Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie dziś przyjechała siostra z worem ubranek po córce. Jak tak dalej pójdzie, to młoda do narodzin będzie miała więcej ciuszków, niż nasza trójka razem wzięta
Mąż tylko skomentował: "Oeeezuu, no i zaczęło się, miliardy różowych szmatek w całym domu".adzia, aldonaa, la_lenka, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Jezu, to oznacza, że ja mam się szykować na drugą połowę sierpnia O_o OMG. A zaraz maj, jak ten czas zasuwa.
Dzuls a ja to jest w Wawie z cc i cukrzyca?? Syna rodzilas sn czy cc? Ze mna jeszcze nikt nie rozmawial i nawet nie wiem na co sie szykowac.
-
Nancy87 wrote:Właśnie weszłam na konto zobaczyć, czy zus mi zapłacił i ja nie wiem jak oni to robią, że w ratach płacą. Wysłali mi tylko 515 zł i ja się pytam gdzie reszta;p? Kiedy oni doślą pozostałą część?
nie wiem jak Wy to robicie że Wam Zus płaci, ja cały czas dostaje wypłatę całą z Mc Donalda, a nie z ZUS-u a jestem jak Wy na L-4 -
nick nieaktualnyLady zus wyplaca wyplaty jezeli zaklad pracy zatrudnia do 20 osob. Powyzej 20 zatrudnionych w danym zkladzie pracy wowczas pieniadze wyplaca bezposrednio pracodawca obnizajac o dana kwote skladki ktore powinien odprowadzic do zus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 15:48
-
Nancy87 wrote:Właśnie weszłam na konto zobaczyć, czy zus mi zapłacił i ja nie wiem jak oni to robią, że w ratach płacą. Wysłali mi tylko 515 zł i ja się pytam gdzie reszta;p? Kiedy oni doślą pozostałą część?
wszyscy w firmie mówili pensja + premia ale okazało sie, ze to potoczne nazewnictwo i w umowie jest sformuowanie "nagroda" a to juz podlega innym regulom na zwolnieniach
taki kruczek
-
Dziewczyny była u mojej ginekolog i co z Chłopczyka wyszła córeczka. Szok bo u mnie w rodzinie chłopcy. Rodzą się pierwsi a tu proszę
to dalej informacja na 80 %
Dżuls, Czarna_88, agatka196, Lady Savage, kasig, monaaa85, Gusiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:Dziewczyny była u mojej ginekolog i co z Chłopczyka wyszła córeczka. Szok bo u mnie w rodzinie chłopcy. Rodzą się pierwsi a tu proszę
to dalej informacja na 80 %
Niezle, cos czuje, ze to nie ostatnia zmiana na tym forum
gratulacje
AniaM lubi tę wiadomość
-
-
4me wrote:Nancy a miałaś juz od nich wcześniej wypłatę? Ale ja się ostatnio zdziwilam gdy sie okazalo, ze zus placi srednia z 12 miesięcy ale jesli mieliście pensje podstawowa + dodatek w postaci nagrody to niestety ZUS bierze pod uwage tylko podstawę! Tak miala moja koleżanka i sie nieco zdziwila-25% pensji mniej
wszyscy w firmie mówili pensja + premia ale okazało sie, ze to potoczne nazewnictwo i w umowie jest sformuowanie "nagroda" a to juz podlega innym regulom na zwolnieniach
taki kruczek
Tak już dostałam od nich świadczenie. No trudno, poczekam na kolejną ratę. Ale gdyby ktoś miał jeden dochód, opłacił by rachunki i przymierał głodem.