Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z tymi włosami to podobno jest tak, że w ciąży nie wypadają dzięki hormonom,a po ciąży zaczynają wypadać normalnie plus te, które nie wypadły w ciąży (a normalnie by wypadły). Stąd wypada ich zdecydowanie więcej i wygląda to tragicznie, ale ostatecznie wracają mniej więcej do wyglądu sprzed ciąży.
snoopy_etka witajWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:07
-
Ok, wszyscy dopisani:) Domyślam się, że teraz będzie dużo edytowania tej listy, ale fajnie wszystko widać
Dużo osób korzysta z telefonu czy tableta i nie ma możliwości edycji excela. Później zrobię wyżej listę rozpakowanych mamuś i będziemy pisać: datę narodzin, imię, wagę i czy SN czy CC:) No chyba, że nie podoba Wam się ten pomysł
-
Witamy!!!!
U mnie juz lepiej z tą kolką. Po kontroli dalej nie wiadomo co to:(
Wczoraj synuś był leniwy aż się przestraszyłam za to dzisiaj daje mamie popalić...ale takie dokuczanie to ja kocham!!!!
W środę wizyta u mojego lekarza zobaczymy co powie na tą kolkę
Też chcę być na liścietermin porodu 18.09 Syn- Szymon
MIŁEGO DNIA -
skabarka wrote:Mozajka najlepszego !!!
dziewczyny nie mam siły szukać, ale jakiś czas temu któraś z Was wrzucała link do staników które kupiła... dopiero w maju będę w Olsztynie i zalecę tam po jakiś stanik, ale kurcze te które kupiłam ostatnio zaczynają być ciasne ;-/
nawet nie pamiętam która to wrzucała, ale proszę poratujcie linkiem!!
a tak w ogóle to witam się po weekendziewypoczęłam psychicznie, naładowałam baterie
dzisiaj zapisałam sie do naszych położnych, posłuchałam sobie serduszka Olci
Pani położna jest super - miła, ciepła, konkretna. Odpowiedziała na wiele moich pytań i wiele dobrych rad mi dała
pod koniec kwietnia mam przyjść to się pomierzymy, zważymy i znowu sobie pogadamy
a po 30tc dopisze mnie do szkoły rodzenia
i teraz też jakieś warsztaty będą dla przyszłych mam, więc mówiła że jak mam cheć to mogę skorzystać
Przetestowałam i jest bardzo wygodny. Dopasowuje się do ciała, ładnie trzyma biust i nie ma fiszbin -
Wy wszystkie dobrze się już znacie, więc może napiszę coś o sobie, żeby nie czuć się tak całkiem obco
To moja druga i bardzo wyczekana ciąża - pierwszą niestety straciłam i chyba stąd moja powściągliwość we wcześniejszym ujawnianiu się na forum, zwłaszcza, że i teraz było trochę pod górkę...
Nasz Misiocyt (nazwa używana przez męża)wg OM ma się pojawić 26 września, a kiedy się namyśli - tylko on wie
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie i dziękuję za powitania!Misi@, Carolline, Luna1 lubią tę wiadomość
-
Nancy pięknie zrobiłaś ta listę
Zazdraszczam Wam takich bujnych czupryn... nigdy nie mialam co prawda jakoś straaaasznie duzo włosów, ale nie bylo tez zle...
Jak zaczęła sie 'przygoda' z tarczyca to wypadla niemalże polowa... i co zaczna ładnie odrastac, już się ciesze ze jest lepiej problem się powtarza....
Na poczatku ciąży az bylam zachwycona, ze zrobiły sie jakieś grubsze i nic nie wyladalo... ale moja radość dlugo nie wiem trwała, bo znów zbieram sie garsciami... -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Dzięki Staraczka, pocieszylas mnie ze skoro nie jestem sama to po prostu może nasze dzieciaczki sa bardziejleniwe, albo z troski o swoje mamusie nie chcą ich tak wczesnwcześnie skopac
Ostatnio Pani dr powiedziala mi, ze w pierwszej ciazy ruchy powinny byc odczuwane do 22 tygodnia i czesto wlasnie tak kobiety je czuja. A jesli do tego dochodzi lozysko z przodu to nie ma powodow do obaw. Chociaz wiem, ze kazda z nas juz na nie czeka od dawna
-
aldonaa wrote:Dopisuje sie do dziewczyn z bujna czupryna
Juz nie mowie o tym ze wlosy mam dlugie. Ale mam ich tak duzo i sa tak grube, ze do slubu fryzjerka mi 2/3 wlosow zwiazala w klebek a z tej 1/3 zrobila fryzure
i w tej fryzurze schowala ten zwiazany kokon
Ja miałam podobnie na ślubie mojej siostry. Nosiłam wtedy włosy długie, ale takie naprawdę długie, do pośladków. Poszłam na czesanie do fryzjerki, zakręciła, zaczęła upinać koka... po spięciu 1/3 od góry stwierdziła, że ona się poddaje, bo tam już nie ma więcej miejsca.Skończyło się na podpięciu tych górnych i reszcie luźnych loków. Nawet ładnie było.
Na własny ślub to już nawet nie ryzykowałam, tylko od razu poszłam w rozpuszczonych.
A kiedy po ślubie w końcu postanowiłam ściąć to obserwująca to babka dosłownie histerii dostała - że jak ja mogę takie włosy "zmarnować"
Żałuję tylko, że wtedy nie znałam opcji przesłania obciętych włosów do fundacji Rak'n'Roll.
Teraz mam takie do góry łopatek i mniej więcej na tym etapie planuję pozostać. Z jednej strony wolałabym krótsze, ale, że są pocieniowane to ciężej krótsze jakoś upiąć. Na razie jeszcze trochę zapuszczam, bo mi się fryzura z "pączkiem" wymarzyła -
nick nieaktualny
-
snoopy_etka wrote:Wy wszystkie dobrze się już znacie, więc może napiszę coś o sobie, żeby nie czuć się tak całkiem obco
To moja druga i bardzo wyczekana ciąża - pierwszą niestety straciłam i chyba stąd moja powściągliwość we wcześniejszym ujawnianiu się na forum, zwłaszcza, że i teraz było trochę pod górkę...
Nasz Misiocyt (nazwa używana przez męża)wg OM ma się pojawić 26 września, a kiedy się namyśli - tylko on wie
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie i dziękuję za powitania!
Witaj:) Za chwilkę dopiszę Cię do listy:) Czy Wasz Misiocyt jest mężczyzną?
-
Dziewczyny, wpadłam podpytać czy po USG prenatalnych miałyście kolejne i czy może potwierdzali Wam płeć?
Ja dziś 2x usłyszałam, że dziewczynka i staram się nie nakręcać, ale wiadomo
U kogoś zaszła pomyłka w ocenie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:44
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:Dziewczyny, wpadłam podpytać czy po USG prenatalnych miałyście kolejne i czy może potwierdzali Wam płeć?
Ja dziś 2x usłyszałam, że dziewczynka i staram się nie nakręcać, ale wiadomo
U kogoś zaszła pomyłka w ocenie?