X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka ja jeszcze chyba spytam znajomego fizjoterapeuty co on by mi polecił bo zawsze lozeczko moge kupic bez materaca i wtedy dokupic ten polecany przez fizjoterapeute :)

Dziewczyny za godzine bede jechala do ginekologa mam wizyte na 15:55 choc pewnie wejdziemy dopiero po 16 jak ostatnio :)
    Trzymajcie kciuki żeby moja dzidzia pokazała co ma między nóżkami:)

Paulinek, Lilla My, easymum, adzia lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Hensvika ma mój bratanek, więc chyba nie jest typowo dziewczęce hehe :D
    Mi się te rzeźbienia z boku kojarzą dziewczynkowo, nic nie poradzę :P

A komody nie chcę, u mnie będzie szafa z przewijakiem w środku :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda trzymam kciuki, żebyś poznała płeć swojego maluszka =)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda, a Ty jak obstawiasz? :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    wiaraczynicuda, a Ty jak obstawiasz? :D

szczerze to nie mam zielonego pojecia:)
    od poczatku ciazy obstawialam synka, moj R mi ciagle mowi ze bedzie corka, koleznaki tez ja obstawialy wiec ja juz sama nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:32

• PannaB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki piekny ten wozek :))))

http://allegro.pl/tutek-wozek-grander-play-2w1-3w1-eco-gratisy-i5299433697.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lozeczka ciagle sie waham czy kupic takie co sie zmienia w tapczanik czy nie?wgl chcialam cos w kolorze dab sonoma i nie ma:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny jaki piekny ten wozek :))))

http://allegro.pl/tutek-wozek-grander-play-2w1-3w1-eco-gratisy-i5299433697.html
    oooo nieeeee! ;P wygląda jak wanienka na stelażu, poza tym za bardzo pstrokaty jak dla mnie ;P
    Wcześniej byłam zakochana w riko nano, ale spacerówka z oparciem, które jest niższe niż w innych wózkach o ok 8 cm go zdyskwalifikowała. Ostatnio widziałam tegoroczny model baby design lupo comfort new i już nie rozglądam się za innymi. Zakochałam się :D Muszę tylko zobaczyć na żywo kolorystykę:)

sweety lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Czarna - no przynieść na sobie może, bo dzięki kropelce one się nie wbijają, ale na sierści niestety mogą być ;/ Może są jakieś bransoletki dla ludzi albo coś co odstraszy to paskudztwo?

Lady - nie mam pojęcia do czego to może służyć.. Może jakaś przedłużka do bodziaka?:D haha

Masz rację to jest przedłuzka do body, ;) spytałam się tej koleżanki na maila

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już chyba zdecydowana na Jedo Bartatina jako głęboki. Jest wielką krową, ale ta amortyzacja na pasach skradła moje serce. W tej chwili żaden inny mi się już nie podoba, wszelkie zmysły mi krzyczą za Bartatiną.
    A potem na wiosnę chce kupić spacerówkę Maclarena.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A tak wogóle to miłego dnia wszystkim!

Próbowałam Was nadrobić, ale to jest niewykonalne, poddaję się ;) Ale ja od jutra też będę na zwolnieniu, więc spoko - będę na czasie :) Do połowy maja będę regularnie :)

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą zastrzyki przeciwzakrzepowe - jak uniknąć siniaków i zrostów na brzuchu? Jeszcze nie mam, ale czytałam, że często są. Ja mam problem nie tyle z bólem podczas zastrzyku, bo jak wstrzykuję bardzo wolno, to jest to do zniesienia. Ale mam chyba jakąś grubą skórę na brzuchu, bo mam duże problemy z wbiciem igły, no masakra jakaś.

Co do ruchów, ja w tamtym tygodniu miałam 4 dni przerwy, ale wcześniej czułam słabo i sporadycznie. Więc nie panikowałam, ale zgodzę się z la_lenką - emocji nie wyłączysz i mimo, że się starałam nie martwić, to myślałam, sprawdzałam, dotykałam, bo jednak niepokój był. No niestety, można próbować racjonalnie, ale przecież nie jesteśmy facetami, u nas to działa trochę inaczej :) szczególnie jeśli jest to pierwsze, upragnione maleństwo. Z czasem będziemy mądrzejsze, że tak to jest, ale póki co niepokój będzie nam towarzyszył i tyle. Byle nie panika i schizowanie, reszta moim zdaniem jest w normie i musimy sobie dać do tego prawo.

Dziewczyny, które pisały i takim silnym kłuciu jakby szyjki - pytała któraś lekarza co to znaczy? Ja mam od paru dni, momentami silne, ale przechodzi, a wizyta dopiero 5 maja na usg połówkowym.

Najlepiej jest bardzo szybko wbić igle ...jedyny znany mi sposób...ja siniaki i tak mam i to potężna - bo biorę już 0,8 clexan i na 99 % zostanie zwiekszona dawka ...na brzuchu mam siniak na siniaku i zrosty tez paskudne, że coraz trudniej znaleźć miejsce do wkłucia ... a tu jeszcze jakieś 20 tyg tego diabelstwa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja jestem już chyba zdecydowana na Jedo Bartatina jako głęboki. Jest wielką krową, ale ta amortyzacja na pasach skradła moje serce. W tej chwili żaden inny mi się już nie podoba, wszelkie zmysły mi krzyczą za Bartatiną.
    A potem na wiosnę chce kupić spacerówkę Maclarena.

wygląda bardzo podobnie do naszego, a tego typu kółka i amortyzacja sprawdziły się u nas genialnie :)

la_lenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Widziałyście, że na forum pojawił się wątek Styczniówki 2016 :) jakoś tak nagle poczułam, że za chwilę u nas sypną się info o tym która już rozpakowana :P

Jastin13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Wasze posty :)
    Co do ruchów to ich nie czuje od weekendu ale trochę zalatani byliśmy więc myślę, że dzidzia też się tym zmęczyła i po prostu odpoczywa.
    Jeśli chodzi o wózek i łóżeczko to z małżonkiem stwierdziliśmy, że coś się zamówi przez neta nowego i niedrogiego :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dentysta faktycznie luz.. dal mi specjalne znieczulenie ktore nie przechodzi przez lozysko, wszystko trwalo 20 min i wiecej stresu niz to wszystko warte, ale bylam prywatnie, bo panstwowo chcieli mi zrobic bez znieczulenia.. tak wiec nie ma sie czego bac :)

skabarka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Najlepiej jest bardzo szybko wbić igle ...jedyny znany mi sposób...ja siniaki i tak mam i to potężna - bo biorę już 0,8 clexan i na 99 % zostanie zwiekszona dawka ...na brzuchu mam siniak na siniaku i zrosty tez paskudne, że coraz trudniej znaleźć miejsce do wkłucia ... a tu jeszcze jakieś 20 tyg tego diabelstwa :(

Alutka, mnie też trochę przeraża wizja zastrzyków do końca ciąży a nawet trochę dłżej, bo chyba jeszcze z miesiąc po porodzie. Ale wyjścia nie ma, ja na razie biorę 0,4 ale za tydzień powtarzam d-dimery i jeszcze czekam na całą masę wyników z mutacji i wtedy się okaże co dalej. A kupujesz na ryczałt czy na 100%? Jak pomyślę, że do końca ciąży wydam na zastrzyki tyle co na dobry wózek w zestawie plus wyposażenie pokoiku to mną lekko trzęsie ... Uważam, że w ciąży te zastrzyki powinny być na ryczałcie, skoro tak naprawdę ratują życie. No ale cóż, kolejny absurd naszego systemu ochrony zdrowia ...

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:24

easymum, Sigma lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam cudowne popołudnie na tarasie, prawie 2 godzinki relaksu na leżaku, bajka :) o tym marzyłam od dawna!
    Po tych kilku ciepłych dniach i wczorajszej deszczowej niedzieli rośliny oszalały, tyle świeżych pączków dookoła, że aż się serce cieszy. No i ptaki dają takie koncerty, że filharmonia wysiada ;) Dawno nie byłam taka zrelaksowana :) Idę jeść późny obiad i szykować kolację dla męża.

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ