WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:11

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento nic sie nie martw... najwyżej po porodzie będziemy się wzajemnie mobilizować do tego, żeby zrzucić ta wagę...
    U mnie też juz jest dużo na plusie i tez nie sądzę aby był to efekt zlego jedzienia...

Raz, ze tarczyca... dwa, ze rzucilam palenie - co pewnie też miało wpływ ja wzrost wagi =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Bento nic sie nie martw... najwyżej po porodzie będziemy się wzajemnie mobilizować do tego, żeby zrzucić ta wagę...
    U mnie też juz jest dużo na plusie i tez nie sądzę aby był to efekt zlego jedzienia...

Raz, ze tarczyca... dwa, ze rzucilam palenie - co pewnie też miało wpływ ja wzrost wagi =)
    Na forum w temacie tarczycy kobiety tyły mniej niż te bez tabletek max 15kg :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Jejku ja mam aktualnie 113 kg :) i jestem dumna z mojego stanu. Przed ciażą ważyłam 106 kg, bo niestety przez pracę w Mc Donaldzie znowu jadłam nie regularnie i przytyłam 10 kg. Rok temu gdy zaczęłam przygodę z moją dietetyczką ważyłam 130 kg i to jest dużo. Wasza waga do mojej to mała kropelka. I skoro mnie się udało w ciągu 7 miesiecy zrzucić 34 kg to Wam też. Ale musicie zmienic nastawienie. Ja nigdy nie narzekałam że jestem grupa. Cieszę się z tego jaka jestem. Aktualnie czerpię maksymalnie radość z bycia w ciąży. Oczywiście zdarzy mi się kryzys :) jak każdej, ale to jeden dzień a drugiego dnia uśmiech na buzi i do przodu :) Cieszmy się jak najwięcej.

I pamiętajcie :P ja miałam 130kg :P

Paulinek, chabasse, Kasiarzynka, bento lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady stałas się właśnie moim 'wagowym' autorytetem =)
    Tzn. Ja wiem, ze to zrzuce bo nigdy w zasadzie nie mialam problemów z waga... aczkolwiek nigdy też tyle nie ważyłam, stad czasem taki kryzys =)

Staraczka teoretycznie tak powinno być, ale u mnie przy każdym skoku wyników w górę lecą tez kg... tak jest od czasu kiedy zaczelam tylko brać leki i na to akurat poradzić nic nie mogę ...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

I pamiętajcie :P ja miałam 130kg :P
    Ja kiedyś wcale niewiele mniej :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju lady skąd u ciebie taka waga? Geny czy jakas ukryta choroba?
    Ja przy tarczycy nieświadomie przytylam w ciągu 2 lat 25kg

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 168 cm i 66 kg,przy czym nigdy tak dużo kg u mnie nie było, ale się tym wogóle nie przejmuje. Jem słodycze, bo mam ochotę i ciężko mi je "rzucić". Później wrócę do regulrnych treningów na pewno, bo bardzo je lubię ;-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście jakieś opinie bądź miałyście okazje testować wózek do 1000zł. Początkowo z mężem myśleliśmy o takim rozwiązaniu ale zaczynam mieć wątpliwości co do takiego wózka jak przeczytałam jedną opinie, że już lepiej używany droższy kupić niż taki tani.

Co do wagi ja jem tyle ile mam ochotę, wszystko idzie w tyłek, brzuch i piersi i na pewno na razie nie będę się tym przejmować :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja mam 168 cm i 66 kg,przy czym nigdy tak dużo kg u mnie nie było, ale się tym wogóle nie przejmuje. Jem słodycze, bo mam ochotę i ciężko mi je "rzucić". Później wrócę do regulrnych treningów na pewno, bo bardzo je lubię ;-)

Mnie też strasznie brakuje siłowni, biegania i treningów... ale póki nie wiem co będzie z moim lozyskiem mam zakaz wszelkiego przemęczenia się... ale po ciąży na pewno najszybciej jak to będzie możliwe wracam do treningów i myślę, ze spokojnie waga spadnie... ale kryzysy sa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 162 ok waga sprzed ciąży 78kg teraz 83 i w cale nie mówię , że gruba jestem. Tylko mi dogryzali bym schudła , a za nim poznałam mojego męża w tydzień zgubiłam 10kg i ważyłam 65 kg ale to już tyle zgubić przesada a dlatego zgubiłam (bo wtedy były mnie zostawił i miałam stresy a jak miałam stresy brzuch mnie bolał nie mogłam nic jesc i nie jadłam duzo jedynie jogurt).

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ramiona poszło jak zwykle przy dodatkowych kilogramach, przy wzr 178 waga juz 81 kg

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam 72 kg. A narzekałam jak ważyłam 58 i wiecznie chciałam mniej to teraz mam hehe. Moja siostra zgubiła 20 kg także i ja dam radę. My zawsze razem się odchudzałyśmy.

Wczoraj też lekko nacisnęłam sobie na sutek i wypłynął mi przezroczysty płyn, a w ogóle Wam też tak ściemniały brodawki? Ja zawsze miałam jasne, a teraz brązowe hehe. Takie już dojne cycki mam:P Chyba mój mąż zaczyna się ich trochę obawiać:D Mam nadzieję, że po porodzie wróci im wcześniejszy kolor.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    jeju lady skąd u ciebie taka waga? Geny czy jakas ukryta choroba?
    Ja przy tarczycy nieświadomie przytylam w ciągu 2 lat 25kg

Ja zawsze normalnie ważyłam, tam lekko odchylając się od normy z 5-7 kg, największy kryzys mnie spotkał w okresie dojrzewania, pierwsza miesiączka i kolejne, opowiadałam że mam strasznie bolesny okres, do tego stopnia że 2 dni albo wymioty non stop albo biegunki z tego bólu, najgorszy jest paraliż, bo wtedy nawet jakbym chciała do z łóżka się ruszyć nie mogę. Moja mama nigdy takiego czegoś nie widziała, i zapisała mnie do "świetnego" prywatnego ginekologa. Ten zapisał mi tabletki antykoncepcyjne. I tak w wieku 14 lat z wagi 56 kg wskoczyłam w ciągu 2 tyg! na 78kg od tamtej pory mam problemy z wagą ;/ moja mama jak to zobaczyła sie przeraziła, sprawidziła mnie pod względem tarczycy, bo zaczęła podejrzewać ze coś z hormonami nie tak. Ale okazało się że z tarczycą nie mam problemów. Ale waga już mi została. Potem było coraz gorzej. Aż nie zapisałam się do dietetyczki ta mi kazała tylko jeść regularnie i odpowiednie posiłki i dzięki niej schudłam. Potem wystarczyło że od sierpnia do grudnia przez moja pracę nie jadłam regualranie i już 10 kg na plusie ;/. Ale teraz od kiedy jem regularnie i piję dużo to 7kg od początku ciązy nie jest dużo. Moja dietetyczka mówi to samo. Jestem dalej pod jej kontrolą. I sobie chwalę :) ale nie denerwuje mnie moja waga. Cieszę się że jestem taka jaka jestem :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja teraz mam 72 kg. A narzekałam jak ważyłam 58 i wiecznie chciałam mniej to teraz mam hehe. Moja siostra zgubiła 20 kg także i ja dam radę. My zawsze razem się odchudzałyśmy.

Wczoraj też lekko nacisnęłam sobie na sutek i wypłynął mi przezroczysty płyn, a w ogóle Wam też tak ściemniały brodawki? Ja zawsze miałam jasne, a teraz brązowe hehe. Takie już dojne cycki mam:P Chyba mój mąż zaczyna się ich trochę obawiać:D Mam nadzieję, że po porodzie wróci im wcześniejszy kolor.

Też mam ciemne brodawki już od 3 miesiąca, ale żadne płyny z piersi mi nie wyciekają. Czy to normalne, że coś Ci wycieka? Kurdę a może u mnie to nie normalne że jeszcze nie mam. hmmm

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten durnowaty dzień. Przyszłam się wyzalic. Od 5 na nogach jeżdżenie zalatwianie. Wróciłam robię wątróbkę na obiad a mój Mąż wybrzydza z resztą jak każdego dnia. nie dość że ledwo stoję przy tych garach to jeszcze wybrzydza!!!!
    Potem wkurzony że w zeszłym roku z rozliczenia podatkowego miał 2500zl a w tym roku 46 zł. Skomentowalam to że chce się wzbogacić na urzędzie skarbowym i jeszcze nikomu nie nasrali od samosci. Wydarl się i trzasnal drzwiami. A że mi hormony buzuja to łacina poszła w ruch. Także u nas atmosfera napięta!

Co do piersi też mam wyciek przezroczystego czegoś ale tylko jak nacisne i nie jest tego jakoś dużo ;)

Miłego popołudnia dziewczynki...u mnie już na to nie mogę liczyć;(

Ps już mi lepiej ;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też mam ciemne brodawki już od 3 miesiąca, ale żadne płyny z piersi mi nie wyciekają. Czy to normalne, że coś Ci wycieka? Kurdę a może u mnie to nie normalne że jeszcze nie mam. hmmm

Z siarą bywa różnie i o niczym nie świadczy, tak samo jak wielkość piersi. W 1 ciązy mialam już w 4 miesiącu siarę, a potem mleka jak na lekarstwo (w sumie to prawie nic) ;). Teraz nic mi nie wycieka... Ciekawe, może to dobry znak w moim przypadku.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja zawsze normalnie ważyłam, tam lekko odchylając się od normy z 5-7 kg, największy kryzys mnie spotkał w okresie dojrzewania, pierwsza miesiączka i kolejne, opowiadałam że mam strasznie bolesny okres, do tego stopnia że 2 dni albo wymioty non stop albo biegunki z tego bólu, najgorszy jest paraliż, bo wtedy nawet jakbym chciała do z łóżka się ruszyć nie mogę. Moja mama nigdy takiego czegoś nie widziała, i zapisała mnie do "świetnego" prywatnego ginekologa. Ten zapisał mi tabletki antykoncepcyjne. I tak w wieku 14 lat z wagi 56 kg wskoczyłam w ciągu 2 tyg! na 78kg od tamtej pory mam problemy z wagą ;/ moja mama jak to zobaczyła sie przeraziła, sprawidziła mnie pod względem tarczycy, bo zaczęła podejrzewać ze coś z hormonami nie tak. Ale okazało się że z tarczycą nie mam problemów. Ale waga już mi została. Potem było coraz gorzej. Aż nie zapisałam się do dietetyczki ta mi kazała tylko jeść regularnie i odpowiednie posiłki i dzięki niej schudłam. Potem wystarczyło że od sierpnia do grudnia przez moja pracę nie jadłam regualranie i już 10 kg na plusie ;/. Ale teraz od kiedy jem regularnie i piję dużo to 7kg od początku ciązy nie jest dużo. Moja dietetyczka mówi to samo. Jestem dalej pod jej kontrolą. I sobie chwalę :) ale nie denerwuje mnie moja waga. Cieszę się że jestem taka jaka jestem :)
    Ale mialas przeboje, mi troche czasu zajęło zanim sie przyzwyczailam do rozmiaru xl z s/m, czesto jest tak ze po porodzie chudnie sie wiecej niz waga na statcie pokazywala :D
    Duzo zalezy tez od budowy ciala figury, jak mi sie tyje w ramionach to czuje sie jak monstrum. Masz racje waga pozniej sie zajmiemy teraz ważniejsze zdrowie dzieciaczkow :)

Ja mam normalne sutki tylko jeden jakis sztywniejszy drugi gladki a wyciekajcy plyn to moze siara juz leci :)

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już chyba z tydzień mnie tu nie było, ale niestety mamy teraz generalny remont w mieszkanku, w związku z tym sporo załatwiania, zakupy itp i nie zawsze jest czas żeby usiąść i Was poczytać, ale postaram się jednak jakoś nadrobić choć po ilości stron widzę że łatwo nie będzie :) Mieszkamy teraz u moich rodzicow na czas remontu więc ja chcąc nie chcąc muszę się wstrzymać z zakupami dla Olusia bo po prostu nie mam tu miejsca żeby cokolwiek trzymać. Zresztą mamy teraz ważniejsze wydatki, bo wiecznie coś przy tym remoncie nowego wychodzi i siłą rzeczy pojawiają się nieprzewidziane dodatkowe wydatki. A co do piersi mi wprawdzie nic nie wycieka ale otoczki wokół sutków też zrobiły się ogromne i brązowe, jak nigdy. A no i zapomniałam się pochwalić że ja w końcu też jakiś tydzień temu poczułam ruchy, a od kilku dni czuję juz często i codziennie tak więc jestem szczęśliwa :)

Misi@, adzia, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sutki są dużo ciemniejsze, prawie brązowe teraz. I te wszystkie guzki wokół mi się uwidoczniły. Siary jeszcze nie mam... chyba? Bo czasem widzę na sutka zaschnięty jakby białawy osad, ale to malutko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ