WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja jak robiłam te zastrzyki to mocno łapałam za skórę i szybko wbijałam igłę ( jak wolno to też miałam problemy z przebiciem się) może brzmi trochę barbarzyńsko ale to najlepszy sposób, nie patyczkować się tylko szybko rachu ciachu i po sprawie i nigdy zrosty mi się nie porobiły :)

dziewczyny czy Wy też macie zwiększone libido? ja od kilku dni nie potrafię przestać myśleć i sama sobie z tym "radzę" ( if you know what i mean) ;) bo w dalszym ciągu trochę się boję współżyć..

Ja mam chcicę od kilkunastu miesięcy, ale z kolei to mój się boi :( i od 6 miechów się nie serduszkowaliśmy, ach :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siie witam :)

Dopiero wczoraj ogladalam ten dom i hmm nie biore :D
    Jedyny plus to piekny duzy ogród, mąż oszacowal koszty remontu na ok 60tys i raczej klimat nie byl by dla mnie bo duzo wilgoci i nawrt elektryka nie dziala, remont gdyby mial sam robic lub z pomoca trwal by do 2 lat.

Facet dużo kręcił, mówił ze dom bysmy mieli tak jak by na wynajem przez ok pol roku bo toczy sie w sądzie sprawa spadkowa.. A potem bysmy mieli dopiero umowe kupnA.
    Tak sobie pomyslalam jelenia szukal aby ktos doprowadzil dom do porządku a potem powie ze jednak nie sprzeda . Zaznaczyl ze w ciagu remontu bedzie korzystal z ogrodu (!)
    Ale najgorsze bylo jednak to jak podnosil rękę i mu walilo z pach myslalam ze pawia puszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tez mialam sama robic w brzuch zastrzyki przeciwzakrzepowe chyba ale mąż robil w uda bo tez mozna :)

Co do ochoty na sex, my juz od miesiaca nic a wczoraj bylo z marnym skutkiem bo nie mialam orgazmu znowu i piekło jak na początku ciąży. Chyba do porodu nie bede miala orgazmu :/

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:37

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dwa razy w nocy obudził mnie dzidziuś bo się rozpycha i to takie dziwne uczucie twardego brzucha mnie od razu martwi ale widać, że jedna strona wypchana.
    Co do seksu to ja chyba znowu jestem dziewicą:p Nie dajemy rady, bo czuję okropny ból.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka znam takie zalatwianie pracy po znajomości, potem tylko problemy sa bo szefostwo jak ma swoje 'ale' to zgania na ciebie bo polecilas...

Z tym sexem najgorsze ze ja mam ochote sie kochac a orgazmu brak i tak jakos sztywno teraz w łóżku .
    Kolezanka tez mi pisala ze jej sie nie chce tyle ze za miesiac rodzi :D

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - o ile nie musicie, nie pchajcie się w kupowanie domu, o który toczy się jeszcze sprawa spadkowa. Może się okazać, że jest kilka osób do podziału, które nie chcą sprzedać domu i będziecie mieli ciągnącą się przez lata sprawę w sądzie, a może ostatecznie domu i tak nie dostaniecie :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

wnidtv73dpzdszlc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    dziś mam wizyte u dentysty i stresuję się bardziej niż wizytą u gina:/ ale sama siebie uspakajam, że przetrwam, więc może jakoś to będzie.

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej dziewczyny,
    dziś mam wizyte u dentysty i stresuję się bardziej niż wizytą u gina:/ ale sama siebie uspakajam, że przetrwam, więc może jakoś to będzie.

Ja nawet przed ciążą wolałam wizytę u gina niż u dentysty :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej dziewczyny,
    Nie martw się marlenak- ja przez ostatnie 5 miesięcy przeżyłam wiecej wizyt u dentysty niż przez ostatnie 10 lat ;)
    Tez sie sresowalam- na maksa aż mnie brzuch bolał. Jak dostaniesz znieczulenie- caly stres mija- nie czuć naprawde nic. Znieczulenia dla nas sa troche slabsze wiec po prostu poproś by poczekać aż poczujesz jak działa... Dolne znieczulenie dobija cala polowe szczeki wiec sie zorientujesz ;) górne jest tylko na jeden zab i zadzialalo na mnie od razu.
    Strachu dużo ale pozniej jaka ulga :)

marlenak_me lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:46

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Może w kolejnej ciąży będę równie wyluzowana. Ale jak na razie to jest dla mnie nowa sytuacja. I sorry, jeśli dziecko rusza się np. 7 dni dzień w dzień po kilka-kilkanaście razy, a 8 przez prawie całą dobę nie daje nawet jednego znaku to będzie mnie to niepokoić.
    kochana ja w kwestii ruchów nie jestem wcale bardziej wyluzowana.

Staraczka my wczoraj też oglądaliśmy dom. Szansa na przeprowadzę jest 70%. Żałuje trochę, że dałam się namówić, bo jeżeli nic nie wyjdzie to będę mocno zawiedziona.

ja dzisiaj zrobiłam morfologię. Po pobraniu poleciałam na zakupy bo młodej urodziny wyprawiam, a że cała krew z mózgu odpłynęła mi do do brzucha to zapomniałam zamówić w piątek tort, więc rano czekała mnie runda po piekarniach i kupienie tego co jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:47

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls napisałam Ci na któejś z ostatnich stron wczoraj, ze do mnie ta sukienka przyszłą, i to bardzo szybko.. ale taka sobie :-) dobrze, że tania

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:46

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Może w kolejnej ciąży będę równie wyluzowana.

Heh, nie zrozumiałyśmy się. Tu nie chodzi o wyluzowanie na maxa, bo sama zwracam uwagę na ruchy. Wiem jednak, że NA TYM etapie można jeszcze czuć je bardzo różnie i nie codziennie. Dziecko ma dużo miejsca do fikania. Później warto zwracać na nie uwagę, żeby w ciągu godziny w dzień naliczyć ok. 10. Pamiętam też, że się tym kiedyś stresowałam, ale nie w 20-23 tygodniu, tylko w bardziej zaawansowanej ciąży.
    Po przykładzie bliskiej koleżanki, która w 41 tygodniu straciła zdrowe dziecko nie jestem wyluzowana w drugiej ciąży jeśli o to chodzi. W końcu to życie naszych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:01

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie A ja zbieram się na badanie. Test obciążenia glukozá i już mi jest niedobrze. Obym podołała temu zadaniu . ☺

Tak z ciekawości, tego badania nie robi się po 24 tygodniu? Powodzenia!

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja rano. Juz po śniadaniu teraz suszenie głowy i ok 11 idę na spacer z siostra i siostrzenica pogoda póki co dopisuje :-) i oby tak było cały dzień. Sąsiadów chyba nowych będę miała, bo obok mnie remontują mieszkanie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja młoda chyba dziś rano się właśnie przekręcała w inną stronę, bo nagle zaczęłam dostawać dość intensywne kopniaki w pęcherz O_o

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    dziewczyny czy Wy też macie zwiększone libido? ja od kilku dni nie potrafię przestać myśleć i sama sobie z tym "radzę" ( if you know what i mean) ;) bo w dalszym ciągu trochę się boję współżyć..

karolcia ja mam co noc sny erotyczne bardzo realistyczne ;) i pomimo krwawienia w 8 tc spowodowanego sexem i 3 dniowego pobytu w szpitalu nie potrafię sobie odmówić i mąż mi na szczęście nie potrafi odmówić ;) u mnie sex w ciąży sprawdza się cuudownie ;p

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ