Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Anulka mi w tamtej ciazy tak wypadaly ze pewnego dnia po umyciu sie wystraszylam wanna wygladala jak bym miala chemioterapie po operacji sie troche zmienilo a od stycznia przestalam sie cxesac
raz w tygodniu tylko wyczesuje a myje 3x z tym ze mam krecone, jak sa suche to wycigam je sobie, mialam problem bo pojawily sie zakola, kupilam szampon derma z vishy cena nie jest fajna bo ok 70zl ale wystarczy kropla i cale wlosy sa spienione ponadto zakola zniknęły
przed tym szamponem zmywam brud fructisem tym pomarańczowym co tak reklamuja ale musze zmienic bo lupiez zauwazylam
Kurcze to nie fajna cenaa nic tańszego? ja znalazłam Pantene, Pro-V, szampon, ochrona przed wypadaniem włosów i zamierzam do tego jeszcze z tej firmy kupić odżywkę, moje włosy mi wypadają, ale też strasznie się przetłuszczają i jak szampon nie podpasuję to łupieżu dostaję.
-
A no i może doradzicie co może być wizytę mam dopiero 29 kwietnia i się zapytam czemu tak mam , ale od jakiegoś czasu zauważyłam , że po spacerze , po wysiłku nawet po kochaniu się brzuch mi twardnieje i tak mnie od środka kuje aż muszę no-spe wziąć i przechodzi dopiero po mocniejszej nie po normalnej.
-
Anulka ja mialam mega problem z wypadaniem włosów przez dwa lata, teraz niestety znów widzę ze wypadanie się zwiększyło... teraz przyczyną jest pewnie sama ciąża, wczesniej terczyca... także w kwestii różnych środków próbowałam niemalże wszystkiego...
Dermatolog przepisywal mi alpicort e - cos mocniejszego niz loxon z hormonami żeńskimi, aczkolwiek nie wkem czy w ciąży wolno...
Wszelkie ziołowe szampony i maski w moim przypadku - bez większych efektów.
A probowalam naprawdę baaaaardzo wiele rzeczy... od tabletek przez picie drożdży, różne maski, mieszanki, kozieradki...
Co pomogło i na prawdę mogę polecić:
- olejowanie włosów (olejek kokosowy, khadi- nie wiem czy wolno w ciąży, lopianowy czy tez maska z olejkiem rycynowym - w ciąży nie wolno)
- kolejny jeszcze lepszy sposób ziolka do picia - KRZEMIONKA, tylko nie herbatka krzemionkowa w saszetkach, a ziolka do parzenia. Mnie akurat to sprawdzilo sie najlepiej. Codziennie wieczorem szklana do picia.
-
A. Mój mąż obchodzi się zmna jak z jakiem, czyli boi się wszystkiego dotykania brzucha a nie wspomnę o czułosciach,zawsze twierdzi ze nie bo zrobi coś dziecku i kończy się na igraszkach. Ahhhhhh ta wegetacja zakonnica zostane niedługo hehe może ktoś ma sposób jak przetłumaczyć ze nic się nie stanie
-
Dzień dobry wszystkim z rana. nie wyspałam się, ale trzeba wstać, śniadanko zjeść i na praktykę się zebrać jeszcze oprócz dzisiaj 3 dni praktyk. Jutro zajęcia mam i zaliczenie z przedmiotu także będę się dzisiaj uczyć w sumie to poczytam bo za dużo tego jest. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
-
marlenak_me wrote:Hej!
Dżuls trzymam kciuki i za wszystskie inny mamy z dzisiejszymi wizytami również.
Ja jadę zrobić toxo, bo nie mam przeciwciał i musze robić to badanie co miesiąc, więc kolejne 50 zł dla stacji diagnostycznej..
miłego dzionka
To dziwne, bo ja też nie mam przeciwciał, ale moja lekarka powiedziała, że wystarczy raz w każdym trymestrze powtórzyć..ona. lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
anulka20 wrote:a mój nie wiem niby się zaangażował, ale nie tak bardzo jak mówił. Ahh kurczę piję siemię lniane, błonnik w diecie mam a dalej mam problemy z wzdęciami i jelitami i gazami a niby odkąd piję siemię normalnie się załatwiam, to dzisiaj po kolacji tak mnie znowu jelita zaczęły boleć i znowu pogoniło do WC taka chyba moja natura
a mam problem z wypadaniem włosów i pytanie do was czy któraś też ma?( mi zawsze wypadały ale teraz o wiele więcej) może polecicie odżywkę i szampon jakiś ?
Ja mam odwrotnie, zawsze mi włosy wypadały tonami, od kiedy jestem w ciąży rzadko mi wypadają -
Witam się dzisiaj i ja
wczoraj było ok, się tak cieszę wizytą, ale dziś jak wstałam zaczynam się strachać, i pytać w głowie czy wszystko ok itd., jak zwykle im bliżej wizyty tym ekscytacja miesza się z strachem
-
Za mną dziś nie przespana noc ;/ popsztykaliśmy się ;/ od kiedy piję moje mleko wieczorem albo herbatkę z melisą i rumankiem, mówiłam Wam że śpię jak dziecię, ale do tego wprowadziłam mojemu R dietę, polegającą na tym, iż pilnuje go by po 20 nic nie jadł, a tym bardziej żeby na kolację nie jadł, pizz, kebabów, frytków, chipsów i popcornu oraz alkoholu. No ale wczoraj wybłagał u mnie że zje popcorn troszkę, tak troszkę. Zgodziłam się, to był błąd. Jego troszkę to cała duża micha
, i co i chrapał, ale jakoś zasypiałam, lekko go głaskałam, mówiłam Rafciu odwróć się bo chrapiesz. O 4 on nie wytrzymał i po moim delikatnym głaskaniu, dziugnął mnie palcem tak mocno kilka razy w kręgosłup, że aż się popłakałam i na niego nawrzeszczałam. I od 4 nie spaliśmy oboje. Poszedł zły do pracy bo przeze mnie ani on ani ja się nie wyspałam ;/ wkurwia mnie takie podejście. Że winna jestem w tym wszystkim ja bo jestem w ciąży.
Ale też wiem że on tak wcale nie myśli, mówi tak ze zmęczenia i złości, ale jednak to boli. Albo ja sama siebie oszukuję i on tak myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 08:04
-
nick nieaktualnyDoberek
Anulka w panten jest alkoho,, uzywalam i bylo exstra ale tylko jak je prostowalam, były gładkie a jak nie ruszalam to siano na głowie bo sie przesuszyly, zalezy tu duzo od gatunku wlosa, dziewczyny dobrze mowia do dermatologa najlepiej idz
Lady ja tak miałam do 12tyg a teraz nie mam stresu tylko mysle czy plec sie zmienila