WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweer super :)

W ogóle to dzis bylo dużo wizyt i dużo wieści. Gratki dziewczęta!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana. Sweet super ze w końcu trafiłaś do normalnego lekarza i ze wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze zbieram się myć głowę, śniadanko jeść i na uczelnie. Nie wyspałam się :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetcherrypie fantastyczne wieści :) super, że się do tego lekarza wybrałaś :) to teraz nie pozostaje nic jak tylko odpoczywać i się cieszyć z wszystkiego dookoła :)

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet dobrze że w końcu trafiłaś na normalnego lekarza. I czujesz się w pełni zadowolona z wizyty. ☺

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet swietne wiadomości super usg :)
    Teraz mysle sobie dobrze ze nie poszlam na genetyczne bo miala bym to samo, imbecyl i tak zrobil odwet za to i zaczal straszyc zagrożeniami. Ciesze sie ze jest wszystko dobrze i oby tak bylo u Misi@

Widzę słoneczko przez rolety :D Mialam isc ba pobranie krwi i mocz oddac ale zaspalam w pewnym sensie, chcialam isc przed 7 zeby uniknac kolejek .

Nancy juz jest ok z twoja mama?

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Za mną ciężka noc, druga z rzędu. Najpierw dziecko dość intensywnie się ruszało, a potem jak próbowałam się przekręcić z boku na bok, to złapał mnie taki ból kręgosłupa, że myślałam, że to nerka :(

I tak trzyma z 5 minut, że się prawie ruszyć nie mogę, a potem przechodzi... Brzuch nie boli, a mnie lekarka uczulała tylko na bóle podobne do miesiączkowych.

Miałyście tak może?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim!
    Lilla aż tak silnych bóli nie miałam, choć czasami zdarza się ból kręgosłupa w odc. krzyżowym- z reguły po nocy.

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też ciężka noc, o 2 dostałam silnego bólu po lewej stronie, ból podobny do kolki, ale czuję jak nadal mięśnie są w tym miejscu naprężone, no a po i nie spałam już potem, :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.limone.pl/sukienki/sukienka-ciazowa-helen-fuksja/1021

co myślicie o takiej sukience na śluby w czerwcu ?

skabarka lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Sweet - super, że wreszcie znalazłaś jakiegoś ludzkiego lekarza, z normalnym podejściem. U kogo byłaś? (dobrze pamiętam, że jesteś z Warszawy?)

Ale ja się dziś kręciłam w nocy, aż dziwne, że mnie mąż z łóżka nie wywalił na kanapę :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:19

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, a może to jakaś kolka nerkowa czy coś w tym stylu. Mnie tydzień temu złapała kolka jelitowa z tym, że to boli cały bok tak, że nie mogłam się przekręcić w łóżku i chodziłam w pół zgięta.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

też szukam sukienki na ślub w czerwcu, ładna ta fuksjowa :) ale ja chyba będę jakiejś długiej szukała ale też w takim zwiewnym stylu właśnie :)

Paulinek lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Ja staram się znaleźć coś z naturalnych tkanin mimo, że to trochę trudne bo większość ciuchów jest słabej jakości. Sama sukienka ładna ;-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Cześć! Za mną ciężka noc, druga z rzędu. Najpierw dziecko dość intensywnie się ruszało, a potem jak próbowałam się przekręcić z boku na bok, to złapał mnie taki ból kręgosłupa, że myślałam, że to nerka :(

I tak trzyma z 5 minut, że się prawie ruszyć nie mogę, a potem przechodzi... Brzuch nie boli, a mnie lekarka uczulała tylko na bóle podobne do miesiączkowych.

Miałyście tak może?
    Podobnie objawia się kolka nerkowa - boli krzyż, tył pleców, przechodzi bokiem przez pachwiny i ciągnie aż do nogi. Zazwyczaj objawia się właśnie takimi nagłymi atakami.

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wyszło w nocy jakieś uczulenie pod pachą..swędzi i piecze. Kolejny kosmetyk mimo, że naturalny pójdzie do kosza. Jednak najlepszy dezodorant, który nie podrażnia mojej skóry to crystal w kamieniu :-( Już nie wyrabiam z moją skórą :-(

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dezodorant w kulce 'mama'w wersji szarej najbardziej neutralnej z rossmana i tez mam alergiczną skórę, a ten sobie radzi.

720fbe94f2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:32

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

A ja jakoś się boję używać dezodorantów w kulce... używałam kiedyś, ale od czasu, gdy rok temu miałam w piersi włókniaka (strachu się najadałam co tam w ogóle mam co niemiara) to przestałam cokolwiek z takich rzeczy używać. Wolę się na ciuch, na szyję psiknąć :P
    A co do skóry, moja skóra w tej ciąży jest strasznie sucha, strasznie... jak się gdzieś nie posmaruję to się normalnie aż sypie :P

Sweet - cieszę się bardzo :D Odpoczywaj póki możesz!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nocka tez do fajnych nie nalezy, ciagle na prawym boku sie budzilam i glupie myslenie ze powietrze do dziecka nie dociera i tak kilka razy, chyba czas zamienic sie miejscami z mężem niewiem czy cos pomoze ale spróbuję.

Uzywam kulek z nivea juz kilka lat i jestem zadowolona :)

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ