X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    a ja mam taką ochotę na grila! muszę chyba poszukać czy ktoś ze znajomych nie robi w weekend czegoś. I tu minus mieszkania w mieście w bloku.. zazdroszczę wtedy ludziom, którzy mają działkę i mogą tak od wyjść i rozpalić grila jak mają ochotę a ja tak wiecznie z wpraszaniem się :P
    Haha tak czytam to i coś w tym jest bo nasi znajomi już pytali czy się widzimy w ten weekend i może by jakiegoś grilla zrobić..tylko wiem, że ten grill jak zawsze odbywałby się u nas,a to już mi się nie uśmiecha bo zaraz się z tego zrobi impreza na 15-20 osób a ja wolę gdzieś wyjść tak żeby mnie obsługiwali :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mi ochotę na grilla zrobiłyście, chyba muszę coś wykombinować :D

Mnie też bolały biodra od spania na boku, ale gdzieś wyczytałam, żeby spać z rogalem/poduchą między nogami i żeby te nogi były sporo, nawet do 90 stopni zgięte i w biodrach i w kolanach. Odkąd zastosowałam się do tej rady wstaję bez bólu bioder i dodatkowo bez bólu pleców :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    a ja mam taką ochotę na grila! muszę chyba poszukać czy ktoś ze znajomych nie robi w weekend czegoś. I tu minus mieszkania w mieście w bloku.. zazdroszczę wtedy ludziom, którzy mają działkę i mogą tak od wyjść i rozpalić grila jak mają ochotę a ja tak wiecznie z wpraszaniem się :P
    Ja tez w bloku, moi rodzice zawsze wystawiaja elektrycznego na balkon :)
    Jak pogoda dopisze to pojade na grilla na kemping jutro lub w sobote :)

Anitka to bylo do przewidzenia, jak wyslali zaproszenia to juz bylo zdziwienie :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To dzisiaj ja zacznę :-)
    Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee

drożdże mają dużo witamin z grupy B - pewnie akurat Ci ich brakuje, stąd ta ochota :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku tak patrzę na wsze menu obiadowe i cały czas zazdroszczę wam bo u mnie musi być Codziennie kawał mięsa a racuchy Placki znaczane czy botanika to mogę zrobić jedynie dla siebie bo mąż je białko białko i jeszcze raz białko!

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałyście gdzieś w Polsce pajacyki z takimi rękawkami wywijanymi zamiast niedrapek? Wydaje mi się, że to byłaby idealna opcja do szpitala, bo te rękawiczuszki lubią spadać.
    Tylko nigdzie nie mogę takich spotkać. Chyba Next miał mieć coś takiego ale przejrzałam już prawie cały katalog i nie widzę :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jejku tak patrzę na wsze menu obiadowe i cały czas zazdroszczę wam bo u mnie musi być Codziennie kawał mięsa a racuchy Placki znaczane czy botanika to mogę zrobić jedynie dla siebie bo mąż je białko białko i jeszcze raz białko!
    Ja się nawet na to nie patrzę :-) dzisiaj zarządziłam racuchy i koniec :-) a jak mojemu mężowi to nie będzie pasowało to zawsze może sobie zrobić nieśmiertelny ryż z warzywami i indykiem... :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    drożdże mają dużo witamin z grupy B - pewnie akurat Ci ich brakuje, stąd ta ochota :)
    Nawet nie pomyślałabym, że drożdże mogą mieć jakieś witaminy :-)A w jakich jeszcze produktach w nadmiarze występuje wit B?

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja właśnie bardzo często gotuję tylko dla siebie. Uwielbiam zupy i takie typowe domowe obiady (ziemniaczki, kasza, duszone mięso, gulasz)- a mój mąż to by tylko kluchy albo kanapki jadł. Ja za to makaron zjem jak muszę, chleb tylko razowy w małej ilości. Często się więc kończy na rożnych obiadach. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Nawet nie pomyślałabym, że drożdże mogą mieć jakieś witaminy :-)A w jakich jeszcze produktach w nadmiarze występuje wit B?
    Oj soe polubilo :D

Naprawdę nie wiedzialas? Hehe dziewczyny nawet pija drozdze aby miec piekne wlosy :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Oj soe polubilo :D

Naprawdę nie wiedzialas? Hehe dziewczyny nawet pija drozdze aby miec piekne wlosy :)
    Faktycznie :-) zapomniałam ale mi by to przez gardło nie przeszło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Faktycznie :-) zapomniałam ale mi by to przez gardło nie przeszło :-)
    Haha tez bym nie wypila bo to smierdzi ale czyyalam o tym na blogu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 22 t.c. :)
    Mój małżonek na obiady nie przychodzi do domu bo ciągle w pracy siedzi, a jak przyjdzie to potem narzeka, że wracać mu się nie chce więc woli na mieście jeść. Z tego względu ja mogę jeść wszystko na co mam ochotę. Przed ciążą to jakiś makaron, ryż, kaszę, racuchy, itp. + jakieś warzywa i byłam zadowolona. Jak małżonek czasem przychodził do domu na obiad to się śmiał, że chyba na mięso mnie nie stać aby kupić a mi to nawet przez myśl nie przeszło. Natomiast jak jestem w ciąży to tylko mam ochotę na mięso i ziemniaki. Całkiem się odmieniło

easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Spotkałyście gdzieś w Polsce pajacyki z takimi rękawkami wywijanymi zamiast niedrapek? Wydaje mi się, że to byłaby idealna opcja do szpitala, bo te rękawiczuszki lubią spadać.
    Tylko nigdzie nie mogę takich spotkać. Chyba Next miał mieć coś takiego ale przejrzałam już prawie cały katalog i nie widzę :(
    w lumpeksach jest ich pełno , polecam iść w pierwszy dzień nowego towaru - ja kupiłam taka bluzeczke do spania za 3zł ! (przy cenie 60zl/kg)
    ruvus5svsk35_t.jpg

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    w energetykach :D ogólnie w wielu prodkutach, bo witamin B też jest dużo, poczytaj w necie sobie :)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    w lumpeksach jest ich pełno , polecam iść w pierwszy dzień nowego towaru - ja kupiłam taka bluzeczke do spania za 3zł ! (przy cenie 60zl/kg)
    ruvus5svsk35_t.jpg
    W SH to ja jestem regularnie, ale jak na razie nic mi się nie trafiło takiego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To dzisiaj ja zacznę :-)
    Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee

Ja mam dziś kotlety mielone, z ziemniaczkami

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W SH to ja jestem regularnie, ale jak na razie nic mi się nie trafiło takiego.
    a u mnie takich bluzeczek było dużo i były też całe śpiochy z tymi rękawkami, widocznie akurat pechowo trafiasz, no ale skoro w żanym sklepie nie możesz znaleźć to chyba pozostają Ci cotygodniowe wizyty w lumpach i cierpliwośc, może się uda w końcu :)

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, ze obecnie to ogólnie jakaś posucha dzieciowa w moich SH. Kiedyś widywałam prawdziwe cuda (jak jeszcze w ciąży nie byłam), a teraz jakoś nic specjalnego. Wychodzę z może jednym bodziakiem, bo reszta albo zniszczona, albo w dziwne wzory, albo strasznie drogo.
    Kilka dni temu kupiłam kilka fajnych rzeczy, ale jakoś nie mogę się zebrać do pokazania fotek :P
    Może to też zależy skąd ściągają ciuszki - może u mnie akurat z krajów gdzie takie wywijane są mniej popularne. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ruvus5svsk35_t.jpg
    Możecie mię wytłumaczyć jak wyglądają takie pajacyki zamiast tych rękawiczek bo te zdjęcie to wygląda jak bluzka z długim rękawkiem chyba ze się mylę :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ