WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:10

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka wszystkiego najlepszego! =)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach, Sweet cherry u Ciebie trzymam kciuki w końcu za normalnego lekarza =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi lekarzami na NFZ to jakaś masakra. Jutro zaczynam 22 tydzień, a miałam dopiero 1 USG w 6 tyg ciąży. Zawsze miał jakieś wytłumaczenia że teraz nie zrobi bo będę miała pierwsze prenatalne. Potem znów znalazł wymowke że nie trzeba robić bo będę miała połowkowe więc tam i płeć poznam. Ja rozumie wszystko że NFZ nie ma kasy Ale drażni mnie to że kobiety po 35 roku życia tak są traktowane. Chodzę tam tylko po skierowanie na badania.Wizyta u mojego prywatnego gin trwa min 30 min
    Samo USG ok 15 całkiem inne podejście. Po wyjściu od niego czuje się w 100% zadowolona.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie, że macie sensownych lekarzy na nfz. Ja takich nie znam. Gdyby nie gin, do którego chodzę prywatnie od kilku dobrych lat to miałabym już pewnie raka szyjki macicy... Po cudownym naturalnym porodzie w krótkim czasie pojawiły mi się różne zmiany :(, które dość długo leczyłam i cały czas jestem pod obserwacją. Ale jestem w dobrych rękach, więc jestem spokojna.
    Z kolei pediatra (choć nawet prywatni bywają różni) na nfz wmawiał mi, że dziecko ma zapalenie gardła i zwykły kaszelek, gdzie w istocie było to śródmiąższowe zapalenie płuc. I tyle w temacie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak jestesmy na tym samym etapie więc sie nie martw bo u mnie tez cisza :D
    Raz mialam drgania na wieczór a tak nic .

Wiecie co haha naszla mnie ochota na taka marchewke gotowana z odrobiną soli :D
    Musze mamie zakomunikować zeby zrobila bo ja takiej dobrej nie umiem robic :D

Dzięki Staraczka, pocieszylas mnie ze skoro nie jestem sama to po prostu może nasze dzieciaczki sa bardziejleniwe, albo z troski o swoje mamusie nie chcą ich tak wczesnwcześnie skopac =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    a co do ruchów... ja dalej nie mogę się pochwalić zadnymi wyraznymi ruchami... ale staram się nie panikować i pocieszać, ze chyba jeszcze maluszek da o sobie znać... bo sa dni kiedy juz sama zaczynam się denerwować czy wszystko jest w porządku, a wizyta dopiero 11.05...

W pierwszej ciąży czasem później pojawiają się ruchy. U mnie były ok. 22 tygodnia dopiero i to też nie codziennie. Teraz znacznie wcześniej.
    Nie martw się, jeszcze Cię maluch skopie porządnie ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzięki Staraczka, pocieszylas mnie ze skoro nie jestem sama to po prostu może nasze dzieciaczki sa bardziejleniwe, albo z troski o swoje mamusie nie chcą ich tak wczesnwcześnie skopac =)
    Lepiej te drugie :D nie chce miec leniwca haha. Ona. Dobrze mowi ale duzo zalezy od lozyska i postury jaka mamy, ja sie nie przejmuje i nie nakrecam ze nic nie czuje bo potem mozemy czuc ze zdwojona siłą :D

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :) SweetCherry mam nadzieję, że to będzie w końcu TEN lekarz :)

Mozjaka wszystkiego najwspanialszego :)

Dobry lekarz na NFZ to chyba rzadkość i trzeba się trochę naszukać. Ja nie miałam zbyt dobrych doświadczeń, więc od razu uznałam że wolę chodzić prywatnie. W mojej najbliższej rodzinie też raczej nikt nie może trafić na lekarza na NFZ, któremu możnaby było zaufać.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mozajka wszystkiego najlepszego! =)

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach, Sweet cherry u Ciebie trzymam kciuki w końcu za normalnego lekarza =)
    spokojnie Gusiak ja ten niby jestem w pierszej ciązy ale możesz mieć łożysko na przedniej scianie wtedy ginekolog powiedziała ze nawet w 24 tyg mozna zacząć czuć kopniaki.Ja dziwnym trafem już czuję mimo tego ze mam właśnie łożysko z przodu to była w ciezkim szoku moja ginekolog a tym bardziej ze troszke tłuszczyku mam ale to chyba ADHD po tatusiu :)

Terazsięuda:-) lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i tak patrze no moj wyskres a to juz rozpoczynam 20 tydzień ahhhh fajnie

easymum lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to byłam dziś u fryzjera podciac końce bo takie brzydkie i zniszczone i odrazu lepiej wygladam. Przez to ze nie chce farbowac włosów w ciazy to mam teraz naturalne ombre ktore wyglada całkiem spoko, odrosty mam na ponad 10cm:) Też sie boje ze po porodzie mi wypadnie polowa wlosow a ja mam ich ogolnie malutko :( wtedy pewnie bede musiala sie sciac na krotko juz teraz nawte o tym myslalam i spytalam mojego R co on na to.. a on ze mam miec dlugie no to nie scinam narazie :)

Jesli chodzi o ruchy to ja czuje je codziennie od 8 kwietnia czyli juz prawie 2 tygodnie. Czasami w ciagu dnia sa to dosc mocne kopniaczki a czasami czuje ze cos tam sie wierci i kreci w brzuchu, ale codziennie jak sie przylozy reke czy to ja czy moj R to czujemy wyraznie dzidzie :)
    Wczoraj pougniatalm troche brzuch zeby sprawdzic czy jest miekki i dzidzio mnie po tym gnieceniu pokopal hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:19

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona już nie mogę się doczekać tych kopniaczkow =)

AniaM właśnie łożysko mam na tylnej ścianie... akurat ze względu na niskie położenie mam je co wizytę kontrolowane...
    Bede czekać z niecierpliwością az moj maluch zacznie wyraźnie dawać o sobie znać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam naszą listę na pierwszej stronie. W excelu będziemy zapisywać ważniejsze rzeczy, a tutaj tylko taka lista poglądowa ile córeczek, synów i kto kiedy rodzi. Proszę o sprawdzenie czy nie ma żadnych błędów, bo widzę, że w exelu są zapisane osoby, które w ogóle się nie udzielają, a nie ma aktywnych mam:) Jeżeli ktoś ma ochotę, to mogę go dopisać do pierwszej strony, tylko proszę o podawanie terminu porodu i płci jeżeli wiecie.

Misi@, Dżuls, agatka196 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam naszą listę na pierwszej stronie. W excelu będziemy zapisywać ważniejsze rzeczy, a tutaj tylko taka lista poglądowa ile córeczek, synów i kto kiedy rodzi. Proszę o sprawdzenie czy nie ma żadnych błędów, bo widzę, że w exelu są zapisane osoby, które w ogóle się nie udzielają, a nie ma aktywnych mam:) Jeżeli ktoś ma ochotę, to mogę go dopisać do pierwszej strony, tylko proszę o podawanie terminu porodu i płci jeżeli wiecie.
    Jesli mozesz to u mnie wpisz chociaz tam bylo juz ale pisalyscie ze sa kolorki :)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie nie ma na liście :(
    30 wrzesień blizniaki dziewczynki

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się akurat o włosy nie martwię, bo mam ich duuużo i nawet jak połowa wypadnie to zostanie całkiem niezła ilość. Tylko mąż się chyba załamie, bo ciągle narzeka, że moje włosy są wszędzie - wkręcają się w odkurzacz, oplątują na szczotkach itp. Stwierdza, że nawet kocie kłaczki są do zniesienia w porównaniu z moimi. A co dopiero będzie jak zacznie ich więcej wypadać? Chyba każe mi się na łyso obciąć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweeetcherry to po wizycie napisz co tym razem ci lekarz ci powiedział , ale mam przeczucie ze bedzie wszystko wporządku , nooo stress :)

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jeszcze nam sie odechce tych kopniakow :D

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co prawda podglądam Was już od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero teraz zebrało mnie, żeby napisać i dołączyć do szczęśliwych wrześniowych mam :)
    Pozdrawiam wietrznie z Lublina.

Dżuls, .ona., Misi@, Wonderland, Gusiak, la_lenka, Lady Savage, agatka196, kasig, Lilla My, Kasiarzynka, easymum lubią tę wiadomość

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ