trzeba by często odwiedzać, a ja obecnie za bardzo nie mam jak. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czytaczka Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam przeważnie jak idę kupić jakieś konkretne ciuchy. Jak coś potrzebuję to nic mi się nie podoba... ;-) Wczoraj miałam farta, ale to dlatego, że szłam bez nastawienia na cokolwiek. Wizyta po latach ;-)

ug37bd3mkmoju9wr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pierwszy raz od 3 miesięcy sama posprzątałam mieszkanie :)
    Nie wiem czy mi wolno czy nie ale robiłam powoli i muszę sie w końcu zacząć ruszać bo mi to na psyche siada. Bylam tez na mini spacerku na okolo bloku ;D
    U nas slonce wielkie ale mróz jak w porządną zimę :)
    Zaraz jeszcze mala telekonferencja z pracy- ufffff dawno nie miałam takiego busy dnia ;))) i najwazniejsze, ze nic mnie nie boli wiec przeforsować sie nie przeforsowałam :)

Ja jestem w stanie na spodnie ciążowe wydać i 250 pln jesli naprawde nie znajdę innych a bede odczuwać ich brak ;) jest taki sklep happy mum czy cos takiego- maja fajne ciuchy ale ceny z kosmosu :/ zanim jednak sie do nich udam to jeszcze spróbuje w ciucholandzie :) w sumie nigdy nie kupowałam ale dlatego, ze czasu brakowało a nie ze mam cos na przeciwko ;)
    Teraz mam czas to sie wybiorę a wiadomo, ze na ładne ciuchy to trzeba w tygodniu gnać a nie w soboty:) to jest plan na przyszły tydzień:))))

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ