WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:49

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ma na liście :P
    TP 10.09 (choć pewnie będzie wcześniej) :) Płeć jeszcze nieznana.
    Nancy - jeśli możesz, dopisz mnie proszę.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Hej, co prawda podglądam Was już od jakiegoś czasu, ale jakoś dopiero teraz zebrało mnie, żeby napisać i dołączyć do szczęśliwych wrześniowych mam :)
    Pozdrawiam wietrznie z Lublina.
    Wiatmy :)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi włosami to podobno jest tak, że w ciąży nie wypadają dzięki hormonom,a po ciąży zaczynają wypadać normalnie plus te, które nie wypadły w ciąży (a normalnie by wypadły). Stąd wypada ich zdecydowanie więcej i wygląda to tragicznie, ale ostatecznie wracają mniej więcej do wyglądu sprzed ciąży.

snoopy_etka witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:07

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wszyscy dopisani:) Domyślam się, że teraz będzie dużo edytowania tej listy, ale fajnie wszystko widać:) Dużo osób korzysta z telefonu czy tableta i nie ma możliwości edycji excela. Później zrobię wyżej listę rozpakowanych mamuś i będziemy pisać: datę narodzin, imię, wagę i czy SN czy CC:) No chyba, że nie podoba Wam się ten pomysł:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy!!!!

U mnie juz lepiej z tą kolką. Po kontroli dalej nie wiadomo co to:(

Wczoraj synuś był leniwy aż się przestraszyłam za to dzisiaj daje mamie popalić...ale takie dokuczanie to ja kocham!!!!

W środę wizyta u mojego lekarza zobaczymy co powie na tą kolkę:)

Też chcę być na liście :) termin porodu 18.09 Syn- Szymon :)

MIŁEGO DNIA :)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Mozajka najlepszego !!! :D

dziewczyny nie mam siły szukać, ale jakiś czas temu któraś z Was wrzucała link do staników które kupiła... dopiero w maju będę w Olsztynie i zalecę tam po jakiś stanik, ale kurcze te które kupiłam ostatnio zaczynają być ciasne ;-/
    nawet nie pamiętam która to wrzucała, ale proszę poratujcie linkiem!!

a tak w ogóle to witam się po weekendzie :) wypoczęłam psychicznie, naładowałam baterie :) dzisiaj zapisałam sie do naszych położnych, posłuchałam sobie serduszka Olci :) Pani położna jest super - miła, ciepła, konkretna. Odpowiedziała na wiele moich pytań i wiele dobrych rad mi dała :) pod koniec kwietnia mam przyjść to się pomierzymy, zważymy i znowu sobie pogadamy :) a po 30tc dopisze mnie do szkoły rodzenia :) i teraz też jakieś warsztaty będą dla przyszłych mam, więc mówiła że jak mam cheć to mogę skorzystać :)
    Nie wiem czy to chodzi o mnie ale kilka dni temu wrzucałam takie info i kupowałam ten biustonosz w H&M: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0238938002.html
    Przetestowałam i jest bardzo wygodny. Dopasowuje się do ciała, ładnie trzyma biust i nie ma fiszbin :-)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie dobrze się już znacie, więc może napiszę coś o sobie, żeby nie czuć się tak całkiem obco :)
    To moja druga i bardzo wyczekana ciąża - pierwszą niestety straciłam i chyba stąd moja powściągliwość we wcześniejszym ujawnianiu się na forum, zwłaszcza, że i teraz było trochę pod górkę...
    Nasz Misiocyt (nazwa używana przez męża)wg OM ma się pojawić 26 września, a kiedy się namyśli - tylko on wie :)
    Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie i dziękuję za powitania!

Misi@, Carolline, Luna1 lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy pięknie zrobiłaś ta listę =)

Zazdraszczam Wam takich bujnych czupryn... nigdy nie mialam co prawda jakoś straaaasznie duzo włosów, ale nie bylo tez zle...
    Jak zaczęła sie 'przygoda' z tarczyca to wypadla niemalże polowa... i co zaczna ładnie odrastac, już się ciesze ze jest lepiej problem się powtarza....
    Na poczatku ciąży az bylam zachwycona, ze zrobiły sie jakieś grubsze i nic nie wyladalo... ale moja radość dlugo nie wiem trwała, bo znów zbieram sie garsciami...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dzięki Staraczka, pocieszylas mnie ze skoro nie jestem sama to po prostu może nasze dzieciaczki sa bardziejleniwe, albo z troski o swoje mamusie nie chcą ich tak wczesnwcześnie skopac =)

Ostatnio Pani dr powiedziala mi, ze w pierwszej ciazy ruchy powinny byc odczuwane do 22 tygodnia i czesto wlasnie tak kobiety je czuja. A jesli do tego dochodzi lozysko z przodu to nie ma powodow do obaw. Chociaz wiem, ze kazda z nas juz na nie czeka od dawna ;-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dopisuje sie do dziewczyn z bujna czupryna :P Juz nie mowie o tym ze wlosy mam dlugie. Ale mam ich tak duzo i sa tak grube, ze do slubu fryzjerka mi 2/3 wlosow zwiazala w klebek a z tej 1/3 zrobila fryzure :) i w tej fryzurze schowala ten zwiazany kokon :P

Ja miałam podobnie na ślubie mojej siostry. Nosiłam wtedy włosy długie, ale takie naprawdę długie, do pośladków. Poszłam na czesanie do fryzjerki, zakręciła, zaczęła upinać koka... po spięciu 1/3 od góry stwierdziła, że ona się poddaje, bo tam już nie ma więcej miejsca. :D Skończyło się na podpięciu tych górnych i reszcie luźnych loków. Nawet ładnie było. :P
    Na własny ślub to już nawet nie ryzykowałam, tylko od razu poszłam w rozpuszczonych. :D

A kiedy po ślubie w końcu postanowiłam ściąć to obserwująca to babka dosłownie histerii dostała - że jak ja mogę takie włosy "zmarnować" :P
    Żałuję tylko, że wtedy nie znałam opcji przesłania obciętych włosów do fundacji Rak'n'Roll.

Teraz mam takie do góry łopatek i mniej więcej na tym etapie planuję pozostać. Z jednej strony wolałabym krótsze, ale, że są pocieniowane to ciężej krótsze jakoś upiąć. Na razie jeszcze trochę zapuszczam, bo mi się fryzura z "pączkiem" wymarzyła :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy dopisz i mnie. tp 22.09 synek

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Wy wszystkie dobrze się już znacie, więc może napiszę coś o sobie, żeby nie czuć się tak całkiem obco :)
    To moja druga i bardzo wyczekana ciąża - pierwszą niestety straciłam i chyba stąd moja powściągliwość we wcześniejszym ujawnianiu się na forum, zwłaszcza, że i teraz było trochę pod górkę...
    Nasz Misiocyt (nazwa używana przez męża)wg OM ma się pojawić 26 września, a kiedy się namyśli - tylko on wie :)
    Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie i dziękuję za powitania!

Witaj:) Za chwilkę dopiszę Cię do listy:) Czy Wasz Misiocyt jest mężczyzną:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiemy, choć takie są przeczucia - sądzę, że za jakieś 2-3 tygodnie pokaże nam to, co ostatnio ukrywał :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadłam podpytać czy po USG prenatalnych miałyście kolejne i czy może potwierdzali Wam płeć? :) Ja dziś 2x usłyszałam, że dziewczynka i staram się nie nakręcać, ale wiadomo ;) U kogoś zaszła pomyłka w ocenie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:44

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:30

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bonbonbaby.pl/box/ zamawiała któraś może ?;) jakieś opinie? ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:31

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, wpadłam podpytać czy po USG prenatalnych miałyście kolejne i czy może potwierdzali Wam płeć? :) Ja dziś 2x usłyszałam, że dziewczynka i staram się nie nakręcać, ale wiadomo ;) U kogoś zaszła pomyłka w ocenie? :)
    Ja miałam jedno koło 17 tygodnia, wtedy lekarz po raz pierwszy ustalił płeć. Za dwa dni połówkowe, to wtedy mam nadzieję, że potwierdzi. Choć mój lekarz był wyjątkowo pewny tego co widzi. Ale ogólnie zmiany się jak najbardziej mogą zdarzyć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ