Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa przerabialam mieszkanie z tesciowa. Przez dwa lata bylo wszystko ok a potem jakby cos peklo. Wytrzymalismy jeszcze dwa i uciekalismy gdy tylko byla okazja. Teraz tesciowa sama meieszka w 130m domu. Z moimi rodzicami mamy o wiele lepsze relacje ale i tak obie strony wiedza ze najlepiej jest mieszkac osobno.
-
nick nieaktualnyHej
dołączam do forum
nie nadrobie wszystkich postów, ale chętnie zaczne sledzić od dziś
u nas będzie ponoć dziewczynka-Helenka :)Ruchy czuje od 17 tyg. a teraz to już niezle kopniaki (19 tydz)Jestem bardzo szczupła i wysoka wiec brzuszek dopiero zaczyna być widoczny dla ludzi na zewnątrz
Dżuls, agatka196, Terazsięuda:-), Czarna_88, Lady Savage, Lilla My, chabasse, Carolline, easymum, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Uffff ... nadrabrobilam Was
Co do ruchów i ja je czulam parę dni, a teraz baaardzo sporadycznie i zdarza się kilka dni kiedy nie czuje ich e ogóle.. ale pewnie to właśnie dlatego, ze maluch ma duzo miejsca w brzuszku
Śliczna za oknem pogoda, a mnie czeka sprzątanie mieszkania, bo w weekend jakoś nie mieliśmy czasu ... później musze jeszcze ogarnąć skarbowke, żeby złożyć pit... wiec znów czeka mnie dzień w ruchu
Gratuluję udanych wizyt...
Swoją drogą... teraz się tak zastanawiam czy poza mną któraś tez jeszcze nie zna plci, czy tylko ja zostałam ze wstydnisniem?
ja jeszcze też nie znami dopiero 19 maja się dowiem jeśli się pokaże
-
Również witam nowe mamusie
A dla mnie z kolei taka pogoda jest troszkę za gorąca... tzn. Uwielbiam słonko, ale jak mam gdzieś jechać czy coś załatwić autem to zdecydowanie za gorąco i duszno...
Także z moich wielkich planów pozostało to, ze lenie się w domku... zdecydowalam, ze na miasto wyjadę po poludniu jak juz się trochę to słońce schowa -
anulka20 wrote:Witajcie dziewczyny
ja po spacerku było super
jest fajnie ciepło wręcz gorąco jakby lato było idę ziemniaki obrać bo dziś sama jem mąż popołudnie ma i ziemniaki dziś z jajkiem sądzonym
Na razie sprzątam szafę, otworzyłam sobie drzwi na balkon i jest całkiem miło. -
U mnie również strasznie ciepło, właśnie wróciłam ze szybkiego spaceru z psem, bo jemu również takie mocne słonko nie służy. Z drugiej strony wolę taką pogodę, niż to co zapowiadają na jutro ;/
Dziewczyny czy macie jakiś sposób jak ustrzec się przed kleszczami? Jak tylko o nich pomyślę, to wszystko mnie swędzi. Psiak ma zaaplikowaną kropelkę i wczoraj przytargał na sierści jakiegoś małego, boję się tego cholerstwa
I druga sprawa, zaczęłam się zastanawiać nad mebelkami do dziecięcego pokoiku i już na łóżeczku natknęłam się na problem.. jaki materac wybrać? -
W ogóle to musze chyba coś poważnie pomyśleć o jakiejś 'diecie' w ciąży.... niby na prawdę nie jem jakiś bardzo nie zdrowych rzeczy... staram się jeść rozsądnie i raczej zdrowo to cały czas lecą mi kg w górę
Jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży będę na bank plus 20...
Na pewno na wzrost wagi ma wpływ tarczyca, rzucenie palenia i raczej zmiana diety... przed ciążą raczej jadłam średnio zdrowo ale za to mniej i cwiczylam... teraz ze względu na to łożysko nie mogę się przemęczac, wiec ćwiczenia odpadają...
Chyba przerzuce się na samo gotowane jedzonko... może to coś pomoże -
Witam nowe mamusie
My spacerek krotki mamy zaliczony bo musialam z moim psiakiem isc a teraz lenie sie w domku przy otwartym balkonie bo mnie dzisiaj brzuszek boliwzdecia i te sprawy
a do tego mnie mdli dzisiaj
mam nadzieje ze troche odpoczne i przejdzie bo dalej chce isc po moje nowe kwiatuszki i dalej dopieszczac moj balkon
-
Moka 89 tez jak pomysle o kleszczach to mnie wszystko swedzi i wogole.... ja mam yorka ktory wszedzie wchodzi i tez sie boje ze znowu przyniesie jakies do domu, rok temu mialam jednego w lozku ktorego dopiero rano znalazlam ! Masakra, psiak niby ma kropielki na sobie ale przyniesc moze
-
Ja dziewczyny mam jakiś tydzień niespodzianek
wczoraj sąsiadka z ubrankami, a dziś listonosz przynosi mi wielką paczkę, a w niej prezent od mojej blogowej koleżanki. A w środku stonoga
którą ona zrobiła dla mojego dzidzi do łóżeczka co by się dzidzia o pręciki nie obijała i do tego mnóstwo jakiś próbek, i coś tajemniczego białego? Nie wiem do czego ten mały kawałek materiały z 3 guziczkami jest. Któraś może mnie olśnić.
-
moka89 wrote:I druga sprawa, zaczęłam się zastanawiać nad mebelkami do dziecięcego pokoiku i już na łóżeczku natknęłam się na problem.. jaki materac wybrać?
Łóżeczko najprawdopodobniej weźmiemy to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/ - podoba mi się, że jest proste i ma szczebelki na wszystkie strony. Jeszcze do końca nie jestem przekonana jak stanie, jeśli prostopadle do naszego łóżka to chcę mieć możliwość zaglądania do malucha poprzez ten krótszy bok. Ale też lekko rozglądam się po allegro. Na pewno ma być coś proste i białe.
-
Czarna - no przynieść na sobie może, bo dzięki kropelce one się nie wbijają, ale na sierści niestety mogą być ;/ Może są jakieś bransoletki dla ludzi albo coś co odstraszy to paskudztwo?
Lady - nie mam pojęcia do czego to może służyć.. Może jakaś przedłużka do bodziaka?haha
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Lenka - również chcę iść w białe mebelki
Łóżeczko podoba mi się Hensvik z Ikei i właśnie zastanawiałam się czy materac lateksowy czy kieszeniowy. Patrzyłam też na zestawy łóżeczko + materac z allegro ale większość widziałam z gryką i kokosem. Kokos ok, ale gryki bym nie chciała ;/
-
nick nieaktualnyJa prawdopodobnie kupie wlasnie lozeczko z materacem kokos pianka gryka z allegro i nie wiem czemu tak sie tego materaca boicie... Moje 2 kolezanki maja wlasnie taki dla dzieci i nic im nie gnije sa zadowolone, opinie na necie tez czytalam pozytywne
-
wiaraczynicuda wrote:Ja prawdopodobnie kupie wlasnie lozeczko z materacem kokos pianka gryka z allegro i nie wiem czemu tak sie tego materaca boicie... Moje 2 kolezanki maja wlasnie taki dla dzieci i nic im nie gnije sa zadowolone, opinie na necie tez czytalam pozytywne
Tak pierwszy z brzegu wynik z google http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-sen-dziecka-czyli-jak-wybrac-materac/
Mnie gryka i kokos odrzuca, nie chcę za nic. Jeszcze kieszeniowy rozważałam, ale chyba lateks fajniejszy (choć droższy).
Co do łóżeczka to Hensvika raczej nie chcę (choć ładne), bo dla mnie jest typowo dziewczynkowe. A jednak gdzieś tam mam nadzieję na kolejne dziecko, które płci będzie niewiadomej. Wolę coś uniwersalnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:16
-
la_lenka - właśnie natknęłam się na tą samą stronkę
Stawiam na lateks w takim razie
Hensvika ma mój bratanek, więc chyba nie jest typowo dziewczęce hehe
http://allegro.pl/masywne-lozeczko-z-szuflada-ladna-komoda-zestaw-i5266405168.html ten zestaw mi się bardzo podoba i wychodzi korzystniej cenowo, dobrze, że jeszcze sporo czasu zostało, bo jakaś niezdecydowana jestem w TYM stanie