X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anulka mi w tamtej ciazy tak wypadaly ze pewnego dnia po umyciu sie wystraszylam wanna wygladala jak bym miala chemioterapie po operacji sie troche zmienilo a od stycznia przestalam sie cxesac :D raz w tygodniu tylko wyczesuje a myje 3x z tym ze mam krecone, jak sa suche to wycigam je sobie, mialam problem bo pojawily sie zakola, kupilam szampon derma z vishy cena nie jest fajna bo ok 70zl ale wystarczy kropla i cale wlosy sa spienione ponadto zakola zniknęły :)
    przed tym szamponem zmywam brud fructisem tym pomarańczowym co tak reklamuja ale musze zmienic bo lupiez zauwazylam

Kurcze to nie fajna cena :( a nic tańszego? ja znalazłam Pantene, Pro-V, szampon, ochrona przed wypadaniem włosów i zamierzam do tego jeszcze z tej firmy kupić odżywkę, moje włosy mi wypadają, ale też strasznie się przetłuszczają i jak szampon nie podpasuję to łupieżu dostaję.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i może doradzicie co może być wizytę mam dopiero 29 kwietnia i się zapytam czemu tak mam , ale od jakiegoś czasu zauważyłam , że po spacerze , po wysiłku nawet po kochaniu się brzuch mi twardnieje i tak mnie od środka kuje aż muszę no-spe wziąć i przechodzi dopiero po mocniejszej nie po normalnej.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to skurcze Braxtona-Hicksa? Ale nie wiem, bo ja na razie nie mam nic takiego. Czasem ciągnie mnie z boku brzucha, ale to raczej więzadła i przechodzi samo po chwili.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle zapomniałam dzisiaj napisać, że pojawiła się u mnie ciemna pionowa linia od pępka w dół.

la_lenka, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:35

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja mialam mega problem z wypadaniem włosów przez dwa lata, teraz niestety znów widzę ze wypadanie się zwiększyło... teraz przyczyną jest pewnie sama ciąża, wczesniej terczyca... także w kwestii różnych środków próbowałam niemalże wszystkiego...
    Dermatolog przepisywal mi alpicort e - cos mocniejszego niz loxon z hormonami żeńskimi, aczkolwiek nie wkem czy w ciąży wolno...
    Wszelkie ziołowe szampony i maski w moim przypadku - bez większych efektów.
    A probowalam naprawdę baaaaardzo wiele rzeczy... od tabletek przez picie drożdży, różne maski, mieszanki, kozieradki... =)

Co pomogło i na prawdę mogę polecić:
    - olejowanie włosów (olejek kokosowy, khadi- nie wiem czy wolno w ciąży, lopianowy czy tez maska z olejkiem rycynowym - w ciąży nie wolno)
    - kolejny jeszcze lepszy sposób ziolka do picia - KRZEMIONKA, tylko nie herbatka krzemionkowa w saszetkach, a ziolka do parzenia. Mnie akurat to sprawdzilo sie najlepiej. Codziennie wieczorem szklana do picia.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj tylko swojego gina czy mozesz w ciąży pić ta krzemionke - tak dla pewnosci i bezpieczeństwa maluszka =)

Ponadto krzemionka u mnie poza włosami fantastycznie dzialala ja cerę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:35

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Mój mąż obchodzi się zmna jak z jakiem, czyli boi się wszystkiego dotykania brzucha a nie wspomnę o czułosciach,zawsze twierdzi ze nie bo zrobi coś dziecku i kończy się na igraszkach. Ahhhhhh ta wegetacja zakonnica zostane niedługo hehe może ktoś ma sposób jak przetłumaczyć ze nic się nie stanie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi takie tłumaczenie też by się przydało. Najpierw ten krwiak, teraz usłyszałam, że moja szyjka jest ładna choć drobna, więc boję się skracania :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim z rana. nie wyspałam się, ale trzeba wstać, śniadanko zjeść i na praktykę się zebrać jeszcze oprócz dzisiaj 3 dni praktyk. Jutro zajęcia mam i zaliczenie z przedmiotu także będę się dzisiaj uczyć w sumie to poczytam bo za dużo tego jest. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, piękna dziś pogoda w stolicy :) 8.20 mam wizyte z usg, trzymajcie kciuki :)

Lilla My, Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dżuls trzymam kciuki i za wszystskie inny mamy z dzisiejszymi wizytami również.

Ja jadę zrobić toxo, bo nie mam przeciwciał i musze robić to badanie co miesiąc, więc kolejne 50 zł dla stacji diagnostycznej..

miłego dzionka :-)

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Hej!
    Dżuls trzymam kciuki i za wszystskie inny mamy z dzisiejszymi wizytami również.

Ja jadę zrobić toxo, bo nie mam przeciwciał i musze robić to badanie co miesiąc, więc kolejne 50 zł dla stacji diagnostycznej..

miłego dzionka :-)

To dziwne, bo ja też nie mam przeciwciał, ale moja lekarka powiedziała, że wystarczy raz w każdym trymestrze powtórzyć.

.ona. lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 5 miesiącu! Jak poważnie to brzmi :)) Nadal czekam i czekam z utęsknieniem na ruchy....

Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    a mój nie wiem niby się zaangażował, ale nie tak bardzo jak mówił. Ahh kurczę piję siemię lniane, błonnik w diecie mam a dalej mam problemy z wzdęciami i jelitami i gazami a niby odkąd piję siemię normalnie się załatwiam, to dzisiaj po kolacji tak mnie znowu jelita zaczęły boleć i znowu pogoniło do WC taka chyba moja natura :( a mam problem z wypadaniem włosów i pytanie do was czy któraś też ma?( mi zawsze wypadały ale teraz o wiele więcej) może polecicie odżywkę i szampon jakiś ?

Ja mam odwrotnie, zawsze mi włosy wypadały tonami, od kiedy jestem w ciąży rzadko mi wypadają

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A w ogóle zapomniałam dzisiaj napisać, że pojawiła się u mnie ciemna pionowa linia od pępka w dół.

a ja jeszcze nie mam :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja :) wczoraj było ok, się tak cieszę wizytą, ale dziś jak wstałam zaczynam się strachać, i pytać w głowie czy wszystko ok itd., jak zwykle im bliżej wizyty tym ekscytacja miesza się z strachem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną dziś nie przespana noc ;/ popsztykaliśmy się ;/ od kiedy piję moje mleko wieczorem albo herbatkę z melisą i rumankiem, mówiłam Wam że śpię jak dziecię, ale do tego wprowadziłam mojemu R dietę, polegającą na tym, iż pilnuje go by po 20 nic nie jadł, a tym bardziej żeby na kolację nie jadł, pizz, kebabów, frytków, chipsów i popcornu oraz alkoholu. No ale wczoraj wybłagał u mnie że zje popcorn troszkę, tak troszkę. Zgodziłam się, to był błąd. Jego troszkę to cała duża micha O.o, i co i chrapał, ale jakoś zasypiałam, lekko go głaskałam, mówiłam Rafciu odwróć się bo chrapiesz. O 4 on nie wytrzymał i po moim delikatnym głaskaniu, dziugnął mnie palcem tak mocno kilka razy w kręgosłup, że aż się popłakałam i na niego nawrzeszczałam. I od 4 nie spaliśmy oboje. Poszedł zły do pracy bo przeze mnie ani on ani ja się nie wyspałam ;/ wkurwia mnie takie podejście. Że winna jestem w tym wszystkim ja bo jestem w ciąży.
    Ale też wiem że on tak wcale nie myśli, mówi tak ze zmęczenia i złości, ale jednak to boli. Albo ja sama siebie oszukuję i on tak myśli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 08:04

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)

Anulka w panten jest alkoho,, uzywalam i bylo exstra ale tylko jak je prostowalam, były gładkie a jak nie ruszalam to siano na głowie bo sie przesuszyly, zalezy tu duzo od gatunku wlosa, dziewczyny dobrze mowia do dermatologa najlepiej idz :)

Lady ja tak miałam do 12tyg a teraz nie mam stresu tylko mysle czy plec sie zmienila :D

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ