X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u mnie wszyscy łącznie z moim ojcem, który tyle lat czekał na tego wnuka są zawiedzeni, że nic po mnie nie widać :-)Bo twierdzą, że tak głupio mówić o ciąży, której nie widać :-)gdyby nie zdjęcia usg to by mi chyba nie uwierzyli :-)ale ja myślę, że niebawem mnie mocniej wybrzuszy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:25

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    La lenka u mnie wszyscy łącznie z moim ojcem, który tyle lat czekał na tego wnuka są zawiedzeni, że nic po mnie nie widać :-)Bo twierdzą, że tak głupio mówić o ciąży, której nie widać :-)gdyby nie zdjęcia usg to by mi chyba nie uwierzyli :-)ale ja myślę, że niebawem mnie mocniej wybrzuszy :-)

E tam, a jakbyś przytyła i miała wielki brzuch, to by narzekali, że się zapuściłaś :P
    Ja w poprzedniej ciąży wyglądałam jak patyk, który połknął arbuza, aż się panie w osiedlowych sklepach śmiały ze mnie, bo wyglądało to komicznie :) Jeszcze będzie brzuch :)

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ja wczoraj pojechałam do ikei na lody i galaretkę. Majątam lepsze lody niż w McDonaldzie. Galaretki co prawda nie było, ale lodzik a i owszem <3
    Jeśli chodzi o słodkie to po tych klopsikach zawsze wpycham w siebie taką pyszną tartę na kruchym spodzie z biała masą oblaną czekoladą..i też ją dodatkowo kupuję zamrożoną do domu :-)
    Kurcze jak tak dalej pójdzie to mój dzisiejszy obiad skończy się w ikei :-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Anitka - to ja z rana mam taki mały brzuch, ale jednak nadal większy, więc już nie narzekam i nie zastanawiam się, gdzie to dziecko się mieści :) Ta waga dziecka to tylko orientacyjna jest, nie zmienia terminu, pokazuje tylko jak dziecko rośnie. Przerabiałam to z synkiem kilka lat temu, zawsze był dużo większy niż ciążowy wiek, a urodził się równo o czasie (wywoływany poród) i z wagą nie tak olbrzymią, bo 3,5 kg.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Witam :)

Anitka - to ja z rana mam taki mały brzuch, ale jednak nadal większy, więc już nie narzekam i nie zastanawiam się, gdzie to dziecko się mieści :) Ta waga dziecka to tylko orientacyjna jest, nie zmienia terminu, pokazuje tylko jak dziecko rośnie. Przerabiałam to z synkiem kilka lat temu, zawsze był dużo większy niż ciążowy wiek, a urodził się równo o czasie (wywoływany poród) i z wagą nie tak olbrzymią, bo 3,5 kg.
    Dzięki za pocieszenie bo trochę się obawiam, ze urodzę kolosa :-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwię moim łożyskiem :(, że jest nisko. Tego nie przerabiałam :(
    I spędza mi to sen z powiek. podobno jest szansa, że się podniesie, ale jednak człowiek sie martwi. Mąż też mówi, że mi internet odetnie, bo za dużo o tym czytam :P Heh, staram się więcej leżeć ostatnio niż chodzić i biegać i nie dźwigać. Zwolniłam tempo. Może się podniesie wraz ze wzrostem macicy, na co bardzo liczę... Smutno mi.
    Czy któraś też ma taki problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:40

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dzięki za pocieszenie bo trochę się obawiam, ze urodzę kolosa :-)

Niekoniecznie, nasz młody w 20 tygodniu też miał wagę 420 +/- 60 g. Tego się dokładnie aż tak nie obliczy.

Anitka201 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Ikea nie lubię ani klopsików ani hotdogów ani lodów. Za to uwielbiam pierogi z kurkami, ale one są tylko czasami, jak jest sezon.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj gorszy humor jeżeli chodzi o moją wagę:(:( Nie jem jakoś dużo, unikam niezdrowych rzeczy, a znowu kg do przodu. Płakać mi się chce:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ręce opadają wczoraj Mój móż pierwszy raz poczuł kopniaka myślałam że powie wow alebo coś w tym stylu, a on myślałem że mocniej będzie kopać.... Hmmmm to co on myślał że boksera w brzuchu trzymam maleństwo ma 350 g a nie 3,5. kg boże ci faceci....

monaaa85, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze dzisiaj 3 z nas wizytuja. Ja mam umowiona wizyte dopiero na 17:30. Bardzo ciekawa jestem wagi dziecka.

My na majowke zrezygnowalismy z wyjazdu w gory. Ew. Pojedziemy w niedziele do zoo.

AniaM moJ tez bez fajerwerkow zareagowal na kppniaki zarowno w pierwszej jak i drugiej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:47

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Hej dziewczyny ręce opadają wczoraj Mój móż pierwszy raz poczuł kopniaka myślałam że powie wow alebo coś w tym stylu, a on myślałem że mocniej będzie kopać.... Hmmmm to co on myślał że boksera w brzuchu trzymam maleństwo ma 350 g a nie 3,5. kg boże ci faceci....
    ...widzę że nie tylko ja mam takie odczucia :-) ..Facet to facet..co on tam wie :-) Chwila ręka na brzuchu i zabiera bo tablet, telefon albo inne coś.. A ja to bym mogła przesiedzieć cały dzień z ręką na brzusiu :-) ..i nawet gadać do brzusia :-)

Carolline lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, ale gdyby to facet nosił kogoś w brzuchu, to by był przewrażliwiony i celebrował każde kopnięcie. Jak z tym katarem - facet nie choruje, tylko umiera, albo walczy o życie.

easymum, monaaa85, Anitka201, skabarka, karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ikea rządzi! Lody też tam są super i oczywiście nimi zakończę :)
    Ja tam jeszcze kupuję dla męża czekoladę Marabou, taką którą oboje pamiętamy z dzieciństwa jak ktoś z rodziny z promu szwedzkiego przynosił. Pycha!

Anitka, nie dziwię się rodzinie, że muszą wierzyć w usg, bo po brzuszku faktycznie nic nie widać. Przynajmniej szybko wrócisz do formy, a większość z nas będzie w pocie czoła spalać kilogramy na siłowni ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tygodnia czuję ruchy- ale wczoraj to myślałam, że padnę- poczułam pod ręką kopniaka albo kuksańca piąstką :) NIESAMOWITE :)
    Ps. od jutra zaczynamy 20 tydzień, a 9 maja mamy połówkowe i prenatalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:58

Dżuls, monaaa85, easymum, AniaM, Lady Savage, karolcia87 lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3x5l5oy9tdwq_t.jpg

pfklh7fn26sl_t.jpg

Mały grubcio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 10:04

monaaa85, wiaraczynicuda, Anitka201, easymum, Gusiak, Paulinek, la_lenka, .ona., skabarka, Lilla My, agatka196, Lady Savage, chabasse, Wonderland, karolcia87, Kasiarzynka, Carolline, bento lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 śliczny brzusio! :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja mam dzisiaj gorszy humor jeżeli chodzi o moją wagę:(:( Nie jem jakoś dużo, unikam niezdrowych rzeczy, a znowu kg do przodu. Płakać mi się chce:p
    A mnie własnie lekarz zdenerwował bo powiedział że za duzo przytyłam (7kg), no kurcze mialam 5kg niedowagi przed ciaza wiec gdzie tu za duzo przytyłam... uwazam ze normalnie i rozsadnie patrzac na moje zawsze za chude ciało :)

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ