X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet super , bardzo się cieszę , wiedziałam ze tamten lekarz to jakis konował , gratuluje i nareszcie możesz byc byc spokojna , bo stresów miałas co nie miara wiec teraz relaks i luz

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teraz zerknełam i mi się IKEA PS VÅGÖ spodobało. Ale musialabym przetestować. Typowego leżaka się trochę boję - że jak już kiedys usiade, to z brzuchem sama nie wstanę i zostanę jak żuczek na plecach ;)

Ostatnio właśnie testowaliśmy w IKEI ten fotel. Wbrew pozorom bardzo wygodny.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nowy wielki balkon z drewna, ale dopiero w maju będę robić balustradę - a to spory wydatek, więc pewnie jakieś małe mebelki drewniane również zakupimy. Na razie wynoszę puf z pokoju i czytam książkę w słoneczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:53

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oddzwoniła lekarka. Mam zrobić badanie moczu jeszcze dziś, a jutro pokazać się u niej na wizycie. Podejrzewa infekcję dróg moczowych, kolkę nerkową albo zastój w nerce, który powoduje takie kłucie. Także lecę pić wodę i zmusić się do siusiania :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie cos czego mnie bardzo brakuje... balkon =)
    Niestety ja nie posiadam nawet takiego malenkiego, żeby chociaż troszkę na łapać słoneczka...

Za to mam dodatkową mobilizację, zeby się ruszyć z mieszkania na spacer, bo zza okna wydaje się bardzo ladna pogoda =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, czy któraś z tych sukienek nada się na ciążę? Czy jednak będzie się za bardzo unosić z przodu? Potrzebuje głównie na za miesiąc, więc brzuch nie będzie jeszcze bardzo duży.
    http://www.danvera.pl/pl/p/PR26/7147
    http://www.danvera.pl/pl/p/SK28/666

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja z wrześniówek 2014, życzę wszystkim spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

Lilla My, Czarna_88, Dżuls, kasig, marlenak_me, agatka196, Misi@, Gusiak, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja później wam wstawię zdjęcia mojego balkonu i brzuszka

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzwoniłam rejestrować się do lekarza (mój ma urlop i muszę na zastępstwo iść do innego po l4 )i mam normalną wizytę z usg więc zobaczę mojego szkraba kochanego już 30 kwietnia między 9 a 11 rano :-D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 11:08

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teraz zerknełam i mi się IKEA PS VÅGÖ spodobało. Ale musialabym przetestować. Typowego leżaka się trochę boję - że jak już kiedys usiade, to z brzuchem sama nie wstanę i zostanę jak żuczek na plecach ;)

No z normalnymi lezakami to prawda niestety ja sie ze swojego juz podnoszę jak sierota a do dużego brzucha mi jeszcze daleko.
    Vago fajny ale mam wątpliwości czy z dużym brzuchem plecy przy nim nie wysiada z tak małym podparciem. No i wyglada na niski. Jak ja bym miala kupować leżak typowo pod ciaze to bym kupiła takie bardziej krzesło z regulowanym oparciem- są takie drewniane na przykład.

Co do sukienki to mysle, ze będzie sie podnosić za bardzo do góry :( zwłaszcza jesli brzuch duży nie wiem jaki masz i nie mam pojecia jakie nam za miesiac wyskoczą :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzucha to ja mam nadal tyle co nic :P Choć mąż twierdzi, że ja go po prostu nie widzę przez wielkość cycków, które jednak przodują. ;)
    Kuszą mnie te sukienki, zwłaszcza ta z kieszeniami. Ale właśnie boje się, że za miesiąc to z przodu się zrobi 20cm krótsza, a z tyłu ogon. Znaczy na pewno brałabym dłuższą niż na fotce, ale mimo wszystko może to głupio wyglądać. Ech, chyba szukam dalej. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka charnowa super, ale z moim brzuchem wyglądałabym zaraz w niej, jak w namiocie. Jeśli masz malutki to krój fajny.

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    la_lenka charnowa super, ale z moim brzuchem wyglądałabym zaraz w niej, jak w namiocie. Jeśli masz malutki to krój fajny.
    Brzuszek mam relatywnie mały, ale sama jestem duża, więc efekt namiotu mógłby być bardzo prawdopodobny. Ale i tak mi się podoba :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Witam z rana :)

A ja jakoś się boję używać dezodorantów w kulce... używałam kiedyś, ale od czasu, gdy rok temu miałam w piersi włókniaka (strachu się najadałam co tam w ogóle mam co niemiara) to przestałam cokolwiek z takich rzeczy używać. Wolę się na ciuch, na szyję psiknąć :P
    A co do skóry, moja skóra w tej ciąży jest strasznie sucha, strasznie... jak się gdzieś nie posmaruję to się normalnie aż sypie :P

Sweet - cieszę się bardzo :D Odpoczywaj póki możesz!
    Też mam fioła na punkcie zdrowych kosmetyków ale właśnie ten Crystal jest w 100% naturalny bo jest zrobiony z kryształu soli wulkanicznej i jest polecany przez różnego rodzaju ośrodki onkologiczne w Polsce i za granicą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy już Ci mówię kto nas opuścił

08.Marynka90

11. matylda08

17. agata83 jest na wątku Ciąża w Norwegi

22. Ewik23 ( chyba usunęła konto )

31. kasiulekks ( również konto nie aktywne)

40. szczęśliwa2015 ( nie aktywne konto)

51. JustiSia ( nie aktywne)

63. beata83 ( jest na wątku Brzuszki na które czeka rodzeństwo )

72. olenaj ( chyba nie aktywne )

Cyferki są z pierwszej strony listy żebyś nie musiała szukać wpisałam dziewczyny które nie mają płci wpisanej na liście reszta nie obecnych ma konto ale były aktywne do lutego/marca , a teraz idę zjeść coś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 12:42

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka mi się wydaje, że za miesiąc to już na bank będzie się podwijać sporo :)
    poza tym stosunkowo krótka jest ogólnie więc na prawdę może się podnosić. Przymierzałam ostatnio podobną ale właśnie w "klacie" się nie zmieściłam :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    la_lenka mi się wydaje, że za miesiąc to już na bank będzie się podwijać sporo :)
    poza tym stosunkowo krótka jest ogólnie więc na prawdę może się podnosić. Przymierzałam ostatnio podobną ale właśnie w "klacie" się nie zmieściłam :)
    Danvera jest z tym fajna, ze można wybrać sobie długość - szyją na bieżąco. Poprzednio miałam od nich 107cm długości i to u mnie wychodziło do (lekko zakrywając) kolana. A niektóre modele mogą też być 112cm długości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja się dzisiaj nie wyspałam. W nocy też mnie złapał ból brzucha - jak wstawałam do wc.
    Nie wiem czy zauważyłyście ale często jest tak,że na raz łapią nas pewne dolegliwości (bóle, kolki, złe samopoczucie ochota na pewne jedzenie - np gołąbki, botwinka :-) itp itd). Dziwne to jest :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka kolorów tych sukienek (dresówki) i jestem z nich zadowolona. Polski produkt, długość i wymiary tak jak w tabeli rozmiarów :-) Ostatnio brałam większy rozmiar i będzie na lato :-)
    długi rękaw: http://www.vubu.pl/product-pol-62927-Jasnozolta-tunika-sukienka-rozszerzana-w-biodrach.html
    krótki rękaw: http://www.vubu.pl/product-pol-62960-Morelowa-sukienka-rozszerzana-w-biodrach.html

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ma ogólnie mniejszy rozmiar więc jest dosyć krótka ale ja biorę większy rozmiar i długość mam przed kolano, a mam 178 cm wzrostu.

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ