X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Doberek :D
    Czuje sie jak by lato było, okno juz otwarte bo tak mi gorąco :D
    Wstałam i mialam nos zawalony, patrze krew na papierze i czemu? Mało żelaza?

Być może, z tygodnia na tydzień :) mamy coraz więcej krwi w organiźmie, dlatego nasze zapotrzebowanie na żelazo rośnie, ja też dziś obudziłam się z nosem zakrwawionym i po zajęciach skocze do biedronki po świeże pomidorki i suszone pomidorki, bo od 2 tyg ich nie jadłam :) i już widać efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:50

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Być może, z tygodnia na tydzień :) mamy coraz więcej krwi w organiźmie, dlatego nasze zapotrzebowanie na żelazo rośnie, ja też dziś obudziłam się z nosem zakrwawionym i po zajęciach skocze do biedronki po świeże pomidorki i suszone pomidorki, bo od 2 tyg ich nie jadłam :) i już widać efekty
    Widzisz tez zaczęłam omijać pomidory :D
    chyba mi zbrzydly bo tak jak ktoras pisala wcześniej jak cos mi smakuje to jem codziennie az potem nie moge na to patrzeć :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Widzisz tez zaczęłam omijać pomidory :D
    chyba mi zbrzydly bo tak jak ktoras pisala wcześniej jak cos mi smakuje to jem codziennie az potem nie moge na to patrzeć :D

No mnie też, ale trzeba do nich powrócić :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No mnie też, ale trzeba do nich powrócić :P
    Albo kiwi kupie bo tam duzo zelaza jest a w pomidorach potas :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Albo kiwi kupie bo tam duzo zelaza jest a w pomidorach potas :)
    w pomidorkach też jest żelazo, a najwięcej żelaza jest właśnie w suszonych pomidorkach i szpinaku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • puzzel_ Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage nie każdy ma linie, wiele moich znajomych nie miało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybiore jednak kiwi bo te pomidory sie przejadly a na sile wciskac nie chcę :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo w szpinaku jest słabo przyswajalne przez kwas szczawiowy. Za to duzo zelaza maja buraki i soki z burakow. A krwawienia z nosa sa od hormonow i przekrwienia śluzówki a nie braku zelaza;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelazo w szpinaku jest słabo przyswajalne przez kwas szczawiowy. Za to duzo zelaza maja buraki i soki z burakow. A krwawienia z nosa sa od hormonow i przekrwienia śluzówki a nie braku zelaza;)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz czyli sie nie martwie :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

:P to akurat dziwne że zdarza mi się krwawienie z nosa, akurat gdy długo nie jem pomidorów albo szpinaku. Mój brat miał to samo, męczyły go poważne krwotoki z nosa, nie lubił pomidorów, od kiedy je je problem został zlikwidowany, coś jednak w tych pomidorach musi być

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety jak to dobrze jest móc zadzwonić do lekarza prowadzącego ciążę. Bałam się, że po zatruciu pokarmowym owocami coś może się stać dzidzi i zadzwoniłam. Pani poiwedziała, ze lekkie zatrucia to nic takiego i gdyby szkodziły to ludzkość już by wyginęła. Eh tego mi było potrzeba. Czasami za bardzo się shizuję ... :-)

Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ;) ja krwawię z nosa już kilka mcy - ze względu na suchą śluzówkę itp.
    Siostra miała ostrą anemię i nigdy jej się nie zdarzyło ani krwawienie z nosa, ani omdlenia.

A żelazo na prawdę się ze szpinaku nie wchłania;) ma go dużo, ale się nie przyswaja przez kwas w dużej ilości.

A o pomidorach nie wiedziałam, dziękuję, przyda się;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Słoneczko za oknem, synuś buszuje w brzuszku, czas wstać na owsiankę:) Dziewczyny, które mają być wpisane na listę, proszę przypomnijcie się.
    Są dzisiaj jakieś wizyty? Jak tak, to trzymam kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w 23 tygodniu :) wg belly mogą się u mnie już od tego tyg pojawić
    skurcze Braxtona Hicksa. No ciekawe XD i nadal nie mam linii :(

Ja w 1 ciąży również nie miałam linii i nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszyło :) za to wylazł mi pępek ( dla mnie niestety, bo jakoś nie bawi mnie taka "antenka" widoczna pod bluzką)...he he ale za to ku uciesze młodszego syna :P który co rano jak pakuje się do naszego łóżka, podnosi mi bluzkę, pokazuje na pępek i mówi "o! dzidzia :) " a ja dostaje soczystego buziaka we wspomniany pępek :P

Miłego dnia :)

skabarka, Misi@, 4me, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    w pomidorkach też jest żelazo, a najwięcej żelaza jest właśnie w suszonych pomidorkach i szpinaku.
    Ze szpiankiem to jest mit, ma tyle żelaza co większość zielonych roślin. Mit się wziął z tego, że pomylono się i przesunięto przecinek w wyniku :-) i tak fama poszła :-)
    Lepiej zjeść wołowinę, jajka lub ogólnie czerwone mięso :-) z tego się najwięcej przyswaja. Jeśli chodzi o rośliny to przyswajalność jest mniejsza. Warto jeść przede wszystkim natkę pietruszki, groch, fasola, czerwone i zielone warzywa czy żytni chleb pełnoziarnisty.

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

Paulinek, alutka, Gusiak, Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Ja w 1 ciąży również nie miałam linii i nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszyło :) za to wylazł mi pępek ( dla mnie niestety, bo jakoś nie bawi mnie taka "antenka" widoczna pod bluzką)...he he ale za to ku uciesze młodszego syna :P który co rano jak pakuje się do naszego łóżka, podnosi mi bluzkę, pokazuje na pępek i mówi "o! dzidzia :) " a ja dostaje soczystego buziaka we wspomniany pępek :P

Miłego dnia :)

Nie wiem czemu ale te antenki mnie obrzydzaja :D Moze dlatego ze ja mam otwarty

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nie wiem czemu ale te antenki mnie obrzydzaja :D Moze dlatego ze ja mam otwarty
    Haha ja też tak mam i jakoś mi do tego nie śpieszno :-)mój jest wklęsły i chyba jeszcze długo będzie :-) Ale fajne to musi być jak taki mały człowieczek próbuje nawiązać kontakt z tym z brzucha :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki dzień zazdroszczę Wam tych L-4 :-) sama chętnie posiedziałabym na tarasie, a tak to wyjdę na słońce pewnie koło 17

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ