X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa rzeczywiście jesteś okrutna :D Niestety nie można mieć wszystkiego - jak chce się mieć wszędzie blisko, to trzeba się zadowolić balkonem :P

aldonaa lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka śliczny brzusio i jaki już duży =)

Wonderland ciesz się, ze masz chociaż balkon ;p

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    ja uzywam masla brazujacego z bielendy :)
    Delikatnie muska kolorem i z poczatku ladnie pachnie , ale po czasie skora smierdzi jak po solarium :p
    Wszelkiego rodzaju samoopalacze lub kremy brakujące są zakazane w ciąży. Z tym opalaniem to jest tak ze można się wystawić na słońce ale wiadomo jak będą upały to raczej trzeba trzymać się cienia bo łatwo w naszym stanie o zaslabniecia.

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, cieszę się, chociaż kwiatki mogę posadzić :D

Właśnie też mi się wydaje, że w ciąży nie powinno się stosować żadnych samoopalaczy i kremów brązujących. Ze słońcem trzeba też uważać, żeby nie przegrzać brzuszka, bo maluchy nie lubią takiego ciepła (podobnie jak sauny, gorących kąpieli itd.)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mam nadzieję , że będzie chłodne lato. Podejrzewam, że jak będzie upalne to z domu nie wyjdę. A jeszcze 9 lipca obrona to już wogule ciężko będzie. Pojadłam sobie galaretki teściowa przyniosła na kolacje zjadłam. Mam nadzieję , że małemu posmakowała i nie będzie witania się z muszlą w jedną stronę lub drugą :). Jutro mam praktykę, więc trzeba rano wstać, ale znając życie to dzisiaj do późna usnąć nie będę mogła.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu, wszystko super, wszelkie organy na swoich miejscach, pomiary prawie idealnie co do dnia ciąży. Córcia nie zrobiła nam żadnego psikusa i córcią pozostała. Łożysko mam na przedniej ścianie, wysoko i po prawej stronie - znaczy wszystko się zgadza z moimi odczuciami. Tylko nie mam zdjęcia, bo mała nie chciała współpracować zupełnie i schowała twarz w łożysko. Obecnie ułożona pośladkowo, ale to jeszcze o niczym nie przesądza.
    Na zaparcia mam spróbować z laktulozą albo parafiną. Ewentualnie czopki glicerynowe.
    Lubie ten stan po badaniu, przez pewien czas jestem dużo spokojniejsza. :)

Gusiak, Anitka201, Lilla My, Wonderland, Terazsięuda:-), agatka196, Dżuls, adzia, easymum, Misi@, kasig, 4me, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy :P Miała być zielona :P a kupiłam rózowo czerwone XD walnieta mamuśka
    XD
    2qd4qwl.jpg
    k4w4sn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:17

Gusiak, Kasiarzynka, Lilla My, Wonderland, agatka196, Owca123, easymum, Anitka201, .ona., kasig, Misi@, skabarka, bento, Carolline, eM lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Gusiak, cieszę się, chociaż kwiatki mogę posadzić :D

Właśnie też mi się wydaje, że w ciąży nie powinno się stosować żadnych samoopalaczy i kremów brązujących. Ze słońcem trzeba też uważać, żeby nie przegrzać brzuszka, bo maluchy nie lubią takiego ciepła (podobnie jak sauny, gorących kąpieli itd.)
    Tu nawet nie chodzi ze dzieci tego nie lubią tylko intensywne słońce długie wygrzewanie brzucha na słońcu lub sauna mogą doprowadzić do uduszenia dziecka bo podobno dziecko w brzuchu nie ma takiej termolegulacji.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bardzo ładne sukieneczki... ale RÓŻOWE? ;D
    Faktycznie mamusia chyba zaczyna wariowac ;p

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie i tak wszelkie wygrzewanie na słońcu raczej w te wakacje odpada... jakoś ciągle mi gorąco i szukam jakis chlodniejszych miejsc, jak tylko jest mi za ciepło to zaraz robi mi się duszno...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady bardzo ładne sukieneczki... ale RÓŻOWE? ;D
    Faktycznie mamusia chyba zaczyna wariowac ;p

No dokładnie, tak się zarzekłam że dziewcznyki to tylko różowy kolor, ale w porównaniu do tej zielonej sukienki to te są śliczne XD i tamtą biją na głowę, wariuję XD boziu z chłopcem nie byłoby takiego szaleństwa

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie niestety tak samo, jak tylko jest mi za gorąco to od razu słabo się czuje. Tylko u mnie niestety kilka razy skończyło się omdleniem :(

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a może to właśnie dobrze, ze jednak będzie córa... zobacz, dzięki temu sama siebie potrafisz zaskoczyć =)

Jastin ja od razu szukam miejsca, zeby się gdzieś położyć albo chociaż posadzić tyłek... ale już wiem, ze jesli lato okaże sie gorące to będzie bardzo ciezko...

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak u mnie to samo jak mi gorąco to robi mi się zaraz duszno i mdleje . Ostatnio byłam w Kauflandzie tyle ludzi było duszno było , że słabo mi było. Kurcze a jak 2 komunie w maju. jak ja to wytrzymam w kościele, nie wiem. Obawiam się , że będę stała na dworze. A w lato to będę leżała w domu na narożniku przed wiatrakiem :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady, a może to właśnie dobrze, ze jednak będzie córa... zobacz, dzięki temu sama siebie potrafisz zaskoczyć =)

.

Może masz rację :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:33

Wonderland, Lady Savage lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tu nawet nie chodzi ze dzieci tego nie lubią tylko intensywne słońce długie wygrzewanie brzucha na słońcu lub sauna mogą doprowadzić do uduszenia dziecka bo podobno dziecko w brzuchu nie ma takiej termolegulacji.

Anitka201 pisząc, że nie lubi nie miałam na myśli znaczenia dosłownego :P Chodziło m.in. o to co napisałaś, bo gorąco powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, obniżenie ciśnienia krwi, omdlenia itd. Poza tym są badania, które pokazują że przegrzewanie organizmu matki w ciąży może prowadzić do powstania wad u malucha

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nic... musimy jakiś przetrwać to lato =)

Zimne bezalkoholowe drinki z lodem w garść i leżakowanie przed wentylatorami ;D

Anitka201, snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dziewczyny no nic... musimy jakiś przetrwać to lato =)

Zimne bezalkoholowe drinki z lodem w garść i leżakowanie przed wentylatorami ;D

Przetrwamy, byleby nie było takich dużych upałów :D I oby te nasze sesje z lodem i wentylatorami nie skończyły się przeziębieniem, bo wtedy to dopiero będzie :P

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cudowne sukieneczki!

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ