X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jakie to jest wredne. :/ W zeszłym roku szukałam ciemnej sukienki, bo miałam żałobę - było kiepsko, za to kolorowych mnóstwo. W tym roku przeszukuje allegro żeby znaleźć coś kolorowego, co nada się na imprezę i da się w tym upchać brzuch i nie ma, no kurna, nie ma. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że róz jest okej ale z umiarem, na pewno nie od gory do dołu wszystko rozowe :) Mi sie np. podobaja body biale z rozowa lamowka czy rozowym wzorkiem. dzuls a co do tych skarpetek z falbanka wokol to uwazam ze sa slodziutkie hehe

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja uważam że róz jest okej ale z umiarem, na pewno nie od gory do dołu wszystko rozowe :) Mi sie np. podobaja body biale z rozowa lamowka czy rozowym wzorkiem. dzuls a co do tych skarpetek z falbanka wokol to uwazam ze sa slodziutkie hehe
    Może mi się jeszcze odmieni i jak młoda się urodzi to będę kwilić na ich widok, bo coś czuję, że mnie nie ominą, znając moją teściową :P Ja na razie usiłuję przestawić się z koparek i traktorków :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    U mnie bedzie duzo kontrastu. Sama mam kiepski wzrok wiec bede cwiczyc oczka dziecka ;)
    Ja akurat ćwiczenia wzroku bardzo na tak, ale niekoniecznie w ciuszkach, których dziecko i tak na sobie nie widzi. ;) Wolę tu dopasować pod swój gust, a jednak preferuję trochę inna stylistykę. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie w wakacje z bloku dalej tacy hm nowobogaccy zostali rodzicami i tak po kolorze wózka (szary wpadajacy w niebieski) ludzie w tym ja mysleli ze maja syna, rozmawialam z facetem bo ich pies lubi sie z moim to przy okazji zapytalam o plec, facet do mnie z tekstem LUDZIE MYŚLĄ ZE SYNEK BO NIE TRAFILISMY Z KOLOREM WOZKA ALE ŻONA JUZ ZAMÓWIŁA RÓŻOWY DLA CÓRKI :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie moge sie nastawic narazie ani na koparki i pilki ani na falbanki i ksiezniczki ... czekam z niecierpliwoscia na to by moje malenstwo za tydzien pokazalo co ma miedzy nozkami :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiecie w wakacje z bloku dalej tacy hm nowobogaccy zostali rodzicami i tak po kolorze wózka (szary wpadajacy w niebieski) ludzie w tym ja mysleli ze maja syna, rozmawialam z facetem bo ich pies lubi sie z moim to przy okazji zapytalam o plec, facet do mnie z tekstem LUDZIE MYŚLĄ ZE SYNEK BO NIE TRAFILISMY Z KOLOREM WOZKA ALE ŻONA JUZ ZAMÓWIŁA RÓŻOWY DLA CÓRKI :D
    yyy tzn że co? Zmieniają wózek na nowy, bo im kolor nie pasi? LOL.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    yyy tzn że co? Zmieniają wózek na nowy, bo im kolor nie pasi? LOL.
    Tak wywnioskować szło ze pytania o płeć lub domysły ich wkurzaly :D
    Niewiem ale smiech tlumilam w sobie az odeszlam kawałek :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pfff, głupota. Ja gdybym tylko kupowała nowy (a raczej nastawiam się na pierwszy używany) to na 100% brałabym właśnie szary.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Pfff, głupota. Ja gdybym tylko kupowała nowy (a raczej nastawiam się na pierwszy używany) to na 100% brałabym właśnie szary.
    Ja tylko napisalam co widzialam w wakacje :D
    Tez poszukuje uzywanego bo nie widze sensu aby kupic nowy pojazd, rozglądam się póki co za neutralnymi chociaz zajawka na elementy rozowe coraz częściej gosci w mej głowie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Chyba bym wolała dopisać już imię przy urodzonych dzieciaczkach:)Imiona na razie można w excelu wpisywać. A co na to inne mamy? Nie ukrywam, że już przy takiej liście jest troszkę pracy, bo to trzeba tym bbcodem(?) robić, a ja średnio to ogarniam.

Dopiszcie i mnie :) termin 9.09 córcia Amelka :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa na dniach będą styczniowe 2016 :)
    Jak ten czas leci szybko, pamietam jak sledzilysmy styczniowe 2015 bo sie rozpakowywaly a potem pazdziernikowym gratulowalysmy

• adzia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Haa na dniach będą styczniowe 2016 :)
    Jak ten czas leci szybko, pamietam jak sledzilysmy styczniowe 2015 bo sie rozpakowywaly a potem pazdziernikowym gratulowalysmy
    Też od paru dni podglądam czy już wątek styczniowych się pojawił. Jak ten czas leci. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Też od paru dni podglądam czy już wątek styczniowych się pojawił. Jak ten czas leci. ☺
    Jak mają 8tydz na suwaku to styczniowe tuż tuż lada chwila

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wam. Trochę się pouczylam mam nadzieje że zalicze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:17

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc mnie czeka. Mama zasłabła i zabrali ją do szpitala (wysokie ciśnienie). Będę czekać na telefon.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bedzie dobrze wierze w to :)

Ja juz niby spalam ale wzielo mnie na slodkie i wiecie co wchlonelam wlasnie chalwe, musze zapic mlekiem i szybko spac bo juz zgage czuje :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :P Kto mnie pokoloruje na różowo XD jerunku jak ja nie lubię tego koloru XD masakra XD idę pooglądać sukienusie na allegro :3

Gratuluję! Ja też nie cierpię różowego :P, a sukienki zawsze mogą być w innych kolorach, znacznie piękniejszych ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od mojego nowego lekarza i jestem przeszczęśliwa! Nareszcie zdrowe podejście, bez straszenia i zmuszania do amniopunkcji. Pan doktor stwierdził, że i tak mnie nieźle wydoili z kasy, ale jak już zrobiłam Harmony to powinnam być spokojna, bo syn nie jest chory na ZD i on nawet nie chce słyszeć jojczenia na ten temat. Wizyta trwała 45 minut. Zrobił mi normalne już połówkowe USG i stwierdził, że jest idealnie. Synuś pozował w dziwnych pozycjach, machał, ssał palucha. Moja mama była ze mną i zrobiło to na niej wielkie wrażenie. Doktor ze szczegółami opisywał każdy kawałek ciała, organ, stópkę, główkę, rączki. Na koniec była niespodzianka i mogłam zobaczyć twarz Kosmy (oczywiście zaraz łzy w oczach i te sprawy) ;) Nareszcie mogę cieszyć się ciążą, a nie żyć w strachu i płakać po nocach. Teraz większym zagrożeniem jest przedwczesny poród. Niestety synek jest bardzo nisko w moim łonie i mam leżeć plackiem 2 tygdonie, co oznacza, że utknęłam u rodziców na wsi :P
    Jest super!!! <3 20ab1cl.jpg

la_lenka, Gusiak, adzia, Lady Savage, Terazsięuda:-), Anitka201, Luna1, karolcia87, Dżuls, skabarka, .ona., kasig, wiaraczynicuda, Czarna_88, Wonderland, agatka196, agniesja, monaaa85, Misi@, Sigma, alutka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherry baaaardzo się ciesze, ze w końcu znalazłaś normalnego lekarza z którego jesteś zadowolona =))
    Widzisz... mówiliśmy, ze z maluchem będzie wszystko w porządku...=)

Ps. Przepiękne zdjęcie =)

SweetCherryPie, .ona. lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ