X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha a mój wymięka (albo wprost przeciwnie :D ), jak wieczorem po kąpieli mozolnie smaruję się tymi wszystkimi olejkami, żeby już zupełnie nie wyschnąć na wiór :P

easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a teraz ile wazysz?:)
    Rano około 67,5 kg :-) W zimie moja waga szła w górę nawet o 5kg ale na wiosnę spadała do 65. Teraz mdłości mi w tym pomogły :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Rano około 67,5 kg :-) W zimie moja waga szła w górę nawet o 5kg ale na wiosnę spadała do 65. Teraz mdłości mi w tym pomogły :-)
    to nie masz co sie martwic o wage :) ale ja tez sie nie martwie wiem ze szybko zrzuce po ciazy:) i znowu bede chudzina hehe

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupimy tradycyjne drewniane łóżeczko - zarówno do nas do domu, jak i do rodziców, którzy urządzają pokój dla wnuka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie kupujemy drewniane ale przymierzamy się również do turystycznego ewentualnie może jakiś kojec?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, nie załamuj się bo masz w sobie kogoś, kto bez ciebie żyć nie może i o tym myśl, o tym małym kochanym, Twoim dzidziusiu.

skabarka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jakie ja mam dziś wahania nastroju. Sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Chyba w końcu mnie dopadły ciążowe hormony :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Całe 167 cm. No brzuszek ciążowy ale teraz brat przyjechał i też mi dosrał, że dupa mi się powiększyła. No sorry kurde!! I jak tu się nie załamywać.

Nancy nic sie nie martw... u mnie niestety też kg nie poszły tylko w brzuch i cycki, ale część postanowiła się zagniezdzic w udach i dupce... no niestety widocznie taks nasza uroda, po ciąży na pewno wszystko ładnie zejdzie =)

U mnie też 167 cm i waga juz pokazuje 65kg także nie jest za wesoło, ale nie wiem jak sobie z tym radzić... staram się ruszać, chodzić na spacery ale z kolei za bardzo formować i ćwiczyc nie mogę, bo to łozysko... czasem i mnie ta waga przeraza, ale staram się myśleć jakoś pozytywnie...

a u Ciebie jak teraz z wagą, ile 'na liczniku'? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka turystycznego to wg mojego doświadczenia warto je posiadać jeżeli często się wyjeżdża. My np. podrózowalismy z mlodym dosyc intensywnie i wolałam mieć swoje a nie hotelowe. Aczkolwiek w domu polecam tradycyjne - turystyczne nawet najlepsze jak ja to mówię szeleści :P i o ile jak dziecko leży na tym podwyższeniu to nie problem to potem jak ma ok 6 msc i lezy juz na dole to np nasz syn budził się przez to ze po przewróceniu się na brzuch opierał się o ściankę, a ona przy kazdym jego ruchu szeleściła...także turystyczne ok ale jak sama nazwa wskazuje na turystyczne wypady :) wg mnie oczywiście :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Ja wczoraj wieczorkiem też zaliczyłam wizytę u ginki na nfz w sprawie tych paciorkowców. ale na szczęście okazało się że to nie taki straszne jak mi zdawało. i nie powinnam się tym na razie stresować. Pod koniec ciązy przed porodem dostanę antybiotyk i wsio powinno być ok. Powiedziała też że mogę sobie zastosować lactovaginal żeby naturalną florę wesprzeć. Dostałam natomiast opierdziel za wagę, że za dużo przybieram i na 20 kg to u mnie na pewno sie nie skończy.. ehh ale najdziwniejsze jest to, że ja się nie czuję jakoś grubo i ciuchy też wkładam te same co dwa miechy temu, ten sam rozmiar. No nie wiem.. Jutro mam połówkowe to się dowiem dokładnie co z dzidziolkiem, ile waży, mierzy itp. Tak czy siak ja czują się ogólnie dobrze i mam nadzieję, że ta waga mi jakoś ciąży nie pokomplikuje.

Anitka201 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co do wózków.. w niedziele pojezdziłam trochę i pooglądałam. Na przykład riko nano dokładnie oglądałam i bardzo mi się spodobał, mojemu mężowi także. Jednak jeden ze sprzedawców zwrócił nam uwagą na to jak ciężko juest postawić w nim budkę w wersji głębokiej. potrzeba niemalże trzech rąk do tej czynności a np. w expander modo robi się to jedną ręką. W riko z kolei podoba mi się wersja zimowa i biały stelaż, czego nie ma w mondo. A le za to w mondo jest chyba większa spacerówka i do tego barierka zabezpieczająca może być odpięta tylko z jednej strony na zawiasiku i wtedy łatwiej włożyć dziecko mając je na rękach. No i sama nie wiem czy te aspekty są w ogóle waż ne czy raczej zbędne bajery.. Zastanawiał się ktoś nad tym..?? Czy tylko ja szukam dziury w całym??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei na początku mieliśmy drewniane, ale szybko zamieniliśmy je na turystyczne. Bardzo je sobie chwalę i nie wyobrażam innego. Czyli jak widać zdania są podzielone :). Wygląda jak wygląda, może mało elegancko, ale to nie o to chodzi, dziecku było w nim wygodnie (u nas nic nie szeleściło :P ). Miało oczywiście poziomy + materac jak do łóżeczka tradycyjnego. Plus taki, że jak młody zaczął fikać i wyskakiwać, to przynajmniej nie uderzył się w szczebelki tylko w siatkę. Te wszystkie ochraniacze jak dla mnie to też pochłaniacz kurzu i roztoczy i powietrza też trochę z boku zabiera i słabo chroni przed uderzeniami w głowę. Ale to moje zdanie i tak naprawdę samemu trzeba się przekonać co lepsze. Ale to jak ze wszystkim ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba już mam wózek :D Tata obejrzał i mówi, że warto brać, bo fajny i za nieduże pieniądze. Na 99% jutro pojedzie z pieniędzmi i kupi. Chyba się cieszę (choć też trochę stresuję czy podjęłam dobrą decyzję :P )

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że nie ma nic idealnego (czy to wózek czy łóżeczko czy cokolwiek innego) i to co jednej wydaje się zbędnym bajerem, dla drugiej będzie kluczowe :) Staram się sporo czytać o wszystkim i przewidywać, co może być dla mnie ważne. Jak już trochę tego wszystkiego poużywam, to będę pewna co dla mnie jest niezbędne, a co jest bajerem :P

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:47

chabasse lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...aaa dopiero doczytałąm, że chodziło o budkę (czyli daszek), a nie gondolę :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tak dla pocieszenia to w sobote przyjezdza moja rodzinka w odwiedziny i juz wiem ze moj tata bedzie gadal ale Ty jestes gruba itp :) Ale ja sie tym nie przejmuje bo on lubi sobie pogadac i powytykac to i tamto ja za to mu dodaje zeby popatrzyl na siebie jak sie spasł :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wiecie ale sie usmialam, od jakis 3 miesiecy mielismy duzo nizsze rachunki za czynsz a w rachunku nie doliczali cieplej wody co dziwilo meza, wracam do domu ktos grzebie w skrzynce i facet mowil ze on do mnie, mialam odkrecic ciepla wode okazalo sie ze licznik uszkodzony mamy :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie firme eco line? Jeden wozek od nich wpadl mi w oko

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W riko nano oparcie w spacerówce ma tylko 41 cm, gdzie większość ma ok 50. Wydaje mi się, że to spora różnica przemawiająca na niekorzyść riko

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ