X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)U mnie się niebo zachmurkało :( mam nadzieje że nie zacznie padać, bo dziś mam spotkanie w centrum osób robórkujących, zajmujących się rękodziełem,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na onecie jest coś takiego,
    może się przyda tym które kierują
    http://dzieckowpodrozy.onet.pl/filmy/samochodem-w-ciazy/jmrhx

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ognicho w taka pogodę? :D Hardcore! :)

Ja zostałam słomianą wdową, bo mąż pojechał na ślub w swojej rodzinie. Ja zostałam, bo młoda mnie od pewnego czasu nie znosi, młodego nie znam, więc uznałam, że bez sensu się pchać na cudzy ślub gdzie wiadomo, że zaproszenie było tylko czysto kurtuazyjne, bo głupio zapraszać męża bez żony.
    Siedzę sobie więc w domu i zastanawiam się co zrobić z wolnym weekendem - ale chyba nic nie zrobię, bo pogoda taka szara, że strach wychodzić :P Czekam aż przestanie padać, żeby wyjść z psem, ale nie jestem pewna, czy doczekamy... :P
    Eeee tam ja juz zaliczyłam w tym sezonie ognisko w listopadzie, grudniu i styczniu wiec w kwietniu tym bardziej ;) ogień nas ogrzeje :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - wierzę, podziwiam zaprawienie :) ja bym nie dała rady chyba :)

4me lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po obiadku lody :) pistacja i miętowe :3

4me lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie!

Chyba wszędzie dzisiaj taka beznadziejna pogoda :/

Sigma, to tak grzecznie się przesunął. Jak ja się położę tak jak piszesz, to mały od razu mnie tam kopie. I nie mam wyjścia, muszę tak leżeć, żeby brzuch tylko delikatnie leżał na łóżku :P

Sigma lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze ruchy to było takie uczucie jakby drżenia, albo burczenia w brzuchu. Takie dziwne trochę i właśnie niepewne. Ale powtarzało się coraz częściej, głównie po położeniu do łóżka, wiec zorientowałam się, że to jednak mała. A teraz coraz częściej czuję właśnie takie pstryczki. Nadal czuję głównie od pępka w lewo. Ciekawe czy na usg się potwierdzi, ze mam łożysko po prawej stronie. Choć może to być też kwestia ułożenia.

Ja dziś wstałam super wcześnie jak na mnie - przed 8. Zdążyliśmy już nawet zaliczyć spacer i zakupy w Biedronce. Kupiłam sobie zakwas do białego barszczu, ciekawe czy mi coś zjadliwego wyjdzie, nigdy jeszcze nie gotowałam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy na której ścianie macie łożysko? bo ja na przedniej i ponoć doktor twierdzi ze tak umiejscowione łożysko powoduje że ruchów dziecka nie powinnam czuć tak szybko, a ja czuję naprawdę nieraz ostre kopniaki

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM - to dobrze, że czujesz :P tzn. faktycznie mogłabyś nie czuć przez takie umiejscowienie, ale skoro czujesz to chyba fajniej :D może masz po prostu ruchliwy egzemplarz malucha :D

Ja mam na tylnej ścianie u samej góry, także pewnie dlatego poczułam dość szybko jak na 1 ciążę (choć niektóre z Was czuły dużo szybciej! :) ) i pewnie dlatego czuję ruchy praktycznie z każdej strony, w zależności od tego jak mi się dziecko ułoży.

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam lozysko ułożone nisko i zaslania mi kanal rodny- hlip, hlip ;(
    Jeszcze jest minimalna szansa, ze sie podniesie wiec narazie postanowiłam sie tym nie martwić.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też łożysko na ścianie tylnej, tyle ze bardzo nisko... czuje i słyszę poki co tylko burczenie, chociaż jak dziś położyłam rękę na brzuchu i lekko przycisnelam to poczulam jakieś mocniejsze pęknięcie/kopniecie pod ręką... chyba maluch mi chciał powiedzieć, że Mu się to nie podoba i mam zabierać dłoń ;p

Ale uczucie bylo niesamowite =)

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja mam lozysko ułożone nisko i zaslania mi kanal rodny- hlip, hlip ;(
    Jeszcze jest minimalna szansa, ze sie podniesie wiec narazie postanowiłam sie tym nie martwić.

Jak byłam ostatnio u innej pani doktor to powiedziała, ze poki co jest jeszcze wczesnie i mam się bardzo tym łożyskiem nie martwić, bo ma czas się podnieść... musimy być dobrej myśli... =)
    A na której ścianie masz je położone?
    Gdzies czytałam ze ponoć jak jest położone z tyłu jest mniejsza szansa, ze pójdzie do góry... ale mimo wszystko mamy jeszcze czas =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jeszcze nie wiem, jakoś do tej pory nie było tematu łożyska. Choć raz lekarz pokazywał gdzie, ale nie padło określenie która to ścianka. Ale w środę mam połówkowe to zapytam.

Właśnie zjadłam kiwi, bo podobno dobre na zaparcia. Tak mnie buzia teraz piecze, że chyba oszaleje. Już mi się przypomniało czemu nie jadałam kiwi :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:29

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie łożysko na ścianie tylnej wysoko, więc raczej dobrze.
    Dziewczyny byłam dziś w H&m i w cały weekend jest -20% na wszystko. Kupiłam pierwsze ubranka dla mojej dziewczynki :-)

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a jakie jest wasze zdanie na temat krwi pępowinowej? Jestem bardzo ciekawa, czy macie może jakieś doświadczenie (poprzednie dziecko albo znajomi).

Sami jesteśmy niezdecydowani w tej kwestii. Wszystko, co opisuje PBKM wygląda bardzo obiecująco i ciekawie. Faktycznie jest to szansa na pomoc dziecku w przyszłości, gdyby doszło do jakiejś poważnej choroby. Z drugiej strony - koszt nas trochę przytłacza. Na samym wstępie trzeba przygotować ponad 2tys. zł. Do tego np. magazynowanie krwi do 18 r.ż. kosztuje 5500zł

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie trochę drogo, więc się nie zdecydujemy. Ale oczywiście jest to fajna i pożyteczna sprawa. Można też za darmo oddać krew pępowinową do publicznego banku krwi. Jest później wykorzystywana np. do szczepień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 14:06

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad tym, ale jednak się nie zdecyduję. Krew pępowinowa to tak naprawdę jest krew dziecka... Wiecie, ona zostaje w pępowinie, bo odcina się ją zanim przestanie tętnić. Zdecydowałam się poczekać z odcięciem aż przestanie tętnić, wtedy większość krwi wraca do organizmu dziecka, więc też nie spada masa urodzeniowa i pierwszy oddech jest łagodny, nie aż tak bolesny dla malucha.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam właśnie na to: http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ciuszki malutkiej zakupione dziś :

m8z8m0.jpg

MadziaRatMed, la_lenka, anima, aldonaa, Staraczka23, agatka196, Czarna_88, .ona., Dżuls, eM, Anitka201, Gusiak, adzia, Sigma, Wonderland, easymum, karolcia87, Lady Savage lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ