Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ode mnie z liceum 6 koleżanek jest w ciąży, tak samo z podstawówki 4
do tego moja kuzynka jest w ciąży z 4 dzieckiem, syn od mojej chrzestnej, jak się dowiedział że ja jestem w ciąży to z żoną próbują od zeszłego miesiąca
ale to pewnie rodzinnie, bo moja chrzestna to jednocześnie siostra mojej mamy
więc rywalizacja
jedna będzie babcią to druga nie chce być gorsza hihi
-
Lady no , ja też się cieszę może znajdę pracę w przedszkolu lub w szkole klasach 1-3
u mnie tak 3 koleżanki urodziły, 7 w ciąży o których wiem , a ile się ukrywa na fb nie wiadomo ja nie ogłosiłam na fb i nie mam zamiaru. Ten kto zobaczy mnie na ulicy będzie wiedział.
-
Lady jesteś poszukiwana na różowej stronie na naszym wątku grudniowych staraczek:) Dałam im znać, gdzie Cię można znaleźć hehe. Byłam tam dzisiaj na chwilkę i nasz szczęśliwy temat nadal istnieje:) Szkoda, że niektóre nicki jeszcze kojarzę ze starań
-
hej ja już po prenatalnych!
na 100% dziewczynka i wszystko w porządkulekarz stwierdził, że mierzy już ok 17 cm i to tylko CRL (choć na tym etapie nie mierzy się długości)
Będzie Kaja lub Matyldaadzia, Sigma, easymum, agatka196, Anitka201, kasig, la_lenka, Nancy87, Terazsięuda:-), .ona., Dżuls, monaaa85, Lady Savage, Kasiarzynka, Gusiak, Wonderland, kataryna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey
u nas tez wszystko cacy
mała śliczna ( no i została małą
) i wszystkie pomiary ok
ma 295 g wagi i jakieś 16,5 cm
ehhhhhh
Terazsięuda:-), Nancy87, .ona., adzia, 4me, kasig, Sigma, Anitka201, Dżuls, marlenak_me, monaaa85, Lady Savage, Kasiarzynka, agatka196, Gusiak, Wonderland, easymum, kataryna lubią tę wiadomość
-
Wspaniałe są te kopniaczki ale nie mogę zasnąć:p Jak leżałam na plecach kopał, położyłam się na lewy bok kopał dalej, teraz na prawy i dalej kopie. Już też zaczynam mieć myśli czy u niego wszystko ok. Chyba by chciał żeby mamuśka wstała i ululała chodząc hehe.
monaaa85, Lady Savage, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Też nie mogę zasnąć, ale nie przez kopniaki. Dostałam kilka z godzinę temu, a teraz spokój. Za to boli mnie brzuch, moje trawienie już się całkiem zepsuło. Już nie mam do tego siły, nic nie zjadłam niefajnego, codziennie warzywa, dużo wody, różności z blonnikiem, siemie, probiotyki itd. i ciągle nawracaja jakieś sensacje
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Wiem, że temat jest kontrowersyjny, ale nie chcę wzniecać od nowa dyskusji, tylko polecić dobry dokument tym z Was, które są zaciekawione tematyką porodu naturalnego (czy wręcz domowego) i różnic między porodem naturalnym a zmedykalizowanymWłaśnie kończę oglądać, dla mnie bomba! Cały film dostępny po angielsku na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=KvljyvU_ZGE -
Dżuls wrote:Witam z rana.
Chyba chwilowo wraca zima, dziś ma być -1.
Moje dziecko narysowało "zakaz wstępu dziewczynom do mojego pokoju". Oj, będzie się działo....
heh, niezłe. A u nas wręcz przeciwnie, syn bardziej marzy o siostrze
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
marlenak_me wrote:dzień dobry, miało padać, a jest piękne słońce.
Myślicie, że mogę wziąć APAP na ból gardła? bolą mnie węzły chłonne na szyi od nocy i nie chce, żeby się rozwijało choróbsko.
Miłego dnia wszyskim mamusiom !
Ja sobie chwalę Bioparox na gardło - brałam parę lat temu w poprzedniej ciąży, w grudniu gdy miałam zap.oskrzeli również bardzo mi pomógł. Trudno zdobyć, ale da się. Dobre są też tabletki Prenalen na gardło albo z propolisu - również brałam. Węzły można sobie lekko natrzeć amolem, owinąć chustką szyję i trzymać w cieple. Do lekarza też warto się przejść. Apap na gardło nie pomoże.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka