X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mi też teraz te wszystkie guzki wokół bardzo widać, szczerze to mi teraz te moje piersi się zbytnio nie podobają, ale mężowi tak, zwłaszcza że są sporo większe :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to chyba siara, bo wieczorami są szorstkie i mają coś białego/żółtego zaschniętego, wykąpię się, nic nie ma, a na drugi dzień to samo.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sutki sie zrobily olbrzymie i bardzo ciemne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mowimy o zmianach objawach to powiedzcie czy tez macie tak strasznie duzo sluzu? Jak zmienie majtki i za chwile sa cale w sluzie... No leci ze mnie strasznie pytalam lekarza czy to okej to jak mi tam zajrzal to powiedział ze tak, ale nie jest to komfortowe miec tam ciagle mokro...

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A ja juz mowimy o zmianach objawach to powiedzcie czy tez macie tak strasznie duzo sluzu? Jak zmienie majtki i za chwile sa cale w sluzie... No leci ze mnie strasznie pytalam lekarza czy to okej to jak mi tam zajrzal to powiedział ze tak, ale nie jest to komfortowe miec tam ciagle mokro...

Ja nie mam w ogóle śluzu od początku ciąży, ale majty są mokre ciągle, czasem wkładki nie pomagają i muszę założyć podpaskę. Tak ze mnie leci, ale to nie śluz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie na początku ciąży miałam straszliwie mokro cały czas, a teraz z kolei straszliwa susza, w ogóle nie mam śluzu

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie rożnie - przez pewien czas jest mokro, potem znowu jakiś czas sucho. I tak na zmianę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nocy jestem zlana białym sluzem, w ciągu dnia bardziej wodnisty jest, ostatnio siare bym sobie zrobila dobrze ze zauwazylam, przed wyjsciem z domu mialam plamke w kroku na spodniach wkladki sporadycznie używam bo przyklejaja sie do tyłka :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mnóstwo śluzu i nie lubię bardzo wkładek. Już się zastanawiam, jak ja przeżyję połóg w podpaskach, bo ja całe życie na tamponach, nawet w nocy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Tak, u mnie bez podwójnej wkładnki nie da rady.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy nic się nie martw, wyglądasz normalnie, kobieco i ładnie. Ciąża to nie jest czas na walkę z własną wagą, jeśli jesz zdrowo to w ogóle nie masz czym się przejmować :) a brat czy ojciec - cóż, sami nigdy nie będą nosić dziecka ;)

U mnie mąż też zachwycony biustem ;) Ja zresztą też nie narzekam, bo w tej chwili mam wielkość idealną - mogłoby tak zostać :) zresztą mojej mamie po ciąży piersi zostały 2 rozmiary większe niż przed, więc może i u mnie zostaną ;)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze tylko ja mam z tym problem,
    sucho tylko chyba jak spie ;p

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja też mam mnóstwo śluzu i nie lubię bardzo wkładek. Już się zastanawiam, jak ja przeżyję połóg w podpaskach, bo ja całe życie na tamponach, nawet w nocy.

Tez się nad tym zastanawiałam... zawsze tylko tampony, bo w podpaskach bylo mi zwyczajnie nie wygodnie =)
    Jakoś trzeba będzie to przetrwać... będzie tyle zajęć przy maluchu, ze szybko pewnie nam ten czas zleci =)

U mnie też jak i u większości... ciągle mokro, ale też jak dopytywalam to jest to 'zjawisko' normalne i nie ma powodów do obaw =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze w poczekalni u gina. Nie ogarniam systemu rejestracji w tej przychodni. Mam nadzieje ze szybko mnie przyjmie.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Też nie lubię wkładek, bo mają jeden poważny minus, odklejają się ;/ ale tampomów też nie lubię, kiedyś próbowałam to nosić, ale tak nie komfortowo się czułam jakbym miała cały czas kij od szczotki między nogami. że zrezygnowałam od dawna używam podpaski, i to jednej firmy Bella, bo inne mnie uczulają.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Ja siedze w poczekalni u gina. Nie ogarniam systemu rejestracji w tej przychodni. Mam nadzieje ze szybko mnie przyjmie.

Nikt tego nie ogarnia xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję wkładki Discreet w niebieskim opakowaniu - są cieniutkie, dobrze trzymają i nie mają na spodzie folii, która u mnie zawsze robiła problemy. Z cieknącą Luteiną to bym chyba oszalała bez wkładek - z 10 par majtek dziennie :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    ja mam 162 ok waga sprzed ciąży 78kg teraz 83 i w cale nie mówię , że gruba jestem. Tylko mi dogryzali bym schudła , a za nim poznałam mojego męża w tydzień zgubiłam 10kg i ważyłam 65 kg ale to już tyle zgubić przesada a dlatego zgubiłam (bo wtedy były mnie zostawił i miałam stresy a jak miałam stresy brzuch mnie bolał nie mogłam nic jesc i nie jadłam duzo jedynie jogurt).
    ja tez 162 i w tym momencie mam 75,5 a przed ciaza 74,5 ale najlepiej sie czulam przy wadze 65-67 kg i chcialabym do takiej wrocic:P moje maximum to 80 kg i na diecie i przy cw schudlam w pol roku 15 kg

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to u mnie tez plyn leci z piersi juz kolejny tydzien ale podobno to normalne :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ