WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ślicznie wyglądasz! A brzusio masz bardzo ładny :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ale juz widac roznice u ciebie typowo ciazowy a nie płaski :)

Ciekawe jak moj zareaguje na ruchy dziecka poki co czasami wieczorem glowe kladzie i mowi ze zaby mam :D

Rano słońce bylo teraz chmury zaraz deszcz pewnie, nie wiadomo jak sie ubrac

przyszła mama lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bardzo ładny nasz brzuszek, widać przecież ze to ciążowy =)

Anitka zazdroszcze figury.... na początku ciąży tez jeszcze bylam szczuplutka, a teraz kg leca jak głupie i niestety ja też rosne... oj beda maratony po porodzie =)

Czyli widzę, ze większość z nas ma tu problemy z tymi pajaczkami na nogach... echhh... no nic, jakoś musimy to przetrwać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie martw się... ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty... moje łożysko tez jest nisko i póki co mam mieć nadzieję, ze się podniesie, ale czy coś sie zmienia dowiem się dopiero na wizycie w połowie maja...

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mój lekarz jest z tych wyluzowanych o wadze. Kazał się po prostu zdrowo odżywiać i nie przejmować. Strasznie mnie to cieszy, bo ja ogólnie mam bardzo dużą nadwagę i sama dobrze wiem, że to nic fajnego, nie potrzebowałam jeszcze kogoś kto będzie mnie dodatkowo dołować.
    A niestety, przed ciążą trafiałam na lekarzy, którzy nawet katar próbowali wytłumaczyć za dużą wagą. Zero leczenia i szukania realnych przyczyn - najprościej było powiedzieć "bo pani za dużo waży i to dlatego". Dopiero jak pokazywałam badania (zrobione na własną rękę) które czarno na białym udowadniały, że akurat w moim przypadku waga nie ma z tym nic wspólnego, to bezradnie rozkładali ręce.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A mnie własnie lekarz zdenerwował bo powiedział że za duzo przytyłam (7kg), no kurcze mialam 5kg niedowagi przed ciaza wiec gdzie tu za duzo przytyłam... uwazam ze normalnie i rozsadnie patrzac na moje zawsze za chude ciało :)
    A te 7 kg nabrałaś od początku ciąży czy też miałaś duży skok nam 4kg w ciągu miesiąca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu tego miesiaca przytulam 3 kg.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja dużo chodzę (tzn po pracy idę do parku i tam marszem potrafię zrobić nawet 10 km) Może dlatego jeszcze tak nie tyję, bo jem zdrowo ale czasami zdarza mi się przejeść :-). Lekarz mi wczoraj powiedział, że po 26-27 tyg jak dziecko nabierze pierwszy kg to wtedy kg zaczną lecieć do góry (samo dziecko będzie dużo nabierało).

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:25

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta. Powiem Wam, że ja też nie lubię komentarzy ginekologa na temat wagi, bo zdaję sobie sprawę z tego ile przytyłam. Ważenie się jest dla mnie stresującym momentem u ginekologa, bo tylko czekam na komentarz, co mam jeść i jak się odżywiać.

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zaczęłam przybierać na wadze, najpierw schudłam 10 kg, teraz przytyłam koło 5ciu, ale chyba wszystko poszło w brzuch, bo naprawdę dużo się ruszam, a że ja tyję zawsze w ramionach i nogach to od razu bym zauważyła.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga nadal mniej więcej bez zmian (znaczy zdarzają się skoki - raz jest pół kilo więcej, raz mniej, w zależności od dnia ważenia)- ale uśredniając jest około kilograma na minusie od wagi sprzed ciąży. Ale już widzę, że waga zaczęła powolutku wzrastać. Chciałabym jeszcze z 5-6kg do końca, nie więcej. Zobaczymy czy się uda. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta. Powiem Wam, że ja też nie lubię komentarzy ginekologa na temat wagi, bo zdaję sobie sprawę z tego ile przytyłam. Ważenie się jest dla mnie stresującym momentem u ginekologa, bo tylko czekam na komentarz, co mam jeść i jak się odżywiać.
    2 kg miesięcznie to bardzo dobry wynik. Mi lekarz zalecił właśnie od 1-2 kg miesięcznie. Teraz powiedział żebym postarała się nabrać te 2 kg. Najgorzej podobno tyć ponad normę, co nie jest zdrowe ani dla mamy ani dla malucha.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się w 23 tygodniu :)

apropo ruchów maluszka, to ja je czuje, ale jak przykładam rękę do brzucha i kopie to tego z zewnątrz nie czuć... Nie wiem czemu tak się dzieje.. a mąż bardzo czeka na to, aby poczuć kopniaki :)

Ja przytyłam 6,8 kg od początku ciąży. Mówią, że nie ma na to reguły, bo jedna dziewczyna przytyje 10kg a druga 30 i czasami ta co przytyje więcej łatwiej zgubi wagę niż ta szczuplejsza :) Także kochane głowy do góry :) ważne, żeby nasze dzieciaczki się dobrze i zdrowo rozwijały :)

monaaa85, easymum, Gusiak lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja dzisiaj mam plus 8:/ i to tak leci przez całą ciążę po 2 kg miesięcznie. Jeszcze cztery miesiące także będzie plus 20. No trudno...będzie ostra dieta.

Nie przesadzaj. Schudniesz bez żadnej drastycznej diety i siłowni :) Zobaczysz. Nie przejmuj się. Ja w 1. ciąży przytyłam 20 kg, po roku było na minusie 27 - też się strasznie przejmowałam, a potem wszystkie ciuchy na mnie wisiały :). Dodam, że nie karmilam piersią, ale sama już opieka nad dzieckiem, spacery sprawiają, że waga leci w dół.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy i jak masz teraz 8 kg na plusie i tyjesz systematycznie po 2 to do końca ciąży wyrobisz się z wynikiem 16 kg co jest bardzo dobrym wynikiem :-)
    U mnie w rodzinie nie ma grubych osób, moi rodzice,dziadkowie, pradziadkowie są/byli bardzo szczupli. Do tego zarówno moja mama (przy niedowadze) jak i siostra mojego taty w ciąży przytyły do 10 kg więc może to po prostu geny? Mam nadzieję chociaż wiecie biorę pod uwagę, że różnie to może być.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nie przesadzaj. Schudniesz bez żadnej drastycznej diety i siłowni :) Zobaczysz. Nie przejmuj się. Ja w 1. ciąży przytyłam 20 kg, po roku było na minusie 27 - też się strasznie przejmowałam, a potem wszystkie ciuchy na mnie wisiały :). Dodam, że nie karmilam piersią, ale sama już opieka nad dzieckiem, spacery sprawiają, że waga leci w dół.

To pocieszające:D Chyba tak mnie dzisiaj naszło, bo tata zaczął stroić uśmieszki na temat mojej wagi, że rozumie piersi i brzuch ale uda i tyłek?! Grr, popsuli mi humor. Idę chyba na zakupy to się pocieszę:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Ona nie martw się... ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty... moje łożysko tez jest nisko i póki co mam mieć nadzieję, ze się podniesie, ale czy coś sie zmienia dowiem się dopiero na wizycie w połowie maja...

W kupie niby raźniej :D, nie mniej jednak przeraża mnie to. Dziwne, że mój gin nie zwrócił na to w ogóle uwagi, dopiero na połówkowym inny lekarz...
    Poczytałam na ten temat w necie i powiem Ci, że wiele kobiet miało podobny problem, wszystko się skończyło u nich szczęsliwie... więc staram się myśleć pozytywnie... mimo wszystko.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Mamuśki ;-)

Nam właśnie zostało równe 140 dni do porodu :-D <3
    Mi waga w końcu idzie do góry ale bardzo powoli mam 2kg na plusie w tym miesiącu a tak to ciągle w dół leciała albo w miejscu stała no ale wkońcu mogę jeść to na co mam ochotę i już bez wymiotów :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:09

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ