X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Doberek :D
    Czuje sie jak by lato było, okno juz otwarte bo tak mi gorąco :D
    Wstałam i mialam nos zawalony, patrze krew na papierze i czemu? Mało żelaza?

Być może, z tygodnia na tydzień :) mamy coraz więcej krwi w organiźmie, dlatego nasze zapotrzebowanie na żelazo rośnie, ja też dziś obudziłam się z nosem zakrwawionym i po zajęciach skocze do biedronki po świeże pomidorki i suszone pomidorki, bo od 2 tyg ich nie jadłam :) i już widać efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:50

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Być może, z tygodnia na tydzień :) mamy coraz więcej krwi w organiźmie, dlatego nasze zapotrzebowanie na żelazo rośnie, ja też dziś obudziłam się z nosem zakrwawionym i po zajęciach skocze do biedronki po świeże pomidorki i suszone pomidorki, bo od 2 tyg ich nie jadłam :) i już widać efekty
    Widzisz tez zaczęłam omijać pomidory :D
    chyba mi zbrzydly bo tak jak ktoras pisala wcześniej jak cos mi smakuje to jem codziennie az potem nie moge na to patrzeć :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Widzisz tez zaczęłam omijać pomidory :D
    chyba mi zbrzydly bo tak jak ktoras pisala wcześniej jak cos mi smakuje to jem codziennie az potem nie moge na to patrzeć :D

No mnie też, ale trzeba do nich powrócić :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No mnie też, ale trzeba do nich powrócić :P
    Albo kiwi kupie bo tam duzo zelaza jest a w pomidorach potas :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Albo kiwi kupie bo tam duzo zelaza jest a w pomidorach potas :)
    w pomidorkach też jest żelazo, a najwięcej żelaza jest właśnie w suszonych pomidorkach i szpinaku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • puzzel_ Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage nie każdy ma linie, wiele moich znajomych nie miało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybiore jednak kiwi bo te pomidory sie przejadly a na sile wciskac nie chcę :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo w szpinaku jest słabo przyswajalne przez kwas szczawiowy. Za to duzo zelaza maja buraki i soki z burakow. A krwawienia z nosa sa od hormonow i przekrwienia śluzówki a nie braku zelaza;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo w szpinaku jest słabo przyswajalne przez kwas szczawiowy. Za to duzo zelaza maja buraki i soki z burakow. A krwawienia z nosa sa od hormonow i przekrwienia śluzówki a nie braku zelaza;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz czyli sie nie martwie :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

:P to akurat dziwne że zdarza mi się krwawienie z nosa, akurat gdy długo nie jem pomidorów albo szpinaku. Mój brat miał to samo, męczyły go poważne krwotoki z nosa, nie lubił pomidorów, od kiedy je je problem został zlikwidowany, coś jednak w tych pomidorach musi być

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety jak to dobrze jest móc zadzwonić do lekarza prowadzącego ciążę. Bałam się, że po zatruciu pokarmowym owocami coś może się stać dzidzi i zadzwoniłam. Pani poiwedziała, ze lekkie zatrucia to nic takiego i gdyby szkodziły to ludzkość już by wyginęła. Eh tego mi było potrzeba. Czasami za bardzo się shizuję ... :-)

Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ;) ja krwawię z nosa już kilka mcy - ze względu na suchą śluzówkę itp.
    Siostra miała ostrą anemię i nigdy jej się nie zdarzyło ani krwawienie z nosa, ani omdlenia.

A żelazo na prawdę się ze szpinaku nie wchłania;) ma go dużo, ale się nie przyswaja przez kwas w dużej ilości.

A o pomidorach nie wiedziałam, dziękuję, przyda się;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Słoneczko za oknem, synuś buszuje w brzuszku, czas wstać na owsiankę:) Dziewczyny, które mają być wpisane na listę, proszę przypomnijcie się.
    Są dzisiaj jakieś wizyty? Jak tak, to trzymam kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w 23 tygodniu :) wg belly mogą się u mnie już od tego tyg pojawić
    skurcze Braxtona Hicksa. No ciekawe XD i nadal nie mam linii :(

Ja w 1 ciąży również nie miałam linii i nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszyło :) za to wylazł mi pępek ( dla mnie niestety, bo jakoś nie bawi mnie taka "antenka" widoczna pod bluzką)...he he ale za to ku uciesze młodszego syna :P który co rano jak pakuje się do naszego łóżka, podnosi mi bluzkę, pokazuje na pępek i mówi "o! dzidzia :) " a ja dostaje soczystego buziaka we wspomniany pępek :P

Miłego dnia :)

skabarka, Misi@, 4me, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    w pomidorkach też jest żelazo, a najwięcej żelaza jest właśnie w suszonych pomidorkach i szpinaku.
    Ze szpiankiem to jest mit, ma tyle żelaza co większość zielonych roślin. Mit się wziął z tego, że pomylono się i przesunięto przecinek w wyniku :-) i tak fama poszła :-)
    Lepiej zjeść wołowinę, jajka lub ogólnie czerwone mięso :-) z tego się najwięcej przyswaja. Jeśli chodzi o rośliny to przyswajalność jest mniejsza. Warto jeść przede wszystkim natkę pietruszki, groch, fasola, czerwone i zielone warzywa czy żytni chleb pełnoziarnisty.

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

Paulinek, alutka, Gusiak, Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Ja w 1 ciąży również nie miałam linii i nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszyło :) za to wylazł mi pępek ( dla mnie niestety, bo jakoś nie bawi mnie taka "antenka" widoczna pod bluzką)...he he ale za to ku uciesze młodszego syna :P który co rano jak pakuje się do naszego łóżka, podnosi mi bluzkę, pokazuje na pępek i mówi "o! dzidzia :) " a ja dostaje soczystego buziaka we wspomniany pępek :P

Miłego dnia :)

Nie wiem czemu ale te antenki mnie obrzydzaja :D Moze dlatego ze ja mam otwarty

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie wiem czemu ale te antenki mnie obrzydzaja :D Moze dlatego ze ja mam otwarty
    Haha ja też tak mam i jakoś mi do tego nie śpieszno :-)mój jest wklęsły i chyba jeszcze długo będzie :-) Ale fajne to musi być jak taki mały człowieczek próbuje nawiązać kontakt z tym z brzucha :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki dzień zazdroszczę Wam tych L-4 :-) sama chętnie posiedziałabym na tarasie, a tak to wyjdę na słońce pewnie koło 17

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ