WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet super , bardzo się cieszę , wiedziałam ze tamten lekarz to jakis konował , gratuluje i nareszcie możesz byc byc spokojna , bo stresów miałas co nie miara wiec teraz relaks i luz

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teraz zerknełam i mi się IKEA PS VÅGÖ spodobało. Ale musialabym przetestować. Typowego leżaka się trochę boję - że jak już kiedys usiade, to z brzuchem sama nie wstanę i zostanę jak żuczek na plecach ;)

Ostatnio właśnie testowaliśmy w IKEI ten fotel. Wbrew pozorom bardzo wygodny.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nowy wielki balkon z drewna, ale dopiero w maju będę robić balustradę - a to spory wydatek, więc pewnie jakieś małe mebelki drewniane również zakupimy. Na razie wynoszę puf z pokoju i czytam książkę w słoneczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:53

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oddzwoniła lekarka. Mam zrobić badanie moczu jeszcze dziś, a jutro pokazać się u niej na wizycie. Podejrzewa infekcję dróg moczowych, kolkę nerkową albo zastój w nerce, który powoduje takie kłucie. Także lecę pić wodę i zmusić się do siusiania :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie cos czego mnie bardzo brakuje... balkon =)
    Niestety ja nie posiadam nawet takiego malenkiego, żeby chociaż troszkę na łapać słoneczka...

Za to mam dodatkową mobilizację, zeby się ruszyć z mieszkania na spacer, bo zza okna wydaje się bardzo ladna pogoda =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, czy któraś z tych sukienek nada się na ciążę? Czy jednak będzie się za bardzo unosić z przodu? Potrzebuje głównie na za miesiąc, więc brzuch nie będzie jeszcze bardzo duży.
    http://www.danvera.pl/pl/p/PR26/7147
    http://www.danvera.pl/pl/p/SK28/666

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja z wrześniówek 2014, życzę wszystkim spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

Lilla My, Czarna_88, Dżuls, kasig, marlenak_me, agatka196, Misi@, Gusiak, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja później wam wstawię zdjęcia mojego balkonu i brzuszka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzwoniłam rejestrować się do lekarza (mój ma urlop i muszę na zastępstwo iść do innego po l4 )i mam normalną wizytę z usg więc zobaczę mojego szkraba kochanego już 30 kwietnia między 9 a 11 rano :-D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:08

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teraz zerknełam i mi się IKEA PS VÅGÖ spodobało. Ale musialabym przetestować. Typowego leżaka się trochę boję - że jak już kiedys usiade, to z brzuchem sama nie wstanę i zostanę jak żuczek na plecach ;)

No z normalnymi lezakami to prawda niestety ja sie ze swojego juz podnoszę jak sierota a do dużego brzucha mi jeszcze daleko.
    Vago fajny ale mam wątpliwości czy z dużym brzuchem plecy przy nim nie wysiada z tak małym podparciem. No i wyglada na niski. Jak ja bym miala kupować leżak typowo pod ciaze to bym kupiła takie bardziej krzesło z regulowanym oparciem- są takie drewniane na przykład.

Co do sukienki to mysle, ze będzie sie podnosić za bardzo do góry :( zwłaszcza jesli brzuch duży nie wiem jaki masz i nie mam pojecia jakie nam za miesiac wyskoczą :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzucha to ja mam nadal tyle co nic :P Choć mąż twierdzi, że ja go po prostu nie widzę przez wielkość cycków, które jednak przodują. ;)
    Kuszą mnie te sukienki, zwłaszcza ta z kieszeniami. Ale właśnie boje się, że za miesiąc to z przodu się zrobi 20cm krótsza, a z tyłu ogon. Znaczy na pewno brałabym dłuższą niż na fotce, ale mimo wszystko może to głupio wyglądać. Ech, chyba szukam dalej. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka charnowa super, ale z moim brzuchem wyglądałabym zaraz w niej, jak w namiocie. Jeśli masz malutki to krój fajny.

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    la_lenka charnowa super, ale z moim brzuchem wyglądałabym zaraz w niej, jak w namiocie. Jeśli masz malutki to krój fajny.
    Brzuszek mam relatywnie mały, ale sama jestem duża, więc efekt namiotu mógłby być bardzo prawdopodobny. Ale i tak mi się podoba :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Witam z rana :)

A ja jakoś się boję używać dezodorantów w kulce... używałam kiedyś, ale od czasu, gdy rok temu miałam w piersi włókniaka (strachu się najadałam co tam w ogóle mam co niemiara) to przestałam cokolwiek z takich rzeczy używać. Wolę się na ciuch, na szyję psiknąć :P
    A co do skóry, moja skóra w tej ciąży jest strasznie sucha, strasznie... jak się gdzieś nie posmaruję to się normalnie aż sypie :P

Sweet - cieszę się bardzo :D Odpoczywaj póki możesz!
    Też mam fioła na punkcie zdrowych kosmetyków ale właśnie ten Crystal jest w 100% naturalny bo jest zrobiony z kryształu soli wulkanicznej i jest polecany przez różnego rodzaju ośrodki onkologiczne w Polsce i za granicą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy już Ci mówię kto nas opuścił

08.Marynka90

11. matylda08

17. agata83 jest na wątku Ciąża w Norwegi

22. Ewik23 ( chyba usunęła konto )

31. kasiulekks ( również konto nie aktywne)

40. szczęśliwa2015 ( nie aktywne konto)

51. JustiSia ( nie aktywne)

63. beata83 ( jest na wątku Brzuszki na które czeka rodzeństwo )

72. olenaj ( chyba nie aktywne )

Cyferki są z pierwszej strony listy żebyś nie musiała szukać wpisałam dziewczyny które nie mają płci wpisanej na liście reszta nie obecnych ma konto ale były aktywne do lutego/marca , a teraz idę zjeść coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:42

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka mi się wydaje, że za miesiąc to już na bank będzie się podwijać sporo :)
    poza tym stosunkowo krótka jest ogólnie więc na prawdę może się podnosić. Przymierzałam ostatnio podobną ale właśnie w "klacie" się nie zmieściłam :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    la_lenka mi się wydaje, że za miesiąc to już na bank będzie się podwijać sporo :)
    poza tym stosunkowo krótka jest ogólnie więc na prawdę może się podnosić. Przymierzałam ostatnio podobną ale właśnie w "klacie" się nie zmieściłam :)
    Danvera jest z tym fajna, ze można wybrać sobie długość - szyją na bieżąco. Poprzednio miałam od nich 107cm długości i to u mnie wychodziło do (lekko zakrywając) kolana. A niektóre modele mogą też być 112cm długości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja się dzisiaj nie wyspałam. W nocy też mnie złapał ból brzucha - jak wstawałam do wc.
    Nie wiem czy zauważyłyście ale często jest tak,że na raz łapią nas pewne dolegliwości (bóle, kolki, złe samopoczucie ochota na pewne jedzenie - np gołąbki, botwinka :-) itp itd). Dziwne to jest :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka kolorów tych sukienek (dresówki) i jestem z nich zadowolona. Polski produkt, długość i wymiary tak jak w tabeli rozmiarów :-) Ostatnio brałam większy rozmiar i będzie na lato :-)
    długi rękaw: http://www.vubu.pl/product-pol-62927-Jasnozolta-tunika-sukienka-rozszerzana-w-biodrach.html
    krótki rękaw: http://www.vubu.pl/product-pol-62960-Morelowa-sukienka-rozszerzana-w-biodrach.html

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ma ogólnie mniejszy rozmiar więc jest dosyć krótka ale ja biorę większy rozmiar i długość mam przed kolano, a mam 178 cm wzrostu.

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ