Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
skabarka wrote:ach no pewnie że tak, ale miałam chęć jutro pojechać na warsztaty Bezpieczny Maluch... no ale to 70km w jedną stronę, mąż nie pojedzie bo do wieczora będzie na budowie.... a nie wiem czy samej nie będzie mi za ciężko... w końcu mam zwolnić tempo
zobaczę jeszcze, jakbym się lepiej czuła to może mamę wezmę i pojadę
Drugi temat to info a propos fotelików, bezpiecznej jazdy kobiet w ciąży a później maluszka- tu tez byly jak dla mnie mega przydatne informacje.
Bylo tez troche o karmieniu ale to jest na kazdej szkole rodzenia.
Reszta to niestety same reklamyw końcu ktos to musi sponsorować
Fotelików juz wycrac nie mozna ale na koniec sa konkursy i w nagrodę różne kocyki, poduszki itp
Ogólnie większość tych warsztatów to jest jedna wielka reklama ale uważam, ze na te warto ze względu na te pieresza pomoc. Tylko, ze Ty masz spory kawalek- namów mamę i pojedzcie jesli pierwsza pomoc u maluszka to dla Ciebie nowy temat
-
La lenka to jest Polski producent firma Raf- Pol z pod Częstochowy. Znałam ten wózek wcześniej znajome bardzo zadowolone. I cena jak na te wyposażenie jest świetna. Za cały zestaw 3w1 dałam niespełna tysiąc złotych. Kupiłam go na allegro. Mają wiele fasonów. ☺
monaaa85 lubi tę wiadomość
-
Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz
A jakiej firmy ten wózek? Podoba mi się, taki zgrabniutki.
Lady Twoje ubranka też cudne, ja czekam do 5 maja na potwierdzenie, że córeczka i wtedy będzie szaleństwo
Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii?Terazsięuda:-) lubi tę wiadomość
-
Ah i byl poruszany temat jeżdżenie przez kobiety w ciąży bez pasów...
Pan jest ratownikiem medycznym- nie musze mówić jakie przykłady opisywal... Tragedia! Zawsze w pasach!
A w ogóle to tak naprawde w 3 trymestrze ciąży nie powinno sie juz prowadzićnie wiedziałam o tym
jesli podczas wypadku poduszka wyskoczy tpnuderza w brzuch z sila 300kg nie musze pisac co to oznacza
na siedzeniu pasażera juz mozna bo odległość brzucha od poduchy musi byc 25 cm a jak się prowadzi i brzuch duzy to raczej tak daleko od kierownicy nie damy rady sie odsunąć.
Nie maja za to problemu te kobiety, które brzuszek maja maly i 25 cm od kierownicy jest zachowane.
W materiałach jakie dostaliśmy bylo info, ze w stanach wiecej ginie dzieci nienarodzonych niż jesli dobrze pamiętam wszystkich od 0 do 4 roku! zycia!
I to nie tylko przez brak pasów ale tez przez zle zapięte pasy.
Pasy biodrowy musi przechodzić niżej niż nasze "bolce" biodrowe wystające z miednicy- tak mozna sobie sprawdzić czy jest ok...
Sie rozpisałamale to tak w skrócie o tak
easymum, Anitka201, eM lubią tę wiadomość
-
easymum wrote:Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz
Lady Twoje ubranka też cudne, ja czekam do 5 maja na potwierdzenie, że córeczka i wtedy będzie szaleństwo
Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii? -
easymum wrote:Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz
Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii?
Ja robiłam takie badania (robiłam je jeszcze przed ciążą i częściowo na początku ciąży). -
adzia wrote:La lenka to jest Polski producent firma Raf- Pol z pod Częstochowy. Znałam ten wózek wcześniej znajome bardzo zadowolone. I cena jak na te wyposażenie jest świetna. Za cały zestaw 3w1 dałam niespełna tysiąc złotych. Kupiłam go na allegro. Mają wiele fasonów. ☺
adzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Adzia, piękne te sukienunie, sama słodycz
Dziewczyny, czy któraś z Was miała jakieś badania w kierunku zakrzepicy lub trombofilii? -
Adzia cuuuuudne ubranka!!!
Wlasnie dlatego chcialam miec corciei dla tiulowych spodniczek i kwiatów we włosach
Ale Tymek tez bedzie dobrze ubranyjuz ja o to zadbam - jak w końcu zacznę mu cos kupowac
bo narazie mam wielkie ZERO
adzia lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana zaraz wstaje się szykować. Ciężka noc dzisiaj miałam, o 1.35 do WC, następnie o 3. 35 i od tej godziny usnac nie mogłam co się ułożyłam przysnelo się to obudziłam i do WC i tak co 30 minut. Mam nadzieję że ta noc co przede mną jest będzie lepsza i ze zasne ze zmęczenia, bo dodam że uznałam ok 23. Nie wiem czy ktoś ma dziś wizytę, ale trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Oby dzień był lepszy od nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 05:19
-
Witam się w 23 tygodniu
wg belly mogą się u mnie już od tego tyg pojawić
skurcze Braxtona Hicksa. No ciekawei nadal nie mam linii
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 06:42
adzia, skabarka, Owca123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny