X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awugdh.jpgA to mój dzisiejszy zakup ☺

agatka196, easymum, Wonderland, Anitka201, Gusiak, 4me, kasig, bento lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    149vbjq.jpgi sukieneczki ☺

agatka196, easymum, Wonderland, Gusiak, kasig, bento lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2v2gp3t.jpgI to jest wózek który dla małej kupiłam.

agatka196, kasig, skabarka, bento, Misi@ lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia, jaki to wózek?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ach no pewnie że tak, ale miałam chęć jutro pojechać na warsztaty Bezpieczny Maluch... no ale to 70km w jedną stronę, mąż nie pojedzie bo do wieczora będzie na budowie.... a nie wiem czy samej nie będzie mi za ciężko... w końcu mam zwolnić tempo ;)
    zobaczę jeszcze, jakbym się lepiej czuła to może mamę wezmę i pojadę :)
    Ja bylam ostatnio na tych warsztatach- byly tylko dwa fajne tematy, które ciezko, gdzie indziej sprawdzić pierwsza pomoc dla malucha- w razie zachlysniecia sie czymś, w razie utraty przytomności i bezdechu. Moze ze względu na Twój zawód masz jakies szkolenia ale tak ogólnie uważam to za meeega przydatny temat! Na dodatek bylo to fajnie pokazane i do zapamiętania. Byka tez pierwsza pomoc dla kobiet w ciąży ale to juz dla partnera raczej info ;)

Drugi temat to info a propos fotelików, bezpiecznej jazdy kobiet w ciąży a później maluszka- tu tez byly jak dla mnie mega przydatne informacje.

Bylo tez troche o karmieniu ale to jest na kazdej szkole rodzenia.

Reszta to niestety same reklamy :/ w końcu ktos to musi sponsorować ;)

Fotelików juz wycrac nie mozna ale na koniec sa konkursy i w nagrodę różne kocyki, poduszki itp

Ogólnie większość tych warsztatów to jest jedna wielka reklama ale uważam, ze na te warto ze względu na te pieresza pomoc. Tylko, ze Ty masz spory kawalek- namów mamę i pojedzcie jesli pierwsza pomoc u maluszka to dla Ciebie nowy temat :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka to jest Polski producent firma Raf- Pol z pod Częstochowy. Znałam ten wózek wcześniej znajome bardzo zadowolone. I cena jak na te wyposażenie jest świetna. Za cały zestaw 3w1 dałam niespełna tysiąc złotych. Kupiłam go na allegro. Mają wiele fasonów. ☺

monaaa85 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz :) A jakiej firmy ten wózek? Podoba mi się, taki zgrabniutki.

Lady Twoje ubranka też cudne, ja czekam do 5 maja na potwierdzenie, że córeczka i wtedy będzie szaleństwo ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii?

Terazsięuda:-) lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i byl poruszany temat jeżdżenie przez kobiety w ciąży bez pasów...
    Pan jest ratownikiem medycznym- nie musze mówić jakie przykłady opisywal... Tragedia! Zawsze w pasach!
    A w ogóle to tak naprawde w 3 trymestrze ciąży nie powinno sie juz prowadzić :( nie wiedziałam o tym :( jesli podczas wypadku poduszka wyskoczy tpnuderza w brzuch z sila 300kg nie musze pisac co to oznacza :( na siedzeniu pasażera juz mozna bo odległość brzucha od poduchy musi byc 25 cm a jak się prowadzi i brzuch duzy to raczej tak daleko od kierownicy nie damy rady sie odsunąć.
    Nie maja za to problemu te kobiety, które brzuszek maja maly i 25 cm od kierownicy jest zachowane.

W materiałach jakie dostaliśmy bylo info, ze w stanach wiecej ginie dzieci nienarodzonych niż jesli dobrze pamiętam wszystkich od 0 do 4 roku! zycia!
    I to nie tylko przez brak pasów ale tez przez zle zapięte pasy.
    Pasy biodrowy musi przechodzić niżej niż nasze "bolce" biodrowe wystające z miednicy- tak mozna sobie sprawdzić czy jest ok...

Sie rozpisałam ;) ale to tak w skrócie o tak ;)

easymum, Anitka201, eM lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz :) A jakiej firmy ten wózek? Podoba mi się, taki zgrabniutki.

Lady Twoje ubranka też cudne, ja czekam do 5 maja na potwierdzenie, że córeczka i wtedy będzie szaleństwo ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii?
    Polski producent firma Raf -Pol. Kupiłam na allegro. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Ja robiłam takie badania (robiłam je jeszcze przed ciążą i częściowo na początku ciąży).

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    La lenka to jest Polski producent firma Raf- Pol z pod Częstochowy. Znałam ten wózek wcześniej znajome bardzo zadowolone. I cena jak na te wyposażenie jest świetna. Za cały zestaw 3w1 dałam niespełna tysiąc złotych. Kupiłam go na allegro. Mają wiele fasonów. ☺
    Myślałam, że to jakiś Bebetto, jakoś ta budka podobna. Fajowy :D

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Ja w kierunku zakrzepicy, ponieważ dostałam udaru mózgu w poprzedniej ciąży a ponad to zdiagnozowano u mnie zespół antyfosfolipidowy...USG doppl. żył ( mózgu, nóg etc) 1 w misiącu, jestem na akardzie i codziennie clexan co jakiś czas zwiększają mi dawkę, miliony badań krwi co 2 tyg i generalnie fajnie jest :P

• agniesja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:12

Owca123 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia cuuuuudne ubranka!!!
    Wlasnie dlatego chcialam miec corcie ;) i dla tiulowych spodniczek i kwiatów we włosach ;D

Ale Tymek tez bedzie dobrze ubrany :) juz ja o to zadbam - jak w końcu zacznę mu cos kupowac ;) bo narazie mam wielkie ZERO ;)

adzia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zwariowałam na punkcie tych dziewczecych ubranek.Bo od 12 lat tylko widzę brudne gacie Syna. Koszulki z treningów itp...

agatka196, 4me lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana zaraz wstaje się szykować. Ciężka noc dzisiaj miałam, o 1.35 do WC, następnie o 3. 35 i od tej godziny usnac nie mogłam co się ułożyłam przysnelo się to obudziłam i do WC i tak co 30 minut. Mam nadzieję że ta noc co przede mną jest będzie lepsza i ze zasne ze zmęczenia, bo dodam że uznałam ok 23. Nie wiem czy ktoś ma dziś wizytę, ale trzymam kciuki za wszystkie wizyty :-)
    Oby dzień był lepszy od nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 05:19

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu :) wg belly mogą się u mnie już od tego tyg pojawić
    skurcze Braxtona Hicksa. No ciekawe XD i nadal nie mam linii :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:42

adzia, skabarka, Owca123 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady moja siostra nie miała wogule linii wiec nie wiem od czego to zależy ta linia i czy przy każdej ciąży musi być widoczna. Widocznie nie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    dziś w nocy mało spałam bo bolał mnie żołądek. Kurcze wieczorem zrobiłąm sok z pomarańczy i chyba jedna była nieświeża i mam jakieś lekkie zatucie pokazrmowe.

Boje się, czy to nie ma złego wpływu na dziecko:/ eh

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :D
    Czuje sie jak by lato było, okno juz otwarte bo tak mi gorąco :D
    Wstałam i mialam nos zawalony, patrze krew na papierze i czemu? Mało żelaza?

Owca123 lubi tę wiadomość

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ