Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łóżeczko będzie w sypialni, niedaleko łóżka. Nie chcę spać z dzieckiem w jednym łóżku, ale jak ostatecznie wyjdzie to się zobaczy jak już małe będzie na świecie. Mam bardzo mocne podejście nienastawiania się na nic z góry - każde dziecko jest inne i dopiero z czasem się przekonam co u nas będzie się sprawdzać. W sumie to podejście stosuję do wszelkich aspektów dzieciowych - wózka, chusty, karmienia, spania etc. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe może Lady dalej śpi po tym mleczku i melisie:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    U nas malenstwo bedzie w swoim lozeczku ale w sypialni. Mamy taki uklad ze praktycznie lozeczko bedzie stykalo sie z naszym lozkiem wiec bede mogla nawet za raczke malenstwo trzymac :) nie wyobrazam sobie nie widziec dzidziusia lezac w swoim lozku. Musze miec Bobusia na oku :)

Swoja droga chcialabym juz zwracac sie do brzuszka po imieniu :)

Ciekawe gdzie Lady? Albo kakao zadzialalo, albo odsypia nocke :-)

ja sie zwracam do brzuszka "Leluś" :P
    ma mamy kłopot z imieniem dla chlopca bo dla diewczynki ustalone od dawna ale jesli bedzie chlopak to nie wiem nie zgadzamy sie wcale w tych propozycjach :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, a ja znam płeć, mamy chyba wybrane imię, a i tak nie mówię do brzucha konkretnie. Chyba muszę się przyzwyczaić. Nawet jak się z mężem poznałam to kilka miesięcy trwało zanim zaczęłam swobodnie używać jego imienia, wcześniej to jakoś tak sztucznie brzmiało w moich ustach :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... faktycznie, az tu się gorąco zrobilo od tematów spania maluchów =)

u nas nasza wspólna decyzja byla taka, ze staramy sie, żeby maleństwo bylo od razu u siebie w pokoiku.. jak wyjdzie to się okaże...
    Dla mnie wstawanie nie będzie problemem, bo wstaje do swojego dziecka... chce także żeby mąż się spokojnie wyspal do pracy, a i chciałabym zachować nasza sypialnie jako miejsce sypialni...
    I mam nadzieje, ze moje dziecko nie będzie mnie przez to traktowalo jak wyrodna matke... bez przesady =)

zresztą jak będzie zweryfikuje życie... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja sie zwracam do brzuszka "Leluś" :P
    ma mamy kłopot z imieniem dla chlopca bo dla diewczynki ustalone od dawna ale jesli bedzie chlopak to nie wiem nie zgadzamy sie wcale w tych propozycjach :P

My mówimy, że na 80% będzie Nikodem i cała rodzina mówi, że brzydkie imię. Wtedy jak ktoś mi mówi eee nie podoba mi się, to mówię: no to teraz na 100% będzie Nikoś:P Denerwują mnie Ci ludzie. Niech nazywają swoje dzieci, ja im się nie wtrącam do tego. A jak zapytałam teścia, to co proponuje, to powiedział, że nie wie, po czym po 5 minutach zastanawiania się wypalił: Zbysiu. Osłabiają mnie wszyscy. Wydzwaniali do mnie, że mam iść do takiego lekarza, a nie innego, a teraz próbują mi narzucić swoje pomysły na imię dla NASZEGO dziecka.
    Też u Was marudzą z imieniem?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wow... faktycznie, az tu się gorąco zrobilo od tematów spania maluchów =)

u nas nasza wspólna decyzja byla taka, ze staramy sie, żeby maleństwo bylo od razu u siebie w pokoiku.. jak wyjdzie to się okaże...
    Dla mnie wstawanie nie będzie problemem, bo wstaje do swojego dziecka... chce także żeby mąż się spokojnie wyspal do pracy, a i chciałabym zachować nasza sypialnie jako miejsce sypialni...
    I mam nadzieje, ze moje dziecko nie będzie mnie przez to traktowalo jak wyrodna matke... bez przesady =)

zresztą jak będzie zweryfikuje życie... =)

mam dokładnie takie samo zdanie bez przesady z ta wyrodna matka:P
    za to moja chrzesnica z mama spala w lozku do 8 roku zycia a tata na kanapie-dla mnie to jednak dziwne, ale przwyczaili i odzwyczaic nie mogli

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

widzę ze dzisiaj zdjęcia brzuszków :) my dalej nie wiemy co siedzi u mamusi w brzuszku, być może dowiemy się na kolejnej wizycie 30 kwietnia:) ruchów jeszcze też nie czuje :) ale czujemy się świetnie od początku ciąży zero dolegliwości, zachcianek no kompletnie nic jedynie kręgosłup boli :)

to my w 17 tygodniu :) wydaje mi się że duży, ale najważniejsze że z dzidzią wszystko ok:)

vpiyye.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:50

SweetCherryPie, Lilla My, sweety, la_lenka, chabasse, Wonderland, nick nieaktualny, Gusiak, nick nieaktualny, karolcia87, agatka196, kasig, easymum, monaaa85 lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    My mówimy, że na 80% będzie Nikodem i cała rodzina mówi, że brzydkie imię. Wtedy jak ktoś mi mówi eee nie podoba mi się, to mówię: no to teraz na 100% będzie Nikoś:P Denerwują mnie Ci ludzie. Niech nazywają swoje dzieci, ja im się nie wtrącam do tego. A jak zapytałam teścia, to co proponuje, to powiedział, że nie wie, po czym po 5 minutach zastanawiania się wypalił: Zbysiu. Osłabiają mnie wszyscy. Wydzwaniali do mnie, że mam iść do takiego lekarza, a nie innego, a teraz próbują mi narzucić swoje pomysły na imię dla NASZEGO dziecka.
    Też u Was marudzą z imieniem?
    oj moj maz powiedzial w swieta ze jeszcze jedna propozycja imienia i on sie zastrzeli:P:P pol dnia wymyslali.propozycji od groma tylko ja ciagle marze o Ignacym ale mo maz marudzi bo chce Juliana albo uwaga Leopolda :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lal jakie niektóre z Was maja juz duże brzuszki :)
    Zdjęcie koleżanki z 8 miesiac powala- jesli z dzieckiem wszystko ok to mi tam do wielkiego brzucha nie spieszno ;) choc mój ostatnio tez lekko wystrzelił ;)

Co do spac osobno czy razem i ze gorąco sie zrobilo... Wymieniamy doświadczenia przeciez nie mozna ciągle gadać tylko o brzuchach, bolach i obiadach :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me własnie jestem trochę przerażona że już taki brzuszek mam bo gdzie tam do końca:) ale tak długo czekałam na ten brzuszek ze zniosę wszystko <3
    No koleżanka jest dla mnie fenomenem :D najważniejsze że małemu nic nie było, ale do tej pory sie zastanawiam gdzie on sie mieścił :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:06

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze szerokie biodra ma i jakos sie tam ładnie wpasowal ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ostatnio próbowała coś narzekać, że imię po męczennicy wybraliśmy, wiec może jednak inne, może na Julie zmieńmy... Niech se urodzi, to se będzie nazywać jak chce, a my nazwiemy tak jak sie podoba nam.
    Teść oczywiści powiedział, że mu się nie podoba, ale on ma taka maniere, ze wszystko na nie - np. obiad zawsze powie, że niesmaczny (a wpierdzieli 2 dokładki). Ale już mężowi zapowiedziałam, że jak powie tak jeszcze raz to mu odpowiem, że to nic nie szkodzi, bo mi się jego imię też nie podoba :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka ech mnie też denerwują tacy "życzliwi" ludzie :/ to Wasza decyzja i nikomu nic do tego :)

u nas też kręcili nosem na Anielkę, ale sami w sumie jeszcze nie jesteśmy zdecydowani :)

rozglądałyście się już za wózkami, macie jakieś typy?

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja teściowa ostatnio próbowała coś narzekać, że imię po męczennicy wybraliśmy, wiec może jednak inne, może na Julie zmieńmy... Niech se urodzi, to se będzie nazywać jak chce, a my nazwiemy tak jak sie podoba nam.
    Teść oczywiści powiedział, że mu się nie podoba, ale on ma taka maniere, ze wszystko na nie - np. obiad zawsze powie, że niesmaczny (a wpierdzieli 2 dokładki). Ale już mężowi zapowiedziałam, że jak powie tak jeszcze raz to mu odpowiem, że to nic nie szkodzi, bo mi się jego imię też nie podoba :P

Wybraliście Łucja, tak? My dla dziewczynki najprawdopodobniej też, ale jeszcze jest kilka innych na tapecie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zakochałam w Adamex Royal, 14M http://dzidziland.pl/zdjecia1/royal14m.jpg

Ale jest strasznie ciężki i podobno spacerówka kiepska, więc nie dla mnie. Nastawiam się na używany głęboki plus chusta i dopiero na wiosnę jakaś wypasioną ale lekką spacerowke.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wybraliście Łucja, tak? My dla dziewczynki najprawdopodobniej też, ale jeszcze jest kilka innych na tapecie :)
    Na 99% tak. Mężowi też się podoba, choć Justyna bardziej. Ale Łucja jest moim wymarzonym od lat, więc raczej się zgodzi na moje. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, dziewczyny, ale kto mówi o "wyrodnej matce"? Tylko Wy ;)
    Rodzicielstwo bliskości mówi o tym, że każda matka jest najlepszą matką dla swojego dziecka, każdy jest ekspertem od własnego dziecka.
    To Wy mówicie o jakiejś "wyrodności" - dlaczego? Skąd takie poczucie?

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ