Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls, też mam problem ze skórą, łuszczy się i nieraz mam podrażnioną jakbym się mocno drapała. Mi pomogły dwa balsamy, których używam na zmianę: Cetaphil DA i Tołpa nawilżająca dla kobiet w ciąży. Są tak rewelacyjne, że skórę mam nawilżoną nawet na następny dzień. Może spróbuj? Cetaphil poleciła mi dermatolog.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyalr mam dzisiaj smaka na leniwe albo szare kluski z serem bialym ( moja mama robi wspaniale). Eh tylko dumam jak zrobic wersje cukrzycowa bo ostatnio nawet na grzeszki nie moge sobie pozwolic juz, bo skacze cukier. Ostatnio zjadlam pyszne kanapeczki z chpeba zytniego, szynka z got. kurczaka i warzywa i maz stwierdzil? ze to samo zdrowie i nie ma szans by cukier byl wysoki. i Co po 1h 140. Za to po misce leczo ( czyli same gotowana warzywa ktore cukier ppdnosze) po 1h 93.Zycie
-
nick nieaktualnyWitam się w słonecznym nastroju.
Dżuls u mnie ładnie działa balsam na bazie masła shea.
snoopy_etka gratuluje synka. Ja mam nadzieję, że za tydzień potwierdzi się płeć dziecka.
a to moj brzucho:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 08:43
Lilla My, Paulinek, monaaa85, Dżuls, la_lenka, Anitka201, aldonaa, Gusiak, adzia, agatka196, snoopy_etka, Wonderland, Kasiarzynka, Terazsięuda:-), easymum lubią tę wiadomość
-
Dżuls - ja mam żel pod prysznic z oliwką tego typu:
http://www.lirene.pl/kosmetyki/cialo/zel-oliwka-z-bawelny-pod-prysznic
Dziewczyny - czy któraś z Was nie bierze też żadnych witamin ciążowych? Mi lekarka nie zaleciła, bo powiedziała, że mam dobrą morfologię i nie widzi konieczności. Tylko neurolog i ginekolog sprzeczają się co do kwasu foliowego - wg ginekologa mogę brać, bo nie szkodzi (wręcz poprawia morfologię), a wg neurologa mam już nie brać, ale nie uzasadnił, dlaczego (tylko na mnie nakrzyczał). Nie ukrywam, że do ginekologa mam większe zaufanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:08
4me lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
hej w ten słoneczny dzień!
ja używam żelu pod prysznic dla koniet w ciąży z rossmana i balsamu pat&rub na rozstępy, a on jest na całe ciało i ładnie nawilża. Zaczęłam używać też balsamu antycellulitowego z tołpy, bo pojawił się cellulit wodny na nogach przez opuchnięcie:/
jutro moi gimnazjaliści piszą egz z ang. a ja się zaczynam denerwować, jakby to moje własne dieci go pisały.. nie wiadomo kto ich uczył prezz te ostatnie 3 m-ce mojego zwolnienia
-
co do witamin też usłyszałam od lekarza, że to moa sprawa, czy będę brać czy nie. Wyniki mam dobre, więc nie ma tekiej potrzeby. Ale kompleks witamin w moim przekonaniu chroni nas przed choróbskami itd. Z drugiej strony moja siostra przestrzegała, żeby nie brać ich co dzień, bo urodzę wielkie dziecko (jej Oliwia miała 4,7 kg- sn!!)
Ja za to twierdze, że witaminy śa potrzebne, szczególnie z DHA, więc takie biorę. -
Dzień dobry.
Ja tez się pochwalę, że od tygodnia ktoś mi buszuje w brzuszku i delikatnie muskaMoże i wcześnie to wyczuwam..ale mam taką manię że jak tylko mam wolną chwilę to siadam spokojnie i wywalam brzusio i gapię się. Choć te pierwsze ruchy były niewidoczne dla oka. Zazwyczaj rano czuję delikatne rozpychanie i wieczorem przed snem. Bardzo fajne uczucie
A w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję że synek zostanie synkiem..bo już przyzwyczaiłam się do tej myśli..że sukieneczki, kwiatki i warkoczyki nie tym razem
Miłego dnia!
Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Hejka,
moja szyjka tez ma 32 mm i gin mowi ze jest zamknięta i pięknie trzyma i ogólnie cacy.
Mam za to inny problem, ale coraz bardziej uciążliwy. Mam tak suchą skórę na całym ciele, ze aż mnie skóra swędzi, a jak wchodzę pod prysznic to nawet szczypie. Już nie wyrabiam, dziś szturmuję rossmanna w poszukiwaniu balsamów nawilżających, żelów pod prysznic itd. Masakra, zawsze miałam raczej suchą skórę, ale od jakiś dwóch tygodni zaczęło mi to już strasznie przeszkadzać.
Młoda zaczyna już po mały coraz mcniej dawać o sobie znać i to nawet o dość stałych porach, czyli z samego rana i pod wieczórCzasem też w nocy, jak niechcący przekręcę się na brzuch czuję pukanie, "ej mamaaaa, gniecieeeeesz"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nie biorę witamin bo mdłości i wymioty mnie męczyły czasem męczą. Witam się z rana razem z kotem pospalismy teraz mój pieezczoch przyszedł się poprzutulac
ja czasami czuję jak kopie ale nie mocno i nie często. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:50
-
Dżuls wrote:Hmmm w sumie moja apteka ma taką wielką gablotę z kosmetykami ziaji, przejdę się dziś i rzucę okiem co tam mają. A te kosmetyki na AZS mogą być używane w ciąży? Ten cethapil też dostanę w aptece? Najgorzej u mnie z boczkami, ramionami i twarzą. Na początku zwalałam to na kaloryfery, ale teraz jak już jest ciepło, kaloryfery pod dawna pozakręcane, a jest coraz gorzej...
Jeśli chodzi o rossmanna to ten krem jest fajny (dla dzieci za około 7 zł): http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52890
świetny skład, nawilża ale też natłuszcza i nie powoduje wysypu pryszczy. Stosuję go na noc (przez godzinę utrzymuje się tłustawa warstwa, później się wchłania) na zmianę z kremem z lipidowym kremem z iwostinu: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22258
lub właśnie z cetaphilem DA (kupisz go w aptece).
Był moment, że moja skóra łuszczyła się dosłownie na twarzy, ciele teraz jest ok -
Lilla My wrote:Dziewczyny - czy któraś z Was nie bierze też żadnych witamin ciążowych? Mi lekarka nie zaleciła, bo powiedziała, że mam dobrą morfologię i nie widzi konieczności. Tylko neurolog i ginekolog sprzeczają się co do kwasu foliowego - wg ginekologa mogę brać, bo nie szkodzi (wręcz poprawia morfologię), a wg neurologa mam już nie brać, ale nie uzasadnił, dlaczego (tylko na mnie nakrzyczał). Nie ukrywam, że do ginekologa mam większe zaufanie.
Tu jest fajnie napisane o kwasie foliowym:
http://www.doz.pl/czytelnia/a2558-Kwas_foliowy_przed_ciaza_oraz_w_ciazy
Szczerze, nie wyobrażam sobie nie brać witamin w ciąży
Ja biorę Prenatal + czasem piję łyżkę oleju lnianego (jak mi się przypomni) no i magnez 3x dziennie.
Witaminy brałam w poprzedniej ciąży (inne, bo tamtych już na rynku nie ma), kolosa nie urodziłam, młody ważył 3,5 kg.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka