WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka ja jeszcze chyba spytam znajomego fizjoterapeuty co on by mi polecił bo zawsze lozeczko moge kupic bez materaca i wtedy dokupic ten polecany przez fizjoterapeute :)

Dziewczyny za godzine bede jechala do ginekologa mam wizyte na 15:55 choc pewnie wejdziemy dopiero po 16 jak ostatnio :)
    Trzymajcie kciuki żeby moja dzidzia pokazała co ma między nóżkami:)

Paulinek, Lilla My, easymum, adzia lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Hensvika ma mój bratanek, więc chyba nie jest typowo dziewczęce hehe :D
    Mi się te rzeźbienia z boku kojarzą dziewczynkowo, nic nie poradzę :P

A komody nie chcę, u mnie będzie szafa z przewijakiem w środku :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda trzymam kciuki, żebyś poznała płeć swojego maluszka =)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda, a Ty jak obstawiasz? :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    wiaraczynicuda, a Ty jak obstawiasz? :D

szczerze to nie mam zielonego pojecia:)
    od poczatku ciazy obstawialam synka, moj R mi ciagle mowi ze bedzie corka, koleznaki tez ja obstawialy wiec ja juz sama nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 14:32

• PannaB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jaki piekny ten wozek :))))

http://allegro.pl/tutek-wozek-grander-play-2w1-3w1-eco-gratisy-i5299433697.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do lozeczka ciagle sie waham czy kupic takie co sie zmienia w tapczanik czy nie?wgl chcialam cos w kolorze dab sonoma i nie ma:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny jaki piekny ten wozek :))))

http://allegro.pl/tutek-wozek-grander-play-2w1-3w1-eco-gratisy-i5299433697.html
    oooo nieeeee! ;P wygląda jak wanienka na stelażu, poza tym za bardzo pstrokaty jak dla mnie ;P
    Wcześniej byłam zakochana w riko nano, ale spacerówka z oparciem, które jest niższe niż w innych wózkach o ok 8 cm go zdyskwalifikowała. Ostatnio widziałam tegoroczny model baby design lupo comfort new i już nie rozglądam się za innymi. Zakochałam się :D Muszę tylko zobaczyć na żywo kolorystykę:)

sweety lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Czarna - no przynieść na sobie może, bo dzięki kropelce one się nie wbijają, ale na sierści niestety mogą być ;/ Może są jakieś bransoletki dla ludzi albo coś co odstraszy to paskudztwo?

Lady - nie mam pojęcia do czego to może służyć.. Może jakaś przedłużka do bodziaka?:D haha

Masz rację to jest przedłuzka do body, ;) spytałam się tej koleżanki na maila

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już chyba zdecydowana na Jedo Bartatina jako głęboki. Jest wielką krową, ale ta amortyzacja na pasach skradła moje serce. W tej chwili żaden inny mi się już nie podoba, wszelkie zmysły mi krzyczą za Bartatiną.
    A potem na wiosnę chce kupić spacerówkę Maclarena.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    A tak wogóle to miłego dnia wszystkim!

Próbowałam Was nadrobić, ale to jest niewykonalne, poddaję się ;) Ale ja od jutra też będę na zwolnieniu, więc spoko - będę na czasie :) Do połowy maja będę regularnie :)

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą zastrzyki przeciwzakrzepowe - jak uniknąć siniaków i zrostów na brzuchu? Jeszcze nie mam, ale czytałam, że często są. Ja mam problem nie tyle z bólem podczas zastrzyku, bo jak wstrzykuję bardzo wolno, to jest to do zniesienia. Ale mam chyba jakąś grubą skórę na brzuchu, bo mam duże problemy z wbiciem igły, no masakra jakaś.

Co do ruchów, ja w tamtym tygodniu miałam 4 dni przerwy, ale wcześniej czułam słabo i sporadycznie. Więc nie panikowałam, ale zgodzę się z la_lenką - emocji nie wyłączysz i mimo, że się starałam nie martwić, to myślałam, sprawdzałam, dotykałam, bo jednak niepokój był. No niestety, można próbować racjonalnie, ale przecież nie jesteśmy facetami, u nas to działa trochę inaczej :) szczególnie jeśli jest to pierwsze, upragnione maleństwo. Z czasem będziemy mądrzejsze, że tak to jest, ale póki co niepokój będzie nam towarzyszył i tyle. Byle nie panika i schizowanie, reszta moim zdaniem jest w normie i musimy sobie dać do tego prawo.

Dziewczyny, które pisały i takim silnym kłuciu jakby szyjki - pytała któraś lekarza co to znaczy? Ja mam od paru dni, momentami silne, ale przechodzi, a wizyta dopiero 5 maja na usg połówkowym.

Najlepiej jest bardzo szybko wbić igle ...jedyny znany mi sposób...ja siniaki i tak mam i to potężna - bo biorę już 0,8 clexan i na 99 % zostanie zwiekszona dawka ...na brzuchu mam siniak na siniaku i zrosty tez paskudne, że coraz trudniej znaleźć miejsce do wkłucia ... a tu jeszcze jakieś 20 tyg tego diabelstwa :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja jestem już chyba zdecydowana na Jedo Bartatina jako głęboki. Jest wielką krową, ale ta amortyzacja na pasach skradła moje serce. W tej chwili żaden inny mi się już nie podoba, wszelkie zmysły mi krzyczą za Bartatiną.
    A potem na wiosnę chce kupić spacerówkę Maclarena.

wygląda bardzo podobnie do naszego, a tego typu kółka i amortyzacja sprawdziły się u nas genialnie :)

la_lenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Widziałyście, że na forum pojawił się wątek Styczniówki 2016 :) jakoś tak nagle poczułam, że za chwilę u nas sypną się info o tym która już rozpakowana :P

Jastin13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Wasze posty :)
    Co do ruchów to ich nie czuje od weekendu ale trochę zalatani byliśmy więc myślę, że dzidzia też się tym zmęczyła i po prostu odpoczywa.
    Jeśli chodzi o wózek i łóżeczko to z małżonkiem stwierdziliśmy, że coś się zamówi przez neta nowego i niedrogiego :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dentysta faktycznie luz.. dal mi specjalne znieczulenie ktore nie przechodzi przez lozysko, wszystko trwalo 20 min i wiecej stresu niz to wszystko warte, ale bylam prywatnie, bo panstwowo chcieli mi zrobic bez znieczulenia.. tak wiec nie ma sie czego bac :)

skabarka lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Najlepiej jest bardzo szybko wbić igle ...jedyny znany mi sposób...ja siniaki i tak mam i to potężna - bo biorę już 0,8 clexan i na 99 % zostanie zwiekszona dawka ...na brzuchu mam siniak na siniaku i zrosty tez paskudne, że coraz trudniej znaleźć miejsce do wkłucia ... a tu jeszcze jakieś 20 tyg tego diabelstwa :(

Alutka, mnie też trochę przeraża wizja zastrzyków do końca ciąży a nawet trochę dłżej, bo chyba jeszcze z miesiąc po porodzie. Ale wyjścia nie ma, ja na razie biorę 0,4 ale za tydzień powtarzam d-dimery i jeszcze czekam na całą masę wyników z mutacji i wtedy się okaże co dalej. A kupujesz na ryczałt czy na 100%? Jak pomyślę, że do końca ciąży wydam na zastrzyki tyle co na dobry wózek w zestawie plus wyposażenie pokoiku to mną lekko trzęsie ... Uważam, że w ciąży te zastrzyki powinny być na ryczałcie, skoro tak naprawdę ratują życie. No ale cóż, kolejny absurd naszego systemu ochrony zdrowia ...

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:24

easymum, Sigma lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam cudowne popołudnie na tarasie, prawie 2 godzinki relaksu na leżaku, bajka :) o tym marzyłam od dawna!
    Po tych kilku ciepłych dniach i wczorajszej deszczowej niedzieli rośliny oszalały, tyle świeżych pączków dookoła, że aż się serce cieszy. No i ptaki dają takie koncerty, że filharmonia wysiada ;) Dawno nie byłam taka zrelaksowana :) Idę jeść późny obiad i szykować kolację dla męża.

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ