WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym sobie te tabletki podarowała za duże ryzyko- wole zbierać na zabieg po ciąży ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko taką jedna widoczną małą żyłkę na łydce, od lat, nawet nie wiem czy to się liczy jako pajączek. Jedna babcia miała straszne żylaki za to druga nie miała wcale, wiec w sumie ciężko powiedzieć czy skłonności mam czy nie.

Wiem, że na żylaki to się jakieś specjalne rajstopy nosi, ale nie wiem czy w ciąży też.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Mąż zrobił mi niespodziankę i zabiera mnie do Nicei, więc teraz lecę się szybko pakować i rano ruszamy wracamy w niedzielę, ale się cieszę :D
    Życzę wszystkim super majówki!!!

Sigma, Gusiak, Terazsięuda:-), Carolline, anima, 4me, Dżuls, Anitka201, Paulinek, skabarka, chabasse, karolcia87, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten dzień wstaje szykować się i jeść śniadanie i do lekarza trzymajcie kciuki w końcu zobaczę dzidziusia. :-)

Carolline, easymum, Anitka201, Paulinek, skabarka, Gusiak, Sigma lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, no nie moge pospac dluzej ciagle o 7 wstaje :/

Gusiak tez mam pajaczki na udach od gory i pod kolanami, poprzedni gin mowil zebym smarowala sobie mascia lioton 1000 ale nie kupilam, rowniez genetyczne w rodzinie od strony ojca a od mamy rozstepy :D

• Carolline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj na porządne podglądanie jadę, trzymajcie kciuki żeby wszystko z dzidzia ok było no i żeby pokazało maleństwo to co ma miedzy nogami :)

easymum, Anitka201, Paulinek, skabarka, Gusiak, kasig lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny Mąż zrobił mi niespodziankę i zabiera mnie do Nicei, więc teraz lecę się szybko pakować i rano ruszamy wracamy w niedzielę, ale się cieszę :D
    Życzę wszystkim super majówki!!!
    Takie niespodzianki to ja lubię :) udanego wypadu.

A tym, które zostaja w Polsce ;) udanych wizyt dzis.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    ja już od 5 nie śpię, bo mnie po nocy kręgosłup boli, eh jak ja nie lubię spania na boku.. a tu jeszcze 4 mce..
    jadę po kwiaty na balkon i szykuję się nadal nad morze.. jutro przed nami przeszło 700 km :-)

udanych wizyt!!

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wczoraj pierwszy raz czułam chyba czkawkę dzidziusia. Miałam takie stukanie w brzuchu przez kilka minut ale to nie było kopanie:) Aż mi było szkoda biedaka:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka - ja też będę chustować :)
    Mamy 2 chusty, yaro turtle i klasycznego indiacza, uczymy się z mężem powoli wiązań :) w naszej szkole rodzenia też mają być warsztaty, więc skorzystamy, a potem być może po porodzie ogarniemy spotkanie z doradcą, jeśli będzie trzeba.

Mały mnie kopie w szyjkę macicy :/ nie boleśnie, ale nie jest to też przyjemne, czuję się jak wanna kopana w korek odpływu :P

Mnie też mała wczoraj tak kopała :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Wczoraj pierwszy raz czułam chyba czkawkę dzidziusia. Miałam takie stukanie w brzuchu przez kilka minut ale to nie było kopanie:) Aż mi było szkoda biedaka:(

Mnie też, jest szkoda dzidziula jak czuję że ma czkawkę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja wczoraj pierwszy raz dostałam megakopniaczki i to po wypiciu meliski na noc.. Fikołki trwały około 10 minut. Cały brzuch skakał i pierwszy raz tatuś też poczuł kopniaka jak trzymał rękę na brzusiu :-) ...i co powiedział? .."to trochę przerażające.." ..ach ci faceci.. A mi kręciły się łzy w oczach ze szczęścia :-)
    Ogólnie wczoraj Dzidźka miała aktywny dzień..najśmieszniej jest wtedy jak rozmawiam z ludźmi, a że brzusio dosyć mały to często nie wiedzą że jestem w ciąży..i nagle dostaje kopniaka, albo czuję obrót Dzidźki...i nie ważne jaki temat rozmowy ja zaczynam się uśmiechać jak idiotka :-) Kocham to moje małe szczęście <3 Caaaaaałym sercem.
    Miłego dnia Mamuśki! :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaję zdjęcie brzusia :-) 21 tc (wg usg 23 tc)
    Oczywiście prawy bok różni się od lewego :-)
    7105c111ddddef20med.jpg

bac2aa2aa172b151med.jpg

Od początku ciąży przytyłam lekko ponad 2 kg (nadal 3 na minusie). Do następnej wizyty lekarz zalecił abym przytyła nawet do 2 kg.

Dżuls, Paulinek, la_lenka, easymum, monaaa85, MadziaRatMed, skabarka, Gusiak, Lady Savage, Wonderland, kasig, Kasiarzynka, bento lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy, czytałam właśnie wczoraj, że taka czkawka wogóle maluszka nie męczy, to tylko dla dorosłych czkawka jest uciążliwa ;)

Super, że tak czujesz bąbla. U mnie niestety wciąż z przerwami, w pon i wt wogóle, wczoraj wieczorem już zaczęłam świrować, dodatkowo mąż uznał, że przesadzam. Oczywiście miał rację, tylko nie musiał tego mówić ;) potem przepraszał, przytulał, pocieszał, ale i tak się rozryczłam i szlochałam jak małe dziecko. Na szczęście dziś rano malutka zaczęła się leciutko wiercić i sprzedała mi 2 słabiutkie kopniaczki, a jednego nawt zobaczyłam, bo na sekundkę mi w tym miejscu brzuch podskoczył, jakby ktoś pstryknął od środka :) Jestem więc uspokojona, zajadam śniadanko i jadę na zakupy. Dzisiaj na obiad planuję ... hotdogi w Ikei ... Straszną mam na nie ochotę od dawna, więc dzisiaj sobie pofolguję:)

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja też mam pajączki i do tego dochodzą coraz mocniej widoczne żyły (żylaki). U mnie to rodzinne. Mama miała operację na żylaki mimo, ze zawsze była chuda. To samo z moim tatkiem, który ma mocno widoczne żyły. Wczoraj pytałam o to lekarza i zrobił krótki wywiad jak to wygląda u mnie w rodzinie i powiedział że taka moja uroda i na chwilę obecną nie przepisze mi nic na receptę. Kazał spacerować (w luźnych spodniach), prysznic kończyć chłodnym natryskiem, w lecie nogi smarować dozwolonymi w ciąży chłodzącymi balsamami i codziennie leżeć kilka- kilkanaście minut z nogami w górze..

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kopniaki (bo inaczej tego nazwać nie mogę :-)) to mały mnie dzisiaj nimi wybudził..to było o 4 rano i przez godzinę tak szalał, że nie mogłam zasnąć jak tylko przysnęłam to już musiałam wstawać do pracy :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaję narzekać, że mam za mały brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 21:26

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum ja w ikei nigdy nie odmówię sobie klospików.. dodatkowo zawsze je kupię zamrożone :-)
    Ja po pracy mam fryzjera i odnawiam moje kochane ombre :-) poźniej lecę na jakieś zakupy bo mąż po pracy jedzie na mecz ślaska więc wróci pewnie koło 23 :-)

easymum, SweetCherryPie lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Przestaję narzekać, że mam za mały brzuch :D
    Hahaha no ja to samo, mój brzuch teraz wygląda, jak pewnie będzie wyglądał brzuch Anitki w 9 miesiącu :D A mam młodszą ciążę. A tak na serio, to zazdraszczam formy!

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Jestem więc uspokojona, zajadam śniadanko i jadę na zakupy. Dzisiaj na obiad planuję ... hotdogi w Ikei ... Straszną mam na nie ochotę od dawna, więc dzisiaj sobie pofolguję:)

Ja wczoraj pojechałam do ikei na lody i galaretkę. Majątam lepsze lody niż w McDonaldzie. Galaretki co prawda nie było, ale lodzik a i owszem <3

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ