Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
Skabarka - to my na tym samym etapie dokładnie, ja 30.11 @, 13.12 owulacja i też jutro zaczynam 7 tydzień
Kiedy Ty robiłaś to USG gdzie pęcherzyk miał 0,15 mm? Chyba bardzo wcześnie, nie? U mnie pierwsze USG 5t1d i 8,8 mm pęcherzyk, 1,6 mm dzieciak
Ciekawa jestem ile ma dzieciak teraz suwak mówi 7-9 mm, ale ostatnio trochę zawyżał (mówił bodajże 4-6 mm jak miał 1,6 mm). Tak czy inaczej, 7-9 mm to byłoby już całkiem duże dziecko! prawie centymetrowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:06
dorbie lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Oj bardzo nie fajnie, wolałabym już wymiotować, w sklepie mnie tak zakręciło że poleciałam, dobrze że mnie Rafał chwycił wyprowadził na dwór
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEj dziewczyny... Wyjaśnijcie mi skąd takie rozbieżności w datach porodu i tygodniach ciąży? Np. Lady Savage jest w 8 tygodniu ciąży, a datę porodu ma tylko dzień wcześniej, niż ja (nadal jeszcze 6 tydzień ciąży). A Skabarko - Ty masz termin porodu dzień później, niż mi policzyła lekarka, a okres miałyśmy w ten sam dzień. Chyba, że miałaś owulację 14.12 (dzień później) i uwzględniłaś to licząc termin porodu?
Nic z tego nie czaję w tej naszej tabeli
Aaaa sorry, teraz doczytałam Twój poprzedni post no to teraz rozumiem tylko w takim razie licząc od owulki termin porodu chyba troszkę późniejszy Ci wyjdzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:20
-
Ale się rozpisałyście od rana:)
chcwbycmama ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek o 10:20:) Nie mogę się doczekać. Specjalnie nie chciałam iść wcześniej, bo by jeszcze nic nie było widać.
A co do terminu porodu, to ja miałam ostatni okres 21 listopada, a owulację 8 grudnia:) -
Sigma wrote:Ej dziewczyny... Wyjaśnijcie mi skąd takie rozbieżności w datach porodu i tygodniach ciąży? Np. Lady Savage jest w 8 tygodniu ciąży, a datę porodu ma tylko dzień wcześniej, niż ja (nadal jeszcze 6 tydzień ciąży). A Skabarko - Ty masz termin porodu dzień później, niż mi policzyła lekarka, a okres miałyśmy w ten sam dzień. Chyba, że miałaś owulację 14.12 (dzień później) i uwzględniłaś to licząc termin porodu?
Nic z tego nie czaję w tej naszej tabeli
Aaaa sorry, teraz doczytałam Twój poprzedni post no to teraz rozumiem tylko w takim razie licząc od owulki termin porodu chyba troszkę późniejszy Ci wyjdzie?
Ja ost miesiączke miałam 20 listopada, owulację 9 grudnia, ale ovu stwierdził nie wiem na jakiej podstawie że owulacja była 12 ;/ chyba dlatego ze w tym dniu miałam ogromny spadek temperatury, ale paski owulacyjne miałam pozytywne już od 7 grudnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:29
-
nick nieaktualny
-
Sigma po prostu jeżeli ktoś ustawił suwaczek wg daty miesiączki a ma dłuższe cykle to ten suwaczek troszkę przekłamuje ja np miałam @ 26listopada a owu dopiero koło 13 grudnia, tylko że ja tam wpisałam że @ była chyba 29 czy 30 żeby się zgadzało z tym co belly obliczył a tak naprawdę dopiero gin nam obliczy jak będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:35
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Sigma wrote:No to ja już nic nie rozumiem
Przy owulce 9 grudnia nie powinnaś mieć wcześniejszego terminu? Gdzieś koło 1.09?
wg mnie to 27 sierpnia, ale jak mówie kalendarz ovufriend wyznaczył mi owulkę 12 grudnia stąd termin 4 wrześniaSigma lubi tę wiadomość
-
eM wrote:a tak naprawdę dopiero gin nam obliczy jak będzie
tak naprawdę to nikt nie wiem może być tak że dziewczyny co mają terminy na 14 - 16 września urodzą szybciej niż my a my się przedawkujemy z tydzień albo rozpakujemy w sierpniu, rozwiązanie może nastąpić od 38 - 42 tyg akurat połowa z nas to sierpień -
nick nieaktualnyWitam, i niesmialo pytam czy mogę do was dołączyć?? Wszystkim z calego serca gratuluje fasolek. Moja fasolinka jest jeszcze tyci tyci bo to dopiero 14 dni po owu ale mam nadzieje ze zagoscila u mnie na cale 9 miesiecy
eM, kasiuleks, adzia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
No i jestem po wizycie, ehh starsznie duzo bylo pacjetek.
Jest pecherzyk ma 3mm, USG wyliczylo wiek ciazy tak jak suwaczek. Czyli 5tydzien + 0 dni. Ciesze sie , juz jestem spokojniejsza Kolejna wizyte mam miec 26.01.Sigma, skabarka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie to wiadomo, jak chodzi o dokładny termin rodzenia, że tylko mały % rodzi w terminie. Ale ten termin jednak po coś jest, właśnie tak jak mówi eM - żeby znać dokładny wiek dziecka.
Lekarz też nie do końca wyznacza poprawny wiek dziecka, bo po prostu sprawdza wg tego kółka terminów na podstawie ostatniej miesiączki (więc tak samo jak tutejsze suwaczki) - mi lekarka sprawdzała, bo zapytałam czy się zgadzają moje obliczenia, i potwierdziła. Na USG potem wyszło to samo, dlatego, że miałam akurat owu w 14 dc, więc terminy mi się pokrywają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:26
-
nick nieaktualny