X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie; ) moja mała nadal pozostaje dziewczynka.prawie się poplakalam na usg; ) jak zaczne kupowac różowe ciuszki to końca nie bedzie:)
    Oczywiście zdjecia nie dostalam bo oni sobie wpinają do kartoteki ale wszystko jest ok.11 maja prenatalne polaczone z 4d i zapisem na plytke.

Bento ja się też nie przejmuje kilogramami. Po poprzedniej ciazy schudlam 13kg i wazylam mniej niż przed ciąża. Niestety samo z siebie nie zeszlo,trza bylo diete i cwiczenia dolaczyc.Badzmy dobrej myśli:)

Co do monitora oddechu to mialam angelcare. Swietnie się sprawdzal.też panicznie balam się bezdechu a maluszka mialam w osobnym pokoju. Nianie el.uzywalismy kiedy jechaliśmy na wieś do moich rodzicow i był np grill. Obie rzeczy super sprawa, bardzo mi się przydaly

bento, Gusiak, chabasse, kataryna, Dżuls, Misi@, Wonderland, Carolline, kasig, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila my piękny brzusio

Katarynka suchej skóry nie mam, raczej w normie. Lupiezu też na szczęście brak

La lenka ja się na komunie 3 maja wybieram no i kiecek brak bo wcześniej tylko w dopasowanych chodzilam i wszystko co w szafie wisi sukienkowatego ma rozmiar s/m więc lipa. Czas chyba poszukać czegoś w co zmieszcze cyca; )

Koalka mój Nikodem spał od samego poczatku w swoim pokoju. Miałam tam też łóżko dla siebie.to było dobre rozwiiazanie bo maly przez pierwsze pół roku miał kolki więc często w nocy wstawalismy.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj oglądałam w ciuchlandzie mikro sukieneczki na 3-6 miesięcy, ale mnie już korciło żeby coś kupić ... wstrzymam się do usg :D

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety właśnie u mnie jest ten sam problem, ze mam moze ze dwie sukienki, które sa w miarę jakieś elastyczne a reszta w rozmiarach xs i s i to raczej wszystkie takie dopasowane. .. także w ogóle nie ma najmniejszych szans, zebym się w nie zamieściła =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mój prawie 20-tygodniowy brzuchol, w nowych jeansach. Spodnie ciążowe ślicznie podbijają brzuch, w zwykłych ciuchach widać duuużo mniej.
    Zaczynam zauważać, że zwykłe bluzki zaczynają mi się podciągać z przodu, chyba niedługo przyjdzie pora na odcinanie pod biustem i prawdziwie ciążowe tuniki :P

OvYt399.jpg

bento, Gusiak, karolcia87, Wonderland, Lilla My, chabasse, Lady Savage, easymum, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Oby Maluszki były ruchliwe :)

Ależ piękna pogoda :) Aż chce się żyć !

Ja juz czuję ruchy Maluszka od około tygodnia, ale nie byłam pewna czy to właśnie "T", ponieważ na początku przypominało jelita, takie bąbelki i łaskotania :) Teraz już wiem, że to Mały/a fika sobie w brzuszku i to najczęściej wieczorem lub w nocy.

A jak byłyście na USG to po której stronie leżały Wasze Cudeńka? U mnie cały czas po lewej i właśnie tylko po tej stronie odczuwam ruchy, czy to normalne?

Miłego dzionka i dajcie znać jak po wizytach :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie ogladam i chyba kupie te dwie rzeczy

http://www.cebababysklep.pl/pl/p/Nadstawka-krotka-Hi-Hi/251

http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5249406871.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    może ktoś polecić coś na łupież? okroooopny mi się zrobił, a lekarz powiedział, że nie mogę używać Nizoralu :-/

czy też macie problem z ułożeniem się podczas snu? ja ciągle śpię na plecach, na każdym boku coś boli, kłuje, gniecie :[

selsun blue jest bardzo dobry tylko nie wiem czy w ciazy mozna

kataryna lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny pisze bo sie troche martwie,
    jestem w 17 tygodniu i 3 dniach ciazy , osttnia wizyta byla 2 kwietnia dzieciatko siedzialo sobie, serduszko pukalo, wszytsko dobrze.

Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego nie mam jeszcze brzuszka- moja polozna uspakaja mnie i mowi ze moze taka uroda ze dopiero pozniej bedzie cos widac

jak to jest u was - widze co chwila zdjecia z brzuszkami i tak sobie mysle czy u mnie napewno wszytsko jest dobrze

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    czesc dziewczyny pisze bo sie troche martwie,
    jestem w 17 tygodniu i 3 dniach ciazy , osttnia wizyta byla 2 kwietnia dzieciatko siedzialo sobie, serduszko pukalo, wszytsko dobrze.

Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego nie mam jeszcze brzuszka- moja polozna uspakaja mnie i mowi ze moze taka uroda ze dopiero pozniej bedzie cos widac

jak to jest u was - widze co chwila zdjecia z brzuszkami i tak sobie mysle czy u mnie napewno wszytsko jest dobrze
    u mnie tez jest ledwo co, czasem wieczorem wiekszy ale to raczej wzdecia :( bo mnie mecza a tak to ciagle slysze ze nic nie widac, mam 17+0, nie przejmuj sie niektore z nas tak maja :)ja np tez ruchow nie czuje a wiekszosc juz tak

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruchow tez nie czuje, to moja pierwsza ciaza myslalm ze bede miec brzusze juz dawno-nawet pracodawcy nic jeszcze nie powiedzialam bo niechce tych wszytskich spojrzen

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi znajomi jak dowiedzieli sie we wtorek, ze jestem w ciazy to powiedzieli, ze nic nie widac, a ja obcisla sukienke ubralam :/ ich znajoma jest w 4 m-cu i ma pileczke, ja niesety nie.ja juZ widze roznice, ale chyba tylko ja :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja jeszcze dwa tygodnie temu to miałam taki brzuszek jak po większym obiedzie. Dopiero teraz coś się zaczyna konkretniej wybrzuszać. Ale nawet teraz starczą mniej podkreślające spodnie czy luźniejsza bluzka/sukienka i nikt się nie domyśli. Na fotce to to jakoś dorodniej wygląda. ;)
    Każdy ma inne tempo wzrostu, jeśli nic się nie dzieje to nie ma się czym martwić. Moja mama w pierwszej ciąży, w 8 miesiącu to miała tylko taki malutki zalążek brzucha, że jej nie chcieli przepuszczać w kolejkach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka od razu biorę z nami do łóżka i nie przewiduję innej możliwości, niż spanie początkowo u nas w sypialni. Taki maluch przez 9 miesięcy był nierozłączny z mamą, z psychologicznego punktu widzenia on sobie nie zdaje w ogóle sprawy z tego, że jest odrębną istotą niż mama. Do tego nie ma stałości obiektu, która pojawia się dopiero koło 10 mż (stałość obiektu to jest wiedza o tym, że dany przedmiot/człowiek/obiekt kiedy znika z oczu, nadal istnieje w innym miejscu), więc maluch, któremu mama znika z oczu myśli, że mama przestała istnieć - to tak, jakby on sam przestał istnieć, bo przecież mama i dziecko do pewnego etapu są wg dziecka jednym bytem.
    Świat jest wystarczająco nowy i przerażający dla malucha, który dotychczas wszystkie bodźce otrzymywał bardzo stłumione - i tak pierwsze dni po porodzie są nowe i mogą być trudne, dlaczego jeszcze zabierać dziecku matkę?
    A tak poza tym - mi by się nie chciało biegać 15 razy w nocy do dziecka do pokoju obok ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:

U mnie w pierwszej ciąży do szóstego miesiąca nie było praktycznie nic widać, a nie miałąm wtedy nadwagi, ani nic z tych rzeczy. Może masz taką budowę ciała po prostu.

8pdp47e.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selsun blue jest faktycznie dobry..ale w ciąży się nie powinno bo zawiera siarczek selenu.. Sama szukam czegoś dobrego.. Póki co używam Oillan baby szampon nawilżający. Łupież nadal troszkę jest ale skóra głowy wyraźnie zdrowsza :-)

kataryna lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też średnio widać - taki moja mama miała brzuch w 8 miesiącu :P czas na brzuchy-piłeczki jeszcze przyjdzie... :D

30ng1lg.jpg

la_lenka, monaaa85, Gusiak, Lilla My, karolcia87, chabasse, Wonderland, Lady Savage, Carolline, kasig, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zauważyłam, zę mi boczki wyszły.. chlerka robi się opona jak nic:/ ale brzuch też bardzo śmignął po tych ostatnich boleściach więzadeł ehh u mnie juz połowa piłki do kosza :)

Carolline lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny serdecznie dziekuje wam za odpowiedzi, dobrze miec kogos kto szybko odpowie i uspokoi - pewnie przy drugiej ciazy bede bardziej wyluzowana :)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak u mnie niestety też od razu zrobiły się boczki, wiec doskonale wiem o czym mówisz... =)
    Jakoś się z tym później upramy... będziemy się razem wspierać i mobilizować, żeby wrócić do formy =)

marlenak_me lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ