X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, bo ja czuję je tylko w podbrzuszu centralnie, czasem tylko z boku ale też na dole. Czyli u mnie głową do góry:)

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hm, mój brzuch to taka mała piłeczka, podobnie wygląda jak kiedyś :) Ciekawe, czy w 9 miesiącu dobiję do obwodu pasa ok. 120 cm (jakieś pół metra więcej niż normalnie) jak kiedyś :P

A za mną ostatnimi czasy chodzi czekolada, ciągle bym ją jadła ;), z racji tego właśnie zrobiłam blok czekoladowy :D Na lepszy nastrój też.
    Ciekawe, czy jedzenie ma jakieś znaczenie jeśli chodzi o płeć - z synkiem ciągle chciałam jeść mięso, mięso, mięso :D
    Widzę, że też się zdecydowałaś na blok czekoladowy :-) ja wczoraj zrobiłam swój ale będę go dozowała w małych ilościach :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki! =)

Bento super, ze Twoje łożysko zaczyna się poprawiać... oby tak dalej i ładnie poszło do góry =)

U mnie w brzuszku dalej cisza.... jeszcze nie poczułam żadnego 'powazniejszego' ruchu maleństwa, ale chyba jeszcze jest czas =)
    Właśnie wybieramy się z mężem do Ikeły pooglądać wystrój do pokoju malucha... chcemy się rozejrzeć za lozeczkami, przewijakami etc... zrobimy sobie kosztorys ile trzeba uzbierać ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Btw, zastanawiam się nas takimi aladynkami. Cienkie to i przewiewne, na lato w sam raz...
    http://allegro.pl/pawie-oko-szarawary-4-nowe-modele-kolorowe-i5209629235.html
    Dzuls a ja będąc na wakacjach w odległych krajach skusilam sie na takie z krokiem nisko i na takie ze zwykłym. Powiem Ci, ze w obydwu czułam sie naprawde dobrze i na upaly nawet większe niż w Polsce sprawdzaly sie idealnie.
    Mam nadzieje, ze w ciąży tez będą ok.
    Co do tych z obniżonym krokiem to tak je lubię, ze w zeszle lato kombinowalam jak je założyć do pracy- bo u mnie raczej dress code na pielucho majty nie zezwala ;) i mam sposób by ta pieluchę usunąć i sie trzyma :D
    Jak je zakładam do pracy, zawijam te czesc pieluchowa do góry i wkladam pod gorna gumkę spodni- kompletnie nic nie widac i zadne koleżanki w pracy sie nie poznaly a mowily, ze spodnie super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 12:39

Dżuls lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:55

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ruchy tez czasami czuję w okolicach pępka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls fajne te spodnie. Ja miałam takie :-) tylko ja podciągałam nogawki do góry i u mnie spodnie robiły za spódnicę której nie podwiewało :-) ja właśnie zamówiłam te spodnie (są z wiskozy, która u mnie idealnie spisuje się w lecie bo jest przewiewna :-)
    45f0a77c0e408af9m.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATULKA wrote:
    Dziewczyny u mnie 17 tydzień, 40% ciąży za mną, a gdzie ten brzuszek? Nic nie rośnie, a ja już bym chciała czuć kopniaczki :P

2usiy5l.jpg

u mnie też nie ma brzuszka :P więc się nie przejmuj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    hej :)
    Z tym dziecięcym porażeniem mózgowym to nie do końca prawda, że przyczyną jest w większości trudny poród. Niedotlenienia czy spadające tętno mogą być jedną z przyczyn, ale jednak najczęściej uszkodzenia mózgu w MPD powstają jeszcze w okresie ciąży.
    Nie dajcie się zastraszać teściowym czy innym babsztylom, niech mają sobie swoje lęki (jeśli nie chcą się ich pozbyć :P), ale niech ich nie przelewają na Was, w końcu to my niedługo rodzimy, nie one - i to dla nas brak stresu i dobre nastawienie gra dużą rolę.

U nas wszystko dobrze, ruchy młodego wróciły do jego standardu :D On w ogóle nie za wiele się rusza, dziennie tak może z 5-8 serii po kilka ruchów na przestrzeni kilku minut, i potem spokój aż do kolejnej serii. Czasami między seriami czuję jakiś gratisowy ruch, ale bardzo delikatnie - myślę, że póki co wyczuwam tylko te serie jego największej aktywności, a drobnych ruchów jeszcze nie czuję dobrze, tylko czasami się zdarzy poczuć :)

Wczoraj po raz pierwszy poczułam kopniaki stojąc - do tej pory przy staniu albo chodzeniu nigdy nie czułam, jedynie przy siedzeniu/leżeniu :P A Wy jak macie?

No ja czuję tylko leżąc albo siedząc, jeszcze stojąc albo idąc nie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie właśnie zamówiłam sushi :3 tak mam ochotę, w mojej ulubionej restauracji zrobili nawet w karcie menu dla kobiet w ciąży, Kocham ich!!

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nadal boli brzuch, więc planuje coś delikatnego na obiad, może jeszcze barszcz ukraiński się znajdzie w zamrażarce?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już kilka razy synek zaskoczył i jak stalam lub szłam to zapukał do mnie :)
    Mam wrażenie, że zaczyna się ruszać jak mi się robi smutno i myślę o nim pewnie mnie pociesza...ach jakbym już chciała go przytulić :)

Wczoraj mąż poczuł pierwszego kopniaka...zasypiał zachwycony :)

Zasadziłam moje pelargonie...jeszcze sobie bratki do kupie i będę mieć piękny widoczek :)
    nie wiem co zrobić sobie dziś na obiad, maż dziś i tak je obiad poza domem bo ma spotkanie, a ja nie wiem na co mam ochote :/
    wrzuce może sobie warzywa na patelnie, bedzie zdrowo i pożywnie...zazdroszcze Wam zachcianek :)

wiaraczynicuda, monaaa85, adzia, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Btw, zastanawiam się nas takimi aladynkami. Cienkie to i przewiewne, na lato w sam raz...
    http://allegro.pl/pawie-oko-szarawary-4-nowe-modele-kolorowe-i5209629235.html
    mam juz 2 pary sprzed ciazy podobnych tylko z nie takim niskim stanem i w ciazy zakupilam kolejne tym razem z carry-super sa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 14:15

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    witam,
    ale emocje tu wczoraj były..
    Adzia, po prostu meeegaa śliczne zdjęcie. Jestem w szoku, że już dzieciątko takie piękne i normalnie można już szukać podobieństwa do rodziców..:)
    Misi@, no Ty jesteś moją bohaterką. Twój spokój to jest nalepsze co możesz maluszkowi dać od siebie. A jestem pewna i życzę Ci tego z całych sił, żeby wszystko się dobrze zakończyło i dzidziuś był cały i zdrowy.:) Z tymi kilogramami co napisałaś, to aż się popłakałam.. Ja przytyłam jakieś 5 kilo za dużo i mi się prawie świat wali na głowę.. o ja głupia.. pomyślałam. Próżność czasem na łeb wali..
    Eeehh.. a ja dzisiaj chyba na jakiś długi spacer pójdę bo pogoda nie najgorsza, a głowę trzeba czasami przewietrzyć..:)
    Powodzenia dla wizytujących..!!!
    Masz rację z tym podobieństwem. Wczoraj kto widział małą to od razu mówił że to cały Piotrek. Ja też widzę to podobieństwo. A szczególnie ten zadarty nosek ☺

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hola hola! U mnie też nie wiadomo, kurczowo trzymam się tych "60% kobietki" z 13 tygodnia i mam nadzieję, że w miedzyczasie nie wyrosną dzidzi jakies cojones między nogami :) Mam usg w poniedziałek, u takiego mega gbura na NFZ i mam nadzieję, że z łaski swojej zajrzy też dziecku między nogi.
    ej a ja?ja tez nie wiem i moze dopiero w maju sie dowiem:P
    do tego ruchow nie czuje brzuch maly aj:((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jeszcze :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:08

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj cos poczulam kilka sekund mrowienia takie jak by prądy podbrzusza nie wiem czy to ruchy, mi również brzucho urósł co najlepsze ja tego tak nie zauwazam ale siostra mowila ze w kurtce mnie wywalilo i juz widac ladnie, jak sie najem to nie moge jej luzno zapiac :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68004cf29413.jpg

la_lenka, marlenak_me, aldonaa, Anitka201, Dżuls, adzia, Gusiak, bento, easymum, chabasse, kasig, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka faktycznie masz juz ładny brzusio... moim zdaniem widać do wyraźnie, chociaż moze to być tez kwestia zdjęcia =)

Byliśmy w Ikei... znalezlismy ladne lozeczko za 300 zl... białe, myślę ze się na nie później zdecydujemy =)
    Oglądaliśmy przewijaki, ale chyba zamiast przewijaka kuoimy po prostu komodę, która będzie mi służyła za przewijak...
    Fotel żeby karmić maleństwo znaleźliśmy za 199 zl, wiec ogólnie stwierdziliśmy ze tragedii nie będzie =)

Przy okazji wpadalam do reala i kupiliśmy pajacyk, 3 bodziaki z któtkim rękawkiem, 3 z dłuższym .... achhhh... cudowne sa takie zakupy =)

adzia lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, które łóżeczko wybraliście?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ