X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ślicznie wyglądasz! A brzusio masz bardzo ładny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ale juz widac roznice u ciebie typowo ciazowy a nie płaski :)

Ciekawe jak moj zareaguje na ruchy dziecka poki co czasami wieczorem glowe kladzie i mowi ze zaby mam :D

Rano słońce bylo teraz chmury zaraz deszcz pewnie, nie wiadomo jak sie ubrac

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bardzo ładny nasz brzuszek, widać przecież ze to ciążowy =)

Anitka zazdroszcze figury.... na początku ciąży tez jeszcze bylam szczuplutka, a teraz kg leca jak głupie i niestety ja też rosne... oj beda maratony po porodzie =)

Czyli widzę, ze większość z nas ma tu problemy z tymi pajaczkami na nogach... echhh... no nic, jakoś musimy to przetrwać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie martw się... ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty... moje łożysko tez jest nisko i póki co mam mieć nadzieję, ze się podniesie, ale czy coś sie zmienia dowiem się dopiero na wizycie w połowie maja...

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój lekarz jest z tych wyluzowanych o wadze. Kazał się po prostu zdrowo odżywiać i nie przejmować. Strasznie mnie to cieszy, bo ja ogólnie mam bardzo dużą nadwagę i sama dobrze wiem, że to nic fajnego, nie potrzebowałam jeszcze kogoś kto będzie mnie dodatkowo dołować.
    A niestety, przed ciążą trafiałam na lekarzy, którzy nawet katar próbowali wytłumaczyć za dużą wagą. Zero leczenia i szukania realnych przyczyn - najprościej było powiedzieć "bo pani za dużo waży i to dlatego". Dopiero jak pokazywałam badania (zrobione na własną rękę) które czarno na białym udowadniały, że akurat w moim przypadku waga nie ma z tym nic wspólnego, to bezradnie rozkładali ręce.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A mnie własnie lekarz zdenerwował bo powiedział że za duzo przytyłam (7kg), no kurcze mialam 5kg niedowagi przed ciaza wiec gdzie tu za duzo przytyłam... uwazam ze normalnie i rozsadnie patrzac na moje zawsze za chude ciało :)
    A te 7 kg nabrałaś od początku ciąży czy też miałaś duży skok nam 4kg w ciągu miesiąca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu tego miesiaca przytulam 3 kg.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja dużo chodzę (tzn po pracy idę do parku i tam marszem potrafię zrobić nawet 10 km) Może dlatego jeszcze tak nie tyję, bo jem zdrowo ale czasami zdarza mi się przejeść :-). Lekarz mi wczoraj powiedział, że po 26-27 tyg jak dziecko nabierze pierwszy kg to wtedy kg zaczną lecieć do góry (samo dziecko będzie dużo nabierało).

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:25

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta. Powiem Wam, że ja też nie lubię komentarzy ginekologa na temat wagi, bo zdaję sobie sprawę z tego ile przytyłam. Ważenie się jest dla mnie stresującym momentem u ginekologa, bo tylko czekam na komentarz, co mam jeść i jak się odżywiać.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zaczęłam przybierać na wadze, najpierw schudłam 10 kg, teraz przytyłam koło 5ciu, ale chyba wszystko poszło w brzuch, bo naprawdę dużo się ruszam, a że ja tyję zawsze w ramionach i nogach to od razu bym zauważyła.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga nadal mniej więcej bez zmian (znaczy zdarzają się skoki - raz jest pół kilo więcej, raz mniej, w zależności od dnia ważenia)- ale uśredniając jest około kilograma na minusie od wagi sprzed ciąży. Ale już widzę, że waga zaczęła powolutku wzrastać. Chciałabym jeszcze z 5-6kg do końca, nie więcej. Zobaczymy czy się uda. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta. Powiem Wam, że ja też nie lubię komentarzy ginekologa na temat wagi, bo zdaję sobie sprawę z tego ile przytyłam. Ważenie się jest dla mnie stresującym momentem u ginekologa, bo tylko czekam na komentarz, co mam jeść i jak się odżywiać.
    2 kg miesięcznie to bardzo dobry wynik. Mi lekarz zalecił właśnie od 1-2 kg miesięcznie. Teraz powiedział żebym postarała się nabrać te 2 kg. Najgorzej podobno tyć ponad normę, co nie jest zdrowe ani dla mamy ani dla malucha.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się w 23 tygodniu :)

apropo ruchów maluszka, to ja je czuje, ale jak przykładam rękę do brzucha i kopie to tego z zewnątrz nie czuć... Nie wiem czemu tak się dzieje.. a mąż bardzo czeka na to, aby poczuć kopniaki :)

Ja przytyłam 6,8 kg od początku ciąży. Mówią, że nie ma na to reguły, bo jedna dziewczyna przytyje 10kg a druga 30 i czasami ta co przytyje więcej łatwiej zgubi wagę niż ta szczuplejsza :) Także kochane głowy do góry :) ważne, żeby nasze dzieciaczki się dobrze i zdrowo rozwijały :)

monaaa85, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta.

Nie przesadzaj. Schudniesz bez żadnej drastycznej diety i siłowni :) Zobaczysz. Nie przejmuj się. Ja w 1. ciąży przytyłam 20 kg, po roku było na minusie 27 - też się strasznie przejmowałam, a potem wszystkie ciuchy na mnie wisiały :). Dodam, że nie karmilam piersią, ale sama już opieka nad dzieckiem, spacery sprawiają, że waga leci w dół.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy i jak masz teraz 8 kg na plusie i tyjesz systematycznie po 2 to do końca ciąży wyrobisz się z wynikiem 16 kg co jest bardzo dobrym wynikiem :-)
    U mnie w rodzinie nie ma grubych osób, moi rodzice,dziadkowie, pradziadkowie są/byli bardzo szczupli. Do tego zarówno moja mama (przy niedowadze) jak i siostra mojego taty w ciąży przytyły do 10 kg więc może to po prostu geny? Mam nadzieję chociaż wiecie biorę pod uwagę, że różnie to może być.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nie przesadzaj. Schudniesz bez żadnej drastycznej diety i siłowni :) Zobaczysz. Nie przejmuj się. Ja w 1. ciąży przytyłam 20 kg, po roku było na minusie 27 - też się strasznie przejmowałam, a potem wszystkie ciuchy na mnie wisiały :). Dodam, że nie karmilam piersią, ale sama już opieka nad dzieckiem, spacery sprawiają, że waga leci w dół.

To pocieszające:D Chyba tak mnie dzisiaj naszło, bo tata zaczął stroić uśmieszki na temat mojej wagi, że rozumie piersi i brzuch ale uda i tyłek?! Grr, popsuli mi humor. Idę chyba na zakupy to się pocieszę:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ona nie martw się... ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty... moje łożysko tez jest nisko i póki co mam mieć nadzieję, ze się podniesie, ale czy coś sie zmienia dowiem się dopiero na wizycie w połowie maja...

W kupie niby raźniej :D, nie mniej jednak przeraża mnie to. Dziwne, że mój gin nie zwrócił na to w ogóle uwagi, dopiero na połówkowym inny lekarz...
    Poczytałam na ten temat w necie i powiem Ci, że wiele kobiet miało podobny problem, wszystko się skończyło u nich szczęsliwie... więc staram się myśleć pozytywnie... mimo wszystko.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mamuśki ;-)

Nam właśnie zostało równe 140 dni do porodu :-D <3
    Mi waga w końcu idzie do góry ale bardzo powoli mam 2kg na plusie w tym miesiącu a tak to ciągle w dół leciała albo w miejscu stała no ale wkońcu mogę jeść to na co mam ochotę i już bez wymiotów :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:09

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ