WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jakie to jest wredne. :/ W zeszłym roku szukałam ciemnej sukienki, bo miałam żałobę - było kiepsko, za to kolorowych mnóstwo. W tym roku przeszukuje allegro żeby znaleźć coś kolorowego, co nada się na imprezę i da się w tym upchać brzuch i nie ma, no kurna, nie ma. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że róz jest okej ale z umiarem, na pewno nie od gory do dołu wszystko rozowe :) Mi sie np. podobaja body biale z rozowa lamowka czy rozowym wzorkiem. dzuls a co do tych skarpetek z falbanka wokol to uwazam ze sa slodziutkie hehe

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja uważam że róz jest okej ale z umiarem, na pewno nie od gory do dołu wszystko rozowe :) Mi sie np. podobaja body biale z rozowa lamowka czy rozowym wzorkiem. dzuls a co do tych skarpetek z falbanka wokol to uwazam ze sa slodziutkie hehe
    Może mi się jeszcze odmieni i jak młoda się urodzi to będę kwilić na ich widok, bo coś czuję, że mnie nie ominą, znając moją teściową :P Ja na razie usiłuję przestawić się z koparek i traktorków :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    U mnie bedzie duzo kontrastu. Sama mam kiepski wzrok wiec bede cwiczyc oczka dziecka ;)
    Ja akurat ćwiczenia wzroku bardzo na tak, ale niekoniecznie w ciuszkach, których dziecko i tak na sobie nie widzi. ;) Wolę tu dopasować pod swój gust, a jednak preferuję trochę inna stylistykę. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie w wakacje z bloku dalej tacy hm nowobogaccy zostali rodzicami i tak po kolorze wózka (szary wpadajacy w niebieski) ludzie w tym ja mysleli ze maja syna, rozmawialam z facetem bo ich pies lubi sie z moim to przy okazji zapytalam o plec, facet do mnie z tekstem LUDZIE MYŚLĄ ZE SYNEK BO NIE TRAFILISMY Z KOLOREM WOZKA ALE ŻONA JUZ ZAMÓWIŁA RÓŻOWY DLA CÓRKI :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie moge sie nastawic narazie ani na koparki i pilki ani na falbanki i ksiezniczki ... czekam z niecierpliwoscia na to by moje malenstwo za tydzien pokazalo co ma miedzy nozkami :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiecie w wakacje z bloku dalej tacy hm nowobogaccy zostali rodzicami i tak po kolorze wózka (szary wpadajacy w niebieski) ludzie w tym ja mysleli ze maja syna, rozmawialam z facetem bo ich pies lubi sie z moim to przy okazji zapytalam o plec, facet do mnie z tekstem LUDZIE MYŚLĄ ZE SYNEK BO NIE TRAFILISMY Z KOLOREM WOZKA ALE ŻONA JUZ ZAMÓWIŁA RÓŻOWY DLA CÓRKI :D
    yyy tzn że co? Zmieniają wózek na nowy, bo im kolor nie pasi? LOL.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    yyy tzn że co? Zmieniają wózek na nowy, bo im kolor nie pasi? LOL.
    Tak wywnioskować szło ze pytania o płeć lub domysły ich wkurzaly :D
    Niewiem ale smiech tlumilam w sobie az odeszlam kawałek :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pfff, głupota. Ja gdybym tylko kupowała nowy (a raczej nastawiam się na pierwszy używany) to na 100% brałabym właśnie szary.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Pfff, głupota. Ja gdybym tylko kupowała nowy (a raczej nastawiam się na pierwszy używany) to na 100% brałabym właśnie szary.
    Ja tylko napisalam co widzialam w wakacje :D
    Tez poszukuje uzywanego bo nie widze sensu aby kupic nowy pojazd, rozglądam się póki co za neutralnymi chociaz zajawka na elementy rozowe coraz częściej gosci w mej głowie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Chyba bym wolała dopisać już imię przy urodzonych dzieciaczkach:)Imiona na razie można w excelu wpisywać. A co na to inne mamy? Nie ukrywam, że już przy takiej liście jest troszkę pracy, bo to trzeba tym bbcodem(?) robić, a ja średnio to ogarniam.

Dopiszcie i mnie :) termin 9.09 córcia Amelka :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa na dniach będą styczniowe 2016 :)
    Jak ten czas leci szybko, pamietam jak sledzilysmy styczniowe 2015 bo sie rozpakowywaly a potem pazdziernikowym gratulowalysmy

• adzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Haa na dniach będą styczniowe 2016 :)
    Jak ten czas leci szybko, pamietam jak sledzilysmy styczniowe 2015 bo sie rozpakowywaly a potem pazdziernikowym gratulowalysmy
    Też od paru dni podglądam czy już wątek styczniowych się pojawił. Jak ten czas leci. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Też od paru dni podglądam czy już wątek styczniowych się pojawił. Jak ten czas leci. ☺
    Jak mają 8tydz na suwaku to styczniowe tuż tuż lada chwila

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wam. Trochę się pouczylam mam nadzieje że zalicze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:17

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc mnie czeka. Mama zasłabła i zabrali ją do szpitala (wysokie ciśnienie). Będę czekać na telefon.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bedzie dobrze wierze w to :)

Ja juz niby spalam ale wzielo mnie na slodkie i wiecie co wchlonelam wlasnie chalwe, musze zapic mlekiem i szybko spac bo juz zgage czuje :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P Kto mnie pokoloruje na różowo XD jerunku jak ja nie lubię tego koloru XD masakra XD idę pooglądać sukienusie na allegro :3

Gratuluję! Ja też nie cierpię różowego :P, a sukienki zawsze mogą być w innych kolorach, znacznie piękniejszych ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od mojego nowego lekarza i jestem przeszczęśliwa! Nareszcie zdrowe podejście, bez straszenia i zmuszania do amniopunkcji. Pan doktor stwierdził, że i tak mnie nieźle wydoili z kasy, ale jak już zrobiłam Harmony to powinnam być spokojna, bo syn nie jest chory na ZD i on nawet nie chce słyszeć jojczenia na ten temat. Wizyta trwała 45 minut. Zrobił mi normalne już połówkowe USG i stwierdził, że jest idealnie. Synuś pozował w dziwnych pozycjach, machał, ssał palucha. Moja mama była ze mną i zrobiło to na niej wielkie wrażenie. Doktor ze szczegółami opisywał każdy kawałek ciała, organ, stópkę, główkę, rączki. Na koniec była niespodzianka i mogłam zobaczyć twarz Kosmy (oczywiście zaraz łzy w oczach i te sprawy) ;) Nareszcie mogę cieszyć się ciążą, a nie żyć w strachu i płakać po nocach. Teraz większym zagrożeniem jest przedwczesny poród. Niestety synek jest bardzo nisko w moim łonie i mam leżeć plackiem 2 tygdonie, co oznacza, że utknęłam u rodziców na wsi :P
    Jest super!!! <3 20ab1cl.jpg

la_lenka, Gusiak, adzia, Lady Savage, Terazsięuda:-), Anitka201, Luna1, karolcia87, Dżuls, skabarka, .ona., kasig, wiaraczynicuda, Czarna_88, Wonderland, agatka196, agniesja, monaaa85, Misi@, Sigma, alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherry baaaardzo się ciesze, ze w końcu znalazłaś normalnego lekarza z którego jesteś zadowolona =))
    Widzisz... mówiliśmy, ze z maluchem będzie wszystko w porządku...=)

Ps. Przepiękne zdjęcie =)

SweetCherryPie, .ona. lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ