WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka Też tak kiedyś zrobiłam, szybko szybko nie patrzyłam co biorę i psik a później trzeba było szybko się przebierać :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... noworodek z ząbkami =))
    W życiu o takim przypadku nie słyszałam... ale jest to kolejny argument, żeby powstrzymywać się od jedzenia różnych kebsow, pizzy i frytek... tzn. Raz ja jakiś czas to pewnie i nie zaszkodzi, ale w życiu nie pomyślałam ze to może się tak odbić na maleństwu...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dżuls - ja mam żel pod prysznic z oliwką tego typu:

http://www.lirene.pl/kosmetyki/cialo/zel-oliwka-z-bawelny-pod-prysznic

Dziewczyny - czy któraś z Was nie bierze też żadnych witamin ciążowych? Mi lekarka nie zaleciła, bo powiedziała, że mam dobrą morfologię i nie widzi konieczności. Tylko neurolog i ginekolog sprzeczają się co do kwasu foliowego - wg ginekologa mogę brać, bo nie szkodzi (wręcz poprawia morfologię), a wg neurologa mam już nie brać, ale nie uzasadnił, dlaczego (tylko na mnie nakrzyczał). Nie ukrywam, że do ginekologa mam większe zaufanie.
    Mi lekarz kazał brać femibion classic- jeden z najprostszych jakie sa na rynku i tylko co drugi dzien. Mysle, ze w tych witaminach to duza czesc to marketing i jak juz są to lepiej brać ;) kwasu foliowego tez juz mam nie brać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, Czarna tez tak zrobiłam ;D
    I również zakończyło się ekspresowym przebieraniem, bo nie szło wytrzymać =)

Staraczka, a co do ruchów ja dopiero poczułam dosłownie kilka... a ze jesteśmy na tyk samym etapie to pewnie i u Ciebie córcia na dniach zapuka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wow... noworodek z ząbkami =))
    W życiu o takim przypadku nie słyszałam... ale jest to kolejny argument, żeby powstrzymywać się od jedzenia różnych kebsow, pizzy i frytek... tzn. Raz ja jakiś czas to pewnie i nie zaszkodzi, ale w życiu nie pomyślałam ze to może się tak odbić na maleństwu...

Nie no od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale ona akurat jadała tylko to, bo ani się jej gotować nie chciało, ani na zakupy biegać, więc przez całą ciążę tylko zamówienia na telefon - no cóż, moja mama się śmieje, że nadmiar kasy szkodzi :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy w pewnym sensie Twoja mama moim zdaniem ma rację.... czasem niestety nadmiar kasy szkodzi... szkoda tylko, ze tak jak w tej sytuacji co opisujesz odbiło się wszystko na dziecku...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka, Czarna tez tak zrobiłam ;D
    I również zakończyło się ekspresowym przebieraniem, bo nie szło wytrzymać =)

Staraczka, a co do ruchów ja dopiero poczułam dosłownie kilka... a ze jesteśmy na tyk samym etapie to pewnie i u Ciebie córcia na dniach zapuka =)

A termin z om i usg masz taki sam? Z om mam na 18 a usg na 13

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mały trochę cierpiał, bo takie zęby trzeba usunąć, a poza tym nauczył się przez pierwsze dni przytrzymywać pierś ząbkami i potem trochę mu zajęło zanim zaczął łapać dziąsełkami, ale po tygodniu wszystko wróciło do normy. Jego mama też pocierpiała, bo takie małe kiełki nieźle kłują w sutka jak się karmi :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A termin z om i usg masz taki sam? Z om mam na 18 a usg na 13

U mnie na ostatnim USG - (badanie bylo na początku marca) termin się pokrywal... w zasadzie z USG wychodził raptem dzień wcześniej, kolejne badanie mam w maju zobaczymy wtedy czy coś się przesunęło =)

Snoopy w sumie dziewczyna później cierpiała troszkę na własne życzenie... na pewno nie jedna osoba Jej mówiła jak ważne jest w ciąży zdrowe odżywianie.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• .ona. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    A co do dużych dzieci, to moja bratowa w styczniu urodziła chłopca ok. 4 kg z dodatkowym bonusem w postaci dwóch zębów :D Normalnie Kubuś był gwiazdą na oddziale... Lekarze stwierdzili, że zęby płodowe są właśnie od nadmiaru witamin oraz śmieciowego jedzenia, bo ma w sobie dużo składników modyfikowanych i stąd ząbki, które zaraz trzeba było wyrwać.

A to fenomen! :D 4 kg to jeszcze ujdzie, sporo znam takich dzieci, które urodziły się z wagą 4 - 5 kg, ale żadne z zębami :D Wow!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:36

Gusiak, la_lenka, chabasse, Dżuls, Wonderland, Misi@, easymum, eM lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka najważniejsze, ze jesteś spokojniejsza o maluszka =)
    Wiadomo, ze tacy lekarze sa dość drodzy, ale czasem chyba war wydać wiecej i iść chociaż ja kilka takich wizyt, żeby mieć spokojna główkę =)

Wcześnie miałaś chyba robiony ten test obciążenia glukoza... u mnie raptem tydzień młodsza ciąża, a jeszcze mi o tym lekarz nawet nie wspominał... wizyta dopiero w połowie maja, wiec najwcześniej za półtora miesiąca czeka mnie ten 'pyszny' napój ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe... sama mówisz, ze drugie picie poszlo juz lepiej, wiec w razie czego za trzecim razem to juz w ogóle jak lemoniada będzie ;D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test ma być po 24 tygodniu. Czyli pewnie przed kolejną wizytą dostanę do zrobienia. Ale ja to już kilka razy miałam robione przed ciążą, dla mnie daje się wypić, nawet bez cytryny. A z cytryną to już w ogóle pyszna lemoniada (trochę za słodka, ale do wypicia) :P
    Dla mnie najgorsze to to 2 godzinne siedzenie bez ruchu, nuuuda! Ale wezmę tablet, książkę i może jakoś wytrwam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h5ssbwhjq5b6_t.jpg

184ft5gj4imu_t.jpg

Dzisiejszy brzuszek. Zdjęcia kiepskie, bo popsuł nam się aparat grrr, ale już na dniach kupujemy nowy, także będzie lepiej hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:45

la_lenka, Kasiarzynka, monaaa85, agatka196, Czarna_88, marlenak_me, chabasse, Lilla My, Paulinek, karolcia87, adzia, Anitka201, Wonderland, Gusiak, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy sliczny brzucholek. Mojemu mlodemu tez sie chyba ppdobal bo dostalam.kopniaczka :-)
    Oj chyba wszystkie czekalysmy az w koncu bedzie juz widac :-)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzisiaj mi się śniło, że PannaB urodziła dziewczynkę 3300 hehe:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy duży brzuszek, mój w sumie podobny. Wczoraj pierwszy raz ustąpiono mi miejsca w poczekalni z uwagi na mójn brzuch jak mniemam :-) czyli że widać

720fbe94f2.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ