WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, też mam problem ze skórą, łuszczy się i nieraz mam podrażnioną jakbym się mocno drapała. Mi pomogły dwa balsamy, których używam na zmianę: Cetaphil DA i Tołpa nawilżająca dla kobiet w ciąży. Są tak rewelacyjne, że skórę mam nawilżoną nawet na następny dzień. Może spróbuj? Cetaphil poleciła mi dermatolog.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alr mam dzisiaj smaka na leniwe albo szare kluski z serem bialym ( moja mama robi wspaniale). Eh tylko dumam jak zrobic wersje cukrzycowa bo ostatnio nawet na grzeszki nie moge sobie pozwolic juz, bo skacze cukier. Ostatnio zjadlam pyszne kanapeczki z chpeba zytniego, szynka z got. kurczaka i warzywa i maz stwierdzil? ze to samo zdrowie i nie ma szans by cukier byl wysoki. i Co po 1h 140. Za to po misce leczo ( czyli same gotowana warzywa ktore cukier ppdnosze) po 1h 93.Zycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słonecznym nastroju.

Dżuls u mnie ładnie działa balsam na bazie masła shea.

snoopy_etka gratuluje synka. Ja mam nadzieję, że za tydzień potwierdzi się płeć dziecka.

a to moj brzucho:
    3761ba71064bc825m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 08:43

Lilla My, Paulinek, monaaa85, Dżuls, la_lenka, Anitka201, aldonaa, Gusiak, adzia, agatka196, snoopy_etka, Wonderland, Kasiarzynka, Terazsięuda:-), easymum lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - ja mam żel pod prysznic z oliwką tego typu:

http://www.lirene.pl/kosmetyki/cialo/zel-oliwka-z-bawelny-pod-prysznic

Dziewczyny - czy któraś z Was nie bierze też żadnych witamin ciążowych? Mi lekarka nie zaleciła, bo powiedziała, że mam dobrą morfologię i nie widzi konieczności. Tylko neurolog i ginekolog sprzeczają się co do kwasu foliowego - wg ginekologa mogę brać, bo nie szkodzi (wręcz poprawia morfologię), a wg neurologa mam już nie brać, ale nie uzasadnił, dlaczego (tylko na mnie nakrzyczał). Nie ukrywam, że do ginekologa mam większe zaufanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:08

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w ten słoneczny dzień!

ja używam żelu pod prysznic dla koniet w ciąży z rossmana i balsamu pat&rub na rozstępy, a on jest na całe ciało i ładnie nawilża. Zaczęłam używać też balsamu antycellulitowego z tołpy, bo pojawił się cellulit wodny na nogach przez opuchnięcie:/

jutro moi gimnazjaliści piszą egz z ang. a ja się zaczynam denerwować, jakby to moje własne dieci go pisały.. nie wiadomo kto ich uczył prezz te ostatnie 3 m-ce mojego zwolnienia :-)

720fbe94f2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:32

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witamin też usłyszałam od lekarza, że to moa sprawa, czy będę brać czy nie. Wyniki mam dobre, więc nie ma tekiej potrzeby. Ale kompleks witamin w moim przekonaniu chroni nas przed choróbskami itd. Z drugiej strony moja siostra przestrzegała, żeby nie brać ich co dzień, bo urodzę wielkie dziecko (jej Oliwia miała 4,7 kg- sn!!)
    Ja za to twierdze, że witaminy śa potrzebne, szczególnie z DHA, więc takie biorę.

720fbe94f2.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja tez się pochwalę, że od tygodnia ktoś mi buszuje w brzuszku i delikatnie muska :-) Może i wcześnie to wyczuwam..ale mam taką manię że jak tylko mam wolną chwilę to siadam spokojnie i wywalam brzusio i gapię się. Choć te pierwsze ruchy były niewidoczne dla oka. Zazwyczaj rano czuję delikatne rozpychanie i wieczorem przed snem. Bardzo fajne uczucie :-)
    A w poniedziałek mam wizytę i mam nadzieję że synek zostanie synkiem..bo już przyzwyczaiłam się do tej myśli..że sukieneczki, kwiatki i warkoczyki nie tym razem :-)
    Miłego dnia!

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hejka,
    moja szyjka tez ma 32 mm i gin mowi ze jest zamknięta i pięknie trzyma i ogólnie cacy.
    Mam za to inny problem, ale coraz bardziej uciążliwy. Mam tak suchą skórę na całym ciele, ze aż mnie skóra swędzi, a jak wchodzę pod prysznic to nawet szczypie. Już nie wyrabiam, dziś szturmuję rossmanna w poszukiwaniu balsamów nawilżających, żelów pod prysznic itd. Masakra, zawsze miałam raczej suchą skórę, ale od jakiś dwóch tygodni zaczęło mi to już strasznie przeszkadzać.
    Młoda zaczyna już po mały coraz mcniej dawać o sobie znać i to nawet o dość stałych porach, czyli z samego rana i pod wieczór :) Czasem też w nocy, jak niechcący przekręcę się na brzuch czuję pukanie, "ej mamaaaa, gniecieeeeesz" ;)
    Dzuls idź raczej do apteki i kup sobie coś na atopowe zapalenie skóry (mimo, że tego nie masz to te balsamy najlepiej nawilżają). Z mocnych nawilżaczy mogę polecić cetaphil do ciała/twarzy, ewentualnie apteczna ziaja AZS (balsam i olejek pod prysznic do mycia ciała). Myślę, że te z ziaji Ci całkowicie wystarczą. Koszt pojedynczego kosmetyku to około 16-20 zł a wystarczają na bardzo długo.

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z witamin biorę Elevit, trochę kosztują..ale jako jedyne to lek a nie suplement diety. Do tego Olimp Gold omega 3 1000. Lekarz nic nie wspominał o witaminach ale myślę, że to one są zasługą moich dobrych wyników morfologii.

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:50

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    gusiak widzisz mowilam ze poczujesz u mnie nadal cisza :D

Ja również nie biorę witamin bo jem duzo owocow i warzyw, lekarz mowil ze kwas foliowy do konca I tr moge brac a potem nie trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę wyłącznie zestaw 5 witamin: DHa, Żelazo, Kwas foliowy i jeszcze jakieś dwie. Odstawiłam te kompleksowe witaminy gdy tylko się dowiedziałam, że po nich rodzą się duże dzieci. Izka ważyła 4160.

Ursa lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:50

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biorę witamin bo mdłości i wymioty mnie męczyły czasem męczą. Witam się z rana razem z kotem pospalismy teraz mój pieezczoch przyszedł się poprzutulac :-) ja czasami czuję jak kopie ale nie mocno i nie często. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:50

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hmmm w sumie moja apteka ma taką wielką gablotę z kosmetykami ziaji, przejdę się dziś i rzucę okiem co tam mają. A te kosmetyki na AZS mogą być używane w ciąży? Ten cethapil też dostanę w aptece? Najgorzej u mnie z boczkami, ramionami i twarzą. Na początku zwalałam to na kaloryfery, ale teraz jak już jest ciepło, kaloryfery pod dawna pozakręcane, a jest coraz gorzej...
    Akurat te kosmetyki ziaji na AZS są od pierwszych dni dziecka więc na pewno nie zaszkodzą w ciąży. Mają krótki skład. Więcej złego można sobie właśnie zrobić drogeryjnymi kosmetykami (okropny skład wypełniony parafiną i innym dziadostwem), których ja np nie używam już od kilku lat bo mam tak problemową skórę (wyjątkiem mogą być niektóre produkty rossmanna z tej serii dla dzieci).
    Jeśli chodzi o rossmanna to ten krem jest fajny (dla dzieci za około 7 zł): http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=52890
    świetny skład, nawilża ale też natłuszcza i nie powoduje wysypu pryszczy. Stosuję go na noc (przez godzinę utrzymuje się tłustawa warstwa, później się wchłania) na zmianę z kremem z lipidowym kremem z iwostinu: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22258
    lub właśnie z cetaphilem DA (kupisz go w aptece).
    Był moment, że moja skóra łuszczyła się dosłownie na twarzy, ciele teraz jest ok :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod tymi linkami możesz sobie poczytać niezależne opinie. W sumie każdy kosmetyk, który kupuję sprawdzam najpierw na wizażu i od tego momentu się nie nadziałam na jakieś buble kosmetyczne.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:32

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dziewczyny - czy któraś z Was nie bierze też żadnych witamin ciążowych? Mi lekarka nie zaleciła, bo powiedziała, że mam dobrą morfologię i nie widzi konieczności. Tylko neurolog i ginekolog sprzeczają się co do kwasu foliowego - wg ginekologa mogę brać, bo nie szkodzi (wręcz poprawia morfologię), a wg neurologa mam już nie brać, ale nie uzasadnił, dlaczego (tylko na mnie nakrzyczał). Nie ukrywam, że do ginekologa mam większe zaufanie.

Tu jest fajnie napisane o kwasie foliowym:
    http://www.doz.pl/czytelnia/a2558-Kwas_foliowy_przed_ciaza_oraz_w_ciazy
    Szczerze, nie wyobrażam sobie nie brać witamin w ciąży ;)
    Ja biorę Prenatal + czasem piję łyżkę oleju lnianego (jak mi się przypomni ;) ) no i magnez 3x dziennie.
    Witaminy brałam w poprzedniej ciąży (inne, bo tamtych już na rynku nie ma), kolosa nie urodziłam, młody ważył 3,5 kg.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:51

8pdp47e.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ