X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Haha ja tez. Do ostatniej chwili mialam nadzieje na coreczke i tez na poczatku miala byc Lenka. Jak mi lekarz powiedzial, ze jest siusisk to podobno dziwna mine strzelilam haha Po usg poszlam cos synkowi kupic i na zlosc nic mi sie nie podobalo a dla dziewczynek byly takie sliczne rzeczy.

Ale dziewczyny, fajnie jest mieć syna :) Mój ma prawie 6 lat i powiem szczerze, że z miłą chęcią chciałabym drugiego takiego :D A co u nas będzie to jeszcze nie wiem...

Misi@ lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Hej dziewczynki, dlugo sie nie odzywalam ale takie problemy...
    Auto mi z garazu ukradli kupa nerwow, zamartwiania sie i wgl..
    Powiedzcie mi co mozna brac na nerwy ? Melisa nie pomaga..
    Ceska ba nerwy najlepszy zdrowy rozsadek :)
    Wiem, wiem latwo mówić zwłaszcza jak ukradli samochód. Ale pomyśl to tylko samochód. Liczy sie, ze jesteście zdrowi i nie macie innych powaznych problemów.
    Jak ja czasem patrzę wokół siebie jakie ludzi tragedie spotykają to aż jest mi wstyd za siebie czasem.

Glowa do gory- w końcu uzbieracie na nowy i zapomnicie o tym co bylo :) nie warto dzieciaczka faszerować chemia

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:15

marlenak_me, la_lenka, Dżuls, .ona., chabasse, agatka196, bento, Lady Savage, Lilla My, karolcia87, MadziaRatMed, Czarna_88, 4me, Sigma, sweety, kasig, Gusiak, Misi@, easymum, kataryna, Carolline lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś całą noc bolał brzuch. Teraz też boli. Ale to wyraźnie jelita, mam takie wzdęcie, że ledwo oddycham. :( Wzięłam już nospę i jeszcze espumisan i mam nadzieję, że trochę się poprawi, bo na razie jest mi źle :( Spróbuję też trochę pochodzić po domu, może jelita się trochę rozruszają. Choć stanowczo bardziej mnie wtedy boli, lepiej mi jak się położę na boku.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Misia jestem pelna podziwu dla Ciebie. Widac , ze bedziecie wspanialymi rodzicami :-) Oczywiscie wiemy wszyscy ze bedzie dobrze :-)
    Ja sama nie wiem i uczciwie sie do tego przyznaje co bym zrobila. A ostatnio jak rozmawialam z tesciowa o porodzie to kazala mi wynajac polozna i zaplacic 2500. Stwierdzilam , ze szkoda mi tyle kasy i wole dzidziusiowi cos za to kupic ( i to pare fajnych rzeczy) to na mnie naskoczyla, ze chyba nie wiem ze jak cos zle pojdzie to bede cale zycie wychowywac chorw dziecko ( chodzilo jej o porazenie mozgowe) a ona wie jakoe to ciezkie bo miala pasierbice chora. Zabolaly mnie jej slowa i zmrozily krew w zylach, tym bardziej ze meczy o to mojego m. A przeciez setki kobiet rodzi bez swojej poloznej i jest ok. Mam nadzieje ze juz nie poruszy tego tematu eh

Z jednej strony teściowa ma rację. Z drugiej to fakt, szkoda tych kilku tysięcy. Mnie kiedyś też było szkoda i do dzisiaj bardzo żałuję, bo nie miałabym takiej traumy przed kolejną ciążą/porodem i rożnych efektów ubocznych sn. Ja akurat niestety jestem z tych osób, które bardzo źle wspominają poród naturalny - szczęście, że obydwoje z dzieckiem żyjemy... i tylko i wyłącznie zdecydowałam się na drugą ciążę pod warunkiem, że zapłacę sobie w prywatnej klinice za cc i może będę mieć miłe wspomnienia ;).
    Nie każdy poród oczywiście jest trudny, długi, nie każdy grozi niedotlenieniem itd., ale zdarza się i trzeba się z tym liczyć.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:54

Sigma, Misi@, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ale dziewczyny, fajnie jest mieć syna :) Mój ma prawie 6 lat i powiem szczerze, że z miłą chęcią chciałabym drugiego takiego :D A co u nas będzie to jeszcze nie wiem...

Ja wiem , ze fajnie bo mam w domu 11 latka :-)

.ona., Misi@ lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:55

anima, 4me lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Z jednej strony teściowa ma rację. Z drugiej to fakt, szkoda tych kilku tysięcy. Mnie kiedyś też było szkoda i do dzisiaj bardzo żałuję, bo nie miałabym takiej traumy przed kolejną ciążą/porodem i rożnych efektów ubocznych sn. Ja akurat niestety jestem z tych osób, które bardzo źle wspominają poród naturalny - szczęście, że obydwoje z dzieckiem żyjemy... i tylko i wyłącznie zdecydowałam się na drugą ciążę pod warunkiem, że zapłacę sobie w prywatnej klinice za cc i może będę mieć miłe wspomnienia ;).
    Nie każdy poród oczywiście jest trudny, długi, nie każdy grozi niedotlenieniem itd., ale zdarza się i trzeba się z tym liczyć.

Ja pierwsze dziecko rodzilam z polozna ale wtedy za porod braly 500 zl wiec jest roznica. Zdaje sobie sprawe, ze porazenie to wynik najczesciej zlego porodu i noestety to jest okropne. Ja meczylam sie caly dzien a i tak skonczylo sie cc. Tez licze na kolejne cc ale jak bedzie nie wiem.
    Gorzej, ze ona wbila mo to do glowy i siedzialo to dlugo we mnie. A przeciez nie mozna sie zamartwiac za wczasu. Mam jeszcze troche miesiecy by postanowic co dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta tesciowa to ten typ kobiety ktora czuje sie lepsza gdy nastraszy druga kobiete. Ja wczoraj nasluchalalm sie na temat cc w szpitalu ktorym chce rodzic. Dziewczyna ktora mnie nastraszyla dobrze wiedziala ze tam chce rodzic i bede miec najprawdopodobniej cc.

Ja kozystam z pobytu u rodzicow i czesto wychodze z mlodsza na plac zabaw i na spacery do miasta. Normalnie mieszkam na wsi i za kazdym razem musze kozystac z auta jak chce wyjsc do ludzi.

moj brzuch mnie przeraza. Jest monstrualny. Ldny ale za duzy jak na ten etap ciazy.

anima lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie spełniam zachciankę ciążową mojego męża i robię na obiad parówki po meksykańsku. A się po sklepach nałaziłam, żeby parówki z szynki 93% mięsa znaleźć...

Zapomniałam Wam w ogóle napisać, że w sobotę coś mu w plecach przeskoczyło. Ok, było mi go szkoda, bo zwijał się z bólu, a ostatecznie chodził na czworaka po mieszkaniu. Sadystka ze mnie, bo pomyślałam sobie, że ma przedsmak tego, jak ja się będę czuła przy porodzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:19

Dżuls, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:07

Lilla My, agatka196, Czarna_88, Lady Savage, Sigma, 4me, chabasse, sweety, Gusiak, Terazsięuda:-), Misi@, adzia, easymum, skabarka, kataryna, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:52

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka wiem ze kazdy rosnie we wlasnym tempie. Ja mam uraz po pierwszej ciazy gdy przed cc nasluchalam sie do ansetezjologa doslownie ze sie spaslam i pewnie lubie zrec.

Bento swietne wiesci przynosisz z rana. Oby bylo takich jak najwiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam odróżniać, że to dzidzia się rusza ;) Jeśli to dzidzia to czuję ją już dość długo ;)

monaaa85, 4me, Misi@, easymum lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:52

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, csy bylyscie na warsztatach Bede mama?? Chodzi mi o to, jakie wrazenia i czy daja jakies fajne upominki :)

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wczorajszych wizyty :-D
    Misi@ cały czas trzymam kciuki za was, jesteście bardzo dzielni z mężem a dzidzia ma wspaniałych rodziców :-)
    Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ruchami to u mnie krucho. Wydawalo mi sie , ze czuje ale ostatmio cisza. Na USG wyszlo, ze mam lozysko z przodu i lekarz powiedzial ze moge ruchy zaczac czuc pozniej albo delikatniejsze bo lozysko je amortyzuje. To jeszcze sobie poczekam :-)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Hej, csy bylyscie na warsztatach Bede mama?? Chodzi mi o to, jakie wrazenia i czy daja jakies fajne upominki :)

Nie, ale dzisiaj wybieramy się na "Mamo to ja". Dam znać, co i jak :)

eM, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ