X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Aha :) czyli mam uciekać do Październikowych? :P

Broń Boże, nie o to mi chodziło :)

Owca123 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Według OM na 1 października, a USG, że 27 września :) Intuicja też podpowiada, że to będzie wrześniowy bobas ;)

Koleżanki w pracy poleciły mi te witaminy. Kupiłam, ale jeszcze nie zaczęłam brać. Ciągle się zastanawiam i mam mieszane uczucia... Nie wiedziałam, że od witamin zależy masa urodzeniowa dziecka, jestem w szoku.
    Pomyślałam, że może jeszcze któraś z Was ma doświadczenie z tym produktem. Opinie w internecie ma piękne, tylko wielkość tabletki jak dla konia ;) hehe

Ależ macie menu na dzisiejsze obiady!!!!! Mogę do kogoś się wprosić? ;)

Wszystkie kobiety dla kobiet w ciąży mają takie gabaryty XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca123 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Chciałabym się ładnie przywitać bo podczytuję Was od niedawna :) Sympatycznie tu macie :)

Wracając do tematu witamin, czy któraś kojarzy lub bierze Pharmaton Matruelle?
    Ja się nad tymi witaminami zastanawiam :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Są tu też dziewczyny z terminami na sierpień i na październik - wszystkie mamy nasze są :)

Dokładnie :3

Owca123 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Kobieca intuicja nigdy mnie nie zawiodła :)
    Koleżanka stwierdziła, że jak mam podczas ciąży ochotę na słodkie to na bank będzie córka, a ja od początku wiedziałam, że syn :)

:P tu się nie zgodzę :P ja intuicję odziedziczyłam po mamie, która miała ją w pierwszej ciąży że będzie syn :P urodziłam się ja XD potem miałą znowu przeczucie że syn, urodziła moją siostrę :P potem zaczeła się ubierać w kiecki różowe, kochała róż, jak była w ciąży z 3 dzieckiem XD była w 100% przekonana że to trzecia córa i co :P i jajko, nawet dwa XD bo na świat przyszedł mój brat :P
    I ja chyba intuicję po niej mam bo od początku ciąży byłam przekonana że mam synka w brzuchu a tu :P klops córa wyszła

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znajome mi polecały te witaminy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus ma eleganckie małe tabletki ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kilka godzin wyskoczylam na dworek u juz trzy strony do nadrobienia =))

Aldona piękny masz ten ogród... tez bym sobie na tej ławeczce w taka pogodę posoedziala... zazdraszczam =)

A co do obiadu, jako ze nie bylo mnie pół dnia dzis u mnie kanapki... jakoś mąż przeżyje, w pracy jadl wczorajsze spaghetii, wiec można uznać ze gotowany posiłek w ciągu dnia był ;p

ps. Nancy śliczny masz brzuszek =)

Nancy87, aldonaa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, takie pytanie: miewacie fosforany bezpostaciowe w moczu?
    Kurczę, bo u mnie już kolejny raz w moczu są, niby wszędzie czytam, że to zależy od pH (zasadowe, takie też mam) i diety jarskiej lub mlecznej (fakt, dużo u mnie tego) i że jak reszta ok, to nie ma się czym przejmować...
    Prawda to? :D

U mnie wyszły, ale lekarz powiedział, że skoro cała reszta jest w porządku, to mam się nimi nie przejmować, bo nie świadczą o niczym złym i zależą od diety. To się nie przejmowałam :P teraz robiłam kolejne badania i już ich nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:26

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa ale super, właśnie czegoś takiego brakuje mi w bloku :P

aldonaa lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland, pozwalam Ci wydrukowac te zdjecia i w ramke wlozyc, a nawet mozesz nimi mieszkanie wytapetowac, he he :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wonderland, pozwalam Ci wydrukowac te zdjecia i w ramke wlozyc, a nawet mozesz nimi mieszkanie wytapetowac, he he :)

Jesteś okrutna ;p
    Chcesz, żeby Nam się Wonderland dobijala za każdym razem kiedy będzie patrzeć na ramkę lub ścianę? ;d

Wonderland, aldonaa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny używacie jakichś bronzerów? jestem blada jak śmierć, nie mogę się opalać i boję się, że za chwilę będę razić bielą na ulicy ;-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:20

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam masla brazujacego z bielendy :)
    Delikatnie muska kolorem i z poczatku ladnie pachnie , ale po czasie skora smierdzi jak po solarium :p

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:20

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka nie łam się.. prawie każda z nas ma złe dni, okropne dolegliwości, ale mijają na szczęście po kilku godzinach lub max. kilku dniach. Damy radę i przebrniemy przez to wszystko dla naszych maleństw :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się jakoś przetrwać bez żadnych bronzerow... mam niby taka brzoskwiniowa cerę, wiec tragedii nie ma, ale zawsze lubilam taka lekka opaleniznę ... no ale nic, to lato trzeba jakoś przetrwać =)

Skabarka kochna po to tu jesteśmy wszystkie, ze jak masz zły dzień, kryzys czy cokolwiek się dzieje to smialo pisz... nawet jeslo nie pomożemy to postaramy się chociaż jakoś wesprzeć, albo się od tego wszystkiego oderwać... =)

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

Wonderland, marlenak_me, Gusiak, Anitka201, agatka196, Lady Savage, la_lenka, Lilla My, adzia, Kasiarzynka, easymum, .ona., przyszła mama lubią tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ