Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sweet czyli rozumiem ze ryzyko zespołu downa 1:41 wyszlo z papy ? tak?
a z harmony ? jak tam wyniki
szceze ci powiem ze papa bym sie nie sugerowała bo są niemiarodajne daja maź 70 procent razem z usg , a harmony baź nifty to już ponad 99 procent według mnie harmony jest tak samo wiarygodne jak amino tylko że nie ma ryzyka ,
ale jak masz się denerwować kochana to poswiec kasę i idź nawet dzisiaj do innego gina weź wszystkie badania , bo taki stres jaki ty przezywasz teraz napewno dzidzi nie słuzy , a tak to się uspokoisz , ja bym przynajmniej tak zrobiła -
My będziemy mieli nianię elektroniczną, a co do monitora to nie wiem, bo Kosma z nami w pokoju będzie spał

Dzisiaj przyszła przesyłka dla Kosmy:
http://www.smyk.com/cloud-b-lampka-nocna-zolw,p1079126516,swiat-niemowlaka-p
Oraz kocyk firmy Skip Hop - zakochałam się w tej firmie. Dzisiaj jeszcze dojedzie karuzelka z tej samej firmy:
http://www.smyk.com/skip-hop-alfabet-karuzela,p1092364674,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:12
Misi@, sweety, chabasse, karolcia87, la_lenka, bento, Carolline, kasig lubią tę wiadomość
-
Gusiak, sam monitor Angelcare też można kupić - na początku właśnie nad takim się zastanawiałam, ale później doszłam do wniosku, że niania też się przyda

Ja kierowałam się raczej opiniami, bo chodzi przede wszystkim o to, żeby w razie czego zareagował i włączył się alarm. Myślę też, że te dwie płytki są ok, jak dziecko zacznie się juz kręcić po łóżeczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:14
-
kurwa jmak mnie ci lekarze wkuriwiają , gadaja zeby tylko gadać , dla nich jestesmy tylko kolejną sponsorką ich zachcianek , a brak rzetelności i fachowej wiedzy co za głaby , ja tez z tymi lekarzami to mam przejebane , chyba u 10 juz byłam i każdy inaczej gada ,
ps sorki za taki osobisty wywód ale musiałam sie wyżyc -
Angelaa wrote:sweet czyli rozumiem ze ryzyko zespołu downa 1:41 wyszlo z papy ? tak?
a z harmony ? jak tam wyniki
szceze ci powiem ze papa bym sie nie sugerowała bo są niemiarodajne daja maź 70 procent razem z usg , a harmony baź nifty to już ponad 99 procent według mnie harmony jest tak samo wiarygodne jak amino tylko że nie ma ryzyka ,
ale jak masz się denerwować kochana to poswiec kasę i idź nawet dzisiaj do innego gina weź wszystkie badania , bo taki stres jaki ty przezywasz teraz napewno dzidzi nie słuzy , a tak to się uspokoisz , ja bym przynajmniej tak zrobiła
Moje wyniki Harmony:

Mama już skontaktowała się z pewnym ginekologiem, który co prawda prowadzi moją ciocię, ale ona mu relacjonowała nasze "zmagania". I podchodził do tego na spokojnie, potwierdził, że Harmony jest dobrym badaniem. Może w przyszłym tygodniu uda się do nie go wybrać. -
Mój brzuszek z rana - 15t+2d:
Misi@, SweetCherryPie, Wonderland, Gusiak, sweety, chabasse, karolcia87, Czarna_88, Kasiarzynka, la_lenka, Dżuls, bento, eM, Lady Savage, Carolline, easymum, skabarka lubią tę wiadomość
Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
Lilla baaaardzo ładny brzuszek ... niech dalej zdrowo rośnie

Ja właśnie zrobilam runde po szafie... jedziemy w weekend na drugie święta wielkanocne do rodziców męża, wiec przydałoby się założyć jakas sukienke czy w ogóle jakoś bardziej elegancko sie ubrać ... troszkę mi się humor poprawił, bo znalazlam parę sukienek, w których bardzo ładnie wyglada brzuszek i nie czuje sie jak wieloryb
Ciekawa jestem jak będzie w czerwcu przed weselem znajomych czy uda mi się jeszcze w coś wcisnąć, czy czekaja nas zakupy
Będę musiala w takim razie zainteresowac się takim osobnym monitorem oddechu... bo w sumie maleństwo będzie od początku w swoim pokoju, wiec może faktycznie dla wlasnego spokoju i bezpieczeństwa malucha lepiej to kupić
-
Nasz maluch będzie spał z nami w pokoju, ale w swoim łóżeczku. Może jestem przewrażliwiona, ale monitor od początku był moim must have - w końcu jak będę spała, to nie mogę pilnować oddechu dziecka, a poza tym w dzień też będzie spał.
Może któraś z Was wie, czy monitor można w razie czego używać w wózku - czy jest na tyle czuły, że wychwytuje typowo ruchy oddechu czy może też ruchy wózka odczytuje jako oddech?
Edit: znalazłam w necie: "Nie - ponieważ wózek nie gwarantuje prawidłowej pracy czujników. Ich praca może być zakłócona ruchem wózka, wiatrem itp. "Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:01
-
nick nieaktualnymarlenak_me i Gusiak od razu po porodzie dajecie dzieciaczki do swoich pokojów??Nie wstawiacie na początku łożeczka do sypialni? Ja też mam pokoik dla dziecka ale planowałam dać łożeczko na początek do sypialni, bo dziecko się często budzi na początku to bym miała pod ręką nie musiała nigdzie chodzić..
-
la_lenka wrote:Ja mam w maju rocznicę komunii chrześnicy. Jeśli będzie chłodno to mam super sukienkę z HM Mama. Gorzej jak będzie upał, bo jak na razie nie mam nic sensownego.
U mnie wesela zaczynaja sie od końca czerwca, wiec raczej już wydaje mi się, ze powinno być ciepło
-
może ktoś polecić coś na łupież? okroooopny mi się zrobił, a lekarz powiedział, że nie mogę używać Nizoralu

czy też macie problem z ułożeniem się podczas snu? ja ciągle śpię na plecach, na każdym boku coś boli, kłuje, gniecie :[Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:04
-
Koalka ja wstępnie planuje położyć maleństwo od razu do swojego pokoiku... ale jak wyjdzie kiedy już maluch będzie z nami to sie okaże w praniu

Moim zdaniem maleństwo niech się od razu oswaja do otoczenia w swoim pokoju... a ze pokoik jest zaraz obok naszej sypialni plus elektroniczna niania, wiec nawet jak się w nocy przebudzi nie będę miala do niego daleko. -
kataryna wrote:może ktoś polecić coś na łupież? okroooopny mi się zrobił, a lekarz powiedział, że nie mogę używać Nizoralu

czy też macie problem z ułożeniem się podczas snu? ja ciągle śpię na plecach, na każdym boku coś boli, kłuje, gniecie :[
Z zasypianiem to różnie bywa, ale tez w ciąży pojawił sie u mnie problem z łupieżem... w życiu nic takiego mi się nie działo, a teraz nie wiem jak sobie poradzić...
w ogóle mam strasznie wysuszona skórę (mimo, ze ja kremuje i balsamuje), wiec to pewnie od tego.
kataryna lubi tę wiadomość
-
Teoretycznie tak, ale w tym roku prognozy długoterminowe sugerują, że maj ma być zimny - podobno chłodny, deszczowy i z temperaturami poniżej normy. Moja sukienka jest dość cienka, ale ma po prostu długi rękaw. Więc jakby tak było koło 20 stopni to chyba mogłoby byćGusiak wrote:U mnie wesela zaczynaja sie od końca czerwca, wiec raczej już wydaje mi się, ze powinno być ciepło

Ja śpię na bokach (jak zawsze), tylko że z moją poduchą - śpi mi się dobrze, tylko czasem łapie mnie drętwienie biodra na prawym boku.
-
Gusiak wrote:Z zasypianiem to różnie bywa, ale tez w ciąży pojawił sie u mnie problem z łupieżem... w życiu nic takiego mi się nie działo, a teraz nie wiem jak sobie poradzić...
w ogóle mam strasznie wysuszona skórę (mimo, ze ja kremuje i balsamuje), wiec to pewnie od tego.
ja od paru dni stosuję krem odżywczy z firmy Pharmaceris, póki co jestem zadowolona ( stosuję tylko na twarz, bo miałam mega suchą skórę), co do reszty ciała to większego problemu nie mam, tylko że skóra mnie swędzi tak czy siak. Kosmetyczka ostatnio powiedziała, że to dlatego że mało wody piję.
najgorzej z łupieżem, już mi wstyd, bo na głowie biało